11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Chrysler garanterar bensinpriset i 3 år Desperat sätt att locka kunder
Chrysler garanterar bensinpriset i 3 år

Igår, måndag, noterades det högsta bensinpriset någonsin i USA. Med ett pris på 3:61 dollar per gallon (5:88 kr/liter) blir marknaden för pickuper och suvar allt svalare.

Chrysler gör nu ett desperat försök att locka kunder genom att garantera ett fast bensinpris under de kommande tre åren. De kunder som väljer denna förmån får ett bensinkort som kan användas på utvalda stationer, och priset är 2:99 dollar per gallon.
De finstilta detaljerna begränsar dock erbjudandet. Bilen får inte gå mer än 2000 mil under perioden och antalet liter är också det begränsat.

Dodge är ett annat företag som vill få fart på försäljningen. Vissa handlare erbjuder 13 000 dollar i rabatt på en Dodge Ram pickup. En ganska kraftig rabatt på en bil som i grundutförande bara går på 33 000 dollar.

Bild: Mykl Roventine

Bil, Nyheter, Via Auto Motor Sport
37.0° 0 Erik Svensson Erik Svensson
tis. 6 maj 2008, 21:40
Chrysler garanterar bensinpriset i 3 år Desperat sätt att locka kunder
37.0°
0
RSS 22 kommentarer till artikeln
ppatrix
5.88kr/litern? är inte det billigt?
av ppatrix, tisdag 06 maj 2008 kl 21:47
Erik Svensson
I jämförelse med Sverige, ja ;)
av Erik Svensson, tisdag 06 maj 2008 kl 21:51
bigmac
3.61dollar/gallon? Jag kom hem från usa idag och i californien pröjsade jag inte under 3.8, snarare runt 4
av bigmac, tisdag 06 maj 2008 kl 22:21
Erik Svensson
bigmac:
Uttryckte genomsnittet.
Cali är väll ganska mycket dyrare generellt, eller har jag fel?
av Erik Svensson, tisdag 06 maj 2008 kl 22:53
tank77
6 kr/litern, det är typ 20 år sedan det kostade så litet i Sverige.
av tank77, tisdag 06 maj 2008 kl 23:00
Kn Bölja
Vad jag förstår så är besinpriset livligt debatterat av gemene man i USA just nu. Folk är upprörda över hur det kan ha blivit så hutlöst dyrt.

Själv tror jag det är ett nödvändigt ont med ett pris på $9-10/gallon (dvs ungefär vad det kostar i Sverige) för att få amerikaner att välja snålare motorer och ge bilindustrin en knuff att utveckla effektivare motorer, ta fram nya bränslen mm. Allt för att "rädda jorden" och för att vi ska kunna åka bil även i framtiden.
av Kn Bölja, tisdag 06 maj 2008 kl 23:01
Börje
Vi har väl ungefär samma pris här. Problemet är att idioterna i stockholm plockar ut moms, skatt, moms på skatten, skatt på momsen och fan vet allt.
av Börje, tisdag 06 maj 2008 kl 23:08
Scourged
www.bensinskatteuppror.se

< vem vet, partierna kanske kommer lyssna på folket för en gångs skull...
av Scourged, tisdag 06 maj 2008 kl 23:12
jonathank
Börje:

Hur tror du att det skulle se ut om "Idioterna i Stockholm" inte tog ut en massa skatt och moms på bensinen då? Den finns ju där av en anledning ändå, skulle bensinen kosta 6kr litern skulle folk åka bil mer och oftare. Det är samma sak som med trängselskatten, det ska få folk att använda de miljövänliga alternativen mer, tex cykla eller åka kommunalt.
av jonathank, tisdag 06 maj 2008 kl 23:17
snaku
ja.. ibland önskar jag att jag bodde i usa. Men så börjar jag tänka efter lite och kmr fram till att de e nog fan inte så jäävla taskigt i sverige. Men köra bil i usa vore juh inte helt fel! Synd bara att det antagligen suger könsorgan tillhörande hanen hos ett speciellt djur vi brukar rida på... lär inte vad det roligaste med andra ord, eftersom fart och kurvor är djävulens påfund over there.
av snaku, tisdag 06 maj 2008 kl 23:20
Börje
jonathank: Enda skillnaden skulle väl vara att vi skulle ha lite mer pengar i plånboken och ett trevligare liv. Svensk bilåkning har absolut ingen inverkan på miljön. 8-9kr/litern är ett lagom pris.

Bilåkning är en viktig del av det moderna samhället och det har ju visats rätt tydligt att folk inte åker mindre för att priset blir högre. Folk måste ta sig till och från arbetet, handla, hämta ungar osv. Visst kanske det funkar med tunnelbanan i stockholm, men i resten av landet är det ett jävla helvete att åka kollektivt.


av Börje, onsdag 07 maj 2008 kl 09:38
Mawe
Priset per liter ska landa runt 20 kr innan folk verkligen börjar köra midre i Sverige.. I USA är dem bortskämda, men sen får ni tänka att de inte alla kan täckna en sjukförsäkring.. Jag har hellre en bra sjukvård och högt bensinpris än tvärtom.....
av Mawe, onsdag 07 maj 2008 kl 10:08
Kn Bölja
Börje: "Svensk bilåkning har absolut ingen inverkan på miljön." och
"…det har ju visats rätt tydligt att folk inte åker mindre för att priset blir högre."

Det stämmer väl inte riktigt va? Bilismen påverkar närmiljön i städerna och blir bränslet dyrare åker man lite mindre.
av Kn Bölja, onsdag 07 maj 2008 kl 11:10
jonasn
Visst, bensinen kostar inte så mycket i USA, men försäkringarna däremot.

Förstå vilket ramaskri det skulle bli i Sverige om man sänkte bensinen och höjde bilförsäkringarna till USA:s nivåer. Expressen skulle trycka upp klistermärken och Aftonbladet skulle bedriva kampanjer och folk skulle vara helt vansinniga hemma på kökssoffan utan att ha en jävla aning om vad de egentligen tycker.

Det är alltid viktigt att protestera, oavsett vad man protesterar mot och hur passiv man är.
av jonasn, onsdag 07 maj 2008 kl 13:11
LucasKrown
Kn Bölja: Nej det gör man inte.
av LucasKrown, onsdag 07 maj 2008 kl 13:50
Krull
LucasKrown: Jo, det skulle folk göra. Tänk på att folk kör mindre pga struntsummorna som trängselskatterna medför. Eller du kanske bara ville upplysa om att du skulle ha råd ändå? ;)
av Krull, onsdag 07 maj 2008 kl 15:29
Erik Olsson
Desperat vet jag inte, snarare smart ur ett marknadsföringsperspektiv. Bara det faktum att vi diskuterar det är ett bevis nog...
av Erik Olsson, onsdag 07 maj 2008 kl 17:05
WeX
Till alla som tror att man åker mindre när priset stiger: Varför har priset bara stigit de senaste åren, och samtidigt har antalet resor på våra vägar ökat? Den rena nöjes/lathetsåkningen kanske minskar av ett högt pris på bensinen, men inte den nyttiga, så som till jobbet, till dagis eller handla.
Titta på USA: De betalar hälften av vad vi betalar, men klagar ändå på det höga priset och köper bränslesnåla bilar.

Ang. artikeln: Detta PR-knep är ett billigt sådant, eftersom det är begränsat som tusan och man kan inte spara mer än strax över $1000 på tre år. Fast alla kanske inte räknar så långt.
av WeX, onsdag 07 maj 2008 kl 19:30
LucasKrown
Krull: Nej folk tar andra vägar för att undvika tullarna. Eller som min bror, skiter i att åka in till stan. Men inte fan kör han mindre bil för det.
De flesta som kör bil till och från jobb gör det inet för att de tycker att det är kul eller för att de är lata utan för att kollektivtrafiken inte funkar som den borde. Så precis som WeX skriver så, ja..vi kanske blir av med några få som kör bara för att de kan. Men de är så få så det gör ingen skillnad.
Det enda det medför är att det blir svårare för tex barnfamiljer som ska lämna barn på dagis osv och helt enkelt inte har tid att åka kommunalt.

Själv äger jag inte ens en bil just nu för jag känner inte att jag behöver det. Det blir longboard så länge vädret tillåter och annars buss.
av LucasKrown, torsdag 08 maj 2008 kl 00:04
Krull
LucasKrown: Jo, du har helt rätt i vad du säger. Grejen är väl den att det krävs något radikalt för att få till svängningen, nu är det för få som åker kommunalt för att det ska satsas mycket och ändå gå runt. Det är som en ond cirkel, folk åker inte kommunalt för att det är för dåligt, det är dåligt för att för få åker. Det jag först tror att man kan få bort med "chockhöjda" priser är långresandet, om man är två i en bil nu så är det billigare att bila till fjällen än att ta tåget (säger lika mycket om SJ som bensinpriset).

Men det är klart, ur miljöperspektiv är det bilåkandet i städkärnorna som behöver minskas, undrar alltid vart i he-vete alla är på väg. Skulle gärna kunna promenera till jobbet och ge mig ut och springa utan tänka på skiten man får i sig. Och det är vad som är svårt att fixa till också.

Jag vill också kunna åka longboard, min skatekarriär varade i typ fem minuter innan jag kom på att det inte var min grej. Själv låter jag min gamla Monark ta hand om mig.
av Krull, torsdag 08 maj 2008 kl 09:54
LucasKrown
Krull:
Ja absolut.. det är ett moment 22. Men jag tror inte ökade bensinpriser är lösningen. Om man istället tänkte lite längre framåt och faktiskt satsade ordentligt på kommunaltrafiken så skulle det kunna gå. Höjda bensinpriser straffar bara folk utan att ge dom något ordentligt alternativ.

Sen tycker jag personligen att hela den här miljödebatten angriper problemet på fel ställe. Problemet är inte hur mycket skit varje person släpper ut utan hur många människor vi är och framförallt hur förbannat fort vi blir flera. Samtidigt som det klagas på att vi släpper ut för mycket av det ena och det andra så ska vi bota varenda sjukdom som finns och alla ska leva tills de är 150. Det funkar inte.

Vet inte om det beror på att jag helt saknar den kollektiva överlevnadsinstinkten som de flesta verkar ha, men jag skiter i alltihopa. När jag köper en bil så blir det en Lincoln Continental med sjukt stor bensin-V8. Loppet är ändå kört så jag tänker bara ha så kul jag kan tills det tar slut.
av LucasKrown, torsdag 08 maj 2008 kl 10:59
LucasKrown
och angående skategrejen förresten.. har du testat longboard? Min flickvän sa precis som dig efter att hon hade försökt sig på vanlig skateboard. Efter lite övertalande så testade hon longboard och det funkar sjukt bra. :)
av LucasKrown, torsdag 08 maj 2008 kl 11:01
Kommentera artikeln