13 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Facelift för Mercedes R-klass Sports-tourern snyggar till sig
Facelift för Mercedes R-klass

Mercedes ganska speciella R-klass har levt ett hårt liv med sitt ganska annorlunda utseende och fick aldrig någon fart på marknaden, troligtvis då Mercedes marknadsförde den lite fel. Dock är modellen inte död, utan kommer nu i en ny faceliftad version.

Mercedes valde att marknadsföra R-klass som en Sports tourer, när det istället kanske hade varit bäst om den kom ut som den familjefraktare den faktiskt är. Kanske är det också därför Mercedes satsar på en ganska gedigen facelifte om man ser till hur traditionella facelifts brukar vara.

Först och främst är den i mina ögon mycket snyggare än föregångaren, som mest såg ut som en uppblåst fisk med pupillproblem. Jag får lite GLK/M-klassvibbar över framlysena och bilen ser lite smäckrare ut än tidigare. Den nya frontspoilern har också fått dubbla dimljus, precis som nya E-klass och GL. Bak är det sig ganska likt, förutom ny bakspoiler och nya baklyktor med led-teknik.

Insidan har fått sig någon nämnvärd uppgradering, men den har det heller aldrig varit fel på. Under huven väntas det komma en hel del alternativ som vanligt, V6:or med både bensin -och dieseldrift. Vem vet, det kanske även kommer en ny R63 AMG.

Nya R-klass visas på New Yorks bilmässa som öppnar om några dagar.

Bil, Nyheter, Mercedes, R-klass, nyhet
37.7° 0 Bobby Green Bobby Green
sön. 28 mar 2010, 22:15
Facelift för Mercedes R-klass Sports-tourern snyggar till sig
37.7°
0