10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Aria visar hybrid-superbilen FXE
Aria visar hybrid-superbilen FXE Bjuder på 1 150 hästar

Aria Group har nu visat upp sitt senaste projekt på bilmässan i Los Angeles. Det är en superbil med hybriddrivlina som kallas för FXE. Bilen är byggd i USA och siktet är inställt på att utmana det som finns i Europa.

FXE kommer i två olika utföranden - FE och FXE. Den förstnämnda har en V8:a på 6,2 liter utan överladdning som skickar kraften till bakhjulen. Vad motorn har för effekt får vi tyvärr inte reda på för tillfället. FXE är värstingen och den har en V8:a som ger 720 hästar plus dubbla elmotorer som tillsammans ger ytterligare 540 hästar. Den totala effekten anges till 1 150 hästar och 1 785 newtonmeter. Elmotorerna matas av ett lithiumjon-pack på 10 kWh. Vilken växellåda som kopplas till allt är inte bestämt än men det lutar åt en dubbelkopplingslåda från Xtrac med antingen sju eller åtta växlar. Trots att det inte finns någon låda än hävdar Aria att bilen gör 0-100 km/h på 2,8 sekunder och att den toppar 338 km/h. I övrigt har FXE en monocoque och diverse karosspaneler i kolfiber och en hel del titan-delar som skrivits ut med hjälp av 3D-skrivare.

Planen är att börja leverera bilen i slutet av 2019 och man hoppas kunna kränga 400 stycken exemplar totalt. Priserna väntas börja på över en miljon dollar styck.

Bil, Nyheter, Aria, Aria Group, Aria FXE, officiell, sportbil, hybrid, superbil, Los Angeles Auto Show
Aria Group har en ny sportbil på gång Teaser för Aria FXE Aria Group är företaget som ligger bakom det här sköna Corvette-konceptet från tidigare i år. Nu ger de oss en teaser på sitt senaste projekt - Aria FXE. Det är en sportbil som kommer att ha sin premiär på Los Angeles Auto Show den 30 november och för närvarande är den här bilden det enda vi får. Tumnagel
37.6°
0
41.6° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 1 dec 2017, 10:00
Aria visar hybrid-superbilen FXE Bjuder på 1 150 hästar
41.6°
0