32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
GM ber Sverige om lån För att hålla Saab flytande
GM ber Sverige om lån

Enligt Bloomberg så ska General Motors be svenska staten om ett lån i storleksordningen 600 miljoner dollar. Anledningen till detta sägs vara att man ska klara att driva Saab fram till omstruktureringen - och slutligen försäljning. Mer om det hela nedan.

Bil, Nyheter,
36.9° 0 Erik Svensson Erik Svensson
tors. 12 feb 2009, 17:10
GM ber Sverige om lån För att hålla Saab flytande
36.9°
0
RSS 4 kommentarer till artikeln
Kn Bölja
GM och SAAB är amerikanska företag så jag tycker de ska be Obama om pengar. Trist utveckling av bilmärket och en högst oviss framtid. Törs man köpa en SAAB idag?
av Kn Bölja, torsdag 12 februari 2009 kl 17:32
wehooo
Låt marknaden ha sin gång. Visst det är en väldig massa jobb som skulle försvinna och det skulle vara katastrof. Men det krävs ett eldbad i branschen.
Ska man ge Saab konsgjord andning så att man kan fortsätta att halvhjärtat försöka sälja bilar i ett aldeles för litet marknadssegment.
av wehooo, torsdag 12 februari 2009 kl 18:01
Patrik_B
Risken är väl att en väldans massa svenska underleverantörer till bilindustrin kommer att försvinna med följden att Volvo får problem och får importera delar från utlandet (där allt numera är 25% dyrare efter kronfallet).

Konsekvensen av en nedläggning av biltillverkaren Saab skulle kunna bli att Volvos tillverkning av bilar tvingas ut ur landet.

Dessutom är jag inte övertygad om att Saabs förlustsiffror är riktiga då redovisningen inom koncernen GM sannolikt är kreativ. (T.ex så sägs det (som vanligt ingen källa att länka till) att försäljningen av Saab i Nordamerika inte räknas in i Saabs resultat utan hamnar på GM centralt)
av Patrik_B, torsdag 12 februari 2009 kl 21:32
Daniel
De kan ju tacka fan att mina skattepengar inte ska användas för att bekosta ett frikort för deras urusla ledning. Kan de inte sköta sitt företag ordentligt så får det för fasiken stå sitt kast.

Tråkigt för Saab och dess underleverantörer dock.
av Daniel, fredag 13 februari 2009 kl 01:49
Kommentera artikeln