m

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Levereras lagom till nästa vår

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Bil / Audi

Det tog inte lång tid efter att Audi visat upp nya A3 innan S3 presenterades. Nu är det dags för ytterligare en version som vanligtvis brukar komma först efter några år, cabrioleten. Den är både större och effektivare än sin föregångare, och i mina ögon även snyggare.

På längden har bilen vuxit från 4.24 till 4.42 meter och hjulbasen har ökat från 2.58 till 2.60 meter. På bredden har bilen vuxit två centimeter och mäter nu 1.79 meter medan höjden har minskat med 1.5 centimeter till 1.41 meter. Centimetrarna hit och dit bidrar till ett större innerutrymme och att man får i 60 liter mer bagage än tidigare. Bagagen rymmer totalt 287 liter.

Taket är som väntat i tyg och det tar 18 sekunder att fälla ihop eller på och man kan göra det i upp till 50 km/h. Om man vill kan man bocka i tillvalet akustiksufflett och då får man ett tjockare tak som dämpar ljudnivån ytterligare. Den finns i färgerna svart, grått och brunt med ett innertak i antingen svart eller månsilver.

Nya A3 cabriolet väger 1 440 kilo vilket betyder att den har bantat 50 kilo jämfört med föregångaren. Detta har gjorts möjligt bland annat genom att tillverka motorhuven i aluminium och genom att optimera både motor och interiör i jakt på kilon.

Under huven kommer vid lanseringen tre helt nyutvecklade motorer att erbjudas. Två stycken bensinmotorer på 140 och 180 hästar och en diesel på 150. Senare kommer även en snålare diesel med 110 och en S3-version med den nya 300-hästarsmotorn.

Bilen börjar säljas nu i höst och levereras lagom till våren nästa år. Priset börjar på 291 500 kronor och då är det 1.4 TFSI som gäller. Dieseln är något dyrare och börjar på 298 500 kronor. Allt om nya A3 cabriolet finns går att läsa i pressmeddelandet.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Visa
Pressmeddelande
Nya Audi A3 Cabriolet - sportig och elegant

Audi A3 Cabriolet gör A3–familjen komplett
Ny elegant design med klassiska sportiga linjer
Premiär på den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt
Med eleganta svepande linjer och sportig utstrålning premiärvisas Nya Audi A3 Cabriolet i Frankfurt. Det är en både större och effektivare cabriolet med plats för fyra. Suffletten är på klassiskt maner i tyg och genom lättviktskonstruktioner och nya motorer har bränsleförbrukningen reducerats. Med praktiska uppkopplings-möjligheter och avancerade förarhjälpsystem gör Audi skäl för sin devis – Vorprung durch technik.

Exteriör design

Nya Audi A3 Cabriolet har vuxit jämfört med föregångaren. Längden har ökat från 424 till 442 cm, hjulbasen från 258 till 260 cm och bredden från 177 till 179 cm. Det är bara höjden (141 cm) som minskats med 15 mm. Det ger den fyrsitsiga cabrioleten en mer elegant och sportig utstrålning där överhänget bak spelar en viktig roll för proportionerna. Bagageutrymmet har blivit enklare att lasta i och ur och volymen har blivit 60 liter större.

Fronten på Audi A3 Cabriolet domineras av single frame-grillen. Strålkastarna ger bilen en distinkt design och som tillval erbjuds LED-strålkastare. Ramen runt vindrutan är tillverkad i aluminium och lister i aluminiumoptik löper runt hela bilen.

Klassisk tygsuflett

Nya A3 Cabriolet har en klassiskt design med ett modernt tygtak som manövreras via en elektrohydraulisk konstruktion i magnesium-stål. Med en enkel knapptryckning kan man öppna eller stänga tygsuffletten på under 18 sekunder – även när man kör i upp till 50 km/h. Nedfälld vilar tygtoppen, som då vikts ihop i 3 lager, i en sufflettlucka som knappt påverkar bagageutrymmet som är på 287 liter. Den helautomatiska suffletten har en bakruta av glas och levereras som standard i svart.

Den som önskar kan välja en akustiksufflett som har ett tjockare skumlager på insidan vilket ytterligare dämpar den redan låga ljudnivån i A3 Cabriolet. Akustiksuffletten finns i tre utvändiga färger – svart, grått eller brunt – med ett innertak i svart eller månsilver. Exteriört erbjuds 16 olika lacker. Turbulensskydd kan väljas till liksom värme i huvudhöjd till framsätena. Ett aktivt störtbågesystem skyddar passagerarna om bilen skulle slå runt.

Karossen

Audi som är pionjär inom området har lyckats minska vikten så att A3 Cabrioleten nu är lättast i kompaktsegmentet. Grundversionen har en tjänstevikt på låga 1.440 kg vilket gör nya Audi A3 Cabriolet ca. 50 kg lättare än den förra modellen – trots att den nu är större och rymligare. Inklusive specialförstärkningar för att maximera vridstyvheten är själva karossen 30 kg lättare. Viktbesparingarna har uppnåtts bland annat genom att motorhuven är tillverkad i aluminium och att motorer och interiören optimerats för att spara vikt.

Interiör

Eleganta linjer och rena ytor kännetecknar även interiördesignen med reglage som är enkla och intuitiva. Instrumentpanelen är smal och låg och har en svagt välvd front med mittkonsolen lätt vinklad mot föraren. Belysningspaketet (tillval) innehåller för första gången en beröringskänslig kontakt till läslamporna.

Kupén rymmer fyra vuxna – ryggstöden bak går att fälla ner och ger ett praktiskt och brett genomlastningsutrymme. Ratten och sätena har fått ny design och parkeringsbromsen sköts nu också via en tryckknapp på mittkonsolen.

Utöver grundmodellen kan man välja till ”Sport” alternativt ”Ambiente” samt komplettera med S line sportpaket och S-sportstolar med integrerade nackskydd. För den designorienterade finns ”Audi design selection lasso brown” som ger bilen en exklusiv look.

Förarhjälpsystem

Förarinformationssystem med effektivitetsprogram och pauspåminnare är standard i Sport och Ambiente. Som tillval finns ett antal avancerade tilläggstjänster, allt från en adaptiv farthållare till Audi side assist, Audi active lane assist, kamerabaserad avläsning av trafikskyltar, inparkeringshjälp med selektiv visning och säkerhets-systemet Audi pre sense basic.

Infotainmentsystemet är välutbyggt – vassast är Bang & Olufsen sound system och MMI Navigation plus. Den supertunna 7-tums-displayen fälls ut automatiskt ur instrumentpanelen. Med MMI touch är manöverpanelen försedd med ett vrid/tryck-reglage med en yta som är beröringskänslig där man med fingret kan mata in bokstäver och siffror.

Audi connect kopplar upp bilen mot omvärlden. I nya A3 Cabriolet ger Audi connect – som kompletterar MMI Navigation plus – tillgång till internetuppkoppling, när så är möjligt enligt den snabba överföringsstandarden LTE. En integrerad WLAN-hotspot gör det möjligt för passagerarna att använda sina mobila enheter för att surfa på nätet och hantera e-post. Audi connect erbjuder föraren skräddarsydda tjänster med allt från navigering med hjälp av bilder från Google Earth och Google Maps Street View till Audi trafikinformation online och tillgång till sociala nätverk som Facebook och Twitter. Den senaste tjänsten från Audi connect är P-platsinfo som visar lediga P-platser i parkeringshus och på parkeringar.

Drivlina

De tre nyutvecklade motorerna som erbjuds till Audi A3 Cabriolet vid lanseringen understryker alla bilens sportiga karaktär. De båda TFSI-motorerna utvecklar 140 eller 180 hk ur en cylindervolym på 1.4 respektive 1.8 liter. 2.0 TDI levererar 150 hk. Fler motorer kommer senare, från 1.6 TDI på 110 hk, till 2.0 TFSI som kommer att ge Audi S3 Cabriolet 300 hk. Alla motorer till Audi A3 Cabriolet är försedda med direktinsprutning, turboladdare och start/stopp-system.

I genomsnitt har de tre motorerna som finns vid lanseringen 12% lägre bränsleförbrukning än i förra generationen – trots ökad prestanda. 1.4 TFSI accelererar t.ex. från 0 till 100 km/h på 9,1 sekunder – ändå ligger den genomsnittliga förbrukningen på låga 5,0 liter bränsle per 100 km och CO2-utsläppen på 114 g/km. Audi cylinder on demand (COD), som stänger av 2 av de 4 cylindrarna då motorn går på dellast, bidrar till effektiviteten.

Nya Audi A3 Cabriolet är försedd med en tekniskt avancerad kraftöverföring. 1.8 TFSI kommer att erbjudas med en 7-stegad S tronic-växellåda vid lanseringen. I kombination med Audi drive select är den försedd med en frihjulsfunktion som sänker bränsleförbrukningen ytterligare. 1.4 TFSI och 2.0 TDI kombineras med en manuell 6-växlad växellåda. Senare kommer Audi A3 Cabriolet även med quattro permanent fyrhjulsdrift som gör cabrioleten unik i segmentet.

Chassi

Det avancerade chassit på nya Audi A3 Cabriolet är optimerat för sportiga köregenskaper, hög säkerhet och komfort. Delar av MacPherson-upphängningen fram är tillverkad i aluminium. Den 4-länkade bakhjulsupphängningen tar hand om de längs- respektive tvärgående krafterna individuellt. Servostyrningen är bränslebesparande elektromekanisk. I stabiliseringskontrollen ESC ingår en elektronisk differentialbroms som gör kurvtagning ännu smidigare och säkrare. Fälgar finns från 16 till 19 tum och däckdimensionerna går upp till 235/35. Sportchassit är sänkt med 15 mm och S line sportchassit med 25 mm.

Bland tillvalen för Audi A3 Cabriolet hittar vi bl.a. kördynamiksystemet Audi drive select (standard för modellversion ”Sport”). Med det kan föraren modifiera karakteristiken för motorstyrningen, servostyrningen, S tronic-växellådan och luftkonditioneringen. Audi drive select kan också påverka olika tillvalssystem som t.ex. den adaptiva dämpningskontrollen Audi magnetic ride, den adaptiva farthållaren, adaptiva strålkastare och den progressiva styrningen vars utväxlingsförhållande blir allt mer direkt när man svänger.

Nya Audi A3 Cabriolet kommer att rulla av monteringsbanden vid företagets anläggning i ungerska Gy?r. Anläggningen, som i år firar 20-årsjubileum, är en av världens största motortillverkare och har i år byggts ut för mer än 900 miljoner Euro. Förutom Audi A3 Cabriolet tillverkas där även Audi A3 sedan och Audi TT Coupe.

Säljstart och priser Audi A3 Cabriolet

Audi A3 kommer att börja säljas under senhösten med leverans under våren 2014. Priserna startar på 291.500 kr för 1.4TFSI 140 hk CoD respektive 298.500 kr för dieselversionen 2.0 TDI 150hk.

Audi S3 Cabriolet (preliminära uppgifter)

Toppversionen S3, som släpps kort efter lanseringen av Audi A3 Cabriolet, ger den kompakta cabrioleten verkligt sportig prestanda. 2.0 TFSI levererar 300 hk och överför ett vridmoment på 380 Nm till vevaxeln. I kombination med en 6-stegad S tronic klarar bilen av sprinten från 0 till 100 km/h på korta 5,4 sekunder. Bränsleförbrukningen för den 4-cylindriga turbomotorn ligger på 7,1 l/100 km. quattro-drivlinan har en elektroniskt styrd hydraulisk flerlamellskoppling. Karossen är sänkt med 25 mm, och bakom de 18 tum stora hjulen fälgarna sitter 17"-bromsskivor. I kombination med Audi magnetic ride kan man även välja 19"-fälgar. Progressiv styrning är standard.
38.6°
0

Nya Audi A3 Cabriolet redan här

Levereras lagom till nästa vår

Michel Ancel lämnar spelbranschen
För att satsa på att bevara djurlivet i Montpellier

Spelveteranen Michel Ancel har bestämt sig för att lägga hatten på hyllan samt lämna spelbranschen helt och hållet efter 30 år. Ancel är sannolikt mest känd för en herrans massa Rayman-spel och så klart Beyond Good & Evil. Han ska istället jobba med ett naturreservat för vilda djur i Montpellier-området i Frankrike. Skyddandet av vilda djur har länge varit en passion för honom och eftersom naturreservatet växer vill han satsa helhjärtat på detta istället för spelbranschen. Ancel jobbade med både Beyond Good and Evil 2 och Wild. Utvecklingen av båda dessa spel säger han är i goda händer och kommer inte påverkas av att han nu ska ta hand om riktiga djur istället för digitala sådana. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

OnePlus Buds kommer fungera bättre på andra Androids
Med hjälp av en app

OnePlus-hörlurarna OnePlus Buds fungerar finfint men OnePlus-telefoner men lirar tyvärr inte lika bra med andra Android-telefoner. Användare har stött på problem med uppdatering av mjukvaran och märkt att vissa funktioner helt enkelt inte fungerat. Men det ska bli ändring på detta enligt OnePlus och det ska ske genom den separata OnePlus Buds-appen som då kommer bli kompatibel med andra Android-lurar. Denna app ser till att hörlurarna fungerar precis lika bra på andra Android-enheter så som på OnePlus egna lurar. När denna app kommer att släppas till andra Android-telefoner är för tillfallet oklart men det borde väl inte ta allt för lång tid tycker man. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Bild-i-bild för YouTube fungerar inte längre på iOS 14
Nu har Google även satt stopp för youtube.com

I samband med iOS 14 fick Apples telefoner stöd för bild-i-bild vilket ju var ganska trevligt. Dock valde Google att låsa funktionaliteten för YouTube-appen om man inte betalade för YouTube Premium. Det gick dock att komma runt detta genom att kolla in YouTube-klipp på youtube.com via Safari och sedan köra det bild-i-bild. Men det slutade också fungera i veckan för alla som inte är YouTube Premium-abonnenter. Klart sunkigt att en sådan basal funktion ska döljas bakom betaltjänst men Google kanske behöver pengar eller något. YouTube-klipp som är inbäddade på andra webbplatser funkar dock fortfarande att köra via bild-i-bild. Tumnagel
31.4°
+
Frode Wikesjö
0

JerryRigEverything sliter en Microsoft Duo
Som håller bättre än jag trodde

Då var det dags igen att titta på när JerryRigEverything gör sitt bästa för att slita en telefon. Denna gång ger han sig på en Microsoft Duo som ser ut att klara testerna relativt bra. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

USA vill veta om Unreal Engine pratar med Kina
Eftersom Tencent äger delar av Epic Games

Den amerikanska regeringen har som bekant varit lite på krigsstigen när det gäller vissa kinesiska företag så som Huawei och ByteDance. Nu verkar det som att myndigheterna där har ställt in siktat på Tencent som bland annat äger League of Legends-skaparna Riot Games och 40 procent av Epic Games som gör populära spelmotorn Unreal Engine. Rapporter har nämligen börjat dyka upp om att myndigheterna därborta har bett både Riot och Epic att lämna över data för hur de lagrar användardata för att se om/hur det delas med Tencent. Tencent äger delar av många andra spelföretag också så som Supercell, Activision Blizzard, Ubisoft och Paradox. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

Bilder på nya Chromecast läcker
Läcker?

Den 30 september kommer Google visa upp sin nya Chromecast som kommer komma med en liten fjärrkontroll. Natten till i dag läckte det ut bilder på hårdvaran och dessa bilder kan du beskåda via länken nedan. Fjärrkontrollen har styrknappar samt lite andra funktionsknappar så som separata knappar för att starta YouTube eller Netflix. Volymreglaget hittar man på sidoknapparna. Detta blir den första Chromecast-enheten som säljs med fjärrkontroll så antagligen vill Google satsa lite mer på integrationen med Google/Android TV med denna enhet. På tal om Google-läckor så lyckades sajten 9to5Google få tag på några bilder på Nest kommande smarta högtalare som antagligen också kommer visas upp den 30 september. Bilder på dessa kan du hitta här. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in systemkraven för Cyberpunk 2077
Samt två nya trailers

I går kväll presenterade CD Projekt Red systemkraven för kommande Cyberpunk 2077. Det är inte direkt några monsterkrav men kräver ändå, inte helt oväntat, lite datorkraft för att kunna köras ordentligt. SSD rekommenderas som lagring så för min del blir jag nog tvungen att radera Call of Duty: Modern Warfare sen när Cyberpunk släpps den 2077 den 19 november. Spelets kompletta krav kan du se i tweeten nedan. CD Projekt Red släppte också två nya trailers för spelet i går och de kan du kolla in ovan och nedan. Tumnagel
39.5°
+
Frode Wikesjö
0

Polestar 1 är världens coolaste Volvo enligt Doug
Då har han inte sladdat med en 240

Det är många som redan testat och gått igenom Polestar 1 (vi bland annat) och nu har turen kommit till Doug DeMuro. Han tycker att det här är världens coolaste Volvo men han har lite dålig koll på historia eftersom han inte är med på varför det står "since 1959" på säkerhetsbältena. Tumnagel
43.7°
+
Bobby Green
0

Qantas flygning till ingenstans sålde slut på några minuter
Ressugna australier verkar vara sugna på att flyga

Efter det att en stor del av världens flygtrafik stängt ner fick det australiensiska flygbolaget en idé om att arrangera en 7 timmar lång "flight to nowhere". Detta verkar vara något som tilltalade australiensare som saknat att flyga. När biljetterna till flighten släpptes så sålde dessa slut på bara tio minuter, något som gör flighten till den antagligen snabbast utsålda flighten i Qantas historia. Flygningen till "ingenstans" har samma start- och slutdestination men under den sju timmar långa flygningen kommer flighten att gå över populära turistpunkter som Byron Bay, Bondi Beach och Sydney Harbor Bridge. Biljetterna till "flight to nowhere" kostade motsvarande cirka 5000 kronor i ekonomiklass, 11.500 kronor i premiumklass och 24.300 kronor i första klass. Flighten avgår 1 oktober från Sydney. Tumnagel
12.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony bekräftar: PS5 kan inte köra spel från PS1, 2 eller 3
Endast bakåtkompatibel med Playstation 4-spel

När det kommer till bakåtkompatibilitet på Playstation 5 så har Sony levererat väldigt lite information. I samband med onsdagens stream meddelade dock gänget att 99 procent av PS4-spelen kommer kunna köras på Playstation 5, men hur läget ser ut med äldre titlar från PS1, PS2 och PS3 har varit oklart. I en intervju med Famitsu klargör PlayStation-chefen Jim Ryan hur läget med bakåtkompatibilitet egentligen ligger till. Ryan berättar att PS5 är designad med PS5-funktioner i fokus, men det har även varit viktigt även stödja PS4-spel för att inte lämna de närmare 100 miljoner PS4-spelarna bakom sig. Mer specifikt sägs detta: "We have been building devices with a focus on PS5-specific engineering. Among them, PS4 already has 100 million players, so I thought that I would like to play PS4 titles on PS5 as well, so I introduced PS4 compatibility. While achieving that, we focused on incorporating high-speed SSDs and the new controller DualSense in parallel. So, unfortunately, compatibility with [PS3, PS2, PS1] has not been achieved." Så, så var det med det. På PS5 får man lira spel till PS5 och PS4. Vill man spela titlar till äldre Playstation-konsoler så finns det dock lite hopp via Playstation Now, men för tillfället har Sony inte levererat någon information om hur den tjänsten kommer rulla på den kommande konsolen. Tumnagel
32.3°
+
André Stray
0

Det här är Touring Superleggera Aero 3
En strömlinjeformad bil med 30-talskänsla

Custombyggarna Touring Superleggera ska nästa vecka visa sitt senaste bygge på Salon Privé. Bilen som kallas för Aero 3 är en modern tolkning av strömlinjeformade sportbilar på 30-talet och under kolfiberkarossen som med lack tagit 5000 timmar att få till återfinns en "italiensk superbil". Man säger alltså inte vilken det är men med tanke på att det under huven sitter en V12:a som ger 740 hästar är det högst troligt en Ferrari F12berlinetta som gäller här. Man har inte velat bygga något som ska replikera en viss modell men personen som kommer att få det första exemplaret har ändå önskat att man fick in lite Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Aerodinamica i bilen. Med en sån körde man Le Mans 1938 och den rattades då av Raymond Sommer och Clemente Biondetti. Det är därför det står nummer 19 på den nya bilen samtidigt som de bakre sidorutorna har fått tre stycken ventilationshål i sig - såna som Alfan har framför cockpiten. 15 stycken exemplar kommer att tillverkas totalt men vad man får betala framgår inte, vilket kanske är bäst. Riktiga bilder istället för renderingar hittar ni på länken nedan. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green
0

Facebook slutar rekommendera hälsogrupper
Det sprids för mycket felaktig information i dessa

Facebook skriver i ett inlägg att man nu har antagit nya riktlinjer för vilka typer av grupper på tjänsten man framöver kommer att rekommendera för sina användare. Det kommer bland annat innebära att grupper som utger sig för att ha något med hälsa att göra inte längre kommer att ges som förslag eller rekommenderas för användare på Facebook. I inlägget skriver Facebook bland annat: "To prioritize connecting people with accurate health information, we are starting to no longer show health groups in recommendations. People can still invite friends to health groups or search for them." Anledningen till att Facebook nu slutar rekommendera grupper som ger hälsoråd eller förknippas med hälsa på andra sätt är att dessa ibland varit källor till felaktig information, något som i värsta fall kan skada en persons hälsa istället för att göra den bättre. Tumnagel
44.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cezeri - quadrocopter från Turkiet
Första testflygningen genomförd

Cezeri från Turkiet är en stor drönare och nu har man genomfört den första flygningen med skapelsen. Den har plats för en person och kan starta och landa vertikalt. De första flygningarna gjorde man dock via fjärrkontroll för att vara på den säkra sidan. När tester med människor i kan dra igång är oklart men självklart är målet att detta ska ske snart. Man tror dock fortfarande att det är mellan 10-15 år bort innan man kan använda något sånt här som transportmedel. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

The Verge tar en titt på LG Wing
Rätt intressant enhet

Nyligen presenterade LG den rätt intressanta telefonen LG Wing och nu har The Verge fått ta en liten titt på underligheterna. Gänget har släppt en ny video där de pratar om telefonen och vad man kan göra med den och helt ärligt ser telefonen ut att bli en av årets mest intressanta lurar. Tumnagel
40.0°
+
André Stray
0

Ny Night City Wire drar igång 18:00
Mer Cyberpunk 2077 på ingång!

Hade världen sett annorlunda ut så hade vi möjligtvis tillbringat dagen i Night City, men så kul får vi inte ha det. Cyberpunk 2077 kommer som känt släppas 19 november, vilket är samma dag som PS5, och vad spelet kommer erbjuda har utvecklarna visat i strömmar under titeln Night City Wire. I kväll klockan 18:00 kommer den tredje strömmen dra igång och denna kommer ni kunna kika på via utvecklarnas Twitch-kanal. Pallar ni inte Twitch så kan ni kika på avsnittet via strömmen nedan. Specifikt vad som kommer visas under kvällens show är för tillfället okänt, men fokus kommer ligga på spelets olika gäng och utvecklarna hintar även om att de kommer släppa specs-krav för PC-versionen. Ovan kan ni kika på den förra Night City Wire-strömmen som hölls i slutet av juni. Tumnagel
38.3°
+
André Stray
0

Volkswagen Caddy, Transporter och Crafter nu som elbilar
Konverterade av ABT

Volkswagen presenterar nu transportbilarna ABT e-Caddy, ABT e-Transporter och e-Crafter. Alla går på el och är precis som namnet antyder ett samarbete med tuning-företaget ABT. ABT e-Caddy bygger på det längre Maxi-chassiet och ska kunna lasta nästan fyra kubikmeter. Den har en elmotor på 113 hästar, batteripack på 37,3 kWh och räckvidden på en laddning anges till 14,1 mil enligt WLTP-cykeln. På dragkroken får man hänga upp till 750 kilo. Om man inte vill bara vill använda bilen till att köra grejer finns även en personbils-version med plats för fem stycken personer. ABT e-Transporter kan lasta upp till 6,7 kubikmeter och ett ton i vikt. Den har samma drivlina och batteripack som e-Caddy och toppfarten anges till 120 km/h. Räckvidden ska ligga på 11,9 mil. e-Crafter bjuder på 136 hästar och 290 newtonmeter i vrid. Här är batteripacket istället på 35,8 kWh och man ska kunna lasta upp till 10,7 kubikmeter. Några priser och när modellerna lanseras vet vi tyvärr inte för tillfället. Tumnagel
38.9°
+
Bobby Green
0

Klappa hundar i ny Humble Bundle
Samarbete med Twitter-kontot Can You Pet the Dog?

Att klappa hundar är balsam för själen och det är nästan lika trevligt att göra det i digital form. Twitter-kontot Can You Pet the Dog? har tillsammans med Humble Bundle bestämt sig för att leverera ett nytt spelpaket där våra fyrbenta vänner kan få lite kärlek. Kort sagt är det en varierat samling spel, men alla titlar har gemensamt att man kan klappa på digitala jyckar. På första nivån, som du låser upp för 0,84 euro, hittar vi Scribblenauts Unlimited, Beyond Eyes, Dog Sled Saga och Bulb Boy. Betalar du mer än genomsnittet, i skrivande stund 3,99 euro, får du även Shenmue 1 och 2, Death’s Gambit och Where the Water Tastes like Wine. Lägger du ut 10,18 euro, eller mer, får du alla titlar som nämns ovan samt Blair Witch. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Crysis Remastered ute nu
Will it run Crysis? Ja!

Nu är spelet äntligen här! Eller på PC och konsol, för att vara exakt. Crysis Remastered har släppts till PC, Xbox One och PS4 och kommer med en rad förbättringar som ray tracing-effekter, bättre ljuseffekter och PC-spelare kan kräma upp spelet till 8K. Bonusvideo nedan där LinusTechTips-gänget lirar Crysis Remastered med nya RTX 3080. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Deltagarna i På spåret 2020
Har premiär den 27 november

Fredagen den 27 november klockan 20.00 har en ny omgång av TV-programmet På spåret premiär på SVT1. Nu får vi reda på vilka deltagarna är. Sex stycken nya par gör entré i burarna medan tre stycken lag återvänder. Lagen är Sanna Lundell & Plura Jonsson, Frida Boisen & Hamid Zafar, Farah Abadi & Johan Glans, Dilan Apak & Moa Lundqvist, Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg, Marianne Ahrne & Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson & Ernst Billgren, Irena Pozar & Patrik Arve, Emma Molin & Hanna Dorsin. En släppfilm kring deltagarna finns att se på länken nedan. Läs mer om lagen i pressmeddelandet. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Två nya juicer från God Morgon
Sun Power och Berry Protect

Juice-tillverkaren God Morgon lanserar nu två stycken nyheter i kyldisken. Man beskriver juicerna som funktionella med innehåll av vitaminer och antioxidanter. Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu och vitamin C och D. Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola och vitamin C och E. Båda rullas ut hos Ica och City Gross den här månaden och för en flaska på 0,85 liter får man betala 26,90 kronor. Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Spiller - Groovejet (If This Ain't Love)
Fredagsklassikern

Vad hände egentligen för 20 år sedan? Jo, det ska jag tala om. Spiller släppte låten Groovejet (If This Ainx27t Love) med fantastiska Sophie Ellis-Bextor på sång och jag kan inte minnas hur många gånger jag har spelat den. Nu kom den tillbaka till mig igen efter en stunds frånvaro men den håller fortfarande. Grattis på fredag! Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Augustines nya singel Coast
Akustisk och original

Den svenska singer-songwritern Augustine släppte nyligen singeln Coast och här har vi den både i akustisk och i original version. Videon till den förstnämnda är inspelad på Gotland i somras med hjälp av ett elektroniskt piano. Augustine fick pris som "Årets Pop" på Manifestgalan 2020. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ashley tillverkar skålar i trä
Ligger en hel del jobb bakom

I det här avsnittet ur Eaters serie Handmade får vi träffa Ashley Harwood som förvandlar stockar till skålar. Tumnagel
106kg
+
Bobby Green

Nine Inch Nails Quake-soundtrack nu på vinyl
Party like it's 1996

När spelet Quake släpptes 1996 var det Nine Inch Nails som låg bakom det officiella soundtracket. Nu släpps musiken för första gången på vinyl. Plattan kostar 40 pund och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
236kg
+
Bobby Green

Ny juice från Innocent
Smakar granatäpple, hallon och lime

Innocents senaste produkt är den vi ser här - Perfectly Purple. Det är en blandning av juice och ingredienser från växtriket. Den innehåller rosenvatten, biotin, spirulina och vitaminerna B7 (bra för hud och hår), B3, B5, B6 och C. Den ska smaka granatäpple, hallon och lime. Rödbeta ger den lila färgen. Ska finnas i butik nu och för en flaska som rymmer 75 centiliter får man betala runt 27,90 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Imorgon släpper Uniqlo ny höst-kollektion
Här är en första titt

Den 17 september, alltså imorgon, släpps Uniqlo U AW20 i butik. Kollektionen är designad av Christophe Lemaire som är Artistic Director på Uniqlo U tillsammans med hans team i Paris. Fokus har legat på plagg med neutrala toner och hudtoner. Målet är att framkalla en känsla av värme och mysighet - något som troligtvis alla vill ha när hösten och vintern kryper sig på. Det finns 38 stycken produkter för dam, 39 för herr och fyra stycken nya accessoarer. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green

Årets Blossa-glögg smakar mynta och grönt te
Inspireras av Marrakech

I år tar Blossa-glöggen med oss till staden Marrakech och smaken vi bjuds på är mynta och grönt te. I staden finns torget Jemaa el-Fnaa och runt detta flera caféer som alla serverar ett sött marockanskt mynta-te. Detta har man alltså försökt att efterlikna samtidigt som man inte har plockat bort de traditionella glöggkryddorna. Designen på flaskan har inspirerats av det klassiska marockanska kaklet. Den grönblåa färgen ska föra tankarna till havet. Finns i Systembolagets beställningssortiment nu. Alkoholhalten ligger på 15 procent och för en flaska på 75 centiliter får man betala 124 kronor. Ett tips är att blanda glöggen med Champagne, Cava, Cremant eller Prosecco om man vill festa till det lite. Tumnagel
3kg
+
Bobby Green

Här är Adidas Lego-skor
Festliga?

För några dagar sedan bubblade det upp att Adidas och Lego hade snickrat ihop ett par skor tillsammans. Nu får vi se hur dessa ser ut. Det man har gjort är att ta modellen Adidas ZX-8000 och sedan smyckat ut dessa i grälla färger och med Lego-loggan på plösen. På sidorna finns vad som ser ut som Lego-plattor men inga bitar lär fästa på ytan då plupparna ser för grunda ut. Där skosnörena möts kanske man dock kan sätta fast sin favorit-gubbe eller gumma. Släpps den 25 september och för ett par får man betala 130 dollar. Tumnagel
69kg
+
Bobby Green

Nu kommer Mountain Dew till SodaStream
André jublar!

För ett år sedan skrev vi att SodaStream lanserat Pepsis smaker som syrup så att man kan bubbla läsken hemma själv. Nu presenteras ytterligare en nyhet i serien och det är citrus-läskedrycken Mountain Dew. Den svenska marknaden är först ut med detta och du ska hitta den nya smaken i butiker som Citygross, Clas Ohlson, Elon, Elgiganten, Gekås, MediaMarkt, Netonnet, Power och Webhallen nu. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green