m

Audi visar nya S4 i kombiutförande
Stark och snabb dagisskjuts

Audi visar nya S4 i kombiutförande
Bil / Audi

I höstas presenterade Audi nya S4 men då fick vi bara se bilen i sedan-utförande. Nu visar man även upp bilen som kombi, eller Avant som det heter på Audispråk. Lastmaskinen får en nyutvecklad V6:a på 3,0 liter med dubbla turbo och en effekt på 354 hästar och 500 Nm. Till 100 km/h tar man sig på 4,9 sekunder (4,7 för sedan). För växlingarna står en åttastegad tiptronic-låda och drivningen sker på sedanvanligt vis på alla fyra hjulen. Vikten anges till 1 675 kilo vilket är 75 kilo mindre än föregångaren.

Premiär blir det på mässan i Genève, lansering sker till sommaren. Några svenska priser är dock ej fastställda för tillfället. Allt om bilen finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Audi berättar även att Stephan Winkelmann, Lamborghinis förra vd, tillträder sin nya post som vd för quattro GmbH den 15 mars och då blir ansvarig för utvecklingen av R- och RS-serien. Efterträdare till Stephan blir Stefano Domenicali.

Visa
Pressmeddelande
Nya Audi S4 Avant premiärvisas i Geneve

Nyutvecklad turboladdad V6-motor med 354 hk
Förbättrad effektivitet: mer körglädje med lägre förbrukning
quattro permanent fyrhjulsdrift för dynamiska och exakta köregenskaper
Mer effekt och lägre förbrukning med nyutvecklad V6-motor, avancerade förarassistans- och säkerhetssystem och dynamiska köregenskaper. Nya teknikspäckade Audi S4 Avant premiärvisas på bilsalongen i Geneve 1-13 mars.

Kraftfull och effektiv 3.0 TFSI-motor

I nya Audi S4 och S4 Avant är prestanda och effektivitet klassledande. Den nyutvecklade turboladdade 3,0 TFSI-motorn har en effekt på 354 hästkrafter och levererar 500 newtonmeter från 1379 till 4500 varv/min. 0 till 100 km/tim går på 4,7 sekunder i S4 Sedan och 4,9 sekunder i S4 Avant samtidigt som förbrukningen stannar på 7,4 liter per 100 km i Sedan-versionen med 170 gram CO2 per kilometer.

Nya Audi S4 och S4 Avant kommer med quattro permanent fyrhjulsdrift som standard vilket starkt bidrar till den sportiga karaktären med stabila och exakta köregenskaper. Under normala förhållanden fördelas kraften med en lätt betoning på bakaxeln men vid behov fördelas majoriteten till axeln med bäst fäste. Hjulselektiv momentfördelning optimerar stabiliteten vid kurvtagning genom minimala bromsingrepp. Sportdifferentialen som erbjuds som tillval fördelar vridmomentet aktivt mellan bakhjulen för en ännu mer exakt körkänsla.

I den nya tekniskt avancerade bilen finns också en åttaväxlad tiptronic-växellåda. De lägre växlarna har korta och sportiga utväxlingar medan de högre är högt växlade för maximal effektivitet och lägsta möjliga bränsleförbrukning. Om föraren dessutom släpper gaspedalen mellan 55 och 160 km/tim aktiveras automatiskt frirullningsfunktionen för ytterligare bränslebesparing.

Komfortabel, rymlig och för alla tillfällen

Nya Audi S4 och S4 Avant baseras precis som Audi A4 på företagets nya flexibla plattform för modeller med längdsmonterade motorer, MLB 2. Förutom låg vikt och hög säkerhet ger det också vassa köregenskaper för högsta prestanda. Den främre och bakre hjulupphängningen är femlänkad och ger såväl hög komfort som sportigt uppträdande. Med Audi drive select kan föraren enkelt kan skifta mellan olika lägen för att bäst anpassa motor, växellåda, aktiva stötdämpare och sportdifferential till de aktuella förhållandena och egen preferens. Nya S4 är 23 millimeter lägre än vanliga A4 och kan även utrustas med aktiva stötdämpare och adaptiva chassit.

Interiört erbjuder nya S4 väl tilltaget utrymme för fem personer och i Avant-modellen går det in hela 505 VDA-liter i lastutrymmet. Stolarna är som standard klädda i läder/Alcantara-kombination. Som tillval finns dynamiska S sportstolar med läderklädsel och integrerat nackstöd, justerbart sidostöd och pneumatisk massage.

En nyhet i S4 och S4 Avant är tillvalet Audi virtual cockpit där de konventionella mätarna bakom rattens instrumentering ersätts av en helt digital 12,3-tums TFT-skärm där föraren själv kan anpassa innehållet efter eget tycke.

Klassledande säkerhetsteknik och infotainment

I nya S4 och S4 Avant erbjuds upp till 30 olika förarassistans- och säkerhetssystem i kombination med klassledande infotainment. Det gör inte bara resan säkrare och tryggare, utan också enklare och roligare för alla åkande. Autobroms Audi pre sense city ingår i standardutrustningen och som tillval finns bland annat en kökörningsassistenten som mellan 0 och 65 km/tim själv kan ta över körningen i kösituationer. Som tillval erbjuds flera nya varnings- och bromssystem, bl.a. rear cross traffic assist (vid utbackning från parkeringsficka), turn assist (vid vänstersväng) och exit warning som varnar för cyklister vid dörröppning. Med den förutseende effektivitetsassistenten får föraren med hjälp av GPS-data rekommendationer att lätta på gaspedalen för att spara på bränsle.

Med klassledande infotainmentsystem är förare och passagerare ständigt uppkopplade. Genom Audi connect sker uppkopplingen via ett 4G-nätverk tillgängligt via både mittkonsolens 8,3-tums skärm med senaste generationens MMI-system och via wifi-hotspot. Genom MMI connect app kan föraren dessutom kontrollera bilen och sköta dess funktioner från distans samt föra över sin kalender direkt till bilens kalender. Även Apple Car Play och Android Auto erbjuds för enkel synkronisering och spegling av mobiltelefonens innehåll på bilens skärm.

Genom tillvalet Audi phone box kan också mobiltelefoner laddas trådlöst enligt Qi-standarden och med Audi tablet i baksätet erbjuds krocktestade och förstklassiga surfplattor trådlöst integrerade i bilens navigations- och multimediasystem. Förare och passagerare har också möjlighet att njuta av ljudsystemet från Bang & Olufsen med 3D-ljud och hela 19 högtalare.

Vass prestanda i praktisk förpackning

Låg vikt är en nyckel till körglädje – och nya S4 Avant väger hela 75 kilo mindre än sin föregångare. Med quattro permanent fyrhjulsdrift, automatlåda och V6-motorn väger S4 Avant in på endast 1 675 kg och vanliga S4 på 1 630 kg.

De nya S4-modellerna debuterar i Europa under sommaren 2016 och kommer med generös standardutrustning som LED-strålkastare, LED-baklyktor med dynamisk blinkerssignal, 18-tums aluminiumfälgar med S-specifik design, främre sportstolar med Alcantara/läderklädsel och treekrad multifunktionsratt. För S4 Avant tillkommer elmanövrerad baklucka och insynsskydd i standardutrustningen.

Som tillval finns flera användbara och tekniska tillval. Bland annat head up-display, Audi Matrix LED-ledstrålkastare med aktivt helljus och teknik för att minska reflektionerna från vägskyltar.

Försäljningsstarten är planerad till Juni och marknadsintroduktionen sker i Augusti. Svenska priser är ej fastställda ännu.

För detaljerad information och fler bilder:
https://www.audi-mediacenter.com/en/the-new-audi-s4-and-s4-avant-at-the-peak-of-the-model-line-and-the-segment-5616Audi S4 och S4 Avant i korthet:

Motor

- Nyutvecklad turboladdad 3.0 TFSI med direktinspruktning
- 354 hk, vridmoment på 500 Nm vid 1 370-4 500 varv per minut
- Ökad effekt jämfört med föregångaren: 21 hk och 60 Nm mer vridmoment
- 0 till 100 km/h på 4.7 sek (Sedan) och 4.9 sek (Avant)
- Bränsleförbrukning S4 Sedan ca 7.4 liter per 100 km, 170 gram CO2 per km

Drivlina
- 8-växlad tiptronic med bränslebesparande frirullningsfunktion som standard
- quattro permanent fyrhjulsdrift med självspärrande mittdifferential och hjulselektiv momentfördelning. Sportdifferential som tillval.

Chassi
- Nyutveckad lättvikts femlänkad hjulupphängning på fram och bakaxel
- Fälgstorlek: 18 till 19 tum
- Bromsok i aluminium med skivbromsar med 350 mm diameter fram
- Ny elektromekanisk servostyrning, dynamisk styrning som tillval
- Audi drive select som standard, chassi med dämparreglering som tillval
- 23 mm lägre än Audi A4 med standard

Interiör och manövrering
- S sportstolar i finnappaläder (tillval) med integrerade nackstöd och justerbart sido- och svankstöd med pneumatisk massagefunktion som tillval
- Utvalda lacker och material liksom läder och Alcantara
- Bagageutrymme i Audi S4 Avant: 505 till 1 510 liter
- Elmanövrerad bagagelucka samt insynsskydd (S4 Avant)
- Audi virtual cockpit med 12.3-tumsskärm och S-specific layout samt head up display som tillval
- Helt nyutvecklat MMI-system inklusive fritextsökning, manövrering även via multifunktionsratt eller genom naturlig röststyrning

Infotainment och Audi connect
- MMI-Modular infotainment platform, andra generationen (MIB2)
- Toppversionen av infotainment systemen MMI navigation plus med MMI touch inkluderar 8.3-tums skärm och Audi connect, LTE och Wi-Fi hotspot
- Audi connect services inklusive fjärrstyrning och kontroll av fordonsstatus via smartphone appen MMI connect
- Audi phone box med induktiv laddning baserad på Qi standarden
- Audi tablet, flexibelt och integrerat system för baksätesunderhållning
- Bang & Olufsen sound system med 3D-ljud
- Audi smartphone interface till iOS and Android

Förarassistanssystem och integrerad säkerhet
- Adaptiv farthållare med Stop&Go inklusive kökörningsassistent 0-65 km/h
- Förutseende effektivitetsassistent som läser av GPS för att bidra till lägre bränsleförbrukning
- Parkeringsassistent, rear cross traffic assist, exit warning system, turn assist, undanmanöverassistent
- Autobromssystem Audi pre sense city standard

Exteriör design och kaross
- S specifik design: Markerade stötfångare, luftintag, sidotrösklar, spoiler och diffusor liksom fyra ändrör
- LED strålkastare och dynamiska blinkers bak som standard
- Audi matrix LED strålkastare med dynamiska blinkers fram som tillval
- Intelligent materialmix gör karossen extremt vridstyv, säker och lätt
- 75 kg lättare än föregångaren

Stephan Winkelmann ny vd för quattro GmbH

Den 15 mars 2016 tillträder Stephan Winkelmann som ny vd för Audis helägda dotterbolag quattro GmbH och blir därmed ansvarig för utvecklingen av företagets prestandamodeller i R- och RS-serien. Winkelmann efterträder Heinz Hollerweger som går i pension efter nära 40 år av framgångsrikt arbete hos Audi.

- Med mer än elva års erfarenhet som chef för Lamborghini kommer Stephan Winkelmann bli en viktig del av den fortsatta tillväxten för quattro GmbH, säger Rubert Stadler, vd för Audi AG.

Det helägda dotterbolaget quattro GmbH, som utvecklar och distribuerar Audis prestandamodeller, ansvarar även för motorsportsverksamheten inom Audi Sport, tillbehör inom Audi Sport samt Audi exclusive, avdelningen för individualisering av kundbilar.

Som vd för Audi-koncernens dotterbolag Lamborghini har Winkelmann varit ansvarig för företagets imponerande utveckling sedan 2005. Winkelmann har sedan dess utvecklat den italienska ikonen till en av världens ledande tillverkare av supersportbilar. 2015 var företagets bästa år någonsin då man levererade 3 245 bilar till kunder över hela världen.

Den tidigare chefen, Heinz Hollerweger, går i pension efter nära 40 år inom Audi. Han har under sin karriär inom företaget bland annat varit ansvarig för modellutveckling och lanserat mer än 70 modeller. Han har även starkt påverkat utvecklingen av elektrisk mobilitet, bl.a. genom Audi R8 e-tron som presenterades för första gången 2011. Chef för quattro GmbH blev Hollerweger 2014 och ökade redan året därpå företagets försäljning med 13 procent till 17.000 bilar.
40.3°
0

Audi visar nya S4 i kombiutförande

Stark och snabb dagisskjuts

Lego släpper Home Alone-byggsats
Bygg upp huset från Ensam Hemma-filmerna

Lego släpper nu ännu en byggsats som baseras på en film och den här gången handlar det om huset som blivit känt från Ensam Hemma-filmerna. Byggsatsen "LEGO Ideas Home Alone" består av hela 3955 bitar. Paketet innehåller även fem stycken lego-figurer som föreställer några av karaktärerna som medverkade i den första Ensam Hemma-filmen som släpptes 1990. Byggsatsen släpps 1 november och kommer då att kosta 2799 kronor. Här nedan hittas en reklamfilm för LEGO Ideas Home Alone som rekommenderas att kolla in om man vill se lite av detaljrikedomen i byggsatsen. Här nedan finns även ett bildspel med lite närbilder på detaljer som ingår i bygget samt förpackningen. Tumnagel
43.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för filmen Ambulance
Nytt från Michael Bay

I videon ovan är trailern för den kommande filmen Ambulance, regisserad av Michael Bay. Filmen, som baseras på den danska filmen med samma namn, handlar om två vänner som bestämmer sig för att råna en bank. Något går dock fel och de skjuter en polis. De båda jagas sedan i en ambulans med en ambulansförare och den skjutna polisen. I filmen ser vi bland annat Jake Gyllenhaal, Eiza González och Yahya Abdul-Mateen II. Ambulance har premiär "endast i biografer" 18 februari. Tumnagel
38.6°
+
Hugo Engström
0

Vi har kollat in tre nya elbilar från MG
Varav en är en kombi!

Elbilar är ju knasigt hett nu och med skattesubventioner blir privatleasingen riktigt förmånlig. MG har ju stökat om på den svenska marknaden när man började sälja tusentals av deras modell ZS EV. Man har gått snabbt fram och finns redan nu hos 40 återförsäljare över landet. I dag öppnade man sin brand store, alltså deras första lokal som är helt MG och inte delas med något annat märke. På plats fanns tre nyheter. Först uppdaterade ZS EV som nu kostar från 2495 kronor, men som har betydligt bättre räckvidd med 44 mil enligt WLTP. Detta är en budgetbil men har fått lite bättre utrustning från start. Ännu billigare än nya ZS EV väntas deras kombi MG5 bli, prislappen ska landa under 30.000 euro men vad det betyder i Sverige är lite oklart. Marknaden för små suvar där ZS EV krigar är smockfull och där behöver man prisa sig, men marknaden för små kombibilar som går på el är mer eller mindre helt tom, så där behöver nog inte MG prisa sig lika hårt. Men kan de leverera en bil för 300.000 kronor som kostar 230.000 kronor efter rabatt har de en storsäljare. Om de kan leverera vill säga. Även denna är en budgetbil, men för den prislappen kan man nog inte förvänta sig mer. Räckvidden ska vara 40 mil. Lite fräsigare och inte lika mycket budget är Marvel R. Grundversionen har 180 hästar och gör 0-100 på 7,9 sekunder med bakhjulsdrift. Denna får man för 3645 i månaden. Performance-versionen är betydligt mer intressant med fyrhjulsdrift, 288 hästar och 0-100 på 4,9 sekunder. Tumnagel
39.6°
+
Roger Åberg
0

Google sänker avgifter i Play Store
Kommer Apple följa efter?

Efter mycket press från myndigheter har Google nu meddelat att man sänker avgifterna för utvecklare på sin Play Store. Flera kategorier av appar kommer nu behöva betala mindre än den vanliga 30-procents-avgiften. Google säger att alla appar med prenumerationer kommer få sin avgift sänkt till 15 procent. Även tjänster som videostreamingtjänster och e-bokläsare kommer få sin avgift sänkt till så lite som 10 procent. Tidigare var avgifterna 30 procent första året och sedan 15 procent, Apple har just nu ett liknande upplägg. Anledningen till de sänkta avgifterna är enligt Google att "innehållskostnader står för majoriteten av försäljningen" och att man "förstår branschekonomi för dessa typ av tjänster". Man säger ingenting om trycket från myndigheter och företag som Spotify, som menar att avgifterna inte alltid är helt rimliga. Det är oklart om Spotify ryms under 10-procents-paraplyet. Det återstår att se om trycket på Google lättar efter detta drag, troligtvis kommer de ändå få stå inför rättsliga åtgärder för sin app-butik. Tumnagel
42.6°
+
Hugo Engström
0

Slåss mot jättestora rymdmaskar i No Man's Sky
Ny expedition ute nu

Hello Games fortsätter bygga ut No Manx27s Sky med fler äventyr. Nu har en fjärde expedition petats in som går under namnet Emergence. Med det nya äventyret blir vi strandade på planeten Wasan där vi får hantera både sandstormar och jättemaskar och målet är att jaga dessa bestar, vilket nog är lättare sagt än gjort. Den nya uppdateringen av No Manx27s Sky, där Expedition Four: Emergence har lagts till, finns tillgänglig överallt där No Manx27s Sky går att spela. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Begravningsentreprenör svarar på frågor
Speciellt jobb

I denna video från Wired svarar begravningsentreprenören Victor Sweeney på frågor om hur de tar hand om döda kroppar och hur det är att ha det yrket han har. Några frågor som ställs är om de avlägsnar linser från en avliden person om de skulle ha dessa på sig och vad som händer med deras husdjur. Videon ovan är del två i serien, den första kan ses här. Tumnagel
37.5°
+
Hugo Engström
0

Det fanns skorpioner stora som hundar för miljontals år sedan
Säg hej till Terropterus xiushanensis

Kinesiska forskare har hittat fossil från en enorm havslevande skorpion som levde i vattnen utanför Kinas kusten för över 400 miljoner år sedan. Den vattenlevande skorpionen har fått namnet Terropterus xiushanensis och ska ha kunnat bli upp till en meter lång. Precis som dagens skorpioner var den försedd med en giftsprutande gadd. Man uppskattar att Terropterus xiushanensis levde för mellan 443,8 och 419,2 miljoner år sedan. Jätteskorpionen tros ha livnärt sig på småfisk och andra blötdjur. Den tros även ha varit en av arterna som befann sig högst upp i näringskedjan, en så kallad "top predator", bland de vattenlevande arter som var samtida med Terropterus xiushanensis. Tumnagel
40.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Snart kan alla göra video-podcast med Spotify
Titta på när andra pratar

Spotify fortsätter sin stora satsning på podcast och öppnar nu upp en funktion som låter alla spela in video-podcasts, podcasts som sedan kan publiceras och sändas via Spotify. Spotify drog igång en satsning på video-podcasts förra sommaren då en handfull podcastare fick tillgång till verktyg som lät dem spela in och publicera video-podcasts. Nu blir det möjligt för alla som känner för det att publicera sina podcasts i videoformat på Spotify. Verktyget som används för att spela in video-podcasts tillhandahålls av podcast-företaget Anchor som Spotify köpte upp 2019. På vissa marknader kommer de som spelar in video-podcasts även att få möjlighet att sälja prenumerationer till dessa, något som kan vara en möjlighet att öka intäkterna för podcast-skapare. Tumnagel
35.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kolla in Japans tsunami-sköld
Enorm betongbarriär ska skydda landet från tsunamis

Här kan ni kolla in ett inslag om den barriär som Japan byggt för att skydda en del av landet från eventuella framtida tsunamis. Den så kallade "Great Wall of Japan" går ut med en 400 kilometer lång sträcka utmed landets östkust och är upp till 14 meter hög. Beslutat att bygga barriären togs efter det att en tsunami rullade in över landet 2011, något som orsakade nästan 20.000 människors död och även ledde till härdsmälta i kärnkraftverket i Fukushima. Tumnagel
39.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ovaccinerade Apple-anställda måste testa sig dagligen
För covid-19

Enligt Bloomberg blir Apple lite hårdare vad gäller om anställda väljer att vaccinera sig eller inte. Företaget ska börja kräva att ovaccinerade anställda som kommer tillbaka till kontoret testar sig dagligen. I september rapporterade Bloomberg att Apple frågade sina anställda att dela med sig av sin vaccinationsstatus frivilligt. De som av någon anledning inte gick med på att göra detta (eller inte har vaccinerat sig) får alltså testa sig dagligen, medan de som är vaccinerade endast måste göra ett snabbtest en gång i veckan. Konstigt nog gäller detta inte de som jobbar i Apple Store, som även kommer i direkt kontakt med Apples kunder. Ovaccinerade anställda i butikerna måste testa sig två gånger i veckan, vaccinerade en gång. Det är oklart om Apple kommer införa krav på vaccination. Bland annat Google har börjat kräva att anställda som kommer tillbaka till kontoret är vaccinerade. Tumnagel
46.8°
+
Hugo Engström
0

Twitch testar bakåtspolning
Ger tittare lite mer kontroll

Twitch har låtit tittare följa streamers när de spelar spel och gör andra saker, men tittarna har inte haft speciellt mycket kontroll över strömmen i fråga. Endast i videoklipp från strömmar har det varit möjligt att spola fram och tillbaka, men i själva liveströmmarna har fullt fokus varit på liveupplevelsen. Nu har Twitch bestämt sig för att testa att ge tittare lite mer kontroll över sin tittarupplevelse genom att lägga till en bakåtspolningsknapp. När användaren klickar på denna spolas strömmen tillbaka två minuter, men liveströmmen är kvar i en liten bild-i-bild-ruta. Detta testas för tillfället hos vissa användare, mer specifikt en fjärdedel, men strömmare kommer själva kunna välja om deras strömmar ska gå att spola tillbaka i genom att ha igång video on demand eller ej. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

FIFA drar tillbaka förslag om Fotbolls-VM vartannat år
Efter kritik från flera håll

FIFA uppger nu att man inte kommer att lägga fram något förslag om att arrangera Fotbolls-VM vartannat år i stället för nu som var fjärde år. Tanken var att FIFA:s medlemmar skulle rösta om ett sådant förslag på FIFA:s möte i december, något som alltså nu inte blir fallet. Det här sker efter det att i stort sett ingen förutom FIFA själva tyckte att det var en bra idé att arrangera Fotbolls-VM vartannat år. Förslaget om att spela Fotbolls-VM vartannat år har fått kritik från både den europeiska fotbollsorganisationen UEFA, OS-arrangören IOK såväl som spelarfacket Fifpro. Idén om att spela Fotbolls-VM vartannat år verkar dock inte vara helt skrotad. Nu sägs det bland annat att FIFA ska diskutera en idé där Fotbolls-VM skulle genomföras vartannat år men med olika deltagare. Det har också framförts en idé om en global variant av den europeiska landslagsturneringen Nations League skriver DN. Tumnagel
46.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Klart det går att sladda med en Bentley
Tillverkaren släpper driftingfilm

En Bentley Continental GT Speed ses nog oftast i köer eller landsvägskryssandes runt om i världen. Kanske inte jätteofta på bredställ. Men Bentley vill berätta att det visst går att köra brett med den här även om den är fyrhjulsdriven, så därför släpper man denna film som är inspelad på en övergiven flygbas på Sicilien. Med i filmen finns även en R-Type Continental från 1952 - inspirationen till dagens moderna Continental GT. Tumnagel
37.1°
+
Bobby Green
0

Nvidia uppgraderar Geforce Now-hårdvaran med RTX 3080
1440p och 120fps

Nvidia har meddelat att de uppdaterat servrarna för streamingtjänsten Geforce Now för att ge spelare en lite härligare spelupplevelse. Mer specifikt har gänget petat in grafikkort som ger användare en snarlik upplevelse som om de lirade med RTX 3080 och kommer utöver flådiga strålspårningseffekter kunna få en spelström i 1440p med 120fps. Imponerande siffror, egentligen. För att lira med RTX 3080 behöver du ett speciellt prenumerationsabonnemang och initialt kommer det kosta 990 kronor för 6 månader. Utöver RTX-grafik och 1440p/120fps på PC kommer spelare också kunna lira i upp till åtta timmar i stöten samt lira med 4K och HDR via Shield TV. Tumnagel
39.3°
+
André Stray
0

Svenska Jetson presenterar One
Ett litet VTOL-flygplan

Det svenska företaget Jetson presenterar nu One som är ett VTOL-flygplan för en person. Den första prototypen stod klar våren 2018 och nu är man alltså redo att lansera en version för allmänheten. Som vi kan se är bygget oerhört kompakt och det ser verkligen sjukt kul ut att flyga. Maskinen är helt eldriven och kan alltså med hjälp av sina åtta stycken propellrar starta och landa vertikalt. Flygtiden om piloten väger 85 kilo är 20 minuter och toppfarten anges till 102 km/h. En One kostar 92.000 dollar och levereras då som ett byggkit där halva är monterad men du gör den klar själv. Enligt uppgift ska hela nästa års produktion vara slutsåld redan, leverans av dessa kommer att ske innan sommaren 2023. Tumnagel
47.2°
+
Bobby Green
0

Ordentlig trailer för Red Notice
Dags för actionkomedi!

Netflix har släppt en ordentlig trailer för den kommande actionkomedin Red Notice där vi får se Ryan Reynolds och Dwayne Johnson praktiskt taget spela sig själva. Red Notice har premiär 12 november på Netflix. Tumnagel
39.4°
+
André Stray
0

Ny video förklarar vad som händer i Starfield
Lite världsbyggande

Bethesda har släppt en ny video från Starfield. Den här gången får vi inte något nytt gameplay eller annat flådigt, men vi får i alla fall lära känna spelvärlden lite bättre och får reda på vad vi kommer få göra i spelet. 11 november 2022 kommer Starfield släppas till PC och Xbox Series X/S. Spelet kommer till Game Pass på releasedagen. Tumnagel
39.0°
+
André Stray
0

En närmare titt på Foxtron Model E
Flaggskeppet

Häromdagen visade Foxconns elbilsmärke Foxtron upp några bilar. En av dessa är flaggskeppet Model E och den är ritad av Pininfarina som här visar upp bilen lite mer. Tumnagel
35.8°
+
Bobby Green
0

Tesla ska börja sälja öl
Giga Beer ska säljas i Cybetruck-flaskor

Under en presentation av Teslas Gigafactory i Berlin förra veckan så meddelade företagets vd Elon Musk att man nu även kommer att börja sälja öl. Tesla har registrerat de båda varumärkena "Giga Beer" samt "Giga Bier" för de ölen man planerar att börja sälja. Som synes i videoklippet ovan så planerar Tesla att sälja sitt öl i flaskor vars design verkar vara inspirerade av företagets futuristiska modell Cybertruck. Elon Musk sa under presentationen att han hoppas att Tesla kan börja sälja öl någon gång under nästa år. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson

Mapei och Rusiak bildar gruppen MOR
Med producenten Fredrik Okazaki

Tanken var att Fredrik Okazaki och Thomas Rusiak skulle skriva lite saker till Mapeis kommande platta, men istället blev det en ny grupp som kom att kallas MOR. Första låten från den nya konstellationen kallas för Spitfire och här blandas Mapeis fantastiska röst med harpa och stråkorkester. Rått och vackert på en och samma gång. Rusiak är en legendar i hiophop-sverige, Fredrik har jobbat med Robyn, FKA Twigs, Yung Lean och Royksopp och Mapei har vi tidigare hört bland annat med superhiten Donx27t wait. Tumnagel
87kg
+
Roger Åberg

Klocka som matchar din Pininfarina Battista
Från Bovet

Det är klart att du måste matcha din nya Pininfarina Battista med en fet klocka på armen. Därför har Pininfarina gått samman med den anrika urtillverkaren Bovet och tagit fram det vi ser här - Battista Tourbillon. Faktiskt den första Bovet har tillverkat med asymmetriska visare. På insidan sitter ett helt nytt urverk som har en kraftreserv på tio dagar. Klockan är i samma färg (Iconica Blu) som Anniversario-versionen av bilen. Endast 90 stycken exemplar kommer att tillverkas - 30 i titan, 30 i rött guld och 30 i platina. Prislappen börjar på 265.000 euro. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Ny kudde som leder bort värme
Ska göra att du somnar fortare

Emma - The Sleep Company är ett tyskt företag som säljer madrasser, sängar och andra sov-relaterade saker. Nu lanserar de en ny produkt i deras Diamond Degree-serie och det är en kudde som ska hjälpa till att sänka kroppstemperaturen och leda bort värme under natten - något som ska göra att du somnar fortare och förbättrar djupsömnen. Kudden är 70 centimeter lång, 40 hög och 12 centimeter tjock. Den har tre justerbara lager bestående av Diamond Degree-skum, stödjande HRX-skum och Memory-skum. Släpps den 22 oktober här och kostar 1799 kronor. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green

Saudiarabien bygger hotell på oljeplattform
Om man vill turista till havs

Saudiarabiens Public Investment Fund (PIF) kommer att investera i ett hotellbygge till havs där det är tänkt att turister ska bo på en ombyggd oljeplattform. Resorten kallas för "The Rig" och de tre hotellen på plattformen kommer att ha 800 rum för uthyrning tillsammans. Sammanlagt kommer resorten att uppta en yta på 150.000 kvadratmeter och även inkludera elva restauranger, berg-och-dalbana, pariserhjul, vattenrutschbana, go cart-bana, bungy jump-torn, flera pooler, scener och annat. När The Rig kommer att vara färdigbyggt och börja kunna ta emot turister finns det än så länga inga uppgifter om. Här nedan hittas en reklamfilm för det hela. Tumnagel
72kg
+
Wille Wilhelmsson

IWC och Hot Wheels släpper klocka
Kommer i en liten verktygslåda

I samband med den 78:e upplagan av Goodwood Members Meeting har klocktillverkaren IWC Schaffhausen tillsammans med leksakstillverkaren Hot Wheels tagit fram en klocka och en liten leksaksbil i form av en klassisk Mercedes 300 SL. Endast 50 stycken exemplar kommer att bli till och det första auktioneras iväg av Bonhams, pengarna kommer gå till välgörenhet. Allt kommer förpackat i en snygg verktygslåda. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Idag är det Internationella gin och tonic-dagen
Gin & tisdag

Tänk vad härligt ändå när man får reda på att denna regniga och kyliga tisdag också råkar vara internationella gin och tonic-dagen. En GT värmer ju alltid så varför inte liva upp veckan lite med denna traditionella och utomordentliga drink. Hur blandar du din? Tumnagel
117kg
+
Bobby Green

Foodboats kan komma till Stockholm
Säljer mat från vattnet

Efter foodtrucks kommer nu foodboats till Stockholm. Det är den grönblå majoriteten som i nästa års budget vill utreda frågan om båtserveringar. Idén kommer från Italien där det i flera italienska städer finns flytande restauranger som serverar mat. Tanken är att båtarna både ska ha fasta platser och kunna tuffa runt när det behövs. De ska kunna lägga till vid kajer och vid promenadstråk. Trafikkontoret, exploateringskontoret och Stockholm Hamnar har fram till nästa sommar på sig att utreda frågan. Vad tror ni om idén? Klippet visar en foodboat i Washington för några år sedan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Porsche Design ska börja designa lyxhotell
Kommer att ha minst 150 rum

Porsche Design och den tyska hotellkedjan Deutsche Hospitality har ingått ett partnerskap vilket gör att du inom kort kommer att kunna bo på ett hotell designat av just Porsche Design. Ett antal Steigenberger Porsche Design Hotels kommer att slå upp portarna runt om i världen och alla kommer att vara i lyx-segmentet. Marcus Bernhardt som är chief executive hos Deutsche Hospitality säger följande: "Our two companies unite the very best of both worlds. Porsche Design brings a unique design philosophy to the partnership. And there is scarcely any company in the hotel business other than Steigenberger which has brought so much quality, service and passion to bear over a period of more than 90 years. With these strengths, we create a new and exciting product that will encourage people to rediscover the hotel sector." När det första hotellet öppnar är dock oklart för tillfället. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Vinet Pasqua Hey French släpps
Har tidigare bara funnits på restaurang

Vinet Pasqua Hey French (You could have made this but you didnx27t) har man tidigare bara kunnat få på restaurang, men nu släpps det i en begränsad upplaga (120 stycken flaskor) i Systembolagets beställningssortiment. Hey French Edizione II heter det där och det är gjort på druvorna garganega, pinot bianco och sauvignon blanc från vingårdar i östra Soave - ett italienskt vinområde. Vinet är även en blend gällande årgång och innehåller fyra utvalda årgångar från 2010-talet: 2015, 2016, 2017, 2018. Alkoholhalten ligger på 13,5 procent och för en flaska på 750 milliliter får man betala 370 kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Babish lagar poke bowls
Så du också kan göra det

I det här avsnittet av Basics with Babish får vi lära oss hur man lagar till några smarriga poke bowls på ett rätt så bra sätt. Bonus-poke bowls nedan. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

Heinz släpper blodig variant till halloween
Ett lakan och du har din outfit till festen

Det enklaste fuskblodet att få tag på är så klart lite gammal hederlig ketchup. Det har Heinz slagit fasta på och släpper nu en tillfällig förpackning, men tyvärr inte i Sverige. Det finns många varianter på att göra sin produkt lite hetare inför olika högtider, om halloween nu räknas som en, och den här var riktigt snygg tycker jag. Tumnagel
81kg
+
Roger Åberg