20 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Rykte Playstation 4 har kodnamnet Orbis Blir ej bakåtkompatibel
Playstation 4 har kodnamnet Orbis

Kotaku rapporterar om att en säker källa sagt till dem att Sonys nästa konsol, som går under kodnamnet Orbis, kommer att släppas lagom till julhandeln 2013. Enligt denna källa kommer konsolen använda sig av en AMD x64 CPU samt en AMD Southern Islands GPU, som tydligen skall kunna klara av att köra spel i upplösningar upp till 4096x2160 och 3D-spel i 1080p.

Det rapporteras även att Sony inte kommer köra någon bakåtkompatibilitet med denna nya konsol vilket kanske inte är helt oväntat då konsolen inte baseras på Cell-chipet som används i PlayStation 3. Precis som med de rykten som var kring nästa Xbox-konsol så rapporteras det att denna konsol inte heller kommer vara vänlig mot begagnade spel. Källan nämner att man sannolikt kommer man få betala en extra summa om man vill spela hela spelet, om man nu köper spelet begagnat eller lånar det av någon.

Än en gång så kommer spelen att släppas på Blu-ray-skivor men även digitalt. Det sägs även att utvalda utvecklingsstudios redan har fått tidiga utvecklingskit.

Som sagt är detta endast rykten så man får, som vanligt, ta det hela med en nypa salt.

Spel, Sony, PlayStation 4, Orbis
47.8° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
ons. 28 mar 2012, 19:48
Rykte Playstation 4 har kodnamnet Orbis Blir ej bakåtkompatibel
47.8°
0