11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Audi R8 GT i cab-utförande Klart man även ska kunna åka öppet
Audi R8 GT i cab-utförande

För ett tag sedan skrev jag att Audi skulle släppa en cab-version av R8 GT. Nu är de officiella bilderna släppta och premiär för bilen blir det på Frankfurtsalongen i höst.

Genom att använda massa kolfiber och aluminium, tunnare glas och plåt och en fast vinge har man lyckats banta bort runt 85 kilo jämfört med den vanliga Spydern. Bilen har exakt samma motorspecifikationer som GT coupé vilket innebär en ostrypt version (strypning i luftboxen) av samma motor som Gallardo har. Det innebär 560 hästar och 540 Nm ur V10:an på 5,2 liter. 0-100 km/h klaras av på 3,8 sekunder och toppfarten anges till strax under 320 km/h.

Precis som för coupén är det samma begränsade antal som kommer att byggas, 333 exemplar. Vilket nummer just din bil har står på toppen av växelspaksknoppen. 1 858 600 kostar coupén så räkna med att cabben kostar några slantar till.

Extra fakta är att det sägs att Audi just nu håller på att ta fram en ny S-tronic-dubbelkopplingslåda till R8 och att det kommer komma ytterligare två versioner, en "Sport" och en "NF" i framtiden. Vad dessa två versioner innebär återstår att se.

Fotnot: På min och Gordons lilla utflykt i veckan såg vi en livs levande R8 GT Coupé, som enligt Vägverket reggades samma dag. Den var riktigt fet och det såg rätt brutalt ut med tillvalet "Racingpaketet" som innebär bur, skalstolar med fyrpunktsbälte, nödströmbrytare till batteriet och en brandsläckare.

Bil, Nyheter, Audi, R8, GT, Spyder, cabriolet, cab, snabb, schnell
39.2° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 3 jun 2011, 10:09
Audi R8 GT i cab-utförande Klart man även ska kunna åka öppet
39.2°
0