m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Jämför priser
Jabra Elite 75t kostar nu bara 1490 kr (tidigare 1983 kr)

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Levereras lagom till nästa vår

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Bil / Audi

Det tog inte lång tid efter att Audi visat upp nya A3 innan S3 presenterades. Nu är det dags för ytterligare en version som vanligtvis brukar komma först efter några år, cabrioleten. Den är både större och effektivare än sin föregångare, och i mina ögon även snyggare.

På längden har bilen vuxit från 4.24 till 4.42 meter och hjulbasen har ökat från 2.58 till 2.60 meter. På bredden har bilen vuxit två centimeter och mäter nu 1.79 meter medan höjden har minskat med 1.5 centimeter till 1.41 meter. Centimetrarna hit och dit bidrar till ett större innerutrymme och att man får i 60 liter mer bagage än tidigare. Bagagen rymmer totalt 287 liter.

Taket är som väntat i tyg och det tar 18 sekunder att fälla ihop eller på och man kan göra det i upp till 50 km/h. Om man vill kan man bocka i tillvalet akustiksufflett och då får man ett tjockare tak som dämpar ljudnivån ytterligare. Den finns i färgerna svart, grått och brunt med ett innertak i antingen svart eller månsilver.

Nya A3 cabriolet väger 1 440 kilo vilket betyder att den har bantat 50 kilo jämfört med föregångaren. Detta har gjorts möjligt bland annat genom att tillverka motorhuven i aluminium och genom att optimera både motor och interiör i jakt på kilon.

Under huven kommer vid lanseringen tre helt nyutvecklade motorer att erbjudas. Två stycken bensinmotorer på 140 och 180 hästar och en diesel på 150. Senare kommer även en snålare diesel med 110 och en S3-version med den nya 300-hästarsmotorn.

Bilen börjar säljas nu i höst och levereras lagom till våren nästa år. Priset börjar på 291 500 kronor och då är det 1.4 TFSI som gäller. Dieseln är något dyrare och börjar på 298 500 kronor. Allt om nya A3 cabriolet finns går att läsa i pressmeddelandet.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Visa
Pressmeddelande
Nya Audi A3 Cabriolet - sportig och elegant

Audi A3 Cabriolet gör A3–familjen komplett
Ny elegant design med klassiska sportiga linjer
Premiär på den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt
Med eleganta svepande linjer och sportig utstrålning premiärvisas Nya Audi A3 Cabriolet i Frankfurt. Det är en både större och effektivare cabriolet med plats för fyra. Suffletten är på klassiskt maner i tyg och genom lättviktskonstruktioner och nya motorer har bränsleförbrukningen reducerats. Med praktiska uppkopplings-möjligheter och avancerade förarhjälpsystem gör Audi skäl för sin devis – Vorprung durch technik.

Exteriör design

Nya Audi A3 Cabriolet har vuxit jämfört med föregångaren. Längden har ökat från 424 till 442 cm, hjulbasen från 258 till 260 cm och bredden från 177 till 179 cm. Det är bara höjden (141 cm) som minskats med 15 mm. Det ger den fyrsitsiga cabrioleten en mer elegant och sportig utstrålning där överhänget bak spelar en viktig roll för proportionerna. Bagageutrymmet har blivit enklare att lasta i och ur och volymen har blivit 60 liter större.

Fronten på Audi A3 Cabriolet domineras av single frame-grillen. Strålkastarna ger bilen en distinkt design och som tillval erbjuds LED-strålkastare. Ramen runt vindrutan är tillverkad i aluminium och lister i aluminiumoptik löper runt hela bilen.

Klassisk tygsuflett

Nya A3 Cabriolet har en klassiskt design med ett modernt tygtak som manövreras via en elektrohydraulisk konstruktion i magnesium-stål. Med en enkel knapptryckning kan man öppna eller stänga tygsuffletten på under 18 sekunder – även när man kör i upp till 50 km/h. Nedfälld vilar tygtoppen, som då vikts ihop i 3 lager, i en sufflettlucka som knappt påverkar bagageutrymmet som är på 287 liter. Den helautomatiska suffletten har en bakruta av glas och levereras som standard i svart.

Den som önskar kan välja en akustiksufflett som har ett tjockare skumlager på insidan vilket ytterligare dämpar den redan låga ljudnivån i A3 Cabriolet. Akustiksuffletten finns i tre utvändiga färger – svart, grått eller brunt – med ett innertak i svart eller månsilver. Exteriört erbjuds 16 olika lacker. Turbulensskydd kan väljas till liksom värme i huvudhöjd till framsätena. Ett aktivt störtbågesystem skyddar passagerarna om bilen skulle slå runt.

Karossen

Audi som är pionjär inom området har lyckats minska vikten så att A3 Cabrioleten nu är lättast i kompaktsegmentet. Grundversionen har en tjänstevikt på låga 1.440 kg vilket gör nya Audi A3 Cabriolet ca. 50 kg lättare än den förra modellen – trots att den nu är större och rymligare. Inklusive specialförstärkningar för att maximera vridstyvheten är själva karossen 30 kg lättare. Viktbesparingarna har uppnåtts bland annat genom att motorhuven är tillverkad i aluminium och att motorer och interiören optimerats för att spara vikt.

Interiör

Eleganta linjer och rena ytor kännetecknar även interiördesignen med reglage som är enkla och intuitiva. Instrumentpanelen är smal och låg och har en svagt välvd front med mittkonsolen lätt vinklad mot föraren. Belysningspaketet (tillval) innehåller för första gången en beröringskänslig kontakt till läslamporna.

Kupén rymmer fyra vuxna – ryggstöden bak går att fälla ner och ger ett praktiskt och brett genomlastningsutrymme. Ratten och sätena har fått ny design och parkeringsbromsen sköts nu också via en tryckknapp på mittkonsolen.

Utöver grundmodellen kan man välja till ”Sport” alternativt ”Ambiente” samt komplettera med S line sportpaket och S-sportstolar med integrerade nackskydd. För den designorienterade finns ”Audi design selection lasso brown” som ger bilen en exklusiv look.

Förarhjälpsystem

Förarinformationssystem med effektivitetsprogram och pauspåminnare är standard i Sport och Ambiente. Som tillval finns ett antal avancerade tilläggstjänster, allt från en adaptiv farthållare till Audi side assist, Audi active lane assist, kamerabaserad avläsning av trafikskyltar, inparkeringshjälp med selektiv visning och säkerhets-systemet Audi pre sense basic.

Infotainmentsystemet är välutbyggt – vassast är Bang & Olufsen sound system och MMI Navigation plus. Den supertunna 7-tums-displayen fälls ut automatiskt ur instrumentpanelen. Med MMI touch är manöverpanelen försedd med ett vrid/tryck-reglage med en yta som är beröringskänslig där man med fingret kan mata in bokstäver och siffror.

Audi connect kopplar upp bilen mot omvärlden. I nya A3 Cabriolet ger Audi connect – som kompletterar MMI Navigation plus – tillgång till internetuppkoppling, när så är möjligt enligt den snabba överföringsstandarden LTE. En integrerad WLAN-hotspot gör det möjligt för passagerarna att använda sina mobila enheter för att surfa på nätet och hantera e-post. Audi connect erbjuder föraren skräddarsydda tjänster med allt från navigering med hjälp av bilder från Google Earth och Google Maps Street View till Audi trafikinformation online och tillgång till sociala nätverk som Facebook och Twitter. Den senaste tjänsten från Audi connect är P-platsinfo som visar lediga P-platser i parkeringshus och på parkeringar.

Drivlina

De tre nyutvecklade motorerna som erbjuds till Audi A3 Cabriolet vid lanseringen understryker alla bilens sportiga karaktär. De båda TFSI-motorerna utvecklar 140 eller 180 hk ur en cylindervolym på 1.4 respektive 1.8 liter. 2.0 TDI levererar 150 hk. Fler motorer kommer senare, från 1.6 TDI på 110 hk, till 2.0 TFSI som kommer att ge Audi S3 Cabriolet 300 hk. Alla motorer till Audi A3 Cabriolet är försedda med direktinsprutning, turboladdare och start/stopp-system.

I genomsnitt har de tre motorerna som finns vid lanseringen 12% lägre bränsleförbrukning än i förra generationen – trots ökad prestanda. 1.4 TFSI accelererar t.ex. från 0 till 100 km/h på 9,1 sekunder – ändå ligger den genomsnittliga förbrukningen på låga 5,0 liter bränsle per 100 km och CO2-utsläppen på 114 g/km. Audi cylinder on demand (COD), som stänger av 2 av de 4 cylindrarna då motorn går på dellast, bidrar till effektiviteten.

Nya Audi A3 Cabriolet är försedd med en tekniskt avancerad kraftöverföring. 1.8 TFSI kommer att erbjudas med en 7-stegad S tronic-växellåda vid lanseringen. I kombination med Audi drive select är den försedd med en frihjulsfunktion som sänker bränsleförbrukningen ytterligare. 1.4 TFSI och 2.0 TDI kombineras med en manuell 6-växlad växellåda. Senare kommer Audi A3 Cabriolet även med quattro permanent fyrhjulsdrift som gör cabrioleten unik i segmentet.

Chassi

Det avancerade chassit på nya Audi A3 Cabriolet är optimerat för sportiga köregenskaper, hög säkerhet och komfort. Delar av MacPherson-upphängningen fram är tillverkad i aluminium. Den 4-länkade bakhjulsupphängningen tar hand om de längs- respektive tvärgående krafterna individuellt. Servostyrningen är bränslebesparande elektromekanisk. I stabiliseringskontrollen ESC ingår en elektronisk differentialbroms som gör kurvtagning ännu smidigare och säkrare. Fälgar finns från 16 till 19 tum och däckdimensionerna går upp till 235/35. Sportchassit är sänkt med 15 mm och S line sportchassit med 25 mm.

Bland tillvalen för Audi A3 Cabriolet hittar vi bl.a. kördynamiksystemet Audi drive select (standard för modellversion ”Sport”). Med det kan föraren modifiera karakteristiken för motorstyrningen, servostyrningen, S tronic-växellådan och luftkonditioneringen. Audi drive select kan också påverka olika tillvalssystem som t.ex. den adaptiva dämpningskontrollen Audi magnetic ride, den adaptiva farthållaren, adaptiva strålkastare och den progressiva styrningen vars utväxlingsförhållande blir allt mer direkt när man svänger.

Nya Audi A3 Cabriolet kommer att rulla av monteringsbanden vid företagets anläggning i ungerska Gy?r. Anläggningen, som i år firar 20-årsjubileum, är en av världens största motortillverkare och har i år byggts ut för mer än 900 miljoner Euro. Förutom Audi A3 Cabriolet tillverkas där även Audi A3 sedan och Audi TT Coupe.

Säljstart och priser Audi A3 Cabriolet

Audi A3 kommer att börja säljas under senhösten med leverans under våren 2014. Priserna startar på 291.500 kr för 1.4TFSI 140 hk CoD respektive 298.500 kr för dieselversionen 2.0 TDI 150hk.

Audi S3 Cabriolet (preliminära uppgifter)

Toppversionen S3, som släpps kort efter lanseringen av Audi A3 Cabriolet, ger den kompakta cabrioleten verkligt sportig prestanda. 2.0 TFSI levererar 300 hk och överför ett vridmoment på 380 Nm till vevaxeln. I kombination med en 6-stegad S tronic klarar bilen av sprinten från 0 till 100 km/h på korta 5,4 sekunder. Bränsleförbrukningen för den 4-cylindriga turbomotorn ligger på 7,1 l/100 km. quattro-drivlinan har en elektroniskt styrd hydraulisk flerlamellskoppling. Karossen är sänkt med 25 mm, och bakom de 18 tum stora hjulen fälgarna sitter 17"-bromsskivor. I kombination med Audi magnetic ride kan man även välja 19"-fälgar. Progressiv styrning är standard.
38.6°
0

Nya Audi A3 Cabriolet redan här

Levereras lagom till nästa vår

Lyssna på nya BMW M4 Competition
Hiss eller diss?

Förra veckan presenterades nya BMW M4 och här får vi höra hur den låter i Competition-utförande. Bilen har en dubbelturbomatad rak sexa på 3,0 liter som ger 510 hästar. Vad tycker ni om ljudet? Tumnagel
36.6°
+
Bobby Green
0

Strömadaptern försvinner även från Apple Watch lyx-modeller
Kostar nu 250 kronor extra om man vill ha en sådan

När Apple presenterade de senaste modellerna av Apple Watch så stod det klart att Apple inte längre skulle skicka med någon strömadapter till dessa i förpackningen. Apple verkar resonera att de flesta antagligen redan har ett gäng sådana liggande hemma och de som inte har det får köpa till en strömdapter separat. Det fanns dock två undantag då Apple fortfarande skickade med strömadpatern till de lite dyrare Apple Watch-modellerna Apple Watch Edition och Apple Watch Hermès. Nu rapporterar dock MacRumours att strömdaptern har försvunnit även från dessa modeller. Som synes på skärmdumparna ovan så återfinns inte strömadaptern längre i Apple Watch Hermès förpackning och det samma gäller även för Apple Watch Edition. Skulle man vilja köpa till en 5W usb-strömadapter så kostar denna 250 kronor. Apple Watch Hermès-modellerna kostar mellan 14.000 - 17.000 kronor. Tumnagel
36.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

TikTok blockerades inte i USA som utlovat
Domstol blockerade istället president Trumps exekutiva order

Igår var det tänkt att den kinesiska appen TikTok skulle blockeras från amerikansk app-butiker men så blev inte fallet. Tanken var att TikTok skulle portas från app-butikerna på order av USA:s president Trump men nu har en domstol i USA temporärt blockerat detta skriver flera källor. Det innebär att det fortsatt går att ladda ner TikTok från amerikanska App Store och Google Play Store. TikTok sa i ett uttalande efter domstolens beslut: "We’re pleased that the court agreed with our legal arguments and issued an injunction preventing the implementation of the TikTok app ban. We will continue defending our rights for the benefit of our community and employees. At the same time, we will also maintain our ongoing dialogue with the government to turn our proposal, which the President gave his preliminary approval to last weekend, into an agreement." TikTok verkar med andra ord få lite andrum för att eventuellt sälja sin amerikanska del till Oracle och Walmart, en affär som dock verkar långt ifrån klar än så länge. Skulle inte affären vara genomförd innan 12 november så hotas TikTok att helt blockeras från den amerikanska marknaden, oavsett om användare redan har laddat ner appen eller inte. Tumnagel
39.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tesla Model S Plaid på Laguna Seca
Häng med på rekordvarvet

Här kommer ett videoklipp som visar när Tesla Model S Plaid tog sig runt Laguna Seca på bara 1:30,3. Bilen som körs är en prototyp utrustad med skalstol, racinginstrument och Michelin Sport Cup 2-däck. De sistnämnda kommer dock vara standard på bilen när den väl lanseras nästa år. Varvrekordet för produktionsbilar på banan sattes av en McLaren Senna förra året när den körde på 1:27,6. Tumnagel
35.2°
+
Bobby Green
0

Netflix teasar fortsättningen i Transformers: War for Cybertron
Serien fortsätter snart

Transformers: War for Cybertron drog igång i somras med släppet av den första delen av serien som går under namnet Siege. Den andra delen av serien är på ingång och Netflix har nu släppt en teasertrailer för fortsättningen. Den officiella beskrivningen av den kommande delen har ni nedan: With the Allspark gone, Megatron is forced to confront the harsh reality that his Decepticons are trapped on a dying Cybertron. Meanwhile, lost in the darkest reaches of space, Optimus Prime and his team embark on a desperate mission, unexpectedly running into ... the spacefaring Mercenaries. När andra delen av Transformers: War for Cybertron släpps är för tillfället okänt, men verkar ske snart. Länk till första delen hittar ni för övrigt här nere till vänster. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

John Oliver snackar högsta domstolen i USA
Klockrent som vanligt

Klipp från veckans avsnitt av Last Week Tonight with John Oliver där John pratar om det här med republikankonvent och Kenosha högsta domstolen i USA. Hela avsnittet av Last Weekend Tonight with John Oliver med denna rant plus typ tio minuter till hittar ni på HBO Nordic. Tumnagel
33.1°
+
André Stray
0

Polestar Precept kommer att bli verklighet
Utvecklingsarbetet är igång

I början av året visade Polestar konceptet Precept. Nu meddelar man att bilen kommer att gå i produktion och att utvecklingsarbetet kring detta redan är igång. Med Precept vill man visa märkets väg framåt både när det gäller teknik och design. Bilen kommer att tillverkas i Kina i en helt ny fabriksdel men när den kan tänkas lanseras är fortfarande oklart. Tumnagel
43.3°
+
Bobby Green
0

Minröjar-råttan Magawa belönas med en medalj
Bästa minletaren i Kambodja

Den brittiska välgörenhetsorganisationen Peoplex27s Dispensary for Sick Animals (PSDA) har belönat råttan Magawa med medalj efter dennes hårda arbete med att hitta odetonerade landminor i Kambodja. Magava och hans vänner har tränats upp av den belgiska välgörenhetsorganisationen APOPO (Anti-Persoonsmijnen Ontmijnende Product Ontwikkeling) för att kunna lukta sig fram till explosiva ämnen i odetonerade landminor, ungefär som tullen använder hundar för att leta efter narkotika. Råttorna som används för att leta efter odetonerade landminor är lite större än de råttor vi vanligtvis ser här i Sverige. De väger dock inte tillräckligt mycket för att kunna detonera en landmina vilket gör dem till perfekta minletare. Magawa ska under sin hittills sju år långa karriär ha hittat 39 landminor och 28 explosiva laddningar av annat slag. Det gör Magawa till den bäste minletar-råttan i Kambodja. Sammanlagt ska Magava ha rensat ett område på cirka 141.000 kvadrameter från landminor och annat explosivt material. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om hjälteråttorna i Kambodja som spelades in för tre år sedan samt ett inslag från när PSDA tillkännager att Magawa ska få medalj. Tumnagel
44.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu är NASA:s nya rymdtoalett redo för avfärd till ISS
Är detta världens dyraste toalett?

Den här veckan kommer NASA att skicka sin nya rymdtoalett Universal Waste Management System (UWMS) till den internationella rymdstationen ISS där den på sikt ska ersätta rymdstationens nuvarande toalett-lösning. UWMS tar upp 65% mindre plats och väger 40% minde än den toalett som används på ISS idag. Den beskrivs ha samma storlek som de toaletter som återfinns i till exempel husbussar och husvagnar. Förutom att vara lite mindre har UWMS även försetts med lösningar som ska göra det lite smidigare för astronauter, framför allt kvinnliga astronauter, att göra en sittning på hemlighuset. Det har kostat NASA 23 miljoner dollar, motsvarande nästan 210 miljoner kronor, att utveckla UWMS sedan det arbetet påbörjades för några år sedan. Går allt enligt plan så kommer UWMS lämna jorden nu på lördag 3 oktober ombord på en Cygnus-farkos från Northrop Grumman. Tumnagel
39.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Digital Foundry kollar in Demon's Souls på PlayStation 5
Det lilla man visat då

I samband med att Sony avslöjade priset så visade de även lite gameplay från PlayStation 5-versionen av Demonx27s Souls. Det man visade var spelets första sekvens så om man hade spelat versionen som finns på PlayStation 3 kunde man snabbt se alla förbättringar. Jag ser till exempel själv väldigt mycket fram emot att få spela detta så snart jag bara kan. Nu har även folket från Digital Foundry tagit sig en närmare titt på det som visades för att nörda ner sig i de tekniska detaljerna. Deras tidiga analys av denna tidiga titt pekar på att denna uppdaterade version kommer bli mycket trevlig att spela. Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in när en industrirobot unboxas
Roboten KR IONTEC tittar fram ur sin förpackning

Här kan ni kolla in när feberläsaren Thomas packar upp en industrirobot från det tysk-kinesiska robotföretaget Kuka Robotics. Det handlar om Kukas KR IONTEC som Kuka presenterade i början av året. Den kan arbeta med grejer som väger 30 - 70 kilo och kan programmeras till att hantera olika uppgifter beroende på vad kunden har för önskemål. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Apple Watch börjar närma sig perfektion
Små nyheter i Series 6

När en ny produkttyp kommer så är oftast första generationen spännande men helt ärligt rätt dålig. Andra brukar vara helt ok och tredje riktigt bra. Så var det helt klart med Apple Watch. Första generationen, som kallas för Series 0, fungerade och var rolig men var riktigt, riktigt långsam. Andra generationen, som kallas Series 1 och 2, var mer hanterbar och Series 3, som fortfarande säljs, var riktigt bra. Med Series 4 togs ett riktigt stort steg med den större skärmen och EKG och med Series 5 fick vi always-on-skärm, saker som helt klart var trevliga men som man bevisligen klarar sig utan eftersom Apple säljer Series 3 och miljoner med människor är alldeles nöjda med den modellen. TL;DR Apple Watch Series 6 är inte en så stor uppgradering från Series 5. Men betyder det att det är en dålig produkt? Tvärtom! Apple Watch börjar bli en riktigt mogen produkt och köper du en Series 6 kommer du att kunna ha den i många år framöver. Den enda riktiga konkurrenten är Apple Watch SE. Tumnagel
39.3°
+
Roger Åberg
0

Polsk snubbe klättrar fransk skyskrapa
Inget för höjdrädda

Ibland måste man se andra människor göra dumma saker så man inte behöver göra dem själv. Ta det här klippet till exempel där en polsk snubbe klättrar upp för en fransk skyskrapa utan några som helst säkerhetsgrejer. Tumnagel
34.6°
+
Frode Wikesjö
0

Final Fantasy XVI får 18-årsgräns
Där ser man

Det europeiska åldersrekommendationssystemet PEGI har gett Final Fantasy XVI en 18-årsgräns. Det är inte allt för ofta den här spelserien får en så hög åldersgräns men då spelets första trailer innehöll lite blod och död kanske det inte är helt oväntat. På tal om Final Fantasy XVI så rapporterar DualShockers att spelet har varit under utveckling i snart fyra år och att det kan släppas tidigare än man kanske kunde tro. Vad "tidigare än man kanske kunde tro" innebär i verkligheten är dock högst oklart. Final Fantasy XVI är på gång för, än så länge, exklusivt för PlayStation 5. Tumnagel
42.2°
+
Frode Wikesjö
0

En dag i en japansk slaktares liv
Japanskt kött är riktigt gott kött

YouTube-kanalen Paolo fromTOKYO följer här än en gång en japan för en dag för att se hur arbetslivet ser ut för den personen. Den här gången följer han en slaktare för att se hur det är att ha en köttbutik i Japan. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Ny animerad Resident Evil-filmserie på gång
Resident Evil: Infinite Darkness heter den

UPPDATERING: Tydligen kommer detta inte vara en långfilm utan istället en animerad serie. Teasern har nu också släppt officiellt och kan beskådas ovan. -------------------- Om du är sugen på att se fler animerade långfilmer baserade på Resident Evil-serien efter Resident Evil: Degeneration, Resident Evil: Damnation och Resident Evil: Vendetta då har du tur. Det officiella Twitter-kontot för Netflix Portugal råkade nämligen under gårdagen posta en teaser-trailer för Resident Evil: Infinite Darkness. Detta är en ny datoranimerad Resident Evil-långfilm med Leon Scott Kennedy och Claire Redfield i huvudrollerna. Kontot tog snabbt bort teasern men den kan fortfarande ses i tweeten nedan. Tanken är att Resident Evil: Infinite Darkness ska släppas på Netflix någon gång under nästa år. Tumnagel
39.9°
+
Frode Wikesjö
0

Google bjuder på 22 procent rabatt på sina prylar
På sin födelsedag

Google fyller 22 år i dag och det firar man genom att erbjuda 22 procents rabatt på en hög med prylar i deras affär. Det är ju alldeles utmärkt, men några av sakerna är billigare på andra ställen ändå. Därför listar vi här under rabatterat pris (ordinarie pris) och bästa pris på Prisjakt. Googles rabatt gäller endast i dag. Koden man använder när man betalar är GOOGLEBDAY22 Google Nest Wifi har vi recenserat här på Feber och jag gillar verkligen den här produkten, även om nya versionen inte blev bättre på alla punkter. Det är en rätt dyr produkt så 22 procent rabatt är trevligt, speciellt eftersom denna produkt inte har sjunkit så mycket i pris hos handlarna. Router och åtkomstpunkt 2332 kr (2990 kr) 2869 kr Router och två åtkomstpunkter 3112 kr (3990 kr) 3699 kr Router 1474 kr (1890 kr) 1689 kronor Åtkomstpunkt 1396 kr(1790 kr) 1590 kronor Nest mini och Nest hub är trevliga saker om man vill ha in Google assistenten i sitt hem. De här två är dock billigare hos andra handlare trots rabatten. Nest mini 506 kr (649 kr) 449 kronor Nest hub 857 kr (1099 kr) 790 kr Chromecast och Chromecast Ultra är däremot billigare att köpa från Google. Chromecast 304 kr (390 kr) 390 kr Chromecast Ultra 608 kr (780 kr) 790 kr Fler produkter finns att välja mellan i Googles affär, men kom ihåg att kolla priserna på Prisjakt innan... Tumnagel
36.3°
+
Roger Åberg
0

Första svenska flygturen med elflyg har gjorts
Velis Electro tog en tur runt Säve flygplats

Under gårdagen så gjorde elflygplanet Pipistrel Velis Electro sin första svenska flygtur från Säve flygplats. Detta elflygplan är det första som den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten Easa har typcertifierat och så sent som förra veckan fick det tillstånd att flyga i svenskt luftrum. Detta flygplanet är helt koldioxidneutralt och laddas med ström från en solcellspark som finns på flygplatsen. Planet är tänkt att användas som ett skolflygplan framöver. Ett kort videoklipp på flygturen kan ses via länken nedan. Tumnagel
47.4°
+
Frode Wikesjö
0

Från Rotterdam till Amsterdam på 10 minuter
Häng med på en timelapse-segling

I det här klippet får vi hänga med en båt från Rotterdam till Amsterdam och eftersom man skickat upp kameran 30 meter i luften får man en snygg överblick över vad som händer. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Burton Snowboards öppnar konceptbutik
I Stockholm Den 15 oktober

Det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsmöblerna och istället börja fundera på saker att åka på i vinter. Den 15 oktober kommer lämpligt nog Burton Snowboards att öppna upp en konceptbutik i Stockholm. Butiken kommer att ligga på Norrlandsgatan 20 och i den kan man spana in de senaste snöbrädorna tillverkaren har att erbjuda. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green

Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe

Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor. Tumnagel
75kg
+
Bobby Green

Modjo - Lady (Hear Me Tonight)
Fredagsklassikern

Vi åker även denna vecka tillbaka 20 år till år 2000 när Modjo släppte Lady (Hear Me Tonight). Det här var den franska duons debutsingel och den fullkomligt exploderade. Hamnade i topp på minst tio stora listor och det är nog ingen som inte har hört den. Fantastisk låt! Tumnagel
111kg
+
Bobby Green

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Ny animerad video till Ozzy Osbournes Crazy Train
All aboard!

Det är nu hela 40 år sedan som Ozzy Osbourne släppte debutplattan Blizzard of Ozz. På skivan finns bland annat den briljanta låten Crazy Train med och den har nu inför jubileet uppdaterats med en ny animerad musikvideo. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

David Byrnes Broadway-show kommer till HBO
American Utopia har premiär i oktober

American Utopia är en amerikansk konsertfilm regisserad och producerad av Spike Lee. Det hela är ett live-framträdande av en Broadway-show som hämtar inspiration från David Byrnes album med samma namn. Premiär på HBO den 17 oktober. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden

1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar. Tumnagel
103kg
+
Bobby Green

Sunt friluftsliv med John Mayer
I Jedediah Smith Redwoods State Park

The Atlantic och Land Rover skickade ut artisten John Mayer till Jedediah Smith Redwoods State Park där han fick visa lite hur fantastisk naturen faktiskt är, om du nu inte visste det redan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
121kg
+
Bobby Green

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
100kg
+
Bobby Green