42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Allt om nya Mercedes E-klass Får bland annat 18 stycken olika motoralternativ
Bild till artikel

Efter en liten bildläcka tog Mercedes inte helt oväntat beslutet att göra nya E-klass officiell. Det är en bil som förutom nytt utseende blir säkrare och får en rad nya och snålare motorer.

Under huven har man hela 18 stycken olika motoralternativ att välja mellan. Tio av dessa drivs på bensin och åtta på diesel. E 300 BlueTec Hybrid är dock den enda av dem som hamnar under 120 gram per kilometer och på så vis blir miljöbilsklassad enligt dagens bestämmelser, som för övrigt går ut redan den första januari nästa år. Roligast i gänget blir självklart E 63 AMG som Mercedes inte har berättat om än. Men enligt rykten kommer den att få 558 hästar, ha ett vrid på 720 Nm och skicka bilen från stillastående till 100 km/h på bara 3.5 sekunder.

Alla fakta kring bilen och dess motoralternativ hittar ni på länken. Troligtvis börjar nya E-klass att säljas i mars nästa år men några priser vet vi inte ännu. Klipp under "Läs mer".

teknikensvarld.se Bil, Mercedes, E-klass, facelift, W212, officiell Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel
39.1° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 13 dec 2012, 12:47
Allt om nya Mercedes E-klass Får bland annat 18 stycken olika motoralternativ
39.1°
0