m

Audi visar nya S4 i kombiutförande
Stark och snabb dagisskjuts

Audi visar nya S4 i kombiutförande
Bil / Audi

I höstas presenterade Audi nya S4 men då fick vi bara se bilen i sedan-utförande. Nu visar man även upp bilen som kombi, eller Avant som det heter på Audispråk. Lastmaskinen får en nyutvecklad V6:a på 3,0 liter med dubbla turbo och en effekt på 354 hästar och 500 Nm. Till 100 km/h tar man sig på 4,9 sekunder (4,7 för sedan). För växlingarna står en åttastegad tiptronic-låda och drivningen sker på sedanvanligt vis på alla fyra hjulen. Vikten anges till 1 675 kilo vilket är 75 kilo mindre än föregångaren.

Premiär blir det på mässan i Genève, lansering sker till sommaren. Några svenska priser är dock ej fastställda för tillfället. Allt om bilen finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Audi berättar även att Stephan Winkelmann, Lamborghinis förra vd, tillträder sin nya post som vd för quattro GmbH den 15 mars och då blir ansvarig för utvecklingen av R- och RS-serien. Efterträdare till Stephan blir Stefano Domenicali.

Visa
Pressmeddelande
Nya Audi S4 Avant premiärvisas i Geneve

Nyutvecklad turboladdad V6-motor med 354 hk
Förbättrad effektivitet: mer körglädje med lägre förbrukning
quattro permanent fyrhjulsdrift för dynamiska och exakta köregenskaper
Mer effekt och lägre förbrukning med nyutvecklad V6-motor, avancerade förarassistans- och säkerhetssystem och dynamiska köregenskaper. Nya teknikspäckade Audi S4 Avant premiärvisas på bilsalongen i Geneve 1-13 mars.

Kraftfull och effektiv 3.0 TFSI-motor

I nya Audi S4 och S4 Avant är prestanda och effektivitet klassledande. Den nyutvecklade turboladdade 3,0 TFSI-motorn har en effekt på 354 hästkrafter och levererar 500 newtonmeter från 1379 till 4500 varv/min. 0 till 100 km/tim går på 4,7 sekunder i S4 Sedan och 4,9 sekunder i S4 Avant samtidigt som förbrukningen stannar på 7,4 liter per 100 km i Sedan-versionen med 170 gram CO2 per kilometer.

Nya Audi S4 och S4 Avant kommer med quattro permanent fyrhjulsdrift som standard vilket starkt bidrar till den sportiga karaktären med stabila och exakta köregenskaper. Under normala förhållanden fördelas kraften med en lätt betoning på bakaxeln men vid behov fördelas majoriteten till axeln med bäst fäste. Hjulselektiv momentfördelning optimerar stabiliteten vid kurvtagning genom minimala bromsingrepp. Sportdifferentialen som erbjuds som tillval fördelar vridmomentet aktivt mellan bakhjulen för en ännu mer exakt körkänsla.

I den nya tekniskt avancerade bilen finns också en åttaväxlad tiptronic-växellåda. De lägre växlarna har korta och sportiga utväxlingar medan de högre är högt växlade för maximal effektivitet och lägsta möjliga bränsleförbrukning. Om föraren dessutom släpper gaspedalen mellan 55 och 160 km/tim aktiveras automatiskt frirullningsfunktionen för ytterligare bränslebesparing.

Komfortabel, rymlig och för alla tillfällen

Nya Audi S4 och S4 Avant baseras precis som Audi A4 på företagets nya flexibla plattform för modeller med längdsmonterade motorer, MLB 2. Förutom låg vikt och hög säkerhet ger det också vassa köregenskaper för högsta prestanda. Den främre och bakre hjulupphängningen är femlänkad och ger såväl hög komfort som sportigt uppträdande. Med Audi drive select kan föraren enkelt kan skifta mellan olika lägen för att bäst anpassa motor, växellåda, aktiva stötdämpare och sportdifferential till de aktuella förhållandena och egen preferens. Nya S4 är 23 millimeter lägre än vanliga A4 och kan även utrustas med aktiva stötdämpare och adaptiva chassit.

Interiört erbjuder nya S4 väl tilltaget utrymme för fem personer och i Avant-modellen går det in hela 505 VDA-liter i lastutrymmet. Stolarna är som standard klädda i läder/Alcantara-kombination. Som tillval finns dynamiska S sportstolar med läderklädsel och integrerat nackstöd, justerbart sidostöd och pneumatisk massage.

En nyhet i S4 och S4 Avant är tillvalet Audi virtual cockpit där de konventionella mätarna bakom rattens instrumentering ersätts av en helt digital 12,3-tums TFT-skärm där föraren själv kan anpassa innehållet efter eget tycke.

Klassledande säkerhetsteknik och infotainment

I nya S4 och S4 Avant erbjuds upp till 30 olika förarassistans- och säkerhetssystem i kombination med klassledande infotainment. Det gör inte bara resan säkrare och tryggare, utan också enklare och roligare för alla åkande. Autobroms Audi pre sense city ingår i standardutrustningen och som tillval finns bland annat en kökörningsassistenten som mellan 0 och 65 km/tim själv kan ta över körningen i kösituationer. Som tillval erbjuds flera nya varnings- och bromssystem, bl.a. rear cross traffic assist (vid utbackning från parkeringsficka), turn assist (vid vänstersväng) och exit warning som varnar för cyklister vid dörröppning. Med den förutseende effektivitetsassistenten får föraren med hjälp av GPS-data rekommendationer att lätta på gaspedalen för att spara på bränsle.

Med klassledande infotainmentsystem är förare och passagerare ständigt uppkopplade. Genom Audi connect sker uppkopplingen via ett 4G-nätverk tillgängligt via både mittkonsolens 8,3-tums skärm med senaste generationens MMI-system och via wifi-hotspot. Genom MMI connect app kan föraren dessutom kontrollera bilen och sköta dess funktioner från distans samt föra över sin kalender direkt till bilens kalender. Även Apple Car Play och Android Auto erbjuds för enkel synkronisering och spegling av mobiltelefonens innehåll på bilens skärm.

Genom tillvalet Audi phone box kan också mobiltelefoner laddas trådlöst enligt Qi-standarden och med Audi tablet i baksätet erbjuds krocktestade och förstklassiga surfplattor trådlöst integrerade i bilens navigations- och multimediasystem. Förare och passagerare har också möjlighet att njuta av ljudsystemet från Bang & Olufsen med 3D-ljud och hela 19 högtalare.

Vass prestanda i praktisk förpackning

Låg vikt är en nyckel till körglädje – och nya S4 Avant väger hela 75 kilo mindre än sin föregångare. Med quattro permanent fyrhjulsdrift, automatlåda och V6-motorn väger S4 Avant in på endast 1 675 kg och vanliga S4 på 1 630 kg.

De nya S4-modellerna debuterar i Europa under sommaren 2016 och kommer med generös standardutrustning som LED-strålkastare, LED-baklyktor med dynamisk blinkerssignal, 18-tums aluminiumfälgar med S-specifik design, främre sportstolar med Alcantara/läderklädsel och treekrad multifunktionsratt. För S4 Avant tillkommer elmanövrerad baklucka och insynsskydd i standardutrustningen.

Som tillval finns flera användbara och tekniska tillval. Bland annat head up-display, Audi Matrix LED-ledstrålkastare med aktivt helljus och teknik för att minska reflektionerna från vägskyltar.

Försäljningsstarten är planerad till Juni och marknadsintroduktionen sker i Augusti. Svenska priser är ej fastställda ännu.

För detaljerad information och fler bilder:
https://www.audi-mediacenter.com/en/the-new-audi-s4-and-s4-avant-at-the-peak-of-the-model-line-and-the-segment-5616Audi S4 och S4 Avant i korthet:

Motor

- Nyutvecklad turboladdad 3.0 TFSI med direktinspruktning
- 354 hk, vridmoment på 500 Nm vid 1 370-4 500 varv per minut
- Ökad effekt jämfört med föregångaren: 21 hk och 60 Nm mer vridmoment
- 0 till 100 km/h på 4.7 sek (Sedan) och 4.9 sek (Avant)
- Bränsleförbrukning S4 Sedan ca 7.4 liter per 100 km, 170 gram CO2 per km

Drivlina
- 8-växlad tiptronic med bränslebesparande frirullningsfunktion som standard
- quattro permanent fyrhjulsdrift med självspärrande mittdifferential och hjulselektiv momentfördelning. Sportdifferential som tillval.

Chassi
- Nyutveckad lättvikts femlänkad hjulupphängning på fram och bakaxel
- Fälgstorlek: 18 till 19 tum
- Bromsok i aluminium med skivbromsar med 350 mm diameter fram
- Ny elektromekanisk servostyrning, dynamisk styrning som tillval
- Audi drive select som standard, chassi med dämparreglering som tillval
- 23 mm lägre än Audi A4 med standard

Interiör och manövrering
- S sportstolar i finnappaläder (tillval) med integrerade nackstöd och justerbart sido- och svankstöd med pneumatisk massagefunktion som tillval
- Utvalda lacker och material liksom läder och Alcantara
- Bagageutrymme i Audi S4 Avant: 505 till 1 510 liter
- Elmanövrerad bagagelucka samt insynsskydd (S4 Avant)
- Audi virtual cockpit med 12.3-tumsskärm och S-specific layout samt head up display som tillval
- Helt nyutvecklat MMI-system inklusive fritextsökning, manövrering även via multifunktionsratt eller genom naturlig röststyrning

Infotainment och Audi connect
- MMI-Modular infotainment platform, andra generationen (MIB2)
- Toppversionen av infotainment systemen MMI navigation plus med MMI touch inkluderar 8.3-tums skärm och Audi connect, LTE och Wi-Fi hotspot
- Audi connect services inklusive fjärrstyrning och kontroll av fordonsstatus via smartphone appen MMI connect
- Audi phone box med induktiv laddning baserad på Qi standarden
- Audi tablet, flexibelt och integrerat system för baksätesunderhållning
- Bang & Olufsen sound system med 3D-ljud
- Audi smartphone interface till iOS and Android

Förarassistanssystem och integrerad säkerhet
- Adaptiv farthållare med Stop&Go inklusive kökörningsassistent 0-65 km/h
- Förutseende effektivitetsassistent som läser av GPS för att bidra till lägre bränsleförbrukning
- Parkeringsassistent, rear cross traffic assist, exit warning system, turn assist, undanmanöverassistent
- Autobromssystem Audi pre sense city standard

Exteriör design och kaross
- S specifik design: Markerade stötfångare, luftintag, sidotrösklar, spoiler och diffusor liksom fyra ändrör
- LED strålkastare och dynamiska blinkers bak som standard
- Audi matrix LED strålkastare med dynamiska blinkers fram som tillval
- Intelligent materialmix gör karossen extremt vridstyv, säker och lätt
- 75 kg lättare än föregångaren

Stephan Winkelmann ny vd för quattro GmbH

Den 15 mars 2016 tillträder Stephan Winkelmann som ny vd för Audis helägda dotterbolag quattro GmbH och blir därmed ansvarig för utvecklingen av företagets prestandamodeller i R- och RS-serien. Winkelmann efterträder Heinz Hollerweger som går i pension efter nära 40 år av framgångsrikt arbete hos Audi.

- Med mer än elva års erfarenhet som chef för Lamborghini kommer Stephan Winkelmann bli en viktig del av den fortsatta tillväxten för quattro GmbH, säger Rubert Stadler, vd för Audi AG.

Det helägda dotterbolaget quattro GmbH, som utvecklar och distribuerar Audis prestandamodeller, ansvarar även för motorsportsverksamheten inom Audi Sport, tillbehör inom Audi Sport samt Audi exclusive, avdelningen för individualisering av kundbilar.

Som vd för Audi-koncernens dotterbolag Lamborghini har Winkelmann varit ansvarig för företagets imponerande utveckling sedan 2005. Winkelmann har sedan dess utvecklat den italienska ikonen till en av världens ledande tillverkare av supersportbilar. 2015 var företagets bästa år någonsin då man levererade 3 245 bilar till kunder över hela världen.

Den tidigare chefen, Heinz Hollerweger, går i pension efter nära 40 år inom Audi. Han har under sin karriär inom företaget bland annat varit ansvarig för modellutveckling och lanserat mer än 70 modeller. Han har även starkt påverkat utvecklingen av elektrisk mobilitet, bl.a. genom Audi R8 e-tron som presenterades för första gången 2011. Chef för quattro GmbH blev Hollerweger 2014 och ökade redan året därpå företagets försäljning med 13 procent till 17.000 bilar.
40.3°
0

Audi visar nya S4 i kombiutförande

Stark och snabb dagisskjuts

William Shatner svarar på Google-frågor
Alltid lika skön

Den kanadensiska legendaren William Shatner svarar här på några av de mest sökta frågorna om honom själv. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Canon stämda för att ha inaktiverat skannern
När bläcket tog slut i skrivaren

Canon USA har åkt på en grupptalan för att de inaktiverat skannern när bläcket tog slut i skrivaren. Detta gjorde man då såklart för att man ska skynda sig ut och köpa nya bläckpatroner vilket de ju tjänar stora pengar på. Den här "funktionen" fanns på flera av Canons multifunktionsskrivare bland annat Pixma MG6320. Som bekant är bläck inget man behöver för att scanna ett dokument vilket då ledde till att några kunder kände sig lurade och valde att dra igång en grupptalan mot Canon. Grupptalan söker minst 5 000 000 dollar vilket då är exklusive ränta, avgifter och rättegångskostnader. Rätten har dock inte accepterat denna grupptalan ännu så vi får väl se om det blir något av det här. Obligatoriskt bonusklipp nedan. Tumnagel
58.9°
+
Frode Wikesjö
0

Microsoft kastar in handduken för LinkedIn i Kina
Efter allt tuffare censur i landet

Microsoft har bestämt sig för att lägga ner deras sociala nätverk LinkedIn i Kina eftersom landet kräver allt hårdare censur av internettjänster som används i landet. Microsoft lanserade LinkedIn i Kina 2014 och gick med på föla landers censurregler. Men sedan dess har reglerna blir allt hårdare väljer man alltså att helt enkelt lägga ner allt. Istället för vanliga LinkedIn kommer Microsoft istället lansera en enklare variant där man mer eller mindre enbart kan söka jobb och inte ha några sociala interaktioner. I och med LinkedIn lägger ner i Kina är det inte allt för många större amerikanska sociala nätverk kvar därborta. Tumnagel
35.5°
+
Frode Wikesjö
0

Lite fler grejer från gårdagens DC FanDome
Black Adam, Shazam! och Aquaman

I går höll DC låda via sitt DC FanDome-jippo där man då visade massvis med trailers och annat för kommande DC-grejer. De stora grejerna var väl första titten på The Flash och The Batman men det fanns ju en hel del annat också. Den här första titten på Black Adam är ju ganska spännande då det snackats i halva evigheter om att denna film skulle bli gjord. Black Adam ska dyka upp den 29 juli 2022. Passande nog så släppte DC också en första titt på Shazam! Fury of the Gods som regisseras av David F. Sandberg. Denna film har har premiär den 2 juni 2023. Jason Momoa dök också upp på DC FanDome för att visa upp lite klipp från inspelningen av Aquaman and the Lost Kingdom. Dena film ska dyka upp den 16 december 2022 och Amber Heard, Dolph Lundgren, Patrick Wilson samt Yahya Abdul-Mateen II kommer alla återvända för att reprisera sina roller från förra filmen. Vill man se hela DC FanDome i repris så kan man kolla in den sju timmar långa sändningen via länken nedan. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Dbrand slutar sälja sina PS5-paneler
Efter varningsbrev från Sony

Tidigare i år skrivit om företaget Dbrand som inte fick sälja alternativa paneler för PlayStation då Sony ansåg att panelerna i fråga är en del av PS5-IP:t. Dbrand valde att skita i varningarna och började ändå sälja deras egendesignade versioner av vingarna. Men nu har Dbrand fått lägga ner sin verksamhet efter de fick ett varningsbrev från Sony där hotade med rättsliga åtgärder om de inte slutade upp med verksamheten. Via ett inte allt för artigt svar på Reddit skrev Dbrand att de kommer lägga ner verksamheten tills de kan reda ut vad som gäller och de passade också på att kalla Sony för terrorister. "We’ve elected to submit to the terrorists’ demands… for now. While we strongly believe in the consumer’s right to customize and modify their hardware with aftermarket components, your Darkplates are now a collector’s item. You know what they say – you either die a Darkplates owner, or you live long enough to see yourself become the scalper. In closing, fuck you and especially fuck Sony. Talk soon" Priset för Dbrands PS5 Darkplates låg på 49 dollar och om man ville ha med ett klistermärke för mittenpartiet fick man lägga till 10 dollar. Tumnagel
22.6°
+
Frode Wikesjö
0

Google får oändlig scroll för sök
Trevligt

Google lanserade nyligen en uppdatering för mobilsökning som gör att du kan scrolla bland dina sökresultat tills de tar slut. Tidigare visades det endast tio resultat per sida sen fick man bläddra till ny sida för att se fler länkar. Google hoppas att man med denna uppdatering tittar på fler sökresultat än endast de tio första. Eftersom Google är Google och vill tjäna pengar så kommer det kontinuerligt dyka upp annonsresultat bland sökresultaten så det får man räkna med att se. Denna uppdatering rullas först ut i USA och kommer väl dyka upp lite överallt förr eller senare. Oändlig scroll ska fungera både på webbplatsen och appen. Tumnagel
39.3°
+
Frode Wikesjö
0

Första teaser-trailern för The Flash
Multiverse-dags!

Nu har den första teaser-trailern för The Flash dykt upp vilket ju innebär att man faktiskt kan börja tro på att denna film faktiskt kommer att släppas någon dag. Filmens handling är lite löst baserad på Flashpoint och i trailern får vi se när Blixten besöker diverse parallella universum, bland annat det där Tim Burtons Läderlapp från 1989 vaktar Gothams gator. En liten genomgång av alla spännande saker som man kan hitta i trailern kan hittas via länken nedan. The Flash har biopremiär de 4 november 2022. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Nya klipp från Suicide Squad: Kill the Justice League
Och Gotham Knights

Under gårdagens DC Fandome visades det upp nya trailers för spelen Suicide Squad: Kill the Justice League och Gotham Knights. Suicide Squad-spelet kommer som bekant från Rocksteady Studios som gav oss Batman: Arkham Asylum, Arkham City och Arkham Knight. I spelet spelar man som Deadshot, Harley Quinn, Captain Boomerang och King Shark som har fått uppdraget att döda Justice League som tagits över av Braniac. Suicide Squad: Kill the Justice League släpps till Windows, Xbox Series X/S samt PlayStation 5 under 2022. Gotham Knights är ett mer co-op-fokuserat spel där Robin, Läderlappsflickan, Nattvingen och Red Hood måste samarbeta för att sätta stopp för Gothams skurkar. Det som är lite extra spännande är spelets handling kretsar kring Court of Owls vilket ju är lovande. Även Gotham Knights ska släppas under nästa år det släpps dock även till de gamla konsolerna. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Första trailern för The Batman
Ser bra ut!

En av de mer efterlängtade trailerns från DC Fandome måste vara de för The Batman. Så det finns väl ingen anledning till att dra ut på det här mer så kolla in den nu på direkten ovan. En detaljerad genomgång av allt som man får se i trailern kan du hitta via länken nedan. Om du inte diggar YouTube-kvalitén på trailern så kan du kolla in trailern i bättre kvalité i klippet nedan. The Batman har biopremiär den 4 mars 2022. Tumnagel
46.4°
+
Frode Wikesjö
0

Första ordentliga teasern för Peacemaker
The time is now!

DC släppte nyss en första teaser för den kommande Peacemaker-serien som är på gång för HBO Max. Som bekant tar serien vid efter händelserna i The Suicide Squad som hade premiär tidigare i år. Peacemaker dyker upp på HBO Max den 13 januari 2022. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Michael Caine slutar som skådespelare
Lämnar dock efter sig en mycket respektabel resumé

Den legendariska skådespelaren Michael Caine har valt att sluta jobba som skådespelare. Den kommande filmen Best seller blir hans sista roll som skådespelare. Anledningen till att han lägger ner skådespelarkarriären är för att han anser att det är ont om manus för folk i hans ålder samt att han inte har så lätt att röra sig längre. Under sin karriär som skådespelare har han lyckats samla på sig två Oscarsstatyetter för sina biroller i filmerna Ciderhusreglerna och Hannah och hennes systrar. Tumnagel
66.0°
+
Frode Wikesjö
0

Snyggt LEGO-bygge av en SNES-konsol
Robot in disguise!

LEGO-byggaren Baron von Brunk visar här upp sina LEGO-byggen av Super Nintendo-konsolen. Klart snyggt bygge men det som gör detta speciellt i kubik är att konsolen kan förvandlas till en robot. Riktigt tufft bygge som har massvis med smarta lösningar och detaljer. Tumnagel
38.6°
+
Frode Wikesjö
0

Nya Zeeland avskedar sin officiella trollkarl
Efter 23 år i tjänst

1998 började Ian Brackenbury jobba som officiell trollkarl på Nya Zeeland. För det jobbet fick an nästan 100 000 kronor per år vilket blir dryga 8 000 kronor i månaden. Arbetsrollen var att agera som en levande turistattraktion och marknadsföra staden genom trollkarlshandlingar samt andra trollkarlstjänster. Innan Brackenbury fick jobbet av staden Christchurch hade han utfört diverse trollkarlshandlingar i stadens offentliga utrymmen sedan 70-talet. När kommunfullmäktige försökte sätta stopp för Ians trolleri protesterade allmänheten så pass mycket att man under 90-talet frågade honom om han ville bli Nya Zeelands officiella trollkarl. Under sin tid som landets officiella trollkarl spenderade han mycket tid på Christchurchs torg men har också blivit kallad till torra platser i Nya Zeeland och även Afrika för att där dansa regndans samt avvärja andar som orsakar torka Men nu har man alltså gett trollkarlen kicken och enligt en talesperson var det inte personligt utan för att trollkarlar helt enkelt inte är så coola längre. De anser inte heller att trollkarlen var en del av den levande, mångsidiga, moderna stadsbilden som Christchurch vill marknadsföra för turister och invånare. Ian, som nu är 88 år, tänker dock inte lägga hatten på hyllan och säger att han kommer fortsätta agera trollkarl i Christchurch även om han längre får betalt för det. UPPDATERING: Denna trollkarl hade yttrat sig rätt illa om att slå kvinnor vilket sannolikt också var en anledning till varför han inte riktigt matchade stadens värderingar längre. Tumnagel
35.6°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för S13 av Doctor Who
Jodie Whittakers sista säsong

I går släppte BBC en första trailer för den 13:e säsongen av Doctor Who där man får se lite mer av vad som kommer hända under säsongens sex avsnitt. Vi får bland annat se Sontarans, Weeping Angels, Cybermen och Ood vilket ju antyder att denna avslutande säsong för Jodie Whittaker kommer spela de flesta hitsen. Dock verkar det stora hotet vara The Flux som är någon ny fiende som hotar att förstöra hela universumet. Seriens 13:e säsong har premiär den 31 oktober. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Missa inte vårt nyhetsbrev!
Feberveckan i din mailkorg

Mail är kul att få, iallafall när det är positiva saker som ramlar ner i brevlådan. Nu kanske du tycker att det är alldeles för få saker som är positiva i din brevlåda, så därför tänkte vi ändra på det genom att starta ett litet nyhetsbrev. Första utgåvan kommer i morgon, så peta in mailadressen nedan så kör vi! By subscribing, you agree with Revue’s Terms of Service and Privacy Policy. Tumnagel
21.4°
+
Roger Åberg
0

Snart kan du förboka Xbox-minikylen
Oklart var dock

Microsofts nya Xbox Series X har en monolitisk design som gjort att folk skämtat om att den ser ut som ett kylskåp. Microsoft hoppade på skämtet och skickade Xbox Series X-formade kylskåp till några YouTubers för skapa lite hajp i sociala medier. Folk gillade dessa kylskåp så pass mycket att Microsoft bestämde sig för att börja tillverka riktiga minikylar som ser ut som Xbox Series X-konsoler. Nästa vecka kommer Microsoft öppna upp förbokningarna för denna kyl så om man verkligen vill ha den får man hålla ögonen öppna den 19 oktober vilket är datumet som förbokningarna drar igång. Vilka återförsäljare som kommer ha den här i Sverige har Microsoft inte gått ut med ännu men i Europa kommer den bland annat säljas via GameStop och Amazon. Minikylen kommer att kosta 99 euro och släpps under december månad. Tumnagel
40.2°
+
Frode Wikesjö
0

Trailer för S05 av Big Mouth
På Netflix den 5 november

Den femte säsongen av Netflix-serien Big Mouth har premiär den 5 november. Men redan nu kan man få sig en liten glimt av vad som kommer hända via trailern ovan. Denna säsong utspelar sig i åttonde klass och introducerar konceptet med lovebugs och hateworms som då är karaktärer som symboliserar karaktärernas kärlek samt hat. Vi kommer bland annat få se Nick offentligt nekad av av Jessi vilket förvandlar Nicks lovebug, Walter, till en hateworm som leder Nick längs en destruktiv väg. Jessis lovebug, Sonya, stöter också på problem när hon inte kan reda ut om Ali älskar henne mer som än en vän än flickvän. Tumnagel
37.8°
+
Frode Wikesjö
0

Varför är så många byggnader täckta med rektanglar?
Är del av ett hemligt system tydligen

I denna video kollar Phil Edwards från Vox lite närmare på varför arkitektur på nya (och även äldre) byggnader ofta består av massa rektangulära-paneler i olika storlekar och färger. Kort sagt handlar det inte så oväntat om isolering mot kyla, värme, vind och regn. Mellan panelerna och själva isoleringen finns ett lager med luft som skyddar mot bland annat regnvatten. Det smarta med denna lösning är att det inte krävs alls lika mycket material som för vanliga tegel- eller betongväggar. Tumnagel
35.2°
+
Hugo Engström
0

Babish lagar poke bowls
Så du också kan göra det

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till smarrig några poke bowls på ett rätt så bra sätt. Bonus-poke bowls nedan. Tumnagel
81kg
+
Frode Wikesjö

Heinz släpper blodig variant till halloween
Ett lakan och du har din outfit till festen

Det enklaste fuskblodet att få tag på är så klart lite gammal hederlig ketchup. Det har Heinz slagit fasta på och släpper nu en tillfällig förpackning, men tyvärr inte i Sverige. Det finns många varianter på att göra sin produkt lite hetare inför olika högtider, om halloween nu räknas som en, och den här var riktigt snygg tycker jag. Tumnagel
80kg
+
Roger Åberg

Ny skatefilm från Vans Skateboarding
Nice To See You

Vans Skateboarding har släppt sin första globala skatefilmen någonsin. Den heter Nice To See You och det är en långfilm skapad från grunden för att lyfta fram Vans globala skate-team. Den berömde Los Angeles-baserade filmskaparen och fotografen Greg Hunt har stått bakom kameran medan åkarna Adelaide Norris, Alexey Krasniy, Breana Geering, Chima Ferguson, Daiki Hoshino, Diego Todd, Digby Luxton, Dustin Henry, Etienne Gagne, Nick Michel, Notis Aggelis, Pedro Delfino, Rio Morishige, Ronnie Sandoval, Shogo Zama, Simon Zuzic, Una Farrar, och Wang Guohua har varit framför den. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Ny singel från Vargas & Lagola
Ain't Leaving Now

Vincent Pontare och Salem Al Fakir, eller Vargas & Lagola som de kallar sig för när de gör musik tillsammans, släpper idag den nya singeln Ainx27t Leaving Now som du kan lyssna på här. Duon beskriver låten som ett släktskap med Julio Iglesias på Rivierans dekadenta 70-tal. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

De tävlar i På spåret 2021
Har premiär 26 november

Den 26 november har den 32:a upplagan av TV-programmet På spåret premiär i SVT, och nu får vi reda på vilka som kommer vara med och leka. Debut gör Carina Bergfeldt, Marcus Oscarsson, Ina Lundström och Hanna Hellquist men resterande är återvändande namn. Denna gång kommer ett nytt moment få ta plats och det är "Närmast vinner". Det går ut på att de tävlande ska försöka pricka ut en stad eller plats någonstans i världen på en blindkarta, och det laget som kommer närmast den rätta positionen vinner tre poäng. I pressmeddelandet nedan ser ni alla som kommer tävla och när, om ni nu inte har koll på dem via bilden här ovan. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

En av Indiens bästa gastropubar
Ligger i Mumbai

I det här klippet från Munchies får vi hänga med till Woodside Inn i Mumbai som ska vara en av landets bästa gastropubar. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Festival flyttar in i spårvagn
Way Out Västtrafik

Lördagen den 13 november kommer musikfestivalen Way Out West att göra ett unikt gästspel ombord på en av Västtrafiks spårvagnar. Då kommer de nämligen tillsammans att arrangera Way Out Västtrafik och några av artisterna som kommer att uppträda på vagnen är Miriam Bryant, Little Dragon, Jens Lekman och Stella Explorer. Men det är inte bara fritt fram att packa vagnen full med folk utan på varje konsert får det endast vara 40 stycken personer. Spelningarna kommer gå att följa utan kostnad via en livestream på Västtrafiks hemsida. Alla konserter startar och slutar på Marklandsgatan och de kostar som en enkelbiljett - 34 kronor. Biljetterna släpps den 22 oktober klockan 10.00 på Ticketmaster. Tumnagel
115kg
+
Bobby Green

Adele har släppt nytt!
Det här är singeln Easy on me

Det var ett tag sedan vi fick höra nytt från Adele, men nu är en ny singel släppt. Den heter Easy on me och är det första släppet från kommande plattan som kommer heta 30. Plattan, och första singeln, handlar mycket om skilsmässan som Adele gick igenom för två år sedan. Tumnagel
99kg
+
Roger Åberg

Snart dags för Plantations Single Cask-släpp
Första faten den 28 oktober

Den 28 oktober kommer Plantation att släppa de första fem rom-nyheterna och den 25 november är det dags för ytterligare fem stycken att göra entré. Man har fortsatt att utforska gränserna och erbjuder bland annat rom lagrad på ölfat från Duvel eller bourbonfat från Kentuckydestilleriet Bardstown. Läs om allt som släpps i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green

Musikvideon till Seinabo Seys nya låt
Gustaf Skarsgård är med

På Seinabo Seys senaste EP finns låten Ix27m Just Mad (Bitch) med, och nu har den fått en officiell musikvideo där Gustaf Skarsgård är motspelare till Seinabo. Videon är regisserad av den Grammisnominerade regissören Nim Kyoung Ran. Imorgon släpps även låten Sweet Life. Tumnagel
77kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det räkmackans dag!
Äntligen

Tänk att en grå oktober-torsdag kan vända helt och bli i princip årets bästa dag när man får reda på att det idag är räkmackans dag! Så skippa ärtsoppan idag och veva istället i er en redigt matig macka överöst med räkor. Glöm inte äggen! Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Det är skitjobbigt att baka surdegsbröd
Men så här gör man!

Surdegsbröd är gott men det är ju väldigt jobbigt att hålla på med det. Att köpa är ju väldigt mycket enklare. Men om du vill baka ditt eget surdegsbröd så är den här guiden med Glenn Lindberg väldigt bra! Tumnagel
93kg
+
Roger Åberg