m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Deals på Sonos, Hue och Apple!
Hyundai visar den kompakta suven Kona

Hyundai visar den kompakta suven Kona
Kommer som elbil nästa år

Bil / Hyundai

Uppdaterad med interiörbilder och pressmeddelande.

Nya kompaktsuvar dyker upp titt som tätt och en av de senaste är Hyundais nya modell Kona. Det här blir en konkurrent till
Toyota C-HR, Honda HR-V, Jeep Renegade och givetvis Nissan Juke. Namnet Kona kommer från en kustregion på Hawaii. Euisun Chung som är Vice Chairman hos Hyundai säger följande om den nya bilen:

"With the Kona, we have created a stylish and highly functional compact SUV, perfectly suited to the needs of customers who pursue challenging, action-filled lifestyles. We aim to set new standards for the compact SUV segment, with appealing design, cutting-edge connectivity and class leading safety features."

För tillfället får vi endast exteriöra bilder och de visar en modell som troligtvis sneglat lite på Jeep Cherokees något lustiga ansiktet och inspirerats av detta. Sen känns profilen i övrigt lite Citroën och man kan säkert hitta flera andra märken i denna om man tittar noga. Baken känns dock mest Hyundai. På insidan finns teknik som Android Auto och Apple CarPlay, HD Radio, 4G, backkamera och ett infotainmentsystem som erbjuds med antingen 5, 7 eller 8-tumsskärm. På säkerhetssidan hittar vi en head-up-display, filvarnare, automatiskt helljus, döda-vinkeln-varnare och en Forward Collision-Avoidance Assist. Kona bygger på en ny plattform som även delas med den kommande modellen Stonic och den mäter 4,16 meter i längd, 1,8 i bredd, 1,55 på höjden och har en hjulbas på 2,6 meter. I bagagerummet ska man få in 361 liter och om man fäller baksätet sväljer det istället 1 143 liter.

Instegsmotorn blir en 2-liters fyra utan överladdning med 147 hästar och 179 newtonmeter i vrid. Till den kopplas en sexpetad manuell växellåda. 0-100 km/h ska gå på tio sekunder och toppfarten anges till 194 km/h. Det finns självklart fler motoralternativ, bland annat diesel. Fyrhjulsdrift ska gå att få, annars är det framhjulsdrift som gäller. Nästa år kommer även en helt eldriven version att presenteras och den ska ta sig 40 mil på en laddning.

Kona börjar säljas i Korea nästa månad och till Europa kommer den senare i år.

Visa
Pressmeddelande
Helt nya Hyundai KONA - You drive it. You define it.

Helt nya KONA bygger vidare på Hyundai Motors trovärdighet inom SUV-segmentet med en progressiv design som ska locka nya kunder, göra märket mer attraktivt och stödja företagets mål bli den ledande asiatiska biltillverkaren i Europa till 2021.
Helt nya KONA har en elegant, stilren design med LED-strålkastare, tvåfärgat tak och tio distinkta karossfärger att välja mellan.
Färgade sömmar på säten och ratt och färgaccenter kring ventilationsmunstycken ger kupén en unik och personlig känsla.
KONA är en fulländad SUV med fyrhjulsdrift, 7DCT och Hyundais senaste drivlinor – välj mellan moderna turboladdade bensinmotorer och till nästa år även dieselteknologi.
Hyundais första head up-display med klassledande luminans projicerar viktig information direkt i förarens synfält.
Hyundais första Display Audio-system gör det enkelt att använda Apple CarPlay och Android Auto på bilens 7-tumsskärm.
En ny förstklassig ljudanläggning från Krell med åtta högtalare och ett slutsteg ger alla passagerare en ljudupplevelse i verklig konsertklass.
En mängd aktiva säkerhetsfunktioner, inklusive autobroms (AEB) med detektering av fotgängare.

13 juni, 2017 - ”Helt nya KONA är mer än bara en ny SUV från Hyundai – den är en viktig milstolpe på vår resa mot att bli den främsta asiatiska biltillverkaren i Europa till 2021”, säger Thomas A. Schmid, vd för Hyundai Motor Europe. ”KONA har äkta SUV-gener, en progressiv design och premiumfunktioner som speglar den moderna bilägarens livsstil, stärker varumärket och attraherar nya kunder.”

Hyundais SUV-familj växer progressivt

Sedan Santa Fe lanserades 2001 har Hyundai Motor sålt över 1,4 miljoner SUVar i Europa och blivit ett etablerat märke i segmentet. Tucson är Hyundais snabbast säljande SUV med över 200 000 sålda bilar i Europa sedan 2015. Nu får Hyundai Motor en fjärde medlem i sin SUV-familj, som sedan tidigare består av Grand Santa Fe, Santa Fe och Tucson. Helt nya KONA är en fulländad SUV i B-klassen med djärv och progressiv design, kraftfulla motorer, premiumfunktioner, smidiga uppkopplingsmöjligheter och de senaste säkerhetsfunktionerna. KONA speglar den moderna, urbana bilägarens livsstil och visar självsäkert vem du är. You drive it, You define it.

Helt nya Hyundai KONA är en viktig milstolpe för Hyundai Motor Europe som planerar att lansera 30 nya modeller och bli det ledande asiatiska bilmärket i Europa till 2021.

Stilren exteriör

Helt nya KONA utstrålar styrka med sin uttrycksfulla front och Hyundai Motors nya Cascading Grille.
De dubbla strålkastarna med LED-varselljus ovanför LED-strålkastarna förstärker det självsäkra intrycket och ger bilen en progressiv känsla med svepande och stilsäkra linjer. KONA har en rymlig, aggressiv karossdesign som står brett på vägen, vilket ytterligare framhäver bilens djärva front och bakparti. Det tvåfärgade taket i kombination med tio distinkta karossfärger öppnar många möjligheter att skapa en personlig stil.

Exklusiv interiör

Invändigt ger instrumentbrädans släta ovansida ett stilrent, exklusivt intryck, medan lackade detaljer förstärker bilens robusta och högteknologiska karaktär. Kupén är uppseendeväckande rymlig och ger utmärkt sikt i alla riktningar. Möjligheten att välja mellan kontrastfärgade och matchande sömmar på säten och ratt visar den detaljomsorg som lagts ned vid utvecklingen av den sofistikerade inredningen.

Moderna drivlinor och fyrhjulsdrift

Inledningsvis erbjuds KONA med två kompakta, turboladdade bensinmotorer med kraftfullt vridmoment vid låga varvtal och utmärkt bränsleeffektivitet. Standardmotorn 1,0 l T-GDI på 120 hk säljs med en sexväxlad manuell låda (preliminär bränsleförbrukning vid blandad körning 5,3 liter/100 km). Det kraftfullare motoralternativet 1,6 l T-GDI erbjuder 177 hk med Hyundais egenutvecklade sjuväxlade dubbelkopplingslåda (7DCT) och fyrhjulsdrift (preliminär bränsleförbrukning vid blandad körning 7,3 liter/100 km). Den valfria fyrhjulsdriften förbättrar köregenskaperna i alla situationer på snö, grus och vanliga vägar med upp till 50 % drivning på bakhjulen. Under sommaren 2018 kommer Hyundai lansera nästa generations 1,6-liters dieselmotor för KONA. Även den kommer att säljas med en sexväxlad manuell låda och Hyundais effektiva och responsiva automatväxlade dubbelkopplingslåda 7DCT, med fyrhjulsdrift som tillval.

Head up-display och nya uppkopplingsmöjligheter

KONA är utrustad med Hyundais första head up-display som projicerar viktig information direkt i förarens synfält. Klassledande luminans och en bild på 8 tum gör den enkel och snabb att läsa även i dagsljus för en ännu säkrare körupplevelse.

Helt nya KONA lockar också med en mängd anslutningsmöjligheter för mobila enheter. Alla navigations-, media- och uppkopplingsfunktioner samlas i ett underhållningssystem med 8-tumsskärm (tillval) och stöd för både Apple CarPlay och Android Auto. Infotainmentssystemet inkluderar sju års prenumeration på LIVE-tjänster med väder-, trafik- och fartkamerainformation i realtid och onlinesökningar efter intressanta platser.

En annan premiär för Hyundai är Display Audio-systemet, som låter passagerare visa innehåll från sina mobiltelefoner på bilens 7-tumsskärm med Apple CarPlay och Android Auto. Display Audio erbjuder smidigare uppkopplingsmöjligheter för alla i bilen och låter dig använda telefonens navigationsappar, ringa samtal, diktera meddelanden och streama musik medan du kör.

En qi-laddplatta för trådlös laddning av mobiler finns som tillval för smidig laddning under resan.

Smarta säkerhetsfunktioner i en robust stålkaross

Helt nya KONA är designad för en aktiv livsstil utan att kompromissa med säkerheten. Den erbjuder de senaste säkerhetsfunktionerna, bland annat autobroms (AEB) med detektering av fotgängare, dödavinkelnvarning, varning för korsande trafik vid backning, filhållningsassistans, trötthetsvarnare för föraren, fasta kurvstrålkastare och helljusassistans.

Hyundai Motor är den enda biltillverkaren som själva tillverkar stålet till sina bilar. En högre andel höghållfast stål, mer presshärdning och 115 meter strukturlim ger KONA tydliga fördelar i form av en starkare, styvare och lättare kaross med bättre dynamiska egenskaper och optimalt passagerarskydd.

DESIGN

Helt nya KONA kombinerar Hyundais nya designidentitet med en mer aggressiv stil. Resultatet är en helt unik kompakt SUV i B-klassen med äkta SUV-gener, progressiv design och premiumfunktioner som attraherar nya, moderna kunder.

Utvändig design

Helt nya KONA har en karaktäristisk, kontrastfärgad stötfångarbeklädnad och en kraftfull, muskulös kaross som står brett och stadigt på vägen. Separata LED-varselljus ovanför LED-strålkastarna ger bilen en unik och progressiv personlighet. KONA har också Hyundai Motors karaktäristiska Cascading Grille med ett nätmönster som framhäver bilens uttrycksfulla, dynamiska design.

Det smidiga, kompakta intrycket förstärks av den eleganta profilen med kort överhäng bak och vingformade stötfångare som utstrålar rörelse och fart. Den eleganta taklinjen kompletteras av takskenor som underlättar en aktiv livsstil och gör det enkelt att montera till exempel en surfbrädeshållare. KONA har en sofistikerad stil som understryks av silverfärgade, matta detaljer kring dimljus och luftintag fram, sidor och hasplåt. Samtidigt förbättrar luftgardiner vid den främre stötfångarens sidor de aerodynamiska egenskaperna genom att skapa luftvirvlar i hjulhusen.

Bakdelen hämtar inspiration från fronten med en unik stötfångarbeklädnad som sträcker sig runt hörnet med infällda smala LED-bakljus, blinkers, backljus och andra grafiskt iögonfallande element. Helt nya KONA har också en sportig takspoiler med inbyggda LED-bromsljus. Karossens bredd (1 800 mm) och låga höjd (1 550 mm) ger KONA ett djärvt, självsäkert intryck, som intensifieras av 18-tums tvåfärgade lättmetallfälgar (235/45R18). Helt nya KONA kan även beställas med 17-tums lättmetallfälgar (215/55R17) och 16-tums lättmetall- eller stålfälgar (205/60R16).

Det breda, låga intrycket förstärks också av bilens längd på 4 165 mm och axelavstånd på 2 600 mm.

KONAs tvåfärgade tak öppnar många möjligheter att skapa en unik, personlig stil. Tio karossfärger och två takdesigner ger sammanlagt 20 färgkombinationer att välja bland.

Invändig design

KONAs utvändiga design återspeglas i kupén, där instrumentbrädans släta, rundade ovansida bildar en effektfull kontrast mot mörklackade detaljer som framhäver bilens robusta och teknologiska karaktär. Tre färgteman ger möjlighet att skapa en personlig stil med färgaccenter i orange, lime eller rött kring ventilationsmunstycken, växelspak och startknapp samt kontrastfärgade sömmar på säten och ratt. Alla färgteman levereras med ett svart innertak. En halvperforerad läderratt fulländar KONAs stilsäkra kvalitetsinredning, som enkelt kan anpassas efter bilägarens personliga smak, temperament och aktiva, oberoende livsstil.

Navigationssystemet med en 8 tum stor pekskärm (tillval) samlar alla navigations-, media- och uppkopplingsfunktioner på en plats. Den är ergonomiskt placerad och säker att använda. Klimat- och temperaturreglage är placerade i mittkonsolen och kan enkelt justeras utan att ta ögonen från vägen.

Helt nya KONA erbjuder flera funktioner för lyxig vardagskomfort. En eluppvärmd ratt (tillval) är ovärderlig under kalla vinterdagar. Den smarta nyckeln och startknappen gör det enkelt att starta bilen med bara en knapptryckning. KONAs elmanövrerade 8-vägs framstolar med 2-vägs svankstöd ger en enastående sittkomfort för både förare och passagerare. Framstolarna är dessutom både eluppvärmda och ventilerade med tre lägen för en oslagbar körupplevelse, oavsett väder och årstid.

Helt nya KONA har rejält med plats för både passagerare och bagage. I dörrarna finns praktiska förvaringsfickor och hållare för 1,5-litersflaskor. Benutrymmet är också generöst: 1 054 mm fram och 880 mm i baksätet. Lastutrymmet på 361 liter (VDA 211) gör vardagen smidigare och genom att fälla ett säte (60:40) får även längre föremål plats. Med båda ryggstöden nedfällda rymmer KONA hela 1 143 liter (VDA 214) – perfekt för spontana helgäventyr och långresor.

PRESTANDA

KONA är utrustad med kompakta turbomotorer för högre bränsleeffektivitet och bättre köregenskaper. Det finns ett motoralternativ för varje livsstil – oavsett om du älskar utmanande bergsvägar eller mest håller dig till stadsmiljöer. Helt nya KONA är en fullfjädrad SUV med fyrhjulsdrift och en smidig, effektiv 7-stegad automatlåda med dubbelkoppling (7DCT) som tillval.

Nya, kompakta bensinmotorer på 1,0 T-GDIoch 1,6 T-GDI

1,6 T-GDI är Hyundais egenutvecklade och nedbantade fyrcylindriga turbomotor på 177 hästkrafter och ett vridmoment på 265 Nm. Den accelererar från 0 till 100 km/h på 7,9 sekunder och imponerar under stadskörning, men njuter även av utflykter på mer utmanande vägar. 1,6-litersmotorn levereras med Hyundai Motors nyutvecklade fyrhjulsdrift och den mjukväxlande automatlådan 7DCT.

Som ett alternativ finns den trecylindriga kompakta turbomotorn 1,0 T-GDI på 120 hästkrafter och ett vridmoment på 172 Nm. Turbon har elektroniskt styrd avgasåtercirkulation som förbättrar bränsleeffektiviteten genom att minimera pumpförluster och förbättra både respons och vridmoment vid låga varv. GDI-insprutning med sex hål och extra högt tryck på 200 bar säkerställer en fullständig bränsleförbränning för mindre utsläpp och utmärkt bränsleekonomi. Denna motor levereras med framhjulsdrift och 6-växlad manuell låda.

Nyutvecklas U 1.6 dieselmotor

Till sommaren 2018 kommer KONAs modellprogram att utökas med en nyutvecklad och bränslesnål fyrcylindrig turbodiesel på 1,6 liter med två olika effektuttag. Standardmodellen beräknas få 115 hästkrafter, en 6-växlad manuell låda och framhjulsdrift. Den mer kraftfulla motorn erbjuder preliminärt 136 hästkrafter och ett imponerande vridmoment på 320 Nm i kombination med 7DCT-lådan. Naturligtvis går det också att välja mellan fram- och fyrhjulsdrift.

7-stegad dubbelkopplingslåda

2015 lanserade Hyundai Motor sin första 7-stegade dubbelkopplingslåda som kombinerar fördelarna med manuella och automatiska växellådor. 7DCT minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen med upp till 20 % jämfört med en vanlig 6-stegad automatlåda, samtidigt som accelerationsförmågan förbättras med upp till 10 %.

7DCT består av två torrkopplingar som styrs separat. Det gör att motorkraften kan överföras till udda respektive jämna växlar med oavbrutet vridmoment. För optimal respons är kopplingsaktuatorn elstyrd, samtidigt som en utvändig dämpare minskar ljud och vibrationer under körningen.

Helt nya KONA med 7-stegad dubbelkopplingslåda har två körlägen: normal och sport. I sportläget ändras växelmönstret så att bilen ligger kvar längre på växlarna.

Kör- och vägegenskaper

Med KONA har Hyundais ingenjörer hittat en perfekt balans mellan prestanda och komfort. Bilen känns både pigg och smidig och har enastående kör- och vägegenskaper.

KONA bjuder på en fulländad SUV-upplevelse, bland annat tack vare en markfrigång på 170 mm. Den höga sittpositionen ger föraren god överblick och utmärkt komfort. Samtidigt är interiören extra rymlig tack vare det sänkta golvet och SUV-plattformens optimerade mittunnel, vilket gör KONA ännu mer mångsidig. Modeller med fyrhjulsdrift har också en justerad kraftöverföringsvinkel som förbättrar turbomotorns prestanda.

KONA är en låg och bred SUV som verkligen drar blickarna till sig. Men den låga tyngdpunkten ger också bättre kör- och vägegenskaper, vilket visar att funktion går före form.

Hyundai har lagt ned mycket arbete på det nya hjulupphängningssystemet. McPherson-fjädring med anpassad geometri fram hjälper till med att kontrollera karossrörelserna och absorbera stötar innan de tränger in i bilen. Resultatet är en enastående körkomfort även på ojämna vägar.

Bakvagnen på framhjulsdrivna KONA är försedd med en kopplad torsionsaxel med extra styv torsionsstav för en sportig känsla och utmärkt komfort. Helt nya KONA med fyrhjulsdrift använder i stället en multilink-upphängning bak för optimala vägegenskaper och maximal kurvstabilitet. ATCC (Advanced Traction Cornering Control) är ett avancerat hjälpsystem vid kurvtagning som hanterar understyrning och förbättrar bilens prestanda och stabilitet genom att kontrollera både drivning och dämpning vid acceleration i kurvor.

SÄKERHETS- OCH UPPKOPPLINGSMÖJLIGHETER

Helt nya KONA erbjuder avancerade uppkopplingsmöjligheter som gör enkelt och smidigt att använda din mobil i bilen. Det finns tre system att välja mellan. Standard är en 5-tums monokrom TFT-skärm med radio, Bluetooth, AUX-in och USB-port. Ett steg upp lockar Hyundais Display Audio-system med en 7-tums LCD-pekskärm i färg, integrerad backkamera, Bluetooth, Apple Car Play och Android Auto. Det tredje alternativet är ett navigationssystem med 8 tum stor färgpekskärm, backkamera med dynamiska guidelinjer, Bluetooth, Apple CarPlay, Android Auto, 7 års prenumeration på LIVE-tjänster, 3D-kartor och Lifetime Mapcare™**. KONA har dessutom en centralt placerad informationsskärm mellan varvräknaren och hastighetsmätaren– antingen en 3,5-tums monokrom LCD-skärm (standard) eller en 4,2-tums TFT-färgskärm (tillval).

**Lifetime MapCare™ är handelsnamnet på Hyundais prenumeration på MapCare™ med garanterade årliga gratisuppdateringar av kartor i minst 10 år efter att modellen slutat tillverkas.

Smidigare uppkoppling med Display Audio

Hyundais nya Display Audio-system har en 7-tums högupplöst LCD-pekskärm i färg och smidiga uppkopplingsmöjligheter för mobiler via både Apple CarPlay och Android Auto. Det innebär att du kan använda telefonens navigationsappar, ringa samtal, diktera meddelanden och streama musik medan du kör. Som en extra bonus har Display Audio också en integrerad backkamera med dynamisk vägledning.

8-tums navigationssystem med allt du behöver

Som tillval finns ett underhållningssystem med en 8 tum stor färgpekskärm som samlar alla navigations-, media- och uppkopplingsfunktioner på en plats så att föraren kan fokusera på trafiken. Naturligtvis har systemet både Apple CarPlay och Android Auto som gör det enkelt att streama musik, ringa samtal och använda navigationsfunktioner direkt på skärmen. Dessutom ingår sju års prenumeration på LIVE-tjänster med väder-, trafik- och fartkamerainformation i realtid och onlinesökningar efter intressanta platser. Övriga funktioner är 3D-kartor, Hyundai Motors unika Lifetime Mapcare™** med årliga gratisuppdateringar av kartor och programvara och backkamera med dynamiska guidelinjer.

Trådlös laddning

För att säkerställa att föraren alltid är nåbar har KONA också en qi-laddplatta för trådlös laddning av mobiltelefoner. Batteriets status visas med en liten indikatorlampa ovanför laddplattan. Och när du stänger av motorn visas en påminnelse på instrumentpanelen så att du inte glömmer mobilen i bilen.

KONA har även USB-port och AUX-ingång som standard för ytterligare anslutningsmöjligheter.

Head up-display med klassledande luminans

KONA har Hyundais första head up-display (HUD) som projicerar viktig information direkt i förarens synfält. Det gör den snabbare att läsa av utan att ta ögonen från vägen.

Tack vare en projicerad bild på 8 tum på två meters avstånd och en klassledande ljusstyrka med över 10 000 candela per kvadratmeter erbjuder den nya head up-displayen en enastående läsbarhet i alla ljusförhållanden. Bildens vinkel och höjd kan justeras individuellt för att passa föraren. KONAs head up-display aktiveras med en knapp intill ratten och den genomskinliga skärmen glider ned i instrumentbrädan när den inte används. Head up-displayen ökar säkerheten genom att tydligt visa hastighet, köranvisningar, bränslenivå och varningar från säkerhetssystem som automatisk nödbromsassistans, filhållningsassistans och dödavinkelnvarning.

Förstklassig ljudanläggning från Krell

Dagens kunder ställer höga krav på ljudkvaliteten. Därför har KONA en förstklassig ljudanläggning från Krell med åtta högtalare, inklusive två 20 mm diskanter, fyra 160 mm baselement, en 100 mm mitthögtalare och en 200 mm subwoofer. Det åttakanaliga slutsteget pumpar ut 45 Watt per kanal för en oförglömlig ljudupplevelse på vägen.

Maximal aktiv säkerhet

Helt nya KONA är utrustad med de senaste säkerhetsfunktionerna som uppfyller stränga europeiska säkerhetsstandarder, bland annat automatisk nödbromsassistans (AEB) med detektering av fotgängare, filhållningsassistans (standard), helljusassistans, trötthetsvarnare för föraren (standard), dödavinkelnvarning och varning för korsande trafik vid backning.

Autobroms (AEB) med detektering av fotgängare

Helt nya KONA erbjuder autobroms (AEB) med detektering av fotgängare, en avancerad aktiv säkerhetsfunktion som varnar föraren vid farliga situationer och bromsar automatiskt vid behov. AEB söker av vägen med hjälp av radar och kamerasensorer och fungerar i tre steg. Först varnas föraren med ljus- och ljudsignaler. Därefter appliceras bromskraft beroende på hur stor kollisionsrisken är. I sista hand bromsas bilen maximalt för att undvika en kollision eller minimera skadorna. AEB-systemet aktiveras i hastigheter över 8 km/h då ett fordon eller en fotgängare upptäcks framför bilen.

Filhållningsassistans (LKAS) (standard)

Filhållningsassistans (LKAS) aktiveras i hastigheter över 60 km/h och assisterar föraren för att undvika riskabla manövrar. Systemet känner av bilens position och varnar med ljus- och ljudsignaler om ett oavsiktligt filbyte är på väg att ske. Därefter hjälper systemet föraren att återvända till en säker position med ett mjukt tryck mot rattutslaget.

Helljusassistans (HBA)

Vid mörkerkörning läser helljusassistans (HBA) av vägen i båda färdriktningarna och bländar automatiskt av för mötande eller framförvarande fordon. Så fort läget är fritt tänds helljuset igen.

Trötthetsvarnare för föraren (standard)

Trötthetsvarnare för föraren höjer säkerheten till en helt ny nivå genom att övervaka och analysera styrutslag (riktning och kraft), körtid och bilens position i körfältet. Vid tecken på trötthet eller bristande uppmärksamhet varnas föraren med en ljudsignal och ett meddelande om att det kanske är dags för en paus. Denna säkerhetsfunktion fungerar i hastigheter mellan 60 och 180 km/h.
Dödavinkelnvarning (BSD)

Dödavinkelnvarning (BSD) använder radar för att känna av bakomvarande trafik. När ett fordon befinner sig i döda vinkeln tänds en varningslampa på sidospeglarna. Om du slår på en körriktningsvisare utlöses dessutom en akustisk varningssignal. Systemet fungerar även vid filbyten.

Varning för korsande trafik (RCTA)

Vid utbackning från parkeringsfickor kan det vara svårt att ha översikt. RCTA minskar risken för kollisioner genom att söka av 180 grader bakom bilen med radar. Systemet känner av korsande trafik och varnar med en ljus- och ljudsignal vid risker.
Passiv säkerhet i toppklass

Helt nya KONA är tillverkad med en hög andel höghållfast stål, som både ger en överlägsen vridstyvhet och bättre säkerhet tack vare sin förmåga att absorbera krockenergi med minimal distorsion vid kollisioner.

En större användning av presshärdning och en rund säkerhetsbur i höghållfast stål ger KONA en extra stor säkerhetszon för enastående krockegenskaper. Karosskonstruktionen är byggd för attavleda och fördela energi i olika riktningar i händelse av en olycka.

KONA har också sex luftkuddar – två fram, två sidokuddar och två krockgardiner – för att skydda de åkande från skador.

Svensk lansering

Helt nya KONA lanseras i Sverige under oktober, 2017. Svenska priser är ännu inte fastställda.
38.8°
0

Hyundai visar den kompakta suven Kona

Kommer som elbil nästa år

Doug spanar in nya Ford F-150
Har fällbar växelväljare

I det här klippet går Doug igenom alla detaljer och kuligheter som nya Ford F-150 bjuder på. Och den har en hel del smarta lösningar - som exempelvis den fällbara växelväljaren som gör att du får mer yta att jobba på när du gå in i "kontors-mode". Tumnagel
36.3°
+
Bobby Green
0

Uppföljaren till Lamborghini Aventador behåller V12:an
Och får en elmotor på framaxeln

Att uppföljaren till Lamborghinis toppmodell Aventador skulle få någon form av elektrifiering har varit känt länge, men inte riktigt på vilket sätt. Under ett samtal Car & Driver hade med tillverkarens chief technical officer Maurizio Reggiani bekräftade han att den nya bilen kommer utrustas med en "hybrid motor". I praktiken kommer det att innebära att en elmotor placeras på framaxeln och ser till att driva framhjulen medan den frustande V12:an där bak driver bakhjulen. Vad kombinationen skulle kunna bjuda på för effekt återstår att se, men det lär bli över 800 hästar totalt. Uppföljaren till Aventador skulle kunna presenteras någon gång nästa år. Tumnagel
40.6°
+
Bobby Green
0

NoClip släpper dokumentär om Microsoft Flight Simulator
Lite eftermiddagsnörderi

Är ni imponerade över Microsoft Flight Simulator och är sugna på att grotta ner er i tekniken bakom spelet? Då har vi goda nyheter då NoClip släppt en ny minidokumentär där de pratar med Microsoft och utvecklarna Asobo om hur det varit att återskapa en virtuell version av jorden som vi får flyga runt på. Tumnagel
40.4°
+
André Stray
0

PostNord öppnar drive thru för paket på Stockholmsmässan
Kommer att bli världens största paketombud

Nu kommer PostNord att öppna upp vad de säger kommer att bli världens största paketombud på Stockholmsmässan i Älvsjö utanför Stockholm. Det temporära paketombudets kommer husera på en yta 25.000 kvadratmeter. Från och med måndag 30 november kommer det att bli möjligt för PostNords kunder att hämta och lämna paket utan att lämna bilen via en så kallad drive thru. Mathias Olsson, chef för PostNords ombudsnät, säger i ett pressmeddelande: "I denna pandemi vill PostNord göra allt vi kan för att förhindra en ökad smittspridning under en intensiv period då det väntas rekordhöga mängder paketleveranser. Med den enorma yta som Stockholmsmässan tillhandahåller kan vi ta emot och förvara en stor mängd paket och samtidigt erbjuda våra kunder säker upphämtning av paket och inlämning av returer." För att kunna hämta sitt paket via "Stockholmsmässan Drive Thru" så måste kunden ange detta som alternativ när de handlar från svenska ehandlare. Detta ska vara ett alternativ som många svenska ehandlare ska ha infört idag enligt PostNord. Öppettiderna för PostNords temporära paketombud på Stockholmmässan är vardagar 11 - 19 samt lördagar 10 - 15 från 30 november till 23 december. Tumnagel
54.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tut i luren - Pippi Långstrump fyller 75 år
Idag är det 75 år sedan första boken om Pippi kom ut

Idag är det 75 år sedan Astrid Lindgren gav ut den första boken om Pippi Långstrump på förlaget Rabén & Sjögren efter att Bonnier tackat nej till att ge ut boken året tidigare. Karaktären Pippi "föddes" dock redan 1941 då Astrid Lindgren fantiserade ihop berättelser om henne vilka hon berättade för sin dotter Karin medan hon låg sjuk i lunginflammation. 1944 började Lindgren skriva ner berättelserna om Pippi vilka hon senare gav till sin dotter i 10-årspresent samtidigt som hon skickade in manuset till Bonnier. Efter att att de tackat nej till att ge ut berättelserna i bokform nappade Rabén & Sjögren på det hela och den första boken om Pippi Långstrump gavs ut 26 november 1945. Sedan dess har böckerna om Pippi översatts till 77 språk och sålts i runt 60 miljoner exemplar. Det har även gjorts såväl tv-serier som filmer om Pippi. Här nedan hittas introt till den svenska tv-serien om Pippi Långstrump från 1969 där Inger Nilsson spelade Pippi. Tumnagel
46.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skoda Superb iV är Årets Familjebil 2020
Enligt tidningen Motorföraren

Tidningen Motorföraren har nu utsett laddhybriden Skoda Superb iV till Årets Familjebil 2020. Det är femte gången som Skoda vinner utmärkelsen men första gången det handlar om en Superb. Vinsten kammade man hem med bara en rösts marginal. Andraplatsen delades av Volkswagen ID.3 och Toyota RAV4 PHEV. Enligt juryn bjuder vinnaren på en stor bil som passar alla familjens åldersgrupper, genomgående hög kvalitet, smart funktionalitet och att den tar steget in i den elektrifierade världen med låga utsläpp. Utmärkelsen Årets Familjebil har delats ut sedan 1996 och den första som fick denna var Skoda Octavia. Vilken tycker du är årets familjebil? Eller bara bästa familjebilen rent generellt? Tumnagel
38.0°
+
Bobby Green
0

Trailer för The Prom
Musikal blir film

Ryan Murphys kommande film heter The Prom och idag släpptes en första trailer för denna. Filmen är en adaption av Chad Beguelin, Bob Martin och Matthew Sklars prisbelönta och Tony-nominerade Broadway-musikal. I rollerna ser vi bland andra Meryl Streep, James Corden, Nicole Kidman, Keegan-Michael Key, Andrew Rannells, Ariana DeBose, Kerry Washington och Jo Ellen Pellman. The Prom kommer till Netflix den 11 december. Tumnagel
32.2°
+
Bobby Green
0

4A Games jobbar på nytt Metro-spel
Och Metro Exodus kommer få next gen-uppdatering

De numera svenskägda Metro-utvecklarna 4A Games har levererat lite trevliga Metro-nyheter. Mer specifikt har utvecklarna berättat att de jobbar på ett nytt spel i Metro-spelen till next gen-konsolerna samt PC. Det lär dröja något år innan spelet släpps, men utvecklarna berättar i alla fall att de kommer förbättra spelmotorn rejält för att kunna dra nytta av den extra krämen next gen-konsolerna har för att kunna leverera en tjusigare spelupplevelse även på konsol. I samma veva meddelar utvecklarna att Metro Exodus kommer få lite next gen-kärlek. Utvecklarna går inte in på några detaljer om vad den nya versionen av spelet kommer erbjuda, men berättar att vi i alla fall kan vänta oss snabbare laddningstider, högre framerate, fler pixlar, ray tracing och lite annat smått och gott som tidigare endast varit tillgängliga i spelet med en kraftfull PC. När next gen-uppdateringen släpps är okänt, men 4A Games kommer berätta mer om releasen inom kort. Det har för övrigt gått tio år sedan Metro 2033 släpptes och för att fira det har vi fått en liten video som drar nytta av visuella medel för att visa olika milstolpar i Metro-tidslinjen. Tumnagel
39.3°
+
André Stray
0

Kawasaki rullar ut nya skrevraketer
Z H2 SE, Ninja ZX-10R och ZX-10RR

Inför 2021 uppdaterar nu Kawasaki modellerna ZX-10R och ZX-10RR samtidigt som man presenterar en ny version av modellen Z H2 - Z H2 SE. Den sistnämnda är ganska lik vanliga Z H2 men SE innebär att den utrustas med Showas semi-aktiva fjädring Skyhook. En dator ser till att hela tiden ställa in fjädringen optimalt beroende på hur man kör. Systemet samarbetar även med bromsarna för att justera dämpningen beroende på hur hårt du trycker till. SE-versionen får även vassare Brembo-bromsar med Stylema Monobloc-ok. I övrigt är det kompressormatad motor på 998 kubik och 200 hästar som gäller. Prislappen börjar på 19.700 dollar vilket är 2.200 dollar mer än för vanliga Z H2. Gällande Ninja ZX-10R och ZX-10RR så är det två hojar som blivit ännu snabbare än tidigare. Motorn är en radfyra på 998 kubik som ska ge runt 200 hästar. ZX10-R kommer kosta från 16.399. Vill man ha ABS får man slänga upp ytterligare 1000 dollar. Det släpps även en specialversion kallad KRT som har ett annat färgschema än de övriga. ZX-10RR kostar från 28.999 dollar och den får godsaker som lättare kolvar, vevstakar i titan, smidda fälgar från Marchesini, Pirelli Diablo Supercorsa SP-däck och ännu vassare fjädringsinställningar. Tumnagel
38.0°
+
Bobby Green
0

Cuphead: The Delicious Last Course skjuts upp till nästa år
Klart det gör

Väntar du med spänning på att få lira mer Cuphead? Då har vi tråkiga nyheter då utvecklarna nyligen meddelat att den kommande expansionen The Delicious Last Course kommer skjutas upp till nästa år. Planen var att DLC:t skulle släppas innan årsskiftet, men på grund av 2020 kommer det inte ske. Något nytt releasedatum för The Delicious Last Course har vi inte fått, men vi gissar på att utvecklarna vill få ut DLC:t så fort som möjligt. Tumnagel
36.8°
+
André Stray
0

Xbox kan vara på gång till tv:n som en app
Början till slutet för Xbox som hårdvara?

The Verge har tagit sig ett snack med Microsofts Xbox-chef Phil Spencer och där antyder han att det i framtiden kan komma att bli möjligt att lira Xbox-spel utan att ha en Xbox. Spencer säger till The Verge att det är sannolikt att det dyker upp någon slags app för att lira Xbox-spel direkt på en tv inom de närmaste tolv månaderna. Exakt hur det hela är tänkt att fungera är dock inget Spencer går närmare in på. Det har spekulerats en del om att Microsoft på sikt planerar att helt överge hårdvarukonsoler och göra Xbox till en helt mjukvarubaserad plattform. Att släpp en app till tv-apparater är något som låter som ett steg i den riktningen. Att Microsoft helt skulle sluta göra Xbox-hårdvara är dock inget som Spencer själv vill höra talas om och han säger om nyligen släppta Xbox Series S och X: "I don’t think these will be the last big pieces of hardware that we ship." Spekulationerna om Xbox som hårdvara kommer dock antagligen inte att lägga sig i och med det. Särskilt inte efter att Microsoft satsar mycket på sin cloud gaming-plattform xCloud. Om denna säger Spencer i intervjun: "When we think about xCloud, which is our version of Stadia or Luna, I think what it needs to evolve to are games that actually run between a hybrid environment of the cloud and the local compute capability. It’s really a hybrid between both of those." Ni hittar hela intervjun med Phil Spencer här. Tumnagel
43.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Vi har testat Turtle Beach Stealth 600 Gen 2
Ett fullt funktionellt headset, men du förtjänar bättre

Turtle Beach Stealth har varit företagets storsäljare sedan urminnes tider. Stealth har alltid varit lättillgängliga tack vare den relativt låga prislappen och erbjudit en helt acceptabel ljudupplevelse. Samma gäller med Gen 2-versionen, men efter att ha kört headsetet ett tag så kan vi säga att det finns bättre alternativ på marknaden. Tumnagel
36.6°
+
André Stray
0

Fox lägger ner sin svenska tv-kanal
Försvinner snart från Com Hems utbud

Com Hem skriver på sin sajt att Fox svenska sändningar kommer att upphöra vid årsskiftet. Fox är väl ingen av de direkt större tv-kanalerna i Sverige och har sänt lite olika tv-serier, filmer och andra underhållningsprogram, ni kan se ett urval av vad som sänds för tillfället på Fox på skärmdumpen här nedanför. Här i Sverige har Fox gått att ta del av via Com Hem, Boxer, Canal Digital, Bredbandsbolaget, Viasat och Sappa skriver Fox på sin svenska hemsida. Tumnagel
35.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Audi börjar sälja Q5 Sportback och SQ5 Sportback
Kostar från 470.800 respektive 726.000 kronor

Nu drar Audi igång försäljningen av Q5 Sportback och SQ5 Sportback. Det här är alltså den version av Q5 med en sluttande taklinje för lite mer statuspoäng och lite mindre plats. Eller CUV som Audi kallar det - Crossover Utility Vehicle. Priset börjar på 470.800 kronor och den för pengen får man 40 TDI quattro Proline edition. Den har en turbomatad diesel-snurra på 2,0 liter som ger 204 hästar och 400 newtonmeter i vrid. En sjustegad S tronic-låda fördelar kraften till alla fyra hjulen och 0-100 km/h ska gå på 7,6 sekunder. Det finns även en bensinare. Den heter 45 TFSI quattro Proline edition och kostar från 496.900 kronor. Här får du en turbomatad fyra på 2,0 liter som ger 265 hästar och 370 newtonmeter. 0-100 km/h ska gå på 6,1 sekunder. Precis som sitt TDI-syskon har denna sjustegad S Tronic-låda, fyrhjulsdrift och ett 12-volts mildhybridsystem. Toppversionen är SQ5 Sportback som drivs av en dieselmaskin på 3,0 liter som ger 341 hästar och 700 newtonmeter i vrid. 0-100 km/h avklaras på 5,1 sekunder. För denna får du betala från 726.000 kronor. Lansering i Sverige blir under första halvåret 2021. Beställa kan du göra från och med den här veckan. Senare under nästa år släpps även en laddhybrid som kallas för 40 TFSI e. Läs mer i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
30.3°
+
Bobby Green
0

Steams stora höstrea har dragit igång
Skynda att fynda!

Behöver du något nytt spel att lira innan Cyberpunk 2077 släpps om två veckor? Då har vi goda nyheter då Steams stora höstrea dragit igång. Rean startade igår kväll och kommer hålla på fram till 1 december. Bland reatitlarna hittar vi bland annat DOOM Eternal för 200 spänn, Total War: Warhammer 2 för 200 kronor, The Sims 4 för 50 kronor och Control: Ultimate Edition för 200 kronor. I samband med rean har det även blivit möjligt att nominera olika spel i årets upplaga av Steam Awards och själva omröstningen kommer dra igång under Steams vinterrea i december. Vinnarna presenteras 4 januari. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Göteborgs Universitet släpper app för hemmajobbare
Rör vi oss mindre sedan pandemin drog igång?

Göteborgs Universitet har dragit igång ett forskningsprojekt som ska undersöka om de som jobbar hemma på grund av pandemin nu rör på sig mindre än förut. Appen kan givetvis även användas av andra som kanske är intresserade av att se om de rör sig mindre på grund av restriktioner eller annat som införts under pandemin. Appen heter Work From Home Movement och använder sig av stegdata i mobilen som samlats in från Apple Health, Google Fitness eller Garmins aktivitetsapp. Alexandra Weilenmann, professor i interaktionsdesign vid Göteborgs universitet, säger till DN om våra antagna förändrade rörelsemönster: "När man inte längre åker till arbetsplatsen, och därmed inte behöver springa till bussen på morgonen eller gå ut för att äta lunch, kommer ens rörelsemönster antagligen att förändras. Många upplever att de rör sig mindre nu, och vi vill undersöka om det faktiskt är så." På appens hemsida står det att datan som samlas in via appen bara kommer att delas med forskarna om användaren godkänner det. Vidare kommer den insamlade datan enbart att användas i forskningssyften. Skulle du vilja testa WFH Movement så går den att ladda ner gratis till iOS från App Store här och till Android från Google Play här. Tumnagel
39.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hackad Game & Watch kan nu köra DOOM
Såväl som Zelda, Super Mario Bros. 3 och Pokémon

Tidigare den här månaden så meddelade några som kallar sig för "Stacksmashing" att de hackat Nintendos senaste konsol, den handhållna retrokonsolen "Game & Watch: Super Mario Bros." Nu har samma gäng även visat upp att det är möjligt att spela lite olika spel på hackade versioner av konsolen. Förra veckan visade gänget upp hur man spelade en version av DOOM på Game & Watch: Super Mario Bros. Nu har man även släppt klipp där man lirar The Legend of Zelda, Konami’s Contra, Super Mario Bros. 3 såväl som en Gameboy-version av Pokémon på den hackade konsolen. Stacksmashing har tidigare sagt att man kommer att släppa instruktioner för hur de har hackat Nintendos nya Game & Watch. Vi kan nog dock redan nu avråda mindre tekniska användare från att ge sig på det. För att det hela ska vara möjligt krävs det bland annat att man öppnar upp konsolen för att flasha enhetens minneschip via specialgjord hårdvara skriver Gizmodo, något som kanske kan avskräcka en del från att ge sig på det hela. Tumnagel
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Assassins Creed Valhalla får performance-läge med uppdatering
Välj mellan 60 fps och 4K-upplösning på next gen

Ubisoft har släppt en uppdatering till Assassins Creed Valhalla som ger spelare lite mer kontroll över hur spelet ser ut på PS5 och Xbox Series X | S. Mer specifikt har Ubisoft lagt till möjligheten att välja mellan performance mode där spelet rullar i 60 fps med dynamisk 4K-upplösning eller quality mode om man vill ha native 4K-upplösning och kan leva med 30 fps. På PS5 rullar redan spelet rätt jämnt med 60 fps men på Xbox har frameraten varit rätt fluktuerande, så uppdateringen kommer troligtvis uppskattas mer av Xbox-spelare. Utöver möjligheten att välja dessa olika grafiklägen kommer uppdateringen med andra trevligheter som bland annat fix för minnesläckage på PC när spelet tabbats ner, screen tearing på Xbox Series X | S, hundar som inte längre svävar iväg, förbättrad stealth-mekanik och lite annat smått och gott. Samtliga ändringar som kommer med 1.04 hittar ni via länken här nere till vänster. Tumnagel
38.4°
+
André Stray
0

Foo Fighters minns sina 25 år tillsammans
Sköna tillbakablickar

I år har gänget i bandet Foo Fighters lirat tillsammans i 25 år. I den här videon minns de massa kul de gjort under åren och det är så där härligt och mysigt som man vill att det ska vara. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green

Doftljus från Dunkin’ Donuts
Luktar kaffe

Dunkin’ Donuts öppnade sitt första café sitt första kafé 1948 i Quincy i Massachusetts. Då hette det dock Open Kettle och först 1950 döptes det om till Dunkinx27 Donuts. Idag finns det över 3100 stycken ställen. Våren 2014 öppnade man i Sverige men bara fyra år senare gick man i konkurs. Nu presenterar Dunkin’ tillsammans med Homesick Candles en ny kollektion med doftljus inspirerade av "America’s favorite all-day, everyday coffee since 1950". Ljusen ska alltså dofta nybryggt kaffe. Det finns två stycken att välja mellan - Original Blend och Old Fashioned och för ett får man betala 34 dollar. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

The Simpsons-inspirerade burgare
Binging with Babish fixar

Binging with Babish gästar The Burger Show för att laga till en omgång med The Simpsons-inspirerade burgare. Närmare bestämt handlar det om en av de mest ikoniska meme-burgarna i den tecknade historien - Steamed Hams. Bonusklipp nedan. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Plocka skräp när du är ute och hajkar
Uppmaning från Lundhags

Coronapandemien har gjort att fler spenderar tid i naturen vilket såklart alltid är trevligt. Dock är inte alla människor så smarta så på grund av detta har enligt Håll Sverige Rents senaste rapport även nedskräpningen i naturen ökat. Lundhags lanserar därför under Black Friday-helgen initiativet "Pliking with Lundhags" där de uppmanar folk att tillämpa "pliking" - picking up litter and hiking. Så är du ute i naturen och ser skräp som någon lämnat efter sig får du gärna plocka med dig det och lämna på korrekt ställe. Då blir naturen glad och du har gjort en god gärning. Lundhags kommer att lotta ut 100 stycken ryggsäckar av modellen Baxen 22 till de som deltar. För att göra detta taggar man en kompis på Lundhags Instagram och tar sedan ett kort på sig själv och sin påse med skräp samtidigt som man taggar #pliking. Tumnagel
126kg
+
Bobby Green

Tre drinkar på glögg!
Alternativt adventsmys

David Kringlund är en av mina favoriter på YouTube just nu, han gör riktigt trevligt material som inte bara är sprithyllande utan också bidrar med en massa kunskap. Och så är han inte så präktig utan det är viktigast att det blir gott, inte "rätt". Hur som helst så har han blandat till tre olika drinkar med glögg i. Den första är en New York Sour där man i princip har bytt ut bitter och rödvin mot glögg och den andra är en Chicago Fizz där portvinet har fått flytta på sig till förmån för glögg. Den tredje är en variant som jag måste testa, en Glögg Spritz. Helt enkelt en variant på Aperol Spritz men med glögg istället. Denna går utmärkt att göras alkoholfri dessutom, kanske med Codornius ekologiska alkofria. Tumnagel
114kg
+
Roger Åberg

Så tar Pharrell Williams hand om sin hy
Lär av mästaren

Pharrell Williams är 47 år gammal men ser ut som om han vore 27. Så vad är "hemligheten"? En av sakerna är att han är noga med att ta hand om sin hy, och här visar han oss sin dagliga rutin kring detta. En rutin han hållit på med i 20 år nu. Videon har han gjort för att göra reklam för sitt nylanserade hudvårdsmärke Humanrace. Tumnagel
65kg
+
Bobby Green

Ny klocka från Breitling
Tredje tillsammans med Kelly Slater

Det vi ser här är Breitlings senaste modell Superocean Heritage ’57 Outerknown. Det är den tredje klockan som skapats tillsammans med surflegendaren Kelly Slater. Man säger att klockan inspirerats av den coola och tillbakalutade livsstil som associeras med surfingvärlden i södra Kalifornien och Hawaii under 50- och 60-talet. Kommer i rostfritt stål eller i en begränsad upplaga med en 18 karats röd guldram. Priset är från 46.600 kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Flugfiske i Los Angelesfloden
Kanske inte världens trevligaste vattendrag

I över 40 år har Lino Jubilado flugfiskat i Los Angelesfloden. De flesta invånarna i staden ser nog floden som ett jättestort öppet avlopp men för Lino är det ett ställe han gärna kommer till för att finna lugn och ro. Och självklart även fisk, som han mer än gärna lagar till och äter vilket vi kan se här. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Smallhold odlar sällsynta svampar
Till restauranger i New York

I Eaters senaste klipp får vi hänga med till företaget Smallhold som har skapat artificiella miljöer som de odlar sällsynta svampar i. Svamparna skickas därefter till lokala restauranger och affärer. Målet är att få folk att använda mer svamp i sin matlagning och samtidigt uppmärksamma hur man kan skapa hållbara odlarsamhällen i städer. Tumnagel
134kg
+
Bobby Green

Gert Wingårdh designar klocka
Tillsammans med sin son

Den välkända arkitekten Gert Wingårdh har tillsammans med sin son Rasmus Wingårdh designat en klocka för det svenska klockvarumärket Bravur. Man har utgått från modellen Scandinavia och sedan satt sin prägel på den. Inspirationen ska komma från den svenska västkusten och resultatet är vad skandinavisk design är för Wingårdhs. Wingårdh Limited Edition lanseras idag och du hittar den på länken nedan. Endast 50 stycken exemplar tillverkas och på prislappen står det 1088 euro. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

The Pouges klassiska jullåt censureras i England
"Faggot" och "slut" byts ut

Varje jul spelas det julmusik till höger och vänster. The Pouges låt Fairytale Of New York från 1987 är en som många säkert sätter på i juletider. I år kommer den dock att låta lite annorlunda på brittiska BBC Radio 1. När den spelas där har man nämligen valt att censurera lite och det handlar om orden "faggot" och "slut" som myntas i texten. "Faggot" kommer att bytas ut mot "haggard" och "slut" kommer att tystas ned. Radiokanalen Radio 2 verkar dock inte bry sig särskilt mycket och där kommer man köra versionen i sitt originalutförande. De som är DJ:s på radiokanalen 6 Music kommer själva att få välja vilken version de spelar upp. Det är inte första gången det har varit rabalder kring orden i denna låt utan det började redan året den släpptes. Sedan dess har orden bytts ut ett flertal gånger och radiostationer har skippat att spela den. Tumnagel
-73kg
+
Bobby Green

Timberland släpper färgglada kängor
Tillsammans med Billionaire Boys Club

Timberland x BBC Bee Line är namnet på ett nytt samarbete mellan Timberland och Billionaire Boys Clubs dottermärke Bee Line. Temat är som vi kan se färg och här har man pimpat upp den klassiska kängan 6-inch Boot med färgglada sulor. Sulan finns i fem olika färger så det är bara välja vilken som passar din stil bäst. Joseph Au som är Creative Director och Designer hos Billionaire Boys Club säger följande: "The 2020 Bee Line x Timberland 6-inch Boot är inspirerad av tåliga material, och av de personer som dagligen bär Timberlands ikoniska kängor. Gummisulan är en hyllning till funktionella arbetskläder, och färgerna är inspirerade av naturen. Skon är hållbart producerad, och framtagen för att utstråla personligt uttryck och kreativitet hos den som bär dem." För tillfället finns skorna endast i Billionaire Boys Club Icecream-butiker i New York, London och Tokyo. Imorgon släpps de globalt och för ett par får man betala 2000 kronor. Tumnagel
45kg
+
Bobby Green