LIVE onsdag 16.00 Samsung Galaxy Unpacked for Every Fan
m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Jämför priser
Philips TV 70 tum kostar nu bara 8990 kr (tidigare 16490 kr)

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Levereras lagom till nästa vår

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Bil / Audi

Det tog inte lång tid efter att Audi visat upp nya A3 innan S3 presenterades. Nu är det dags för ytterligare en version som vanligtvis brukar komma först efter några år, cabrioleten. Den är både större och effektivare än sin föregångare, och i mina ögon även snyggare.

På längden har bilen vuxit från 4.24 till 4.42 meter och hjulbasen har ökat från 2.58 till 2.60 meter. På bredden har bilen vuxit två centimeter och mäter nu 1.79 meter medan höjden har minskat med 1.5 centimeter till 1.41 meter. Centimetrarna hit och dit bidrar till ett större innerutrymme och att man får i 60 liter mer bagage än tidigare. Bagagen rymmer totalt 287 liter.

Taket är som väntat i tyg och det tar 18 sekunder att fälla ihop eller på och man kan göra det i upp till 50 km/h. Om man vill kan man bocka i tillvalet akustiksufflett och då får man ett tjockare tak som dämpar ljudnivån ytterligare. Den finns i färgerna svart, grått och brunt med ett innertak i antingen svart eller månsilver.

Nya A3 cabriolet väger 1 440 kilo vilket betyder att den har bantat 50 kilo jämfört med föregångaren. Detta har gjorts möjligt bland annat genom att tillverka motorhuven i aluminium och genom att optimera både motor och interiör i jakt på kilon.

Under huven kommer vid lanseringen tre helt nyutvecklade motorer att erbjudas. Två stycken bensinmotorer på 140 och 180 hästar och en diesel på 150. Senare kommer även en snålare diesel med 110 och en S3-version med den nya 300-hästarsmotorn.

Bilen börjar säljas nu i höst och levereras lagom till våren nästa år. Priset börjar på 291 500 kronor och då är det 1.4 TFSI som gäller. Dieseln är något dyrare och börjar på 298 500 kronor. Allt om nya A3 cabriolet finns går att läsa i pressmeddelandet.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Visa
Pressmeddelande
Nya Audi A3 Cabriolet - sportig och elegant

Audi A3 Cabriolet gör A3–familjen komplett
Ny elegant design med klassiska sportiga linjer
Premiär på den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt
Med eleganta svepande linjer och sportig utstrålning premiärvisas Nya Audi A3 Cabriolet i Frankfurt. Det är en både större och effektivare cabriolet med plats för fyra. Suffletten är på klassiskt maner i tyg och genom lättviktskonstruktioner och nya motorer har bränsleförbrukningen reducerats. Med praktiska uppkopplings-möjligheter och avancerade förarhjälpsystem gör Audi skäl för sin devis – Vorprung durch technik.

Exteriör design

Nya Audi A3 Cabriolet har vuxit jämfört med föregångaren. Längden har ökat från 424 till 442 cm, hjulbasen från 258 till 260 cm och bredden från 177 till 179 cm. Det är bara höjden (141 cm) som minskats med 15 mm. Det ger den fyrsitsiga cabrioleten en mer elegant och sportig utstrålning där överhänget bak spelar en viktig roll för proportionerna. Bagageutrymmet har blivit enklare att lasta i och ur och volymen har blivit 60 liter större.

Fronten på Audi A3 Cabriolet domineras av single frame-grillen. Strålkastarna ger bilen en distinkt design och som tillval erbjuds LED-strålkastare. Ramen runt vindrutan är tillverkad i aluminium och lister i aluminiumoptik löper runt hela bilen.

Klassisk tygsuflett

Nya A3 Cabriolet har en klassiskt design med ett modernt tygtak som manövreras via en elektrohydraulisk konstruktion i magnesium-stål. Med en enkel knapptryckning kan man öppna eller stänga tygsuffletten på under 18 sekunder – även när man kör i upp till 50 km/h. Nedfälld vilar tygtoppen, som då vikts ihop i 3 lager, i en sufflettlucka som knappt påverkar bagageutrymmet som är på 287 liter. Den helautomatiska suffletten har en bakruta av glas och levereras som standard i svart.

Den som önskar kan välja en akustiksufflett som har ett tjockare skumlager på insidan vilket ytterligare dämpar den redan låga ljudnivån i A3 Cabriolet. Akustiksuffletten finns i tre utvändiga färger – svart, grått eller brunt – med ett innertak i svart eller månsilver. Exteriört erbjuds 16 olika lacker. Turbulensskydd kan väljas till liksom värme i huvudhöjd till framsätena. Ett aktivt störtbågesystem skyddar passagerarna om bilen skulle slå runt.

Karossen

Audi som är pionjär inom området har lyckats minska vikten så att A3 Cabrioleten nu är lättast i kompaktsegmentet. Grundversionen har en tjänstevikt på låga 1.440 kg vilket gör nya Audi A3 Cabriolet ca. 50 kg lättare än den förra modellen – trots att den nu är större och rymligare. Inklusive specialförstärkningar för att maximera vridstyvheten är själva karossen 30 kg lättare. Viktbesparingarna har uppnåtts bland annat genom att motorhuven är tillverkad i aluminium och att motorer och interiören optimerats för att spara vikt.

Interiör

Eleganta linjer och rena ytor kännetecknar även interiördesignen med reglage som är enkla och intuitiva. Instrumentpanelen är smal och låg och har en svagt välvd front med mittkonsolen lätt vinklad mot föraren. Belysningspaketet (tillval) innehåller för första gången en beröringskänslig kontakt till läslamporna.

Kupén rymmer fyra vuxna – ryggstöden bak går att fälla ner och ger ett praktiskt och brett genomlastningsutrymme. Ratten och sätena har fått ny design och parkeringsbromsen sköts nu också via en tryckknapp på mittkonsolen.

Utöver grundmodellen kan man välja till ”Sport” alternativt ”Ambiente” samt komplettera med S line sportpaket och S-sportstolar med integrerade nackskydd. För den designorienterade finns ”Audi design selection lasso brown” som ger bilen en exklusiv look.

Förarhjälpsystem

Förarinformationssystem med effektivitetsprogram och pauspåminnare är standard i Sport och Ambiente. Som tillval finns ett antal avancerade tilläggstjänster, allt från en adaptiv farthållare till Audi side assist, Audi active lane assist, kamerabaserad avläsning av trafikskyltar, inparkeringshjälp med selektiv visning och säkerhets-systemet Audi pre sense basic.

Infotainmentsystemet är välutbyggt – vassast är Bang & Olufsen sound system och MMI Navigation plus. Den supertunna 7-tums-displayen fälls ut automatiskt ur instrumentpanelen. Med MMI touch är manöverpanelen försedd med ett vrid/tryck-reglage med en yta som är beröringskänslig där man med fingret kan mata in bokstäver och siffror.

Audi connect kopplar upp bilen mot omvärlden. I nya A3 Cabriolet ger Audi connect – som kompletterar MMI Navigation plus – tillgång till internetuppkoppling, när så är möjligt enligt den snabba överföringsstandarden LTE. En integrerad WLAN-hotspot gör det möjligt för passagerarna att använda sina mobila enheter för att surfa på nätet och hantera e-post. Audi connect erbjuder föraren skräddarsydda tjänster med allt från navigering med hjälp av bilder från Google Earth och Google Maps Street View till Audi trafikinformation online och tillgång till sociala nätverk som Facebook och Twitter. Den senaste tjänsten från Audi connect är P-platsinfo som visar lediga P-platser i parkeringshus och på parkeringar.

Drivlina

De tre nyutvecklade motorerna som erbjuds till Audi A3 Cabriolet vid lanseringen understryker alla bilens sportiga karaktär. De båda TFSI-motorerna utvecklar 140 eller 180 hk ur en cylindervolym på 1.4 respektive 1.8 liter. 2.0 TDI levererar 150 hk. Fler motorer kommer senare, från 1.6 TDI på 110 hk, till 2.0 TFSI som kommer att ge Audi S3 Cabriolet 300 hk. Alla motorer till Audi A3 Cabriolet är försedda med direktinsprutning, turboladdare och start/stopp-system.

I genomsnitt har de tre motorerna som finns vid lanseringen 12% lägre bränsleförbrukning än i förra generationen – trots ökad prestanda. 1.4 TFSI accelererar t.ex. från 0 till 100 km/h på 9,1 sekunder – ändå ligger den genomsnittliga förbrukningen på låga 5,0 liter bränsle per 100 km och CO2-utsläppen på 114 g/km. Audi cylinder on demand (COD), som stänger av 2 av de 4 cylindrarna då motorn går på dellast, bidrar till effektiviteten.

Nya Audi A3 Cabriolet är försedd med en tekniskt avancerad kraftöverföring. 1.8 TFSI kommer att erbjudas med en 7-stegad S tronic-växellåda vid lanseringen. I kombination med Audi drive select är den försedd med en frihjulsfunktion som sänker bränsleförbrukningen ytterligare. 1.4 TFSI och 2.0 TDI kombineras med en manuell 6-växlad växellåda. Senare kommer Audi A3 Cabriolet även med quattro permanent fyrhjulsdrift som gör cabrioleten unik i segmentet.

Chassi

Det avancerade chassit på nya Audi A3 Cabriolet är optimerat för sportiga köregenskaper, hög säkerhet och komfort. Delar av MacPherson-upphängningen fram är tillverkad i aluminium. Den 4-länkade bakhjulsupphängningen tar hand om de längs- respektive tvärgående krafterna individuellt. Servostyrningen är bränslebesparande elektromekanisk. I stabiliseringskontrollen ESC ingår en elektronisk differentialbroms som gör kurvtagning ännu smidigare och säkrare. Fälgar finns från 16 till 19 tum och däckdimensionerna går upp till 235/35. Sportchassit är sänkt med 15 mm och S line sportchassit med 25 mm.

Bland tillvalen för Audi A3 Cabriolet hittar vi bl.a. kördynamiksystemet Audi drive select (standard för modellversion ”Sport”). Med det kan föraren modifiera karakteristiken för motorstyrningen, servostyrningen, S tronic-växellådan och luftkonditioneringen. Audi drive select kan också påverka olika tillvalssystem som t.ex. den adaptiva dämpningskontrollen Audi magnetic ride, den adaptiva farthållaren, adaptiva strålkastare och den progressiva styrningen vars utväxlingsförhållande blir allt mer direkt när man svänger.

Nya Audi A3 Cabriolet kommer att rulla av monteringsbanden vid företagets anläggning i ungerska Gy?r. Anläggningen, som i år firar 20-årsjubileum, är en av världens största motortillverkare och har i år byggts ut för mer än 900 miljoner Euro. Förutom Audi A3 Cabriolet tillverkas där även Audi A3 sedan och Audi TT Coupe.

Säljstart och priser Audi A3 Cabriolet

Audi A3 kommer att börja säljas under senhösten med leverans under våren 2014. Priserna startar på 291.500 kr för 1.4TFSI 140 hk CoD respektive 298.500 kr för dieselversionen 2.0 TDI 150hk.

Audi S3 Cabriolet (preliminära uppgifter)

Toppversionen S3, som släpps kort efter lanseringen av Audi A3 Cabriolet, ger den kompakta cabrioleten verkligt sportig prestanda. 2.0 TFSI levererar 300 hk och överför ett vridmoment på 380 Nm till vevaxeln. I kombination med en 6-stegad S tronic klarar bilen av sprinten från 0 till 100 km/h på korta 5,4 sekunder. Bränsleförbrukningen för den 4-cylindriga turbomotorn ligger på 7,1 l/100 km. quattro-drivlinan har en elektroniskt styrd hydraulisk flerlamellskoppling. Karossen är sänkt med 25 mm, och bakom de 18 tum stora hjulen fälgarna sitter 17"-bromsskivor. I kombination med Audi magnetic ride kan man även välja 19"-fälgar. Progressiv styrning är standard.
38.6°
0

Nya Audi A3 Cabriolet redan här

Levereras lagom till nästa vår

Teasertrailer för Barbarians
Romarna ska veta hut

Netflix har släppt en teasertrailer för den kommande serien Barbarians, eller Barbarer som den kommer heta i Sverige. I serien får vi följa ett gäng tyskar som har meningsskiljaktigheter med några Romare och bestämmer sig för att sätta stopp på de framtida italienarna. Barbarians har premiär 23 oktober på Netflix. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

LinusTechTips spelar spel med RTX 3090
Fler än dussintals pixlar

Vill ni se någon annan spela spel med Nvidias nya äckelmonsterkort RTX 3090? Då kan ni kika på videorna ovan och under där LinusTechTips och MKBHD använder korten för att spela i 8K-upplösning. Linus lirar DOOM Eternal i 8K med låst framerate på 60 fps och det hela verkar vara en rätt trevlig upplevelse, men med 8K-upplösning verkar det som att spelutvecklare behöver anstränga sig lite för att leverera med detaljerade texturer. Tumnagel
37.6°
+
André Stray
0

Microsoft Teams fixar pendlingsfunktion för hemmajobbare
Så att även de får ett vettigt avslut på arbetsdagen

Under gårdagens öppnande av Microsofts utvecklarkonferens Ignite så visade Microsoft upp lite nya funktioner man snart kommer att lansera i sin samarbetstjänst Microsoft Teams. En av funktionerna är en slags virtuell "pendlingsfunktion" som riktar sig till alla som blivit tvingade att jobba hemma under pandemin och kanske saknar pendlingen till och från sin tidigare arbetsplats. Tanken bakom funktionen är att de som jobbar hemma ska få lite tid innan och efter arbetspasset för att varva ner och kanske reflektera lite över dagens kommande arbete eller det arbete som genomförts under dagen. Microsoft 365-chefen Jared Spataro säger om den kommande funktionen: "Think about what we were going into in the day and think about clearing up what we are coming out of in a day. And so this virtual commute experience allows you to take a step back, again going into and coming out of your day to just organize your thoughts and to make sure you’re really processing, doing some pre- and post-processing of your work. It turns out the research shows us that can be very helpful." Skulle Microsoft Teams-användare vilja fylla sin "pendlingstid" med annat än sina egna tankar och Teams dagliga översikt så har Microsoft även inlett ett samarbete med mindfulness-tjänsten Headspace. Via den kan Teams-användare ta del av meditations-övningar och andra mindfulness-grejer vilka finns tillgängliga även när användaren inte befinner sig i pendlings-läget. I videoklippet ovan kan ni kolla in lite grejer som kommer till Microsoft Teams vilka förhoppningsvis kan göra arbetsdagen på hemmakontoret lite mera balanserad. Microsoft Teams virtuella pendlingsfunktion kommer att lanseras någon gång under första halvåret 2021. Tumnagel
38.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu är de här - nya BMW M3 och M4
Bättre på alla sätt - fast kanske inte utseendemässigt

Nu är nya BMW M3 och M4 officiellt presenterade och det här blir något helt nytt utseendemässigt men samma recept fast vassare prestandamässigt. Under huven på bilarna sitter en dubbelturbomatad rak sexa på 3,0 liter som ger 479 hästar och 550 newtonmeter i vrid. Väljer man en Competition får man istället 510 hästar och 650 newtonmeter att leka med. Drivningen sker på bakhjulen och dit kommer kraften via en åttastegad automatlåda. Det går även att få en sexpetad manuell låda vilket är kul, dock ej till Competition. Den går dock att få med fyrhjulsdrift och aktiv M-diff. 0-100 km/h ska gå på 4,2 sekunder, 0-200 på 13,7 och toppfarten anges till 290 km/h om man har tillvalet M Driverx27s Package. Competition-versionerna klarar 0-100 på 3,9 sekunder, 0-200 på 12,5 men toppfarten är densamma. För bromseriet står sexkolvsok med 380 millimeter stora skivor fram och enkolvsok med 370 millieter stora skivor bak. Det finns även keramiska skivor på tillvalslistan och dessa mäter 400 respektive 380 millimeter. Vanliga M3 och M4 har 18-tummare fram, 19 bak. Competition har istället 19 respektive 20. Lansering sker i mars och priset för en M3 börjar på 855.000 kronor, en M4 kostar från 875.000 kronor. Competition-paketet kostar 51.000 kronor extra. Bilderna i slutet av bildspelet visar en M4 med M Performance-delar. Tumnagel
40.1°
+
Bobby Green
0

Kurzgesagt jämför storlek på saker i universum
Känn dig betydelselös

Tycker du att det är dags att känna sig helt betydelselös såhär på onsdagsförmiddagen? Då kan ni dra igång videon ovan där Kurzgesagt pratar om storleken på saker i vårt universum. Tumnagel
39.7°
+
André Stray
0

Nokia 8.3 5G börjar säljas
Och kommer dyka upp i nästa Bond-rulle

I våras presenterade Nokia sin första 5G-telefon 8.3 5G, men i samband med någon form av global snuva har telefonen inte dykt upp i butik. Nu blir det ändring på det. Nokia höll lite låda igår och meddelade att 8.3 5G nu börjat säljas och priserna ligger på 599 euro för versionen med 6GB/64GB och 649 euro för 8GB/128GB-varianten. Båda versionerna kommer i blått. Som priset kanske avslöjat handlar det om en enhet i mellansegmentet och telefonen kör Snapdragon 765G med integrerat stöd för 5G. Skärmen ligger på 6,8 tum och är av LCD-typ. Upplösningen ligger på 2400x1080 pixlar. På baksidan sitter det en redig kameramodul med fyra sensorer där huvudsensorn ligger på 64MP. Utöver att meddela att telefonen nu har dykt upp i butik så meddelade Nokia även att telefonen kommer användas i nästa Bond-rulle och det kommer vara nya 00-agenten Nomi som får pilla på luren. Detta är ju kalas då Bond-filmer brukar vara knökfulla av Sony-telefoner, vilket varit lite orealistiskt då nästan ingen köper Sony-telefoner. Det är inte bara midrangesegmentet som fick lite uppmärksamhet under gårdagen. Även budgetsegmentet kommer få lite uppdateringar i form av Nokia 2.4 och Nokia 3.4 som kommer börja säljas i september och oktober för 119 respektive 149 euro. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

En guidad tur i Immortals: Fenyx Rising
Genomgång av de sju områdena

Immortals: Fenyx Rising kommer släppas senare i år, men innan dess kan det vara bra med en ordentlig rundtur i spelvärlden. Detta är just vad IGN levererat och vi får ta en titt på de sju olika områdena vi kommer få besöka i spelet. Immortals: Fenyx Rising släpps 3 december. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Tesla presenterar Model S Plaid
Snabb, stark och uthållig

Precis som väntat presenterade Tesla Model S Plaid under nattens konferens. Den här har det snackats om ett tag men nu vet vi vad det handlar om, och det går bra att beställa ett exemplar nu. Leveranserna drar igång i slutet av 2021 och det man får om man köper är en Model S där man har skruvat upp allt till 11. Utseendemässigt verkar bilen ha fått sig ett lite bitigare kjolpaket och en vinge på bakluckan. Under skalet finns tre stycken elmotorer som tillsammans genererar över 1100 hästar och som ser till att driva alla fyra hjulen. 0-100 km/h ska gå på 2,1 sekunder, kvartsmilen avklaras på under nio sekunder och toppfarten ska ligga på 320 km/h. Räckvidden ska ligga på över 84 mil. Siffrorna gör att den här blir den snabbast accelererande produktionsbilen hittills, snabbare än nyligen presenterade Lucid Air. När Rimac C_Two, Pininfarina Battista, Lotus Evija och Tesla Roadster anländer lär nog Plaid petas ner från den tronen dock. Men såna här fartegenskaper i en stor fyrdörrars sedan är ändå sjukt imponerande. Prislappen för en Model S Plaid börjar på 1.499.900 kronor. Tumnagel
32.4°
+
Bobby Green
0

Linda har byggt båten från Göta Kanal
Genialiskt!

För ett litet tag sedan så såg jag en fantastisk modellbåt från en av de bästa svenska filmerna genom tiderna, Göta kanal. Den var byggd av Linda Skogfeldt och jag var så klart tvungen att ta reda på mer. För även om det för mig är en självklarhet att älska filmen Göta kanal så blir man ju ändå lite nyfiken när ett sånt här bygge dyker upp. Här kommer Lindas berättelse om och bilder på hennes magiska bygge! Foto: Linda Skogfeldt Svenska klassiska filmer som Sällskapsresan och Göta kanal ligger mig varmt om hjärtat. Många känner nog, precis som jag, en hög mysfaktor när de hör oneliners som till exempel “Och jag som åkt runt hela jävla Nueva Estocolmo!” eller “Den där sorten är inte ihopfällbar!”. Det är helt enkelt den stora varma och mulliga delen av vårt kulturarv, tycker jag. I denna solvarma nostalgi tillsammans med min modellbyggarhobby kom idén om en Storebro Baltic 31 i semiskala - det vill säga den elaka båten “Uniship” i Göta kanal. Tumnagel
52.4°
+
Roger Åberg
0

Synsams webb har varit nere i över en vecka
Verkar ha drabbats av ransomware-attack

Glasögon-företaget Synsam drabbades förra veckan av något slags datorintrång och sedan dess verkar det ha varit körigt för företagets it-avdelning. Synsams webbplats ligger fortfarande nere och på Synsam.se finns för tillfället bara en temporär webbplats, ehandels-funktionen på webbplatsen har inte fungerat sedan datorintrånget skedde förra veckan. Datorintrånget ska även ha påverkat kassasystemen i Synsams fysiska butiker men detta ska vara uppe och rulla nu skriver Ehandel.se. Synsam har själva inte velat kommenterat datorintrånget men det mesta tyder på att det handlar om en ransomware-attack. Det innebär att obehöriga har krypterat datan i Synsams system och krävt en lösensumma för en krypteringsnyckel som låter Synsam få tillgång till sin data igen. På darknet har det dykt upp en annons på auktionssajten Happy Blog som uppmanar Synsam att ta kontakt med annonsören om man vill få tillgång till sina datorsystem skriver den norska tech-sajten NRK Beta, en annons ni kan kolla in här nedanför. Tumnagel
26.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft presenterar en ännu större Surface Hub 2S
Kommer snart med 85 tum stor arbetsyta

Den här veckan arrangerar Microsoft sin utvecklarkonferens Ignite och då brukar även företaget passa på att visa upp lite nya grejer. En av sakerna man presenterade igår var en större version av den interaktiva whiteboarden Surface Hub 2S, den jättetablet som Microsoft visade upp förra året för första gången. Den nuvarande versionen av Surface Hub 2S har en skärm på 50 tum men den kommande versionen kommer att få en skärm på hela 85 tum, i stort sett samma storlek som den konkurrerande produkten Dell Interactive Touch Monitor har. Fördelarna med en större skärm på Surface Hub 2S är bland annat att det är lättare att hålla avstånd till andra om man är flera som arbetar framför skärmen enligt Microsoft. 85-tumsversionen av Surface Hub 2S släpps i januari nästa år och kommer då att kosta 22.000 dollar, motsvarande närmare 200.000 svenska kronor. 50-tummaren av Surface Hub som släpptes på marknaden tidigare i år kostar 9000 dollar, motsvarande cirka 80.000 kronor. Här nedanför hittas ett lite längre videoklipp där Microsoft presenterar Surface Hub lite närmare. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tesla kommer halvera kostnaden för ett batteri
Lovar "en väldigt övertygande" bil under 25.000 dollar

I natt höll Tesla ett litet aktieägarmöte och efter det höll man vad man kallade för Battery Day. Man lovade mycket och man levererade mycket. Man började med själva battericellen där man har lyckats göra en större variant som är enklare att tillverka och som klarar snabbladdning. Att göra större celler har inte varit något problem i sig tidigare, men att lyckas få större celler att snabbladda har tydligen inte varit enkelt. Cellerna är också enklare i sin uppbyggnad och går att producera snabbare och enklare. Cellen är alltså annorlunda och innehåller ingen kobolt utan använder istället nickel (eller en blandning av järn och nickel), vilket är bra på många nivåer. Nickel fastställdes förresten en gång i tiden av svensken Axel Frederik Cronstedt. Hur som helst så är den nya cellen inte bara bättre i bilen utan man har förändrat väldigt stor del av tillverkningsprocessen och när man är klar så kommer man investeringen för att leverera en GWh vara 69 procent lägre och ta väldigt mycket mindre yta i anspråk. Tesla påstår att man kan kommer att kunna leverera 1 TWh för samma kostnad och på samma yta som man i dag kan leverera 150 GWh, alltså mer än sex gånger dagens utfall. Även delarna av fabriken som sätter ihop själva bilarna kommer att ta mindre yta i anspråk och bli billigare. Tumnagel
32.9°
+
Roger Åberg
0

Apple Watch SE har nästan allt man behöver
Men en viktig sak saknas...

Jag har de senaste dagarna gått runt med en klocka på varje arm för att testa hur bra nya Apple Watch Series 6 och SE presterar. Vi börjar med SE eftersom den med sin prislapp är den klocka som nog de flesta tittar på i första hand. De senaste två åren har vi haft den senaste versionen av klockan men även Series 3 som en instegsmodell. Men eftersom Series 3 blivit billigare (kostar från 2295 kronor) och även lite äldre kände Apple att det var dags för en mellanmodell och SE föddes. Prislappen på denna börjar på 3195 kronor medan helt nya Series 6 börjar på 4495 kronor. Tumnagel
40.2°
+
Roger Åberg
0

Elgato släpper ringlampa
Se snygg ut när du streamar

En ringblixt är ett klassiskt knep för att enkelt få till snyggt ljus på ett ansikte. Nu släpper Elgato en ringlampa som är anpassade för alla som streamar och vill se lite snyggare ut eller de som vill ha en enkel lösning för ljus och stativ. Som ni ser på bilderna så är enheten fäst på ett stativ och man kan sätta kameran eller mobilen i ringen, det behövs alltså inte lampa och stativ utan räcker med denna. Styr lampan gör man genom Elgatos app. Vi håller på och testar lite Elgato-ljus på kontoret och appen är superenkel och trevlig att ha och göra med. Lampan kopplas till appen (som finns för PC och telefon) via wifi och är man på språng och inte har tillgång till wifi så finns det två reglage att styra ljusstyrka och värme med. Lampan är en LED tillverkad av Osram och levererar 2500 lumen och går att ställa in mellan 2900 och 7000 kelvin. Prislappen ligger på 200 euro. Tumnagel
37.2°
+
Roger Åberg
0

Corsair lanserar dockningsstationen TBT100
Ger dig typ allt du behöver

Sitter du för jämnan och möblerar om kablarna till och från din laptop och suktar efter någon form av dockningsstation? Då kanske Corsairs nya Thunderbolt 3-tjofräs TBT100 kan vara intressant. Kort sagt är det en tjusig och nätt enhet som ger dig allt du behöver, och lite till. Utöver att få tillgång till flera USB-portar av olika slag med en maximal överföringshastighet på 10Gb/s är det med TBT100 möjligt att koppla in två 4K-skärmar, ladda en laptop, eller andra enheter, med 85W samt lite annat smått och gott. På framsidan sitter det en powerknapp, USB 3.2-port med Type-C, minneskortläsare samt utgång för hörlursuttag. På baksidan är det lite mer actionspäckat. Längst till vänster sitter två USB 3.1-portar av typ A, en gigabit-ethernet, USB 3.2 Type-C, två HDMI 2.0, Thunderbolt 3 samt hål för Kensington-lås. Corsair TBT100 går att köpa nu via företagets hemsida och priset ligger på 329 euro. Tumnagel
38.4°
+
André Stray
0

F1-föraren Robert Kubica bjuder på Ringen-åktur
Hej vad det går!

F1-föraren Robert Kubica var på Nürburgring och kände att han ville köra några varv så han fick nycklarna till en BMW M4. Misha Charoudin fick hänga med och så här såg det ut. Tumnagel
40.6°
+
Bobby Green
0

Kometer kan ha norrsken
Nu observerat för första gången

Forskare som studerat bilder från ESA:s insomnade kometjagare Rosetta har nu observerat något som man kallar för norrsken runt kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko. Bilderna härstammar från när Rosetta tillammans med kometlandaren Philae besökte kometen 67P under två års tid 2014 till 2016. Norrskenet på kometen går dock inte att se med blotta ögat då det består av ultraviolett ljus. Fenomenet uppstår när elektroner från solvindar kolliderar med den gas som omger kometen. Science News skriver om norrskenet på 67P: "Electrons strike oxygen in Earth’s atmosphere to paint the sky red and green. But solar wind electrons strike water molecules in 67P’s coma, or shroud of gas. That shatters the water molecules and makes some of the resulting oxygen and hydrogen atoms glow ultraviolet." Till skillnad från jorden så saknar 67P ett magnetfält som skulle kunna dra elektronerna till sig och skapa de vackra mönster som oftast bildas under norrsken här på jorden. Det innebär att även om vi hade kunnat se 67P med blotta ögat så hade dess norrsken mest sett ut som en suddig halo runt kometen. Tumnagel
40.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Michael Jordan köper ett NASCAR-stall
Och rekryterar Bubba Wallace som chaufför

Den gamle basketlegendaren Michale Jordan inleder nu en satsning på racing genom att köpa upp ett helt NASCAR-stall, den amerikanska banracingligan där förarna kör runt på en oval bana. Jordan uppger att detta är något han gör både för att han gillar NASCAR och för att han vill öka mångfalden inom den väldigt vita sporten. Jordan har även rekryterat NASCAR:s enda svarta förare Bubba Wallace till sitt team. Wallace har gjort sig känd för sitt arbete mot rasism och har bland annat krävt Nascar att förbjuder fans att vifta med den så kallade sydstatsflaggan under NASCAR:s race. Det här är inte det första sportlaget Jordan investerar i då han sedan tidigare äger NBA-laget Charlotte Hornets. Här ovan hittas ett inslag från Fox News om Michael Jordans NASCAR-satsning. Tumnagel
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sunt friluftsliv med John Mayer
I Jedediah Smith Redwoods State Park

The Atlantic och Land Rover skickade ut artisten John Mayer till Jedediah Smith Redwoods State Park där han fick visa lite hur fantastisk naturen faktiskt är, om du nu inte visste det redan. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
102kg
+
Bobby Green

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Resort bestående av solcellsbeprydda lyxbåtar
Verkar ju rätt så trevligt

Silent Resorts är en ny typ av resort där besökarna bor i lyxiga båtar försedda med solceller på taket. Båtarna är byggda av det österrikiska företaget Silent Yachts och tanken är alltså att man bor i såna här på resorten. Skulle man vilja ta sig en tur är det bara att kasta loss och köra iväg med den tillfälliga bostaden. Båtarna ligger kring en flytbrygga och i mitten av denna finns ett litet klubbhus man kan hänga vid. Allt man behöver ska dock finnas ombord på båtarna. När det här konceptet kan vara igång och bjuda in gäster återstår att se. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

Minttu som smakar kanelbulle
Lanseras imorgon

Minttu har den senaste tiden presenterat ett gäng skojiga smaker på sin dryck. Den senaste som ska smaka kanelbulle lanseras imorgon. Kanske ett perfekt tillbehör till den vanliga kanelbullen på kanelbullens dag som firas den 4 oktober. Endast 200 stycken flaskor kommer att finnas i Systembolagets beställningssortiment och priset för en som är på 50 centiliter är 193 kronor. Alkoholhalten ligger på 30 procent. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Deltagarna i På spåret 2020
Har premiär den 27 november

Fredagen den 27 november klockan 20.00 har en ny omgång av TV-programmet På spåret premiär på SVT1. Nu får vi reda på vilka deltagarna är. Sex stycken nya par gör entré i burarna medan tre stycken lag återvänder. Lagen är Sanna Lundell & Plura Jonsson, Frida Boisen & Hamid Zafar, Farah Abadi & Johan Glans, Dilan Apak & Moa Lundqvist, Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg, Marianne Ahrne & Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson & Ernst Billgren, Irena Pozar & Patrik Arve, Emma Molin & Hanna Dorsin. En släppfilm kring deltagarna finns att se på länken nedan. Läs mer om lagen i pressmeddelandet. Tumnagel
118kg
+
Bobby Green

Två nya juicer från God Morgon
Sun Power och Berry Protect

Juice-tillverkaren God Morgon lanserar nu två stycken nyheter i kyldisken. Man beskriver juicerna som funktionella med innehåll av vitaminer och antioxidanter. Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu och vitamin C och D. Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola och vitamin C och E. Båda rullas ut hos Ica och City Gross den här månaden och för en flaska på 0,85 liter får man betala 26,90 kronor. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Spiller - Groovejet (If This Ain't Love)
Fredagsklassikern

Vad hände egentligen för 20 år sedan? Jo, det ska jag tala om. Spiller släppte låten Groovejet (If This Ainx27t Love) med fantastiska Sophie Ellis-Bextor på sång och jag kan inte minnas hur många gånger jag har spelat den. Nu kom den tillbaka till mig igen efter en stunds frånvaro men den håller fortfarande. Grattis på fredag! Tumnagel
103kg
+
Bobby Green

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Augustines nya singel Coast
Akustisk och original

Den svenska singer-songwritern Augustine släppte nyligen singeln Coast och här har vi den både i akustisk och i original version. Videon till den förstnämnda är inspelad på Gotland i somras med Augustine vid ett elektroniskt piano. Augustine fick pris som "Årets Pop" på Manifestgalan 2020. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ashley tillverkar skålar i trä
Ligger en hel del jobb bakom

I det här avsnittet ur Eaters serie Handmade får vi träffa Ashley Harwood som förvandlar stockar till skålar. Tumnagel
114kg
+
Bobby Green

Nine Inch Nails Quake-soundtrack nu på vinyl
Party like it's 1996

När spelet Quake släpptes 1996 var det Nine Inch Nails som låg bakom det officiella soundtracket. Nu släpps musiken för första gången på vinyl. Plattan kostar 40 pund och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
246kg
+
Bobby Green