41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
BMW presenterar X1 som laddhybrid
BMW presenterar X1 som laddhybrid Tar sig 5,7 mil på bara el

I maj rullade BMW ut en lyft version av modellen X1 och i samma veva sa man att den skulle komma som laddhybrid. Nu presenteras just denna version och den kallar man för xDrive25e. På en full laddning ska man kunna ta sig upp till 5,7 mil på bara el.

Drivlinan består av en turbomatad trecylindrig bensinmotor på 1,5 liter och 125 hästar som parats ihop med en elmotor som ger 95 hästar. Förbränningsmotorn driver framhjulen medan elmotorn sitter på bakaxeln och driver bakhjulen. Den gemensamma effekten anges till 220 hästar och 385 newtonmeter. 0-100 km/h ska gå på sju sekunder och toppfarten ligger på 192 km/h. Kraften till hjulen går via en sexstegad Steptronic-låda. Den genomsnittliga bränsleförbrukningen anges till 0,2 liter per mil med ett CO2-utsläpp på 43 gram per kilometer. Den kombinerade elförbrukningen ska ligga på 13,5 kWh/100 km. Batteripacket är på 9,7 kWh och med en BMW i Wallbox ska det ta 3,6 timmar att ladda detta fullt.

Tillverkningen av modellversionen drar igång i mars nästa år men vad den kommer att kosta när den lanseras är oklart för tillfället.

Bil, BMW, BMW X1, BMW X1 xDrive25e, laddhybrid
Visa Pressmeddelande Helt nya BMW X1 xDrive25e – hållbar körglädje och intelligent fyrhjulsdrift

Med nya BMW X1 xDrive25e kommer nu plug-in hybrid-varianten av denna Sports Activity Vehicle. Modellen kombinerar smidig mångsidighet med exemplariska bränsleförbruknings- och utsläppssiffror. Den effektiva elmotorn i kombination med den allra senaste battericelltekniken möjliggör utsläppsfri körning med en räckvidd på upp till 57 kilometer*.

München. BMW Group fortsätter att arbeta konsekvent i enlighet med sin elektrifieringsstrategi och presenterar nu en ny plug-in-hybrid i ett populärt och snabbväxande segment. Med nya BMW X1 xDrive25e kan den intelligenta interaktionen mellan förbränningsmotor och elmotor nu upplevas inom premiumsegmentet Sports Activity Vehicle (SAV). Med den effektiva elmotorn och den allra senaste battericelltekniken, möjliggörs utsläppsfri körning med en räckvidd på upp till 57 kilometer*. Detta, tillsammans med en genomsnittlig bränsleförbrukning från 2,0 l/100 km*, CO2-utsläpp från 43 g/km* samt en kombinerad elförbrukning på 13,5 kWh/100 km* gör att BMW X1 xDrive25e bildar det nya riktmärket i segmentet.

Drivsystemet i nya BMW X1 xDrive 25e består av en 1,5 liter 3-cylindrig bensinmotor med BMW TwinPower Turbo-teknik samt en elmotor särskilt framtagen för den aktuella modellen. Bensinmotorn har en maxeffekt på 125 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 220 Newtonmeter. Kraften överförs via en sexstegad Steptronic-växellåda som driver framhjulen. Elmotorn, som driver bakhjulen, har en maxeffekt på 95 hk och ett vridmoment på 165 Nm. Sammantaget utgör detta en hybridbilsspecifik fyrhjulsdrift som ger BMW X1 xDrive 25e en unik körglädjr och smidighet.

Förbränningsmotorn och elmotorn har en gemensam maxeffekt på 220 hk, ett maximalt vridmoment på 385 Nm och accelererar från 0 till 100 km/t på 7,0 sekunder. Dessutom tillför den elektriska kraften i drivsystemet såväl extra säkerhetsreserver som intensiv sportkänsla vid landsvägskörning. Bilens topphastighet är 192 km/t.

Med den senaste generationens litiumjonbatteri, med en bruttoenergi på 9,7 kWh tar det mindre än 3,6 timmar att ladda batteriet fullt med en BMW i Wallbox installerad i hemmet. Placeringen av batteriet under bilens baksäte leder till en lägre tyngdpunkt vilket optimerar bilens rörlighet, men det innebär också en liten minskning i transportkapaciteten jämfört med en konventionell, kompakt SAV-modell.

Bagageutrymmet på 450 liter är tillgängligt i sin helhet vid vanlig användning. Med en standardsplit på 40:20:40 kan detta utökas till 1,470 liter genom att fälla ned stolsryggarna. Dragkrok finns som tillval med en maximal dragvikt på 750 kg.

Nya BMW X1 xDrive25e börjar att produceras i mars 2020.

Under 2018 levererade BMW mer än 140 000 elektrifierade fordon till sina kunder. I slutet av år 2019 är BMW:s mål att ha en halv miljon elektrifierade fordon på vägarna. Redan år 2023 avser BMW kunna erbjuda 25 elektrifierade modeller, varav mer än hälften helelektriska.

*Samtliga siffror som hänvisar till körförmåga, bränsleförbrukning, utsläpp och räckvidd är provisoriska. *Bränsleförbrukning, CO2-utsläpp, elförbrukning och räckvidd har beräknats utifrån den nya testcykeln WLTP och har anpassats till NEDC för jämförelsebarhet, beroende på val av däckformat. I dessa fordon, kan andra siffror än de som redovisas här vara aktuella i fråga om beräkning av skatter eller andra fordonsrelaterade avgifter som (också) baseras på CO2-utsläpp.

BMW lyfter X1
Kommer som laddhybrid

Efter att ha presenterat nya 1-serien tidigare i veckan rullar BMW nu ut en faceliftad version av X1. Inga jättestora förändringar designmässigt direkt utan det mest intressanta här är nog att modellen kommer att erbjudas som laddhybrid. Som vanligt inte nu, utan sen. Tillverkningen av denna version kommer att dra igång i mars nästa år. Utseendet har förändrats genom ännu större grill (...) och nya adaptiva LED-strålkastare. Luftintagen har även gjorts större i stötfångaren samtidigt som LED-dimljus har hittat dit. Även baklamporna är nya, och kjolpaketet är numera lackat i samma färg som resten av bilen. Uppdaterade X1 går att få med inte mindre än 16 stycken motorer/växellådsalternativ. Laddhybriden är troligtvis den mest intressanta, övriga kan ni läsa om i pressmeddelandet nedan. Den heter xDrive25e, har ett batteripack på 9,7 kWh och ska på bara el kunna ta sig fem mil. Vad det handlar om för förbränningsmotor och elmotor får vi tyvärr inte reda på för tillfället, inte heller vad den här kommer att kosta när den väl lanseras. Tumnagel
35.2°
0
37.0° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 25 sep 2019, 18:40
BMW presenterar X1 som laddhybrid Tar sig 5,7 mil på bara el
37.0°
0