42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Lyxbilsåterförsäljaren Von Braun Sports Cars i kånken En blåsning sägs bland annat ligga bakom beslutet
Bild till artikel

I mitten på 80-talet drag Torbjörn von Braun igång en verkstad som specialiserade sig på att laga och restaurera exklusiva bilar. Företaget blev sen även återförsäljare av bilar och 2008 var det bara von Braun som sålde nya Lamborghini i Sverige. Märkena Ferrari, Maserati, Lamborghini, Pagani och Aston Martin har gått att köpa men nu är det alltså slut med det. Idag begärs företaget i konkurs av grundaren själv och bakom det beslutet sägs det bland annat ligga en blåsning.

Sedan 2008 har det varit lite svajigt ekonomiskt för företaget och bomben var när en leverantör från utlandet blåste firman på 1.5 miljoner kronor. Lågkonjunkturen slog till och det är inte lätt att få bankkrediter i dessa tider. Dessutom sägs det ha varit förskingringsproblem internt på företaget, något som är polisanmält.

Företaget har fyra anställda som berörs av konkursen men Torbjörn hoppas att få till en rekonstruktion. Det kanske kan leda till ett nytt koncept och en plan finns redan på hur det ska se ut i så fall.

teknikensvarld.se Bil, Nyheter, Von Braun, Sports Cars, konkurs, kånken
32.8° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 3 nov 2011, 15:53
Lyxbilsåterförsäljaren Von Braun Sports Cars i kånken En blåsning sägs bland annat ligga bakom beslutet
32.8°
0