34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Fords nya keps ska förhindra att bilförare somnar
Alla världens truckers jublar

Fords nya keps ska förhindra att bilförare somnar

Ford i Brasilien har tillsammans med en lokal reklambyrå utvecklat kepsen SafeCap vilket är en keps som ser till att bilförare inte somnar bakom ratten.

Kepsen är försedd med både gyroskop och accelerator. När dessa sensorer känner av att föraren kanske rör sitt huvud på liknande sätt som människor som brukar somna bakom ratten gör så drar ett larm bestående av ljud och LED-belysning igång. Detta leder förhoppningsvis till att bilföraren blir lite mer alert.

SafeCap kommer nu att testas på den brasilianska marknaden men Ford Brazil uppger att man hoppas SafeCap även kommer att gå att lansera i andra delar av världen. Här nedan hittas ett klipp på portugisiska där man förklarar lite mer om kepsen.

Bil, Ford, safecap, bilkörning, somna vid ratten, keps, kläder, bilsäkerhet Via Ford har tagit fram en keps som ska förhindra att bilförare somnar
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Fords nya keps ska förhindra att bilförare somnar

Max Motor Dreams är en babysäng från Ford
Simulerar en bilfärd för att barnet ska somna

Ford Spanien har tagit fram en babysäng som man kallar för Max Motor Dreams som man tror ska bilälskande bebisar att somna enklare. Max Motor Dreams har inbyggda vibratorer som ska simulera en bilfärd vilket man tror ska få en del barn att somna enklare. Sängen har även inbyggd LED-belysning som ska simulera gatuljus samt högtalare som spelar upp dova motorljud. Sängen har till och med en tillhörande app där föräldern kan spela in rutter som körs som sedan simuleras av sängen. Max Motor Dreams verkar än så länge vara ett koncept och om det är en produkt som faktiskt kommer att släppas på marknaden är just nu oklart. Tumnagel
48.0°
0
41.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 6 nov 2017, 17:15
41.8°
0

Fords nya keps ska förhindra att bilförare somnar

Alla världens truckers jublar