15 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
15 miljarder appar nedladdade från Google Play Har en bit kvar tills AppStores siffror
15 miljarder appar nedladdade från Google Play

Androids app-butik Google Play, som tidigare gick under namnet Android Market, har i tysthet passerat gränsen 15 miljarder nedladdade appar för några veckor sedan enligt TechCrunch.

Även om man har en bit kvar till iOS 25 miljarder nedladdade appar, den senast kända siffran som Apple lämnade mars i år, så får man väl säga att det tar sig på Android-fronten. När det gäller antal appar som finns i respektive butik så snackar vi om cirka en halv miljon stycken för Google Play och runt 600 000 stycken för AppStore.

När vi kommer till hur mycket respektive butik har betalat ut till externa app-utvecklare skiljer det sig dock desto mer. I slutet av januari 2012 hade Google Play betalat ut cirka 320 miljoner dollar till app-utvecklare som skiljer sig en hel del från de fyra miljarder dollar som AppStore betalat ut till utvecklare. Nu får man givetvis ta med i beräkningen att Androids app-butik inte funnits lika länge som AppStore men det verkar fortsatt ge en fingervisning om att AppStores kunder oftare betalar för sina appar än vad Android-användarna gör.

Android, Mjukvara, google play, google, statistik, appar
41.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 9 maj 2012, 13:38
15 miljarder appar nedladdade från Google Play Har en bit kvar tills AppStores siffror
41.1°
0