17 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mercedes C-Klass plug-in hybrid blir din för 495 900 kronor Svenska priser är nu klara
Mercedes C-Klass plug-in hybrid blir din för 495 900 kronor

Mercedes senaste modell i plug-in hybrid-segmentet är C 350 e och nu är de svenska priserna för denna bil klara. För 495 900 kronor får du sedanversionen, kombin kostar några lappar till och börjar istället på 508 900 kronor.

C 350 e har en turbomatad bensinfyra som ger 211 hästar. Till den kopplas en elmotor på 82 hästar och tillsammans levererar motorerna ett vrid på 600 Nm. 0-100 km/h ska gå på 5.9 sekunder och toppfarten anges till 250 km/h. Den blandade förbrukningen ska ligga på 0.21 liter per mil och utsläppet på 48 gram per kilometer. På bara eldrift ska man kunna köra tre mil och en laddning av batteriet ska ta omkring tre timmar med vanlig väggström.

Lanseringen sker i slutet på mars.

Bil, Mercedes, Mercedes C-Klass, plug-in hybrid, priser, Sverige, supermiljöbil, hybrid
Visa Pressmeddelande Mercedes C-Klass som plug-in hybrid - svenska priser klara

Mercedes fortsätter sin satsning på plug-in hybrider där totalt tio modeller ska lanseras fram till 2017. Det senaste tillskottet är den välutrustade Mercedes-Benz C 350 e, som trots att den har en snittförbrukning på bara 0,21 l/milen även kan leverera 279 hästkrafter och 600 Nm när det behövs. Dessutom kan den köras drygt tre mil på ren el-drift utan några utsläpp alls.

I vanliga fall är sportighet och miljöhänsyn två egenskaper som inte brukar förekomma i samma bil. Men med nya C 350 e ändrar Mercedes på detta. Under huven hittar man nämligen både en 211 hästars bensinmotor och en elmotor på 82 hästkrafter. När du trampar hårt på gasen kopplas båda motorerna in och tar bilen 0-100 på 5,9 sekunder. Toppfarten är på 250 km/tim.

Vid blandad körning anges förbrukningen enligt EU-norm till 0,21 l/milen och CO2 utsläpp på 48 gram per km. Dessutom kan den köras upp till 3 mil på helt utsläppsfri batteridrift. Därmed uppfyller bilen kraven på Supermiljöbil, något som bland annat ger 16.000 lägre förmånsvärde per år och ingen fordonsskatt under fem år.

Plug-In hybrider är framtiden
Bedömare menar att plug-in hybrider kommer att kunna slå stort i Sverige. Kombinationen av de två motorerna gör att många kan klara vardagens körning till jobbet och ärenden på ren el. Samtidigt får de tack vare bensinmotorn den räckvidd som krävs för att köra på semester eller tjänsteresor utan att behöva fundera på var och om det finns laddstolpar.

Det 6,2 kWh stora litium-batteriet kan både laddas från vanliga vägguttag (3 timmar) och från laddstationer (ca 1,5 timme). Dessutom laddas det med överskottsenergi från inbromsningar.
I höstas lanserades Mercedes S 500 Plug-In Hybrid byggd på samma koncept. Totalt kommer Mercedes fram till 2017 att presentera tio olika plug-in hybrider.

Mercedes C 350 e lanseras både som sedan och kombi i slutet av mars. Bilen är välutrustad med bland annat Avantgarde och AIRMATIC luftfjädring. Priserna börjar på ca 495.900 kronor för sedan och 508.900 kronor för kombi. Förmånsvärdet beräknas bli ca 4.000 kr/mån.
Mercedes C-Klass i kombiutförande läcker ut Officiell premiär i juli För nästan sju månader sedan introducerades nya Mercedes C-Klass i sedanutförande och snart är det dags för kombin att göra entré. Men eftersom Internet är källan till allt har nu några bilder på ekipaget läckt ut i förtid och så här ser den ut. Nosen ser likadan ut som på sedanen men baken har, som väntat, förändrats en del. Där sedanen har stående baklampor får denna mer slimmade som istället ligger ned. Hjulbasen är 80 millimeter längre och totallängden 96 millimeter mer, mått som gör gott för benutrymmet bak och lastutrymmet. I bagagen ska man få in 490 liter, fäller man detta ska det gå in 1 510 liter. Officiell premiär blir det i juli. Tumnagel
47.0°
0
Nya Mercedes C-Klass äntligen officiell En S-Klass i mindre format Efter otaliga läckor, både av officiella pressbilder och spionfotografer som fångat bilen utan maskering i det fria, är nu äntligen Mercedes fjärde generation av modellen C-Klass officiell. Debuten äger rum den 14 januari på Detroit Auto Show och det besökarna kommer att få se är en bil som vuxit en del, fått massa ny teknik, bantat några kilo och som ser ut som en förkrympt S-Klass. Nya C-Klass mäter in på 4.7 meter i längd vilket är 9.5 centimeter längre än föregångaren. Bilen har även vuxit fyra centimeter på bredden och fått en hjulbas som är åtta centimeter längre. Vikten har kapats med 100 kilo och 70 av dessa beror på den nya karossen i aluminium. Vid lanseringen erbjuds tre olika motoralternativ, en bensinare på 1.6 liter och 154 hästar (C180), en till bensinare på 2.0 liter med 181 hästar (C200) och en diesel på 2.1 liter och 168 hästar (C220 Bluetec). Till dessa kopplas antingen en sexstegad manuell låda eller en sjustegad automat. Senare utökas motorutbudet med flera olika versioner, och som vanligt är det C63 AMG som är toppmodellen. Den väntas få samma dubbelturbomatade V8:a på 5.5 liter som redan finns i programmet, men exakt vad effekten där kommer att landa på är oklart för tillfället. Vidare har hela fjädringen och upphängningen omarbetats och det finns tre olika körlägen att ställa in. Som tillval finns det även ett luftfjädringssystem med hela fem olika inställningar. Teknikmässigt finns det även två olika typer av led-strålkastare att välja mellan och man kan nu också få en head-up display för första gången. Bilen är även utrustad med ett automatiskt bromssystem som stannar bilen om du inte skulle vara med när en olycka är på väg att inträffa. Andra hightech-prylar är till exempel AC:n som jobbar tillsammans med GPS:en och som känner av om en tunnel närmar sig och då stänger av bilens intag av luft utifrån. Exakt när nya C-Klass börjar levereras och vad den då kommer att kosta är oklart för tillfället. Tumnagel
44.2°
0
41.8° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 2 mar 2015, 20:15
Mercedes C-Klass plug-in hybrid blir din för 495 900 kronor Svenska priser är nu klara
41.8°
0