m

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Levereras lagom till nästa vår

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Bil / Audi

Det tog inte lång tid efter att Audi visat upp nya A3 innan S3 presenterades. Nu är det dags för ytterligare en version som vanligtvis brukar komma först efter några år, cabrioleten. Den är både större och effektivare än sin föregångare, och i mina ögon även snyggare.

På längden har bilen vuxit från 4.24 till 4.42 meter och hjulbasen har ökat från 2.58 till 2.60 meter. På bredden har bilen vuxit två centimeter och mäter nu 1.79 meter medan höjden har minskat med 1.5 centimeter till 1.41 meter. Centimetrarna hit och dit bidrar till ett större innerutrymme och att man får i 60 liter mer bagage än tidigare. Bagagen rymmer totalt 287 liter.

Taket är som väntat i tyg och det tar 18 sekunder att fälla ihop eller på och man kan göra det i upp till 50 km/h. Om man vill kan man bocka i tillvalet akustiksufflett och då får man ett tjockare tak som dämpar ljudnivån ytterligare. Den finns i färgerna svart, grått och brunt med ett innertak i antingen svart eller månsilver.

Nya A3 cabriolet väger 1 440 kilo vilket betyder att den har bantat 50 kilo jämfört med föregångaren. Detta har gjorts möjligt bland annat genom att tillverka motorhuven i aluminium och genom att optimera både motor och interiör i jakt på kilon.

Under huven kommer vid lanseringen tre helt nyutvecklade motorer att erbjudas. Två stycken bensinmotorer på 140 och 180 hästar och en diesel på 150. Senare kommer även en snålare diesel med 110 och en S3-version med den nya 300-hästarsmotorn.

Bilen börjar säljas nu i höst och levereras lagom till våren nästa år. Priset börjar på 291 500 kronor och då är det 1.4 TFSI som gäller. Dieseln är något dyrare och börjar på 298 500 kronor. Allt om nya A3 cabriolet finns går att läsa i pressmeddelandet.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Visa
Pressmeddelande
Nya Audi A3 Cabriolet - sportig och elegant

Audi A3 Cabriolet gör A3–familjen komplett
Ny elegant design med klassiska sportiga linjer
Premiär på den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt
Med eleganta svepande linjer och sportig utstrålning premiärvisas Nya Audi A3 Cabriolet i Frankfurt. Det är en både större och effektivare cabriolet med plats för fyra. Suffletten är på klassiskt maner i tyg och genom lättviktskonstruktioner och nya motorer har bränsleförbrukningen reducerats. Med praktiska uppkopplings-möjligheter och avancerade förarhjälpsystem gör Audi skäl för sin devis – Vorprung durch technik.

Exteriör design

Nya Audi A3 Cabriolet har vuxit jämfört med föregångaren. Längden har ökat från 424 till 442 cm, hjulbasen från 258 till 260 cm och bredden från 177 till 179 cm. Det är bara höjden (141 cm) som minskats med 15 mm. Det ger den fyrsitsiga cabrioleten en mer elegant och sportig utstrålning där överhänget bak spelar en viktig roll för proportionerna. Bagageutrymmet har blivit enklare att lasta i och ur och volymen har blivit 60 liter större.

Fronten på Audi A3 Cabriolet domineras av single frame-grillen. Strålkastarna ger bilen en distinkt design och som tillval erbjuds LED-strålkastare. Ramen runt vindrutan är tillverkad i aluminium och lister i aluminiumoptik löper runt hela bilen.

Klassisk tygsuflett

Nya A3 Cabriolet har en klassiskt design med ett modernt tygtak som manövreras via en elektrohydraulisk konstruktion i magnesium-stål. Med en enkel knapptryckning kan man öppna eller stänga tygsuffletten på under 18 sekunder – även när man kör i upp till 50 km/h. Nedfälld vilar tygtoppen, som då vikts ihop i 3 lager, i en sufflettlucka som knappt påverkar bagageutrymmet som är på 287 liter. Den helautomatiska suffletten har en bakruta av glas och levereras som standard i svart.

Den som önskar kan välja en akustiksufflett som har ett tjockare skumlager på insidan vilket ytterligare dämpar den redan låga ljudnivån i A3 Cabriolet. Akustiksuffletten finns i tre utvändiga färger – svart, grått eller brunt – med ett innertak i svart eller månsilver. Exteriört erbjuds 16 olika lacker. Turbulensskydd kan väljas till liksom värme i huvudhöjd till framsätena. Ett aktivt störtbågesystem skyddar passagerarna om bilen skulle slå runt.

Karossen

Audi som är pionjär inom området har lyckats minska vikten så att A3 Cabrioleten nu är lättast i kompaktsegmentet. Grundversionen har en tjänstevikt på låga 1.440 kg vilket gör nya Audi A3 Cabriolet ca. 50 kg lättare än den förra modellen – trots att den nu är större och rymligare. Inklusive specialförstärkningar för att maximera vridstyvheten är själva karossen 30 kg lättare. Viktbesparingarna har uppnåtts bland annat genom att motorhuven är tillverkad i aluminium och att motorer och interiören optimerats för att spara vikt.

Interiör

Eleganta linjer och rena ytor kännetecknar även interiördesignen med reglage som är enkla och intuitiva. Instrumentpanelen är smal och låg och har en svagt välvd front med mittkonsolen lätt vinklad mot föraren. Belysningspaketet (tillval) innehåller för första gången en beröringskänslig kontakt till läslamporna.

Kupén rymmer fyra vuxna – ryggstöden bak går att fälla ner och ger ett praktiskt och brett genomlastningsutrymme. Ratten och sätena har fått ny design och parkeringsbromsen sköts nu också via en tryckknapp på mittkonsolen.

Utöver grundmodellen kan man välja till ”Sport” alternativt ”Ambiente” samt komplettera med S line sportpaket och S-sportstolar med integrerade nackskydd. För den designorienterade finns ”Audi design selection lasso brown” som ger bilen en exklusiv look.

Förarhjälpsystem

Förarinformationssystem med effektivitetsprogram och pauspåminnare är standard i Sport och Ambiente. Som tillval finns ett antal avancerade tilläggstjänster, allt från en adaptiv farthållare till Audi side assist, Audi active lane assist, kamerabaserad avläsning av trafikskyltar, inparkeringshjälp med selektiv visning och säkerhets-systemet Audi pre sense basic.

Infotainmentsystemet är välutbyggt – vassast är Bang & Olufsen sound system och MMI Navigation plus. Den supertunna 7-tums-displayen fälls ut automatiskt ur instrumentpanelen. Med MMI touch är manöverpanelen försedd med ett vrid/tryck-reglage med en yta som är beröringskänslig där man med fingret kan mata in bokstäver och siffror.

Audi connect kopplar upp bilen mot omvärlden. I nya A3 Cabriolet ger Audi connect – som kompletterar MMI Navigation plus – tillgång till internetuppkoppling, när så är möjligt enligt den snabba överföringsstandarden LTE. En integrerad WLAN-hotspot gör det möjligt för passagerarna att använda sina mobila enheter för att surfa på nätet och hantera e-post. Audi connect erbjuder föraren skräddarsydda tjänster med allt från navigering med hjälp av bilder från Google Earth och Google Maps Street View till Audi trafikinformation online och tillgång till sociala nätverk som Facebook och Twitter. Den senaste tjänsten från Audi connect är P-platsinfo som visar lediga P-platser i parkeringshus och på parkeringar.

Drivlina

De tre nyutvecklade motorerna som erbjuds till Audi A3 Cabriolet vid lanseringen understryker alla bilens sportiga karaktär. De båda TFSI-motorerna utvecklar 140 eller 180 hk ur en cylindervolym på 1.4 respektive 1.8 liter. 2.0 TDI levererar 150 hk. Fler motorer kommer senare, från 1.6 TDI på 110 hk, till 2.0 TFSI som kommer att ge Audi S3 Cabriolet 300 hk. Alla motorer till Audi A3 Cabriolet är försedda med direktinsprutning, turboladdare och start/stopp-system.

I genomsnitt har de tre motorerna som finns vid lanseringen 12% lägre bränsleförbrukning än i förra generationen – trots ökad prestanda. 1.4 TFSI accelererar t.ex. från 0 till 100 km/h på 9,1 sekunder – ändå ligger den genomsnittliga förbrukningen på låga 5,0 liter bränsle per 100 km och CO2-utsläppen på 114 g/km. Audi cylinder on demand (COD), som stänger av 2 av de 4 cylindrarna då motorn går på dellast, bidrar till effektiviteten.

Nya Audi A3 Cabriolet är försedd med en tekniskt avancerad kraftöverföring. 1.8 TFSI kommer att erbjudas med en 7-stegad S tronic-växellåda vid lanseringen. I kombination med Audi drive select är den försedd med en frihjulsfunktion som sänker bränsleförbrukningen ytterligare. 1.4 TFSI och 2.0 TDI kombineras med en manuell 6-växlad växellåda. Senare kommer Audi A3 Cabriolet även med quattro permanent fyrhjulsdrift som gör cabrioleten unik i segmentet.

Chassi

Det avancerade chassit på nya Audi A3 Cabriolet är optimerat för sportiga köregenskaper, hög säkerhet och komfort. Delar av MacPherson-upphängningen fram är tillverkad i aluminium. Den 4-länkade bakhjulsupphängningen tar hand om de längs- respektive tvärgående krafterna individuellt. Servostyrningen är bränslebesparande elektromekanisk. I stabiliseringskontrollen ESC ingår en elektronisk differentialbroms som gör kurvtagning ännu smidigare och säkrare. Fälgar finns från 16 till 19 tum och däckdimensionerna går upp till 235/35. Sportchassit är sänkt med 15 mm och S line sportchassit med 25 mm.

Bland tillvalen för Audi A3 Cabriolet hittar vi bl.a. kördynamiksystemet Audi drive select (standard för modellversion ”Sport”). Med det kan föraren modifiera karakteristiken för motorstyrningen, servostyrningen, S tronic-växellådan och luftkonditioneringen. Audi drive select kan också påverka olika tillvalssystem som t.ex. den adaptiva dämpningskontrollen Audi magnetic ride, den adaptiva farthållaren, adaptiva strålkastare och den progressiva styrningen vars utväxlingsförhållande blir allt mer direkt när man svänger.

Nya Audi A3 Cabriolet kommer att rulla av monteringsbanden vid företagets anläggning i ungerska Gy?r. Anläggningen, som i år firar 20-årsjubileum, är en av världens största motortillverkare och har i år byggts ut för mer än 900 miljoner Euro. Förutom Audi A3 Cabriolet tillverkas där även Audi A3 sedan och Audi TT Coupe.

Säljstart och priser Audi A3 Cabriolet

Audi A3 kommer att börja säljas under senhösten med leverans under våren 2014. Priserna startar på 291.500 kr för 1.4TFSI 140 hk CoD respektive 298.500 kr för dieselversionen 2.0 TDI 150hk.

Audi S3 Cabriolet (preliminära uppgifter)

Toppversionen S3, som släpps kort efter lanseringen av Audi A3 Cabriolet, ger den kompakta cabrioleten verkligt sportig prestanda. 2.0 TFSI levererar 300 hk och överför ett vridmoment på 380 Nm till vevaxeln. I kombination med en 6-stegad S tronic klarar bilen av sprinten från 0 till 100 km/h på korta 5,4 sekunder. Bränsleförbrukningen för den 4-cylindriga turbomotorn ligger på 7,1 l/100 km. quattro-drivlinan har en elektroniskt styrd hydraulisk flerlamellskoppling. Karossen är sänkt med 25 mm, och bakom de 18 tum stora hjulen fälgarna sitter 17"-bromsskivor. I kombination med Audi magnetic ride kan man även välja 19"-fälgar. Progressiv styrning är standard.
38.6°
0

Nya Audi A3 Cabriolet redan här

Levereras lagom till nästa vår

En trailer för actionfilmen Kate
Pang pang i Japan

Här har vi den fösta trailern för Kate vilken är en kommande actionfilm från Netflix. I huvudrollen ser vi Mary Elizabeth Winstead (Huntress i Harley Quinn: Birds of Prey) som dödar en massa Yakuza-medlemmar för att reda ut vem som förgiftade henne. Meticulous and preternaturally skilled, Kate is the perfect specimen of a finely tuned assassin at the height of her game. But when she uncharacteristically blows an assignment targeting a member of the yakuza in Tokyo, she quickly discovers she’s been poisoned, a brutally slow execution that gives her less than 24 hours to exact revenge on her killers. As her body swiftly deteriorates, Kate forms an unlikely bond with the teenage daughter of one of her past victims. Förutom Mary Elizabeth Winstead kan man också se Woody Harrelson och Jun Kunimura i filmen som är regisserad av Cedric Nicolas-Troyan. Kate har premiär den 10 september. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Facebook förbättrar inställningsmenyn i appen
Inte lika meckigt att hitta inställningar

Facebooks inställningsmeny har alltid varit lite svåranvänd då den varit underligt uppbyggt och saker som borde vara lättillgängliga var gömda bakom massvis med menyer. Nu har Facebook styrt upp läget och släppt en uppdatering som inte bara fräschar upp inställningsmenyn, utan gör den betydligt mer lättnavigerad. Mer specifikt har antalet kategorier minskat rejält och funktioner är inte lika undangömda som de varit tidigare. Uppdateringen har släppts till Android, iOS, mobilwebben och Facebook Lite. Tumnagel
38.0°
+
André Stray
0

PSVR2-detaljer påstås ha läckt ut
Från Sonys egna utvecklarkonferens

Tidigare i veckan sägs Sony ha visat upp det kommande VR-headsetet för PlayStation 5 under en konferens för utvecklare. Rapporter från denna konferens säger att detta headset går under kodnamnet Next-gen VR (NGVR) och dess kotroller ska inte enbart kunna känna av om man håller fingrarna på kontrollen utan även hur lång ut man sträcker sina fingrar. Sony ska också ha nämnt att de eftersträvar att erbjuda något form av VR-stöd i framtida större spelsläpp likt vad Resident Evil 7 gjorde. Headset sägs få två OLED-skärmar med 2000 x 2040 pixlar för varje öga vilket då blir 4K-upplösning sammanlagt. Headsetets Synfält ska också vara 110 grader vilket är tio grader mer än nuvarande PSVR. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

Asmongold tycker till om Final Fantasy XIV: A Realm Reborn
Lite lunchnörderi

Streamern Asmongold har lagt en och annan timme på World of Warcraft, men nyligen bestämde han sig för att vända blicken mot Final Fantasy XIV: A Realm Reborn för att se vad det massiva multiplayerspelet hade att erbjuda. Nu har han släppt en ny video där han levererar sina åsikter om spelet. Och som han säger ungefär i mitten av videon efter han spoilat halva berättelsen: If you didnx27t want spoilers, youx27re probably already mad. Tumnagel
38.4°
+
André Stray
0

Snart kan du boka rum på Star Wars-hotell
Men det kommer inte att bli billigt

Disney har släppt lite mer information som deras interaktiva hotellsatsning "Star Wars: Galactic Starcruiser" som kommer att öppna på Walt Disney World Resort utanför Orlando, Florida nästa år. Det handlar om en reseupplevelse där gästerna inte bara bor på hotellet utan även kan delta i diverse Star Wars-relaterade aktiviteter ombord på "rymdkryssaren". Disney skriver om vad som inkluderas om man bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser": "Every Star Wars: Galactic Starcruiser vacation package includes a two-night stay in a well-appointed cabin or suite, meals (excluding alcoholic and specialty beverages) and the opportunity to live your Star Wars story through exclusive experiences, missions and activities. The vacation adventure also includes entry to Star Wars: Galaxy’s Edge—as well as the rest of Disney’s Hollywood Studios—for your planetary excursion to Batuu. Valet parking is also included." Vistelsen på "Star Wars: Galactic Starcruiser" riktar sig dock inte till budgetresenärer. Ett dubbelrum för två personer kostar 4809 dollar, motsvarande cirka 41.300 kronor. För tre personer i ett rum blir kostnaden 5299 dollar (ca 45.600 kronor) och vill man vara fyra i ett rum kostar det 5999 dollar (ca 51.700 kronor). Här nedan hittas en trailer för vad som väntar dem som bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser". Tumnagel
72kg
+
Wille Wilhelmsson

New York International Auto Show ställs in
För andra året i rad

Bilmässan New York Auto Show har i år än en gång valt att gång ställa in årets mässa helt och hållet. Precis som förra året så flyttade man mässan från våren till augusti månad men precis som då så löper coronaviruset forfarande amok vilket då har gjort att man valt att inte genomföra mässan. Detta så klart för att man vill ha en säker miljö för alla som deltar på mässan vilket man då inte kan göra med dagens coronasiffror. Over the past few weeks, and especially within the last few days, circumstances have changed making it more difficult to create an event at the high standard that we and our clients expect. Bilar som Jeep Grand Cherokee 4xe förväntades att visas upp på mässan så det återstår väl att se hur dessa bilar kommer presentras istället. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Amazon skjuter upp New World-släppet till 28 september
Utvecklarna behöver mer tid för att finputsa

Amazons kommande MMO New World skulle egentligen släppas 31 augusti, men utvecklarna har nu meddelat att de behöver lite mer tid för att finputsa upplevelsen. I stället siktar utvecklarna på att släppa spelet 28 september. Anledningen till detta är att en hel del feedback har trillat in i samband med det stängda betatestet och den extra tiden kommer användas för att fixa buggar, förbättra stabiliteten och göra New World till en allmänt bättre upplevelse. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

iOS 15 kan fixa linsbländning på fotografier
Slipp gröna punkter på dina bilder

Apple ser ut att utvecklat mjukvaran till iPhones kamera i kommande iOS 15 så att denna nu kan fixa till så kallad linsbländning på fotografier. Det innebär att iPhone-användare framöver kanske kan slippa de små grönfärgade punkter som ibland kan dyka upp på bilder man tar under vissa förhållanden. Som synes på bilderna ovan så har linsbländningen (inringat) försvunnit från den ursprungliga bilden efter det att den efterbehandlats av iPhones Image Signal Processor (ISP). iOS 15 rullar för tillfället i betaversion och kommer att släppas publikt till iPhone senare i höst. Tumnagel
40.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

A Clockwork Orange släpps på 4K HDR Blu-ray
Stanley Kubricks klassiker kommer i nytt format den 20 september

A Clockwork Orange är en film. Regisserad av en person, Stanley Kubrick. Den kom under 1970-talet. Den spelades in på film med en kamera som tar många bilder i rad. Bilderna spelas sedan upp i en snabb hastighet. Det ger intrycket att bilderna rör sig på sig, precis som när du ser saker hända i verkligheten med dina ögon. Ögonen som är placerade i ditt huvud och är anslutna till din hjärna, som också finns i ditt huvud, som också kallas kranium eller skalle. Filmen får nu alltså ett nysläpp i form av en Blu-ray med 4K och HDR. Den nya versionen av filmen ska ha arbetats på av Warner Bros. Motion Picture Imaging tillsammans med Kubricks högra hand Leon Vitali. Jag har lyckats hitta filmen hos Cdon och Discshop. Releasedatum är 20 september. Tumnagel
39.4°
+
Hugo Engström
0

Cirka 30 vattenskoterförare bötfällda efter ny lagstiftning
Efter att polisen fått nya möjligheter att bötfälla på plats

Sveriges Radio rapporterar att cirka 30 personer bötfälldes under förra månaden efter att polisen fått nya möjligheter att bötfälla förare av vattenskotrar direkt på plats. Från och med 1 juli har polisen möjlighet att bötfälla vattenskoterförare direkt om de anser att förarna betett sig hänsynslöst under sin framfärd. Mikael Olofsson från Sjöpolisen i Stockholm säger till Ekot att han personligen trodde att det skulle bli fler bötfällningar under månaden. Att så inte blev fallet tror han beror på att information om den nya lagen spridit sig snabbt bland vattenskoterförare. De flesta av böterna utfärdades av Sjöpolisen i Stockholm och Göteborg skriver Ekot. Tumnagel
47.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ghost of Tsushima: Legends släpps som fristående spel
200 pix för att leka samuraj med vänner

Ghost of Tsushima släpptes för ett år sedan och spelet var en rackarns trevlig upplevelse som verkligen inte behövdes byggas ut med något. Sedan överraskade Sucker Punch under hösten med att släppa ett multiplayer-läge vid namn Legends där du och tre andra spelare fick slåss mot horder av fiender samt ta del av en raid. Nu har utvecklarna meddelat att Legends kommer släppas som fristående spel och folk som inte vill ta del av den fenomenala storyn kommer kunna lägga vantarna på Legends för runt 200 kronor från och med 3 september. Inte nog med att spelläget kommer bli tillgängligt som fristående titel, utan det kommer även byggas ut med nya godsaker. Bland annat Rivals där två lag får slåss mot horder av fiender för att få valutan Magatama, vilket kan spenderas på att försvåra för motståndarlaget att kasta förbannelser på fiendelaget, skjuta med Hwacha-kanoner och lite annat smått och gott. När ett lag spenderat nog med Magatama låser du upp den sista vågen fiender och det lag som klarar denna våg först vinner rundan. Själva uppdateringarna kommer läggas till i spelet 20 augusti, vilket är samtidigt som Directorx27s Cut-versionen släpps. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Disney visar upp sin Joe Biden-robot
Tar plats i Walt Disney World Hall of Presidents

Igår visade Disney upp sitt senaste tillskott bland amerikanska presidenter som finns representerade i deras så kallade "Hall of Presidents" på Walt Disney World i Orlando, Florida. Det handlar om en så kallade animatronik-robot som kan röra sin överkropp samtidigt som den "talar" förinspelade meddelanden. Biden-roboten har fått en framträdande plats bland samlingen presidenter och syns längst fram med några av USA:s mest kända presidenter genom tiderna. Roboten som efterliknar USA:s förre president Donald Trump har efter det att "BidenBot" gjort premiär intagit en lite mer undanskymd plats i det bakre ledet av presidenter. Ni kan kolla in BidenBot, TrumpBot och de andra robot-presidenterna i klippet här ovanför. Tumnagel
34.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Svenska Embracer Group köper ytterligare sju spelstudior
Bland annat Duke Nukem-skaparna 3D Realms

Embracer Group fortsätter omfamna spelutvecklare runt om i världen. Nu har bolaget meddelat att ytterligare sju spelstudior har köpts upp och lagts under Embracers olika dotterbolag. Mer specifikt handlar det om 3D Realms, Ghost Ship Games, Slipgate Ironworks, Force Field, Easy Trigger, Digixart och Crazy Labs. Utöver detta har även ett merchbolag vid namn Grimfrost köpts upp, vilket lär användas för att kränga Valheim-merch då de fokuserar på vikingaprylar av olika slag. Den totala prislappen landade på 315 miljoner dollar. 3D Realms och Slipgate Ironworks kommer nu jobba under Saber Interactive, Force Field och Digixart går till Koch samt Ghost Ship Games och Easy Trigger hamnar under Coffee Stain. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Facebook stänger av forskare som granskar tjänsten
Anser att forskarna bröt mot myndigheters regler

Facebook har stängt av kontona för ett antal forskare från New York University efter att dessa granskat hur Facebook används för att sprida desinformation om bland annat covid-19. De nu avstängda forskarna har bland annat utvecklat verktyget Ad Observer, en plugin som låter Facebook-användare dela med sig av information om vilka annonser som Facebook visar för dem. Detta anser Facebook strider mot den amerikanska myndighetens FTC regler som reglerar hur användardata från Facebook får delas. Många bedömare anser att Facebooks hänvisning till FTC:s regler är skitsnack då dessa är framtagna för att reglera hur Facebook delar användarnas data, inte hur användarna själva väljer att dela denna. Laura Edelson, en av de nu avstängda forskarna, säger: "Facebook is silencing us because our work often calls attention to problems on its platform. Worst of all, Facebook is using user privacy, a core belief that we have always put first in our work, as a pretext for doing this." I sitt arbete med att granska Facebooks annonser har forskarna flera gånger hittat annonser som bryter mot Facebooks egna regler, bland annat genom att sprida desinformation om covid-19. Facebook har fått motta massiv kritik för att forskarna nu stängts av från tjänsten och Jessica González från organisationen Free Press säger till Gizmodo: "Unfortunately this is only the latest in a series of brazen Facebook maneuvers to hide how its business model is harming people and our democracy. It’s unacceptable. Facebook has dodged civil rights leaders, activists, shareholders, academics and even lawmakers who are trying to hold the company accountable for its hate and lie profiteering and other abuses. As we fight the pandemic, attacks on our democracy and white supremacy we need more of the type of research the NYU Cybersecurity and Democracy team was conducting, not more self-interested tactics from Facebook." Tumnagel
15.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

4 av 10 kryptovaluta-ägare glömmer sitt lösenord
Åtminstone i USA

En amerikansk undersökning med över tusen kryptovaluta-ägare avslöjar att 4 av 10 har glömt lösenordet till sina plånböcker. Kryptovalutor har blivit allt mer populärt, och kontroversiellt. Bara under senaste dygnet har Gary Gensler, ordförande för amerikanska SEC, sagt att de bör ha mer kontroll över kryptovalutor. Kryptovalutor ska enligt Reuters nått ett rekordvärde på 2 biljoner dollar i april i år. 95,6 procent av de som glömt sitt lösenord kunde dock återfå tillgången till sin kryptoplånbok med hjälp av olika återställningsmetoder. De som inte kunde återfå tillgången förlorade däremot i snitt 2 000 dollar. I detta poddavsnitt argumenterar en förespråkare och motståndare om den populäraste kryptovalutan bitcoin, och om det är någonting som är här för att stanna. Tumnagel
38.3°
+
Hugo Engström
0

Nikola visar när deras eldrivna lastbil kör uppför
Inget fusk med nedförsbackar den här gången

Lastbilstillverkaren Nikola har släppt ett nytt klipp där man visar upp när en prototyp av deras eldrivna lastbil Tre kör upp för en backe med 12 procents lutning. Det här kommer efter det att Nikola förra året blev påkomna med att ha fuskat i en produktvideo. Då visade Nikola upp när lastbilen körde för egen maskin på vad som såg ut att vara en raksträcka. I själva verket så rullade dock lastbilen utan egen motorkraft på en väg som lutade svagt nedåt. Den fejkade videon tvingade Nikolas grundare Trevor Milton att avgå som vd för företaget och förra veckan åtalades även Milton för bedrägeri. Bedrägerianklagelserna kommer efter det att en åklagare ansett att Milton med den fejkade videon försökte föra investerare och andra bakom ljuset. Tumnagel
36.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Otterbox lanserar MagSafe-fäste till Xbox-kontroller
Om du vill fästa din iPhone 12 på en spelkontroll

Otterbox är den senaste tillbehörstillverkaren i en rad av företag som tagit fram tillbehör anpassade för MagSafe på Apples iPhone 12-modeller. Otterbox lanserar nu "Mobile Gaming Clip for MagSafe" vilket är ett fäste som gör att man smidigt kan fästa sin iPhone 12 på en Xbox-kontroll. Fästet kan även användas som ett ställ, se bild nedan, om man vill lira spel på iPhone 12 utan att ha denna fäst ovanpå Xbox-kontrollen. OtterBox Mobile Gaming Clip for MagSafe kostar cirka 40 dollar vilket är 10 dollar mer än vad ett liknande fäste från Otterbox utan MagSafe kostar. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

PS5 med skiva säljs inte längre med förlust
Stabil milstolpe!

Nyligen blev det känt att PS5 har sålts i tio miljoner exemplar och nu har ytterligare en milstolpe nåtts. Produktionen av den skivförsedda och snäppet dyrare versionen av konsolen har nått en nivå att det inte längre kostar med att bygga enheten än vad det gör att sälja den. Även den digitala versionen verkar vara på gång att nå samma nivå. Med PS3 dröjde det år innan Sony nådde samma nivå och för PS4 tog det ungefär ett halvår. Med tanke på allt produktionsstrul, komponentbrist och en skvätt pandemi så är ändå nio månader rätt acceptabelt. Tumnagel
47.3°
+
André Stray
0

Snart kan du boka rum på Star Wars-hotell
Men det kommer inte att bli billigt

Disney har släppt lite mer information som deras interaktiva hotellsatsning "Star Wars: Galactic Starcruiser" som kommer att öppna på Walt Disney World Resort utanför Orlando, Florida nästa år. Det handlar om en reseupplevelse där gästerna inte bara bor på hotellet utan även kan delta i diverse Star Wars-relaterade aktiviteter ombord på "rymdkryssaren". Disney skriver om vad som inkluderas om man bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser": "Every Star Wars: Galactic Starcruiser vacation package includes a two-night stay in a well-appointed cabin or suite, meals (excluding alcoholic and specialty beverages) and the opportunity to live your Star Wars story through exclusive experiences, missions and activities. The vacation adventure also includes entry to Star Wars: Galaxy’s Edge—as well as the rest of Disney’s Hollywood Studios—for your planetary excursion to Batuu. Valet parking is also included." Vistelsen på "Star Wars: Galactic Starcruiser" riktar sig dock inte till budgetresenärer. Ett dubbelrum för två personer kostar 4809 dollar, motsvarande cirka 41.300 kronor. För tre personer i ett rum blir kostnaden 5299 dollar (ca 45.600 kronor) och vill man vara fyra i ett rum kostar det 5999 dollar (ca 51.700 kronor). Här nedan hittas en trailer för vad som väntar dem som bokar in sig på "Star Wars: Galactic Starcruiser". Tumnagel
73kg
+
Wille Wilhelmsson

Ett besök på skolan för världens dyraste barnvakter
Här tränas självförsvar med bebis

Business Insider besöker här världens mest exklusiva skola för barnvakter där man inte bara lär sig att laga mat och sy utan också självförsvar samt bilkörning under farliga förhållanden. Tumnagel
83kg
+
Frode Wikesjö

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
90kg
+
Wille Wilhelmsson

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

The Weeknd har något nytt på gång
Teasar på sociala medier

Artisten The Weeknd har under dagen laddat upp detta klipp med titeln "The Dawn Is Coming" som verkar vara en teaser till hans nästa album, som inte borde vara så långt borta. Enligt tweeten nedan börjar det inatt. Det är just nu oklart exakt vad som börjar, men det är mycket möjligt att det kan handla om ett låtsläpp. Förra albumet från Abel Tesfaye, som han egentligen heter, släpptes 20 mars 2020. Tumnagel
90kg
+
Hugo Engström

Kurt Cobains barndomshem blir museum
Kolla in hur Nirvanas sångare växte upp

Alla Nirvana-fans får snart ett nytt utflyktsmål att vallfärda till då bandets sångare Kurt Cobains barndomshem ska bli ett museum med en tillhörande utställning. Huset ligger i Aberdeen i den amerikanska delstaten Washington och Cobain bodde i huset mellan 1968 - 1984, flera år innan Cobain och Nirvana blev kända. Husets nuvarande ägare James Beacon säger att han planerar att renovera om huset så att det till 90 - 95 procent ser ut som det gjorde under tidseran Cobain bodde där. Ni kan ta en titt på hur huset ser ut för tillfället i klippet ovan. Beacon har även fått huset beviljat som ett officiellt kulturminnesmärke i Washington. Nirvana bildades av Kurt Cobain och Krist Novoselic 1987 och 1990 anslöt sig Dave Grohl till bandet. Nirvana lade ner i samband med att Cobain begick självmord 1994. Tumnagel
74kg
+
Wille Wilhelmsson

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
39kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
104kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström