4 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det här är vad praktikanterna hos Skoda har byggt En Fabia-pickup som kommer att ställas ut på Wörthersee
Det här är vad praktikanterna hos Skoda har byggt

Precis som vi har sett tidigare brukar Skoda ta in praktikanter för att bygga något som sedan visas upp på den årliga Wörthersee-träffen. Årets bidrag kallas för FUNstar, och det är en Skoda Fabia som byggts om till pickup av 23 stycken praktikanter i åldrarna 17 och 18 år.

Under huven sitter en 1.2-liters TSI-motor på 121 hästar kopplad till en sjustegad DSG-låda. Från början ville man trycka ner en 1.8-litersmotor men denna visade sig vara för stor för att få plats. Förutom ny lack, lite gröna inslag och luftintag på huven har man sportat till interiören med nya stolar och ett ljudsystem på 1 400 watt.

Fler bilder på bilen hittas på länken nedan.

Bil, Skoda, FUNstar, koncept, Wörthersee, Fabia, praktikanter
Så här blev Skoda CitiJet Byggd av praktikanter Som väntat var skisserna lite vassare än själva slutprodukten. När konceptbilen Skoda CitiJet nu visas upp känns den kanske inte lika spännande som tidigare. Bilen är byggd av 16 stycken praktikanter och lite Skoda-folk under sex månader och den kommer att ställas ut på Wörthersee-träffen som öppnar om en vecka. "Our apprentices have put their hearts and souls into this vehicle. Not only that, but the car is actually more a testament to Skodax27s ongoing commitment to high quality vocational training, and is thus a fertile ground for new automotive minds." Bilen baseras som vi tidigare vet på modellen Citigo som här fått taket bortkapat, större fälgar och annan lack. Den har även fått en vinge och dubbla pipor där bak. Tyvärr är de sistnämnda endast dekoration, under huven sitter det nämligen endast en liten bensinsnurra på 1.0 liter och 75 hästar. Tumnagel
36.7°
0
52.1° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 29 apr 2015, 17:15
Det här är vad praktikanterna hos Skoda har byggt En Fabia-pickup som kommer att ställas ut på Wörthersee
52.1°
0