32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mer om Mitsubishi GT-PHEV Concept Ersättaren till Outlander Plug In-Hybrid?
Mer om Mitsubishi GT-PHEV Concept

I Sverige säljer Outlander Plug In-Hybrid som smör, typ. Det gäller att smida medan järnet är varmt och Mitsubishi GT-PHEV Concept är med största sannolikhet uppföljaren som ska fortsätta succévågen.

Konceptbilen har inte mindre än tre elmotorer parad med en bensinmotor på 2,5 liter. Bak sitter två av elmotorerna och de ger 61 hästar, den andra sitter fram och den är på 122 hästar. Det går att köra på enbart el i upp till tolv mil och den totala räckvidden sägs vara över 120 mil. Man ska även kunna låta bensinmotorn driva en generator som laddar batterierna, eller konventionellt att förbränningsmotorn är den primära med understöd av elmotorerna. Kraften fördelas mellan alla fyra hjulen och man kallar systemet för Super All Wheel Control - varje hjul kontrolleras var för sig för att bilen alltid ska vara stabil i alla lägen.

När Mitsubishi väljer att ta konceptet till produktion är oklart för tillfället, men helt klart är att designen lär tonas ner en hel del tills dess.

Bil, Mitsubishi, Mitsubishi PHEV Concept, Paris, SUV, koncept
GT-PHEV - nytt koncept från Mitsubishi Förhandsvisar nästa generations hybridteknik Med sig till bilmässan i Paris kommer Mitsubishi bland annat att ta med sig den här nya konceptbilen som man kallar för GT-PHEV. Det är en suv som ska vara späckad med den senaste hybridtekniken och en förhandsvisning av vad som kommer från tillverkaren i framtiden. Drivlinan består av inte mindre än tre stycken elmotorer sammankopplade med en förbränningsmotor framtagen just för hybriddrift. En av elmotorerna och förbränningsmotorn sitter framtill och driver framhjulen medan de andra två elmotorerna är placerade bak och där tar hand om drivningen på bakhjulen. På bara eldrift ska man kunna ta sig tolv mil. Mer om bilen får vi reda på när mässan drar igång den 1 oktober. Tumnagel
38.4°
0
36.0° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 30 sep 2016, 13:00
Mer om Mitsubishi GT-PHEV Concept Ersättaren till Outlander Plug In-Hybrid?
36.0°
0