32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Fords lilla Fiesta presenterad i ST-skrud 180 hästar stark busbil
Fords lilla Fiesta presenterad i ST-skrud

Konceptet visades förra året och här är alltså produktionsversionen av Ford Fiesta ST. Inte helt olik bortsett från lite snällare strålkastare.

ST blir den rappaste Fiestan av dem alla och har en turboladdad EcoBoost-fyra på 1.6 liter under huven. Motorn ger 180 hästar och har ett vrid på 240 Nm. Spisen är kopplad till en sexstegad manuell låda som som väntat snurrar framhjulen. 0-100 km/h ska avklaras på under sju sekunder och toppfarten anges till 219 km/h.

Chassiet sitter i ST-versionen 15 millimeter närmare marken och kjolpaketet och de större fälgarna gör att modellen sticker ut. Vinge på taket och skålade sportstolar rundar av sportigheten.

Börjar säljas i Europa i slutet på året till ett ännu okänt pris.

Bil, Nyheter, Ford, Fiesta ST, officiell, Genève
Koncept Mindre medlem i ST-familjen - Ford Fiesta Visas som koncept, men ser färdig ut På Frankfurt-mässan visar Ford upp en utav de mindre syskonen i ST-familjen, Fiesta ST. Då står det koncept på regplåten, men det räcker nog med att ta bort den klisterlappen för att förstå hur den produktionsklara versionen kommer att se ut. ST står för Sport Technologies och är i Fords fall en version som blivit lite hetare än de övriga. I Fiestans fall betyder det ett hungrigare gap, fetare fälgar och en turbomatad 1.6-liters EcoBoost-snurra på 177 hästar och 240 Nm. Den tar bilen till 100 km/h på strax under sju sekunder och toppar 220 km/h. Kraften går till framhjulen genom en sexpetad manuell låda. När den kommer är än så länge oklart. Tumnagel
37.5°
0
43.6° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 5 mar 2012, 23:17
Fords lilla Fiesta presenterad i ST-skrud 180 hästar stark busbil
43.6°
0