Quantcast
m

Det är dags att sluta göra narr av Corvette
Jag har äntligen kört C7 och jag är imponerad

Det är dags att sluta göra narr av Corvette
Foto: Bobby Green
Bil / Övrigt

Det tog ett tag men nu har jag äntligen gjort det. Provkört nya Chevrolet Corvette alltså. När bilen släpptes kastade sig journalisterna över den för att utröna om Corvette fortfarande fick se sig slagen av tyskarna eller om de nu faktiskt hade något att komma med. Och till allas förvåning, och förtjusning, hade något revolutionerande hänt. Bilen var inte bara uppsnäppt på alla punkter, den slog även motståndet på fingrarna. Och det till ett pris som faktiskt inte krävde att man sålde sina organ. Jag önskar så att jag kunde säga något annat än det som redan är sagt, men det går helt enkelt inte - C7:an är för bra för det.

Förord
När jag för några år sedan för första gången fick köra en Corvette C6 var förväntningarna skyhöga. Visst, jag hade hört folk klaga på det ena och det andra men jag har alltid tyckt att modellen är riktigt häftig och ville bilda mig en egen uppfattning. Det blev magplask. Bilen hade noll identitet, kändes orolig på vägen och allt annat än det jag hade väntat mig. Och var det verkligen en V8:a under huven, om så var fallet hade ekorrar byggt bo i avgasrören för den lät i princip ingenting. Min bild av Corvette raserades tyvärr snabbt och jag vart besviken. Året därefter presenterades en ny generation - C7. Den här skulle vara ett steg upp lovade Chevrolet, och man skulle ha lyssnat noga på vad både journalister, spekulanter och tidigare ägare sagt för att verkligen bygga en bil folket ville ha. Jag väntade ivrigt på de första recensionerna, och en efter en prisade den nya bilen som Corvetten vi väntat på och den som äntligen kunde ge tyskarna en match. Självklart var det då extra spännande när jag äntligen för några dagar fick hoppa in i en själv och se om allt snack stämde.

Körkänsla
Med något för tajta byxor på mig kryper jag ner i sittbrunnen och det är i princip som att sätta sig direkt på backen, för här sitter man riktigt lågt. Det märks direkt att det är föraren som är i fokus här då hela mittkonsolen är vriden mot den som kör. Man känner sig inkapslad som i en cockpit och allt jag vill ha inom nära räckhåll är det. Jag gillar när man klär på sig en bil och inte tvärtom. Hela interiören är ett steg upp, som sig bör, från föregångaren och allt ser faktiskt rätt så trevligt ut. Och det viktigaste - det känns inte plastigt längre. Knappar och reglage har ett skönt motstånd när man använder dem och det rasslar inte i grejerna när man kör iväg. Ett problem förra generation tyvärr led av. Det är inte premiumkänsla på allt, men väldigt nära. Ett ord som beskriver känslan är tajt - jag sitter som gjutet och det som finns runtomkring är genomtänkt och inte bara inkastat.

Ett tryck på startknappen och vad som låter som en ganska trött startmotor (typiskt amerikanskt) hjälper motorn att vakna till liv. Och den gör det med en käftsmällande ljudmatta. Herregud. Det är så här det ska låta när man drar igång en Corvette! Högt, rejält och tydligt. Inget jäkla meseri, det här är en kärra man väcker sjusovare med när man drar till jobbet och som verkligen inte vill dölja vad som finns där under huven. Lyfter man på locket hittar man samma motor som i Cadillac Escalade som jag skrev om i går, men med mer effekt och med ett betydligt hetsigare temperament. I suven är den lugn, jämn och sävlig, i Corvetten är den ilsk, rapp och jävlaranamma. Jag är på riktigt nervös inför vad som väntar då jag har tittat på lite för många YouTube-klipp på när hetsiga Corvette-förare bränt på i en rak linje för att sedan helt plötsligt flyga iväg som en vante in i något träd. Massvis med effekt på bakhjulen är inte att leka med om man inte har koll på vad man gör såklart, men i vissa fall har det i dessa klipp verkat som att bilen lever ett eget liv och ofta överraskar föraren med att helt plötsligt tappa greppet.

Testexemplaret är utrustad med manuell låda och i detta fall har den inte mindre än sju lägen. Det finns även en åttastegad automatlåda men i mitt tycke är det just manuell som gäller i den här typen av bil. Som ni kan se sitter det dock ändå paddlar bakom ratten här vilket kan vara lite förvirrande. Paddlarna är kopplade till växellådan men man växlar inte med dem, utan de sköter något som kallas för Active Rev Match. Det är en funktion som matchar varvtalet vid nedväxling och som automatiskt ger mellangas. Perfekt för den som inte är så haj på det här med "Heel-and-toe"-principen. Samma funktion finns även i exempelvis Nissan 370Z. Du aktiverar funktionen genom att trycka på valfri paddel och som indikation på att det är igång blir aktuell växel på den digitala display orange istället för vit. Går supersnabbt att stänga av och sätta på och det spelar alltså ingen roll vilken paddel du drar i. Fungerar mycket bra och förutom att vara effektivt vid exempelvis bankörning ger det också ett rappt och rejsigt mellangasljud.

Den manuella lådan är helt fantastisk att jobba med. Växlarna ligger väldigt tätt och man får vara bestämd för att vispa i rätt när det är dags att byta. Upp till sexan är det en liten rörelse som krävs men när det är dags att lägga i sjuan känns det som att man ska boxa passagerarens vänstra knäled ur led om man nu har någon med sig i bilen. En lätt överdrift kanske men den ligger i alla fall tydligt mycket längre bort än de övriga växlarna. Den fungerar som en slags överväxel som man kan kasta i vid motorvägsfart och liknande men det sjuka vridet i motorn, 630 Nm, gör att man även kan använda den i betydligt lägre hastigheter. Det är inga problem att köra på sjuan i 50 km/h och en riktigt mäktig sak är att jag vid ett tillfälle testade att lägga i högsta växeln i 50 och sedan släppa gasen helt. Bilen fortsatte att köra på vridet och tappade aldrig hastigheten, inte ens när det började luta uppför! På tomgång puttrade jag alltså fram på sjunde växeln utan att röra någon pedal, det blev jag faktiskt riktigt imponerad över. Det sista läget i lådan hjälper ju även till att få ned förbrukningen en del, för det går snabbt åt soppa om man kör lite mer inspirerat. Så kör man transportsträckor kastar man i sjuan och ser till att det lilla humörvredet bakom spaken är inställt på "Eco" - då stängs nämligen halva cylinderbanken av och helt plötsligt kör man en V4:a som är betydligt mindre törstig.

Det där vredet jag precis nämnde är alltså precis som i många andra sportbilar där man ställer in hur man vill att bilen ska uppföra sig. Det finns fem olika körlägen att välja mellan - Weather, Eco, Tour, Sport och Track och vad dessa innebär kan ni nog lista ut själva. De har alla olika utseende på den digitala skärmen framför föraren och i det värsta läget som är Track är det som sig bör mest fokus på varvräknaren. Bilen startar alltid i Eco och sen får man själv välja vad som passar bäst för stunden. Vrider man över till Tour som ligger till höger om Eco hör man direkt att ett par ventiler öppnas i avgassystemet och att ljudet blir mycket fylligare och brötigare. Detsamma gäller för Sport och Track. Dock hade jag velat att det mörkare ljudet alltid gäller när man valt ett läge som öppnar ventilerna. Vid vissa gaspådrag, trots att exempelvis Sport var valt, öppnades inte ventilerna och det kom nästan som ett fisljud från avgaspiporna. Precis som att ventilerna inte riktigt hann med i svängarna och att de behövde lite mer tid på sig för att öppna. Nästa gaspådrag var de fullt öppna och då hoppade man nästan till för att det gick från himmel till helvete ljudmässigt. Den där smygaren blev helt plötsligt ett Vuvuzela-bröl rätt in i stigbygeln.

När jag nu bekantat mig lite mer med växellådan och slutat vara skiträdd för bilen är det dags att jobba upp tempot lite, och se om det går att göra mer än att sätta strippen-tider med en sån här bil. Snabbt blir jag varse om att så är fallet. Rädslan över att bakhjulen ska släppa när jag trycker på försvinner nästan omedelbart och jag känner mig verkligen som klistrad mot backen. Vägarna är nysopade och solen har värmt upp asfalten så det finns inget sådant som skulle kunna påverka körningen negativt. Jag pressar på lite och baken svajar inte det minsta. Det finns bra med pulver på alla växlar men det är när man varvar som hela motorarsenalen vaknar till liv och på riktigt skickar en hästspark i rumpan på de som sitter i bilen. Ett par kurviga partier senare och jag inser att det även går att svänga utan bekymmer, det finns inga tendenser till läskig och oväntad överstyrning utan jag känner hela tiden vad som händer och blir aldrig orolig över att jag är på väg att tappa kontrollen. Nu kör jag sällan över min förmåga heller och är inte på långa vägar i närheten av vad bilen klarar av, men jag får ändå en känsla av trygghet - något som jag helt saknade i föregångaren.

C7 känns som en mångsidig bil. Den är förvånansvärt bekväm att åka i och otroligt lättkörd. Du får faktiskt in en del packning där bak och en längre tur är inte omöjlig, trots att det är en råbarkad och hård sportbil med en markfrigång på tre granbarr staplade på varandra. Styrningen är rapp och precis, fjädringen hård och bestämd men inte obekväm och den sammanlagda känslan är att allt lirar mycket bra tillsammans. I Eco-läget blir den tam som en nyvaken bondkatt och man kan lugnt och försiktigt smyga sig fram obemärkt. I nästan stund och med vredet i Sport-läget blir det en fullfjädrad sportvagn som kommer få även den med stelopererad mun att le från öra till öra.

Interiör

Exteriör
Varför är inte alla coupé-modeller i targa-utförande? Det är riktigt trevligt att kunna plocka bort en del av taket när solen bestämmer sig för att titta fram och i det här fallet gör det inget negativt för utseendet, snarare tvärtom. När takbiten är på märker man knappt att den går att plocka bort då den smälter så bra in med bilens former, och när den är av blir det en precis lagom cabkänsla - lite vind i håret men inte helt öppet bakåt. Takbiten som är i kolfiber och superlätt placerar man enkelt i ett par fästen i bagagen och även om det tar lite plats får man ändå in lite packning under taket innan man lägger in det.

Står man utanför Corvette C7 ser den faktiskt ganska liten och nätt ut. Den har ett härligt kompakt format baktill och precis som på C6:an sluttar den ganska kraftigt efter bakhjulen. Huven är förstås inte helt liten då den ska få plats med motorn där under men i profil ser bilen relativt kort ut. Det blir dock en annan känsla när man hoppar in. Även om kupén känns tajt och känslan är att man kryper in i bilen känns den stor att ratta. Framskärmarna står upp rätt mycket och det är i början lite svårt att få en känsla för var man har bilen. Dock kan man ha toppen på skärmen som en referenspunkt, för rakt under den är nämligen mitten på hjulet. Det är lite bil bakom föraren och passageraren också men det känns ändå som att man sitter så långt bak det bara går, och att ett spinnande bakhjul skulle kunna killa en på ryggen.

Designmässigt tycker jag att Chevrolet har lyckats riktigt bra. Jag var till en början lite ledsen över att de runda baklyktorna försvunnit och blivit något mer Camaro-lika, men i verkliga livet och om man inte bara stirrar på en bild gör de sig riktigt bra. De lyser snyggt på natten och jag gillar bilar som inte bara ser arga ut framifrån utan även bakifrån. De fyra runda och stora piporna är självklart på plats och den lilla läppen på bakluckan ser kaxigt uppkäftig ut. De yxiga formerna överlag passar även om jag tycker att man kunde gjort fronten lite mer aggressiv för att matcha bättre med resten av bilen. Led-ljusen fram lyser dock snyggt och bidrar till en något argare uppsyn. Det som borde tagit en vända till på ritbordet är dock backspeglarna, som är på tok för stora i sin form och som förstör helhetsintrycket lite.

I mitt tycker är coupé-versionen hästlängder snyggare än cabben. I coupén sträcker sig taklinjen långt bak och smälter ihop med resten av designen medan det känns som att man bara flexat bort allt och monterat ett tygtak i cabrioleten. Cabtaket slutar liksom för tidigt och ger taket en helt annan form som inte passar in. Eftersom coupén även är en targa så behövs heller inte cabben så köp coupén istället.

Avslutning
Chevrolet har verkligen lyckats med nya Corvette. Vad som i många år har varit mycket hästkrafter och lite köregenskaper har nu blivit mycket hästar och prestanda som smiskar konkurrenterna på fingrarna. Och det var längesedan en amerikansk bil gjorde något sådant, om det nu någonsin har skett. Vi ser vassa Ringen-tider, supernöjda kunder och journalistkårer som klappar händerna. Och så lilla jag, som blir tvungen att hålla med på alla punkter - det här är en riktig fullträff i den moderna muskelbilsvärlden. Och det till ett konkurrenskraftigt pris som nog faktiskt kan klassas som det något uttjatade begreppet "bang for the buck". För ungefär samma pengar får du en Porsche Cayman GTS som på alla möjliga vis är en fantastisk bil, men i Corvetten får du V8:a och över 100 hästar till. Porsche är Porsche men om du har den här summan att lägga på en bil och vill ha något annat häftigt har du ett klockrent alternativ i Corvetten.

Till hösten ska förhoppningsvis nya Z06 testas, och jag är redan rädd för hur brutal den kommer att vara. Dock är jag säker på en sak - den kommer inte att göra mig besviken. Corvette har äntligen hittat hem.

Fakta Chevrolet Corvette C7
Motor: V8:a, 6.2 liter, 466 hästkrafter, 630 Newtonmeter.
Växellåda: Sjuväxlad manuell med Active Rev Match.
Drivning: Bakhjulsdrift.
Prestanda: 0-100 km/h på 4.2 sekunder, toppfart 290 km/h.
Däck: 245/35 R19 fram, 285/30 R20 bak.
Mått: Hjulbas 2.71 meter, längd 4.49 meter, bredd 1.66 meter, höjd 1.23 meter, vikt 1 539 kilo, bensintank 70 liter, förbrukning 1.2 liter per mil blandad körning, CO2-utsläpp 279 gram per kilometer.
Pris: 748 000 kronor.

Läs mer
59.7°
0

Det är dags att sluta göra narr av Corvette

Jag har äntligen kört C7 och jag är imponerad

Teaser för Ford GT Heritage Edition
Fräsig rackare

Ford släppte under gårdagen en liten miniteaser för 2021 Ford GT Heritage Edition som ska vara en hyllning till ett mycket speciellt ögonblick i Fords racinghistoria. Som du kan se i klippet ovan visar de sin klassiska 1966 GT40 som ninjasnabbt utvecklas till 2021 Ford GT Heritage Edition. Bilden nedan är från klippet ovan pausat alldeles precis rätt. Bilen ser ut att få numret 98 på sig vilket var numret som den vinnande bilen hade på sig när Ford 1966 för första gången vann loppet Daytona 24-timmars. Ford kommer visa upp bilen på riktigt på Petersen Car Week i morgon eftermiddag någon gång. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

Engadget recenserar Galaxy Watch 3
"The best non-Apple smartwatch"

Folket från Engadget delar här med sig av sina tankar kring Samsungs kommande klocka Galaxy Watch 3. De är imponerade av klockan och kallar den för den bästa smarta klockan som inte är gjord av Apple. De gillar klockans nya snurrkontroll och att den nu är mycket bättre på att hantera träning samt aktiviteter. Det de inte gillar är den rätt höga prislappen samt att formfaktorn fortfarande är lite tjock. Engadgets videorecension för klockan kan hittas ovan och deras recension i textform kan hittas via länken nedan. Även The Verge tog en titt på klockan och även de är imponerade av den men inte lika positiva som Engadget. De gillade bland annat klockans kontroller och display men är fortsatt besvikna på Bixby, klockans utbud av appar samt klockans klumpiga design. The Verges recension kan du hitta här. Galaxy Watch 3 släpps i svenska butiker den 21 augusti. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för Rising Phoenix
Dokumentär om Paralympiska spelen

Rising Phoenix är en kommande dokumentär där man får följa ett gäng idrottare som tränar för de Paralympiska spelen. Rising Phoenix har premiär på Netflix den 26 augusti. Tumnagel
37.6°
+
Frode Wikesjö
0

Mr JWW tar sig ett snack med Christian von Koenigsegg
Ny serie om "vår" världskända biltillverkare

Mr JWW har dragit igång en serie han kallar för Chronicles of Koenigsegg och här har vi första avsnittet där Christian von Koenigsegg intervjuas och berättar om företagets bilar genom åren. Under de kommande månaderna kommer vi få lära oss allt om Koenigsegg och även om du kanske visste mycket redan är ju allt kring Koenigsegg intressant så. Tumnagel
39.2°
+
Bobby Green
0

Gameplaytrailer för Apex Legends: Boosted
Rampart's in town!

Boosted, som sjätte säsongen i Apex Legends kommer heta, drar igång nu på tisdag och nu har Respawn släppt en gameplaytrailer för säsongen som visar några av de kommande ändringarna. Mer specifikt får vi se nya hjälten Rampart in action vars sköldförmåga med tillhörande maskingevär ser ut att vara rätt användbar på stridsfältet. Huruvida sköldtjofräsen kommer vara hennes ultimat-attack eller taktiska förmåga är dock okänt, men med tanke på att skölden dras upp flera gånger i trailern verkar det luta åt en taktiskt förmåga. Utöver det får vi se hur craftingsystemet kommer fungera. Craftingstationer kommer dyka upp på kartan, likt supply drops troligen, och låta dig spendera craftingmaterial för att köpa nya vapen eller utrustning. Det verkar som att vissa av sakerna vi kan "bygga" kommer vara statiska, medan andra roterar på daglig eller veckobasis. Sedan får vi även kika på nya energy-vapnet Volt som ser ut att vara rätt användbart samt ändringar i form av stora rörliga väggar på banan Worldx27s Edge. Mer specifik information om ändringarna lär dyka upp närmare säsongsstarten, vilket sker 18 augusti. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Creative director för Assassin's Creed sparkas från Ubisoft
Efter utredning om misskötsel

Dramat fortsätter hos Ubisoft. Ashraf Ismail var i början av sommaren tvungen att ta tjänstledigt i samband med att Ubisoft inlett en intern utredning om misskötsel i företaget. Nu har utredningen burit frukt och Ismail kommer vara tvungen att lämna bygget med omedelbar verkan. I ett uttalande till Kotaku säger Ubisoft detta: "Following an investigation by an external firm, it was determined that Ashrafx27s employment with Ubisoft had to be terminated. We cannot provide any details about this confidential investigation." Ismail tog tjänstledigt efter att flera kvinnor berättat att Ismail inlett förhållande med dem och undanhållit att han varit gift. Ismail ska även ha berättat en och annan affärshemlighet om spelen han jobbat på som bland annat att Ubisoft ställt sig mot att ha en kvinnlig protagonist i sina spel. Ismail var creative director för Assassinx27s Creed 4: Black Flag, Assassinx27s Creed Origins och kommande Assassinx27s Creed Valhalla. Det sistnämnda spelet släpps nu i höst. Tumnagel
38.7°
+
André Stray
0

Dodge teasar Ram 1500 TRX
Muskelpickup med Hellcat-motorn

Den 17 augusti kommer Dodge att dra täcket av Ram 1500 TRX. Det är en ny pickup som väldigt gärna vill sno lite kunder från Ford F-150 Raptor. Dodgens ess i rockärmen är Hellcat-motorn som vi har sett pumpa ut 800 hästar i andra modeller. Troligtvis kommer effekten vara lite lägre i pickupen men den väntas ändå vara fullt tillräcklig. Tumnagel
38.1°
+
Bobby Green
0

Epic: Google tvingade OnePlus att skrota Fortnite-deal
Ville inte att telefoner skulle skeppas med Epic Games-app

Efter att Epic Games fick Fortnite borttaget från App Store och Play Store efter att spelutvecklaren införde direktbetalning direkt i Fortnite bestämde Epic att slå tillbaka mot jättarna med en stämning. Och i stämningen listar Epic en hel del information om olika dealar som gått åt fanders på grund av Google. Enligt Epic Games stämning ska företaget varit nära att spika en deal med OnePlus om att företagets telefoner skulle komma med Epic Games-app förinstallerad, vilket skulle ge OnePlus-användare snabbare tillgång till det populära battle royale-spelet. Samt att OnePlus-användare lättare skulle få tillgång till en version av Fortnite till Android som skulle rulla i högre framerate för att kunna utnyttja den högre uppdateringsfrekvensen på OnePlus-enheter. Detta verkar inte vara något Google uppskattat som ska, enligt Epic, ha kontaktat OnePlus och bett dem avbryta dealen. Specifikt skriver Epic att Google ska ha varit oroliga för spelappens förmåga att installera spel och uppdateringar utan att gå igenom Play Store. I stämningen nämns även liknande händelser i en deal Epic skulle haft med LG, vilket föll på grund av att LG varit under kontrakt med Google om att motverka side loading med appar från Play Store. Tumnagel
34.6°
+
André Stray
0

Borttagna bilder och DM sparades hos Instagram i ett år
Bugg nu åtgärdad

När man tar bort bilder och meddelanden från Instagram så tänker man att de är borta för evigt. Så har dock inte varit fallet, vilket upptäcktes av säkerhetsforskaren Saugat Pokharel som nyligen belönades med 6000 dollar tack vare ett buggfynd. Via Instagrams dataverktyg, som lanserades i samband med GDPR-pushen 2018, kunde Pokharel se bilder och direktmeddelanden som han tagit bort i Instagram ett år tidigare. Instagram själva har sagt att raderad data lagras på deras servrar upp till 90 dagar efter att användaren tagit bort dessa, men uppenbarligen har det funkat sådär. Pokharel upptäckte buggen i september förra året, men det var inte förrän i juli Instagram lagade buggen. I ett uttalande till Techcrunch säger Instagram detta: “The researcher reported an issue where someone’s deleted Instagram images and messages would be included in a copy of their information if they used our Download Your Information tool on Instagram. We’ve fixed the issue and have seen no evidence of abuse. We thank the researcher for reporting this issue to us.” Tumnagel
33.7°
+
André Stray
0

Så här använder Ford roboten Spot
Robothund glider runt med laserscanner

Förra året började Boston Dynamics sälja sin fyrbenta robothund till en del företag och ett av företagen som införskaffat två stycken Spot är biltillverkaren Ford. Ford har döpt sina robothundar till Spot och Fluffy och till vardags glider de runt på Fords Van Dyke Transmission Plant. Robothundarnas uppgift på Fords fabrik är att kartlägga fabriksytan med laserscanner. Dessa inscannade modeller kan sedan användas av Fords ingenjörer när de planerar nya produkt-linor i fabriken. Ford uppger att scanningen av fabriken tidigare genomfördes manuellt av människor. Då kunde en inscanning ta upp till två veckors tid och kosta runt 300.000 dollar. De båda robotarna ska kunna göra detta på halva tiden till en bråkdel av kostnaden enligt Ford. Det innebär att de båda robotarna, som kostar runt 75.000 dollar styck, redan borde ha betalat tillbaka sig för Ford. I klippet här nedanför kan ni höra vad Fords anställda har att säga om robotarna och även kolla in när robotarna sätts i arbete. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skarp version av Factorio ute nu
Efter fyra år i early access

Factorio 1.0 skulle egentligen släppas 25 september, men då Cyberpunk 2077 skulle släppas samtidigt bestämde sig utvecklarna att tidigarelägga releasen en månad. Nu blev Cyberpunk 2077 försenat till november, men Wube Software har ändå hållit sitt löfte om tidigare release. 1.0-versionen har nu släppts och ni kan lägga vantarna på det nu via spelets Steam-sida för 25 euro. Tumnagel
44.1°
+
André Stray
0

Huawei-patent visar kameramodul med liten skärm
Som bland annat kan visa vad klockan är

Här kan ni kolla in lite patentskisser som sägs visa upp ett Huawei-patent som skickats in till CNIPA (China National Intellectual Property Administration), motsvarigheten till Sveriges Patent- och registreringsverk PRV. Som synes handlar det om en kameramodul med fyra kameror där det placerats en liten skärm ovanför dessa. På skisserna visar skärmen upp en klocka men om det är tänkt att skärmen även ska kunna visa upp andra grejer framgår inte. Har ni förslag på vad den lilla skärmen skulle kunna användas till mer så står kommentarerna till ert förfogande. Huruvida vi kommer att få se framtida Huawei-modeller med den här typen av kameramoduler finns det än så länge ingen information om. Tumnagel
35.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Över 165.000 personer har redan reserverat nya Ford Bronco
Ford är överväldigade

Det har nu gått en månad sedan Ford släppte lös information och bilder kring nya Ford Bronco. Enligt Ford är man överväldigade av responsen och nu ska över 165.000 personer lagt en reservation på modellen. En reservation kostar bara 100 dollar men ändå, det är en bra siffra och intresset verkar vara genuint. Fords hemsida har sedan släppet haft över 19,5 miljoner besökare. Alla 2000 exemplar av Bronco Sport First Edition paxades nästan direkt. Sen fanns det 3500 exemplar av Bronco 2-Door och 4-Door First Edition, men Ford var tvungna att dubbla produktionen till 7000 exemplar istället på grund av efterfrågan. Tyvärr är nya Bronco helt och hållet utvecklad för den nordamerikanska marknaden och inte en modell som kommer att komma till Europa. Tumnagel
37.8°
+
Bobby Green
0

The Last Airbender-skaparna drar sig ur Netflix-adaption
Kreativa skillnader, osv

Under hösten 2018 blev det känt att Netflix ville göra en ny TV-serie baserad på den klassiska Nickelodeon-serien Avatar: The Last Airbender. Originalseriens medskapare Michael Dante DiMartino och Bryan Konietzko rekryterades för att styra skutan, men har nu bestämt att lämna produktionen på grund av bristande intresse från Netflix som inte verkar vilja backa upp duons vision för serien. I ett uttalande skriver DiMartino detta: “Netflix’s live-action adaptation of Avatar has the potential to be good. But what I can be certain about is that whatever version ends up on-screen, it will not be what Bryan and I had envisioned or intended to make.” Detta är inte första gången man försökt göra en otecknad version av Avatar. 2010 släpptes M. Night Shyamalan-regisserade The Last Airbender och resultatet var så risigt att folk inte ens bekräftar att den existerar. När det började pratas om att Netflix-produktionen hade anlitat originalseriens skapare hoppades många fans att den nya versionen skulle bli kalasbra, men nu när duon hoppat av projektet så ser det rätt brunt ut. När Netflix tolkning av Avatar: The Last Airbender kommer släppas är för tillfället okänt. Tumnagel
33.2°
+
André Stray
0

Teaser för Bus Simulator 21
Kör buss i påhittad stad

Astragon har nu släppt en första teaser inför det kommande spelet Bus Simulator 21. Det här är uppföljaren till Bus Simulator 18 som utspelade sig i den påhittade staden Seaside Valley. I det nya spelet kör man istället buss i den nya staden Angel Shores och en nyhet är att man kommer att kunna agera trafikplanerare och göra sina egna tidtabeller. Bus Simulator 21 släpps någon gång nästa år. Tumnagel
38.4°
+
Bobby Green
0

Rykte Model S Plaid presenteras nästa månad?
Elon släpper hint

Tesla fick såklart eld i baken av att Porsche dundrade ut sin Taycan och det började genast snackas om att en värre "Plaid"-version av Model S var på gång. Den har tre stycken elmotorer och ännu bättre prestanda. Nu kanske det kan bli så att bilen presenteras nästa månad under eventet Battery Day den 22 september. Detta rykte kommer efter att Elon Musk twittrat en bild på Herbert Ruggles Tarlek Jr. från den gamla komediserien WKRP in Cincinnati iklädd en rutig (plaid) kostym. Det kan vara så att även Model X kommer i Plaid-version, men det återstår att se. One day soon, I will wear this outfit pic.twitter.com/T0SnF4UgYK— Elon Musk (@elonmusk) August 11, 2020 Tumnagel
34.1°
+
Bobby Green
0

Googles Wear OS kommer att bli rejält mycket snabbare
Smarta klockors appar kommer snart att starta snabbare

Google har snackat lite om vad man för framtida planer med sitt Wear OS, Googles operativsystem för smarta klockor. En av de större nyheterna i den kommande versionen av WearOS är att man har tweakat operativsystemet till att bli snabbare. Det innebär bland annat att appar kommer att starta upp till 20 procent snabbare i Wear OS när nästa uppdatering släpps. Dessutom ska annan information som hämtas in till klockan visas snabbare. En annan kommande uppdatering i Wear OS är att den inbyggda väderappen har fått ett nytt gränssnitt. Om detta skriver Google: "It aims to be easier to read while on the go, with an hourly breakdown of today’s weather to help you plan ahead and provide information about important weather alerts in your area." WearOS nästa uppdatering förväntas släppas av Google någon gång under hösten. Ni hittar en bild på Wear OS nya gränssnitt på väderappen här nedanför. Tumnagel
39.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Spotify hyllar Epic Games "krig" mot Apple
Fortnite-skaparen vill ändra Apples villkor för App Store

Det ser ut som om Fortnite skapare Epic Games har haft fullt upp det senaste dygnet. På mindre än 24 timmar har företaget lanserat ett eget alternativ för att köpa den digitala spelvalutan VBucks i Fortnite, fått se Fortnite utkastat från både App Store samt Google Play och därefter även hunnit med att stämma både Apple och Google för detta. Det känns som om det här är något som Epic Games både hade räknat med och planerat inför med tanke på hur snabbt det hela har skett. Epic Games har antagligen varit den mest högljudda kritikern till den 30-procentiga avgift som Apple och Google tar ut från köp som görs inuti appar till iOS och Android. Den kanske näst största kritiken till Apples och Googles avgifter är Spotify och de ställer sig helt på Epic Games sida i den här frågan. Till CNBC säger Spotifys talesperson Adam Grossberg: "We applaud Epic Games’ decision to take a stand against Apple and shed further light on Apple’s abuse of its dominant position." Förutom Epic Games och Spotify har även Match Group, som bland annat äger dejtingappen Tinder, varit kritiska till Apples avgifter i App Store. Även de ska ha hyllat Epic Games begynnande tvist med Apple och App Store skriver CNBC. Tumnagel
57.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

James Corden och David Beckham tränar
Spinning och boxning står på schemat

James Corden hade några timmar över som han tänkte slå ihjäl med David Beckham. Men eftersom David är en hurtbulle och inte hade tänkt att bara dega på soffan blev det istället till James förtret en omgång spinning och boxning. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

O-Zone - Dragostea Din Tei
Fredagsklassikern

Om vi spolar tillbaka bandet till 2003 var det O-Zones låt Dragostea Din Tei som spelades på radion dagarna i ända. Så om ni äntligen hade tvättat bort den från hjärnan kommer den här igen. Maja hi, maja ho, maja ha, maja ha-ha på er! Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Konditorn Lisa gör svenska kardemummabullar
Mumma!

Tydligen är Sverige känt för sina kardemummabullar så det bestämde sig konditorn Lisa Paradise för att ge sig på att baka själv hemma. För att få till dem på bästa sätt tog hon hjälp av Oscar Erlandsson från bageriet Fabrique. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

2020: An Isolation Odyssey
Den klassiska filmen i karantän-version

2020 är inte över än men lär bli ett av de märkligaste åren på länge. En positiv sak är att ganska många har tagit till sin kreativa sida och hittat på roliga saker under sin isolering. Lydia Cambron fick för sig att göra en liten remake på 2001: A Space Odyssey som hon kallar 2020: An Isolation Odyssey. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Nya Vans som du färglägger själv
Fixa till Era som du vill ha den

Med den nya skokollektionen U-Color vill Vans uppmana till kreativitet. Man får helt enkelt ett par vita skor av modellen Era som man sedan färglägger och fixar till som man själv vill ha dem. Det finns en version med rutmönster och en med blommigt mönster. Nästan som ett blankt papper alltså, som bara väntar på att dina idéer och tankar ska komma fram. Finns att köpa nu och ett par kostar 749 kronor. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

FEstival-öl nu på Systembolaget
Eftersom alla årets festivaler ställts in

Som ni kanske redan vet så blev och blir det inga festivaler i år. På dessa brukar många dricka öl, och när allt blev inställt blev det en slatt över. Norrlands Guld hade inför årets festivaler tagit fram 25.000 liter förpackat i en ny smal burk som på grund av det rådande läget bara blivit stående. Nu kan du köpa den via Systembolagets beställningssortiment och leka lite festival hemma ändå om du vill. En burk kostar 11,90 kronor och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green

Omega presenterar ny Bond-klocka
Din för 552.000 kronor

Omega presenterar nu Seamaster Diver 300M James Bond Numbered Edition. Den är på 42 millimeter och tillverkad i platina-guld med en platina-guldplatta på sidan. Den är även graverad med varje nummerutgåva på sidan och samma material används för det borstade spännet på det svarta läderbandet. Urtavlan har en spiralformad pistoldesign i 18 karat vitguld på en svart emaljskiva. Köper man ett exemplar får man den i en Globe-Trotter-resväska. Det är också allt detta som förklarar lite varför klockan kostar som den gör. Priset för en klocka ligger nämligen på 552.000 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Dokumentär om Magic Johnson på gång
En av världens bästa basketspelare

Variety rapporterar att ett gäng produktionsbolag ska spela in en dokumentär om basket-legendaren Earvin "Magic"Johnson, en basketspelare som rönte stora framgångar på 1980-talet. Under sin karriär blev Johnson bland annat utsedd till MVP tre gånger, deltog i 12 stycken All Star Games och vann olympiskt guldmedalj i basket. Dokumentären om Johnson följer den superpopulära ESPN-dokumentären The Last Dance där tittarna fickta del av Michael Jordans liv, både på och utanför basketplanen. Här i Sverige är Magic Johnson kanske även ihågkommen för sitt basket-äventyr i Borås då han 1999 - 2000 blev både delägare och spelare i Borås-klubben M7 under en kort tid. När vi kan få se den än så länge namnlösa dokumentären om Earvin "Magic"Johnson finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför kan ni kolla in ett en sammanställning av delar av Magic Johnsons karriär från NBA. Tumnagel
106kg
+
Wille Wilhelmsson

Ny vodka-smak från Absolut
Grapefruit

Absolut presenterar nu den nya vodka-smaken Grapefruit. Smaken kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga sortiment under tre månader och den ska ha smak av rosa grapefrukt. Den har inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen utan smakerna är naturligt utvunna. Pia Hägglöf som är Senior Brand Manager Absolut säger följande: "Den senaste dryckestrenden har flyttat oss från relativt söta drycker till allt mer fräscha och bittra smaker. Hör du till den skara människor som gillar etablerade aperitivos och spritzar, är Absolut Grapefruit ett måste att prova." Lansering skedde igår och för en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 256 kronor. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green

Daði Freyr gör cover på Jaja Ding Dong
Det svänger ju

I den tokiga filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga framför det påhittade bandet Fire Saga den knasiga låten Jaja Ding Dong som alla verkar älska. Nu har den isländska artisten Daði Freyr gjort en svängig cover på just denna. Den bästa låten från filmen i mitt tycke, som tyvärr inte har släppts i en längre version, har ni nedan. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green

Nya solglasögon från Oakley
Det här är Kokoro-kollektionen

Konstnären Meguru Yamaguchi har designat och skapat Oakleys senaste kollektion Kokoro. Ambitionen har varit att inspirera och förena idrottare genom deras gemensamma kärlek till sport. Som vi kan se finns det brillor för både vardag, fest och när man sportar. Alla är unika och mönstren har skapats genom en spinnteknik för att efterlikna Yamaguchis penseldragssil. Priserna för ett par börjar på 2000 kronor. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Två nya single casks från The Glenlivet
Whisky som lagrats i 17 och 18 år

The Glenlivet presenterar nu två nya single casks - 171 stycken exemplar av 17YO och 176 stycken av 18YO. Whiskyn har lagrats på amerikanska bourbonfat i 17 respektive 18 år och Master Distiller Allan Winchester är den som valt ut faten. De lanseras den 13 augusti respektive den 3 september och kommer endast att finnas tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment. The Glenlivet Single Cask 17YO kostar 1649 kronor och har artikelnummer 11306. The Glenlivet Single Cask 18YO har samma pris och artikelnummer 40807. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green