12 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Focus RS kommer som Clubsport med 350 hästar
Nästa generation får hybriddrift och blir fyrhjulsdriven

Focus RS kommer som Clubsport med 350 hästar

Vi provkörde nya Ford Focus RS för ett tag sen och blev glatt överraskande av den rappa lilla bilen med sina 305 hästar. I år kommer en Clubsport-version, och då med hela 350 hästar. Kan det bli roligare?

Teknikens Värld skriver att det enligt Auto Express förväntas det dyka upp en Clubsport-version av Focus RS i slutet av året. Bilen behåller samma motor, alltså femman på 2,5 liter från Volvo men trimmas till 350 hästar. Det är inte bara motorn som får sig en uppdatering, även vassare fjädring och sänkt vikt står på schemat. För att ytterligare sticka ut ur mängden lär den lackas i någon spektakulär kulör, precis som den vi provkörde, som var illgrön.

Clubsport tas fram för att tacka av nuvarande generationen RS och istället välkomna framtiden som innehåller både hybriddrift och fyrhjulsdrift. Hybriden sägs få en 2-liters EcoBoost-motor som driver framhjulen och en elmotor som driver bakhjulen. Effekten kommer ligga runt 300 hästar. Nästa RS väntas komma först om tre år och får alla moderniteter som start/stopp-teknik, bromskraftsåtervinning och dubbelkopplingslåda.

OBS! Bilden visar vanliga Ford Focus RS.

Bil, Nyheter, Ford, Focus, RS, Clubsport, fyrhjulsdrift, nyhet
37.9° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 4 feb 2010, 18:09
37.9°
0

Focus RS kommer som Clubsport med 350 hästar

Nästa generation får hybriddrift och blir fyrhjulsdriven