37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Seat Ibiza Cupster Tyvärr bara ett showbygge
Seat Ibiza Cupster

Seat visar nu upp ett ganska så roligt koncept lagom till sommaren - Ibiza Cupster. Bygget är enbart en showoffbil och inget som kommer att serietillverkas, utan bara något som firar att Ibiza i år fyller 30 år.

Grunden är en Ibiza Cupra med 180 hästar och DSG-låda. Vindrutan har kapats ordentligt och tillsammans med de låga sidorutorna skapas en riktigt slimmad bil som ser kaxig ut. Bilen är strikt tvåsitsig och som vi kan se finns det heller inget tak att fälla på om det skulle börja regna. Låt oss därför hoppas att det inte regnar på årets Wörthersee-träff där bilen gör sin debut, så att det här inte blir ett rullande badkar.

Bil, Seat, Ibiza Cupster, koncept, one-off, cab, Wörthersee
Visa Pressmeddelande SEAT Ibiza CUPSTER – maximal körglädje

Konecpt-cab firar Ibizas 30-års jubileum
Två säten, låg vindruta och helt utan tak
biza CUPRA står för den sportiga grunden
Interiör med racingkänsla
Södertälje, 21-05-2014. – På årets Wörthersee Treffen i Österike kommer SEAT att visa Ibiza CUPSTER – en öppen Ibiza helt utan tak – som en del i firandet av Ibizas 30-års jubileum. Med låg vindruta och utan tak är CUPSTERN, CUPRA Roadster, en underhållande bil för både föraren och passageraren. Bilens grund består av Ibiza CUPRA med TSI 180 motor och DSG.

"Ibiza har alltid varit hjärtat i SEAT – en ung, dynamisk bil med snygg design som är praktisk och prisvärd" säger Jürgen Stackmann, SEAT:s globala VD. "På Wörthersee firar vi Ibiza, som fyller 30 år och som varit vår mest framgångsrika modell, med Ibiza CUPSTER.

Många kunder påpekar att en av de mest framstående orsakerna till att de kör Ibiza är dess uttrycksfulla design. SEAT:s designteam har i CUPSTER gjort en nytolkning av den serietillverkade modellens designspråk; medan själva karossen i stort sett är densamma som för Ibizan ända upp till skulderlinjen, är allt ovanför det helt öppet.

Den tvåsitsiga bilen är helt utan tak och även framrutan har ersatts av en låg glaslist. Både förare och passagerare är ändå väl skyddade tack vare att sittplatserna är 80 millimeter lägre än i den serietillverkade bilen. Som CUPSTER har Ibiza helt nya proportioner - bred, låg och ännu mer kraftfull. Ratten är klädd med ett speciellt läder – som är mycket smidigt och ger härlig känsla.

Den bil som SEAT Design skapat för just detta tillfälle har en specifik orange färg. Interiören är inspirerad av racerbilen Ibiza Trophy som körs i flera europeiska länder. Bilen har många minimalistiska instrument och svart Alcantara-klädsel i de skålade racingstolarna för att ge en genomsyrat sportig känsla.

CUPSTERn är baserad på Ibiza CUPRA vilket innebär att kraftfulla 132 kW / 180 hk tas ur en 1,4 liters TSI-motor med DSG växellåda vilket kompletteras med sportiga 18 tums hjul.
Tut i luren Seat Ibiza fyller 30! Firas med specialversion Den 27 april 1984 lanserade Seat modellen Ibiza, så igår fyllde alltså bilen hela 30 år. Detta ska givetvis firas, och Seat gör det genom att släppa en specialversion av den allra senaste Ibizan. Under de 30 år som har gått har modellen sålts i nästan fem miljoner exemplar och den är nu inne på sin fjärde generation. Modellen är Seats absolut bäst säljande och sedan 2001 har den sålt bäst inom segmentet i Spanien. Specialversionen utmärker sig med lite emblem, svarta fälgar och en speciellt framtagen lack. Tumnagel
38.5°
0
16.5° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 21 maj 2014, 08:19
Seat Ibiza Cupster Tyvärr bara ett showbygge
16.5°
0