19 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Så här blev Skoda CitiJet Byggd av praktikanter
Så här blev Skoda CitiJet

Som väntat var skisserna lite vassare än själva slutprodukten. När konceptbilen Skoda CitiJet nu visas upp känns den kanske inte lika spännande som tidigare.

Bilen är byggd av 16 stycken praktikanter och lite Skoda-folk under sex månader och den kommer att ställas ut på Wörthersee-träffen som öppnar om en vecka.

"Our apprentices have put their hearts and souls into this vehicle. Not only that, but the car is actually more a testament to Skoda's ongoing commitment to high quality vocational training, and is thus a fertile ground for new automotive minds."
Bilen baseras som vi tidigare vet på modellen Citigo som här fått taket bortkapat, större fälgar och annan lack. Den har även fått en vinge och dubbla pipor där bak. Tyvärr är de sistnämnda endast dekoration, under huven sitter det nämligen endast en liten bensinsnurra på 1.0 liter och 75 hästar.

Bil, Skoda, CitiJet concept, cab, Wörthersee, officiell

Skoda visar tuffa CitiJet concept
Kommer stå utställd på Wörthersee

På årets upplaga av Wörthersee-träffen kommer Skoda att ställa ut konceptbilen CitiJet. Bygget som är framtaget av 16 stycken praktikanter tillsammans med Skoda är en cabbad tvåsitsig version av småbilen. Men även om utseendet må vara ganska så sportigt så är det orört under huven. Där ruvar fortfarande en liten snurra på 1.0 liter och 74 hästar. Dock har bilen försetts med dubbla pipor bak. "It is fantastic to see how committed and passionate our trainees have been in working on this project. The Skoda CitiJet is an emotional vehicle study that is sure to catch the attention of the visitors at Worthersee." För närvarande finns det inga planer att sätta bilen i produktion utan den är bara för show. Tumnagel
36.4°
0

Seat Ibiza Cupster
Tyvärr bara ett showbygge

Seat visar nu upp ett ganska så roligt koncept lagom till sommaren - Ibiza Cupster. Bygget är enbart en showoffbil och inget som kommer att serietillverkas, utan bara något som firar att Ibiza i år fyller 30 år. Grunden är en Ibiza Cupra med 180 hästar och DSG-låda. Vindrutan har kapats ordentligt och tillsammans med de låga sidorutorna skapas en riktigt slimmad bil som ser kaxig ut. Bilen är strikt tvåsitsig och som vi kan se finns det heller inget tak att fälla på om det skulle börja regna. Låt oss därför hoppas att det inte regnar på årets Wörthersee-träff där bilen gör sin debut, så att det här inte blir ett rullande badkar. Tumnagel
16.5°
0
36.7° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 22 maj 2014, 15:31
Så här blev Skoda CitiJet Byggd av praktikanter
36.7°
0