m

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Levereras lagom till nästa vår

Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Bil / Audi

Det tog inte lång tid efter att Audi visat upp nya A3 innan S3 presenterades. Nu är det dags för ytterligare en version som vanligtvis brukar komma först efter några år, cabrioleten. Den är både större och effektivare än sin föregångare, och i mina ögon även snyggare.

På längden har bilen vuxit från 4.24 till 4.42 meter och hjulbasen har ökat från 2.58 till 2.60 meter. På bredden har bilen vuxit två centimeter och mäter nu 1.79 meter medan höjden har minskat med 1.5 centimeter till 1.41 meter. Centimetrarna hit och dit bidrar till ett större innerutrymme och att man får i 60 liter mer bagage än tidigare. Bagagen rymmer totalt 287 liter.

Taket är som väntat i tyg och det tar 18 sekunder att fälla ihop eller på och man kan göra det i upp till 50 km/h. Om man vill kan man bocka i tillvalet akustiksufflett och då får man ett tjockare tak som dämpar ljudnivån ytterligare. Den finns i färgerna svart, grått och brunt med ett innertak i antingen svart eller månsilver.

Nya A3 cabriolet väger 1 440 kilo vilket betyder att den har bantat 50 kilo jämfört med föregångaren. Detta har gjorts möjligt bland annat genom att tillverka motorhuven i aluminium och genom att optimera både motor och interiör i jakt på kilon.

Under huven kommer vid lanseringen tre helt nyutvecklade motorer att erbjudas. Två stycken bensinmotorer på 140 och 180 hästar och en diesel på 150. Senare kommer även en snålare diesel med 110 och en S3-version med den nya 300-hästarsmotorn.

Bilen börjar säljas nu i höst och levereras lagom till våren nästa år. Priset börjar på 291 500 kronor och då är det 1.4 TFSI som gäller. Dieseln är något dyrare och börjar på 298 500 kronor. Allt om nya A3 cabriolet finns går att läsa i pressmeddelandet.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nya Audi A3 Cabriolet redan här
Visa
Pressmeddelande
Nya Audi A3 Cabriolet - sportig och elegant

Audi A3 Cabriolet gör A3–familjen komplett
Ny elegant design med klassiska sportiga linjer
Premiär på den internationella bilsalongen IAA i Frankfurt
Med eleganta svepande linjer och sportig utstrålning premiärvisas Nya Audi A3 Cabriolet i Frankfurt. Det är en både större och effektivare cabriolet med plats för fyra. Suffletten är på klassiskt maner i tyg och genom lättviktskonstruktioner och nya motorer har bränsleförbrukningen reducerats. Med praktiska uppkopplings-möjligheter och avancerade förarhjälpsystem gör Audi skäl för sin devis – Vorprung durch technik.

Exteriör design

Nya Audi A3 Cabriolet har vuxit jämfört med föregångaren. Längden har ökat från 424 till 442 cm, hjulbasen från 258 till 260 cm och bredden från 177 till 179 cm. Det är bara höjden (141 cm) som minskats med 15 mm. Det ger den fyrsitsiga cabrioleten en mer elegant och sportig utstrålning där överhänget bak spelar en viktig roll för proportionerna. Bagageutrymmet har blivit enklare att lasta i och ur och volymen har blivit 60 liter större.

Fronten på Audi A3 Cabriolet domineras av single frame-grillen. Strålkastarna ger bilen en distinkt design och som tillval erbjuds LED-strålkastare. Ramen runt vindrutan är tillverkad i aluminium och lister i aluminiumoptik löper runt hela bilen.

Klassisk tygsuflett

Nya A3 Cabriolet har en klassiskt design med ett modernt tygtak som manövreras via en elektrohydraulisk konstruktion i magnesium-stål. Med en enkel knapptryckning kan man öppna eller stänga tygsuffletten på under 18 sekunder – även när man kör i upp till 50 km/h. Nedfälld vilar tygtoppen, som då vikts ihop i 3 lager, i en sufflettlucka som knappt påverkar bagageutrymmet som är på 287 liter. Den helautomatiska suffletten har en bakruta av glas och levereras som standard i svart.

Den som önskar kan välja en akustiksufflett som har ett tjockare skumlager på insidan vilket ytterligare dämpar den redan låga ljudnivån i A3 Cabriolet. Akustiksuffletten finns i tre utvändiga färger – svart, grått eller brunt – med ett innertak i svart eller månsilver. Exteriört erbjuds 16 olika lacker. Turbulensskydd kan väljas till liksom värme i huvudhöjd till framsätena. Ett aktivt störtbågesystem skyddar passagerarna om bilen skulle slå runt.

Karossen

Audi som är pionjär inom området har lyckats minska vikten så att A3 Cabrioleten nu är lättast i kompaktsegmentet. Grundversionen har en tjänstevikt på låga 1.440 kg vilket gör nya Audi A3 Cabriolet ca. 50 kg lättare än den förra modellen – trots att den nu är större och rymligare. Inklusive specialförstärkningar för att maximera vridstyvheten är själva karossen 30 kg lättare. Viktbesparingarna har uppnåtts bland annat genom att motorhuven är tillverkad i aluminium och att motorer och interiören optimerats för att spara vikt.

Interiör

Eleganta linjer och rena ytor kännetecknar även interiördesignen med reglage som är enkla och intuitiva. Instrumentpanelen är smal och låg och har en svagt välvd front med mittkonsolen lätt vinklad mot föraren. Belysningspaketet (tillval) innehåller för första gången en beröringskänslig kontakt till läslamporna.

Kupén rymmer fyra vuxna – ryggstöden bak går att fälla ner och ger ett praktiskt och brett genomlastningsutrymme. Ratten och sätena har fått ny design och parkeringsbromsen sköts nu också via en tryckknapp på mittkonsolen.

Utöver grundmodellen kan man välja till ”Sport” alternativt ”Ambiente” samt komplettera med S line sportpaket och S-sportstolar med integrerade nackskydd. För den designorienterade finns ”Audi design selection lasso brown” som ger bilen en exklusiv look.

Förarhjälpsystem

Förarinformationssystem med effektivitetsprogram och pauspåminnare är standard i Sport och Ambiente. Som tillval finns ett antal avancerade tilläggstjänster, allt från en adaptiv farthållare till Audi side assist, Audi active lane assist, kamerabaserad avläsning av trafikskyltar, inparkeringshjälp med selektiv visning och säkerhets-systemet Audi pre sense basic.

Infotainmentsystemet är välutbyggt – vassast är Bang & Olufsen sound system och MMI Navigation plus. Den supertunna 7-tums-displayen fälls ut automatiskt ur instrumentpanelen. Med MMI touch är manöverpanelen försedd med ett vrid/tryck-reglage med en yta som är beröringskänslig där man med fingret kan mata in bokstäver och siffror.

Audi connect kopplar upp bilen mot omvärlden. I nya A3 Cabriolet ger Audi connect – som kompletterar MMI Navigation plus – tillgång till internetuppkoppling, när så är möjligt enligt den snabba överföringsstandarden LTE. En integrerad WLAN-hotspot gör det möjligt för passagerarna att använda sina mobila enheter för att surfa på nätet och hantera e-post. Audi connect erbjuder föraren skräddarsydda tjänster med allt från navigering med hjälp av bilder från Google Earth och Google Maps Street View till Audi trafikinformation online och tillgång till sociala nätverk som Facebook och Twitter. Den senaste tjänsten från Audi connect är P-platsinfo som visar lediga P-platser i parkeringshus och på parkeringar.

Drivlina

De tre nyutvecklade motorerna som erbjuds till Audi A3 Cabriolet vid lanseringen understryker alla bilens sportiga karaktär. De båda TFSI-motorerna utvecklar 140 eller 180 hk ur en cylindervolym på 1.4 respektive 1.8 liter. 2.0 TDI levererar 150 hk. Fler motorer kommer senare, från 1.6 TDI på 110 hk, till 2.0 TFSI som kommer att ge Audi S3 Cabriolet 300 hk. Alla motorer till Audi A3 Cabriolet är försedda med direktinsprutning, turboladdare och start/stopp-system.

I genomsnitt har de tre motorerna som finns vid lanseringen 12% lägre bränsleförbrukning än i förra generationen – trots ökad prestanda. 1.4 TFSI accelererar t.ex. från 0 till 100 km/h på 9,1 sekunder – ändå ligger den genomsnittliga förbrukningen på låga 5,0 liter bränsle per 100 km och CO2-utsläppen på 114 g/km. Audi cylinder on demand (COD), som stänger av 2 av de 4 cylindrarna då motorn går på dellast, bidrar till effektiviteten.

Nya Audi A3 Cabriolet är försedd med en tekniskt avancerad kraftöverföring. 1.8 TFSI kommer att erbjudas med en 7-stegad S tronic-växellåda vid lanseringen. I kombination med Audi drive select är den försedd med en frihjulsfunktion som sänker bränsleförbrukningen ytterligare. 1.4 TFSI och 2.0 TDI kombineras med en manuell 6-växlad växellåda. Senare kommer Audi A3 Cabriolet även med quattro permanent fyrhjulsdrift som gör cabrioleten unik i segmentet.

Chassi

Det avancerade chassit på nya Audi A3 Cabriolet är optimerat för sportiga köregenskaper, hög säkerhet och komfort. Delar av MacPherson-upphängningen fram är tillverkad i aluminium. Den 4-länkade bakhjulsupphängningen tar hand om de längs- respektive tvärgående krafterna individuellt. Servostyrningen är bränslebesparande elektromekanisk. I stabiliseringskontrollen ESC ingår en elektronisk differentialbroms som gör kurvtagning ännu smidigare och säkrare. Fälgar finns från 16 till 19 tum och däckdimensionerna går upp till 235/35. Sportchassit är sänkt med 15 mm och S line sportchassit med 25 mm.

Bland tillvalen för Audi A3 Cabriolet hittar vi bl.a. kördynamiksystemet Audi drive select (standard för modellversion ”Sport”). Med det kan föraren modifiera karakteristiken för motorstyrningen, servostyrningen, S tronic-växellådan och luftkonditioneringen. Audi drive select kan också påverka olika tillvalssystem som t.ex. den adaptiva dämpningskontrollen Audi magnetic ride, den adaptiva farthållaren, adaptiva strålkastare och den progressiva styrningen vars utväxlingsförhållande blir allt mer direkt när man svänger.

Nya Audi A3 Cabriolet kommer att rulla av monteringsbanden vid företagets anläggning i ungerska Gy?r. Anläggningen, som i år firar 20-årsjubileum, är en av världens största motortillverkare och har i år byggts ut för mer än 900 miljoner Euro. Förutom Audi A3 Cabriolet tillverkas där även Audi A3 sedan och Audi TT Coupe.

Säljstart och priser Audi A3 Cabriolet

Audi A3 kommer att börja säljas under senhösten med leverans under våren 2014. Priserna startar på 291.500 kr för 1.4TFSI 140 hk CoD respektive 298.500 kr för dieselversionen 2.0 TDI 150hk.

Audi S3 Cabriolet (preliminära uppgifter)

Toppversionen S3, som släpps kort efter lanseringen av Audi A3 Cabriolet, ger den kompakta cabrioleten verkligt sportig prestanda. 2.0 TFSI levererar 300 hk och överför ett vridmoment på 380 Nm till vevaxeln. I kombination med en 6-stegad S tronic klarar bilen av sprinten från 0 till 100 km/h på korta 5,4 sekunder. Bränsleförbrukningen för den 4-cylindriga turbomotorn ligger på 7,1 l/100 km. quattro-drivlinan har en elektroniskt styrd hydraulisk flerlamellskoppling. Karossen är sänkt med 25 mm, och bakom de 18 tum stora hjulen fälgarna sitter 17"-bromsskivor. I kombination med Audi magnetic ride kan man även välja 19"-fälgar. Progressiv styrning är standard.
38.6°
0

Nya Audi A3 Cabriolet redan här

Levereras lagom till nästa vår

Nu kan man köpa Google Wi-Fi igen
Andra generationen nu i Sverige

Google släppte sin mesh-lösning Google Wi-Fi 2016 och 2019 kom uppföljaren, som då döptes till Nest Wi-Fi. Den senare var bättre på vissa sätt, men absolut inte på alla och saknade bland annat en ethernet-port i åtkomstpunkterna vilket inte var en höjdare. Att Nest Wifi också var dyrare var inte heller någon uppsida direkt, men hastigheten och räckvidden var bättre än på Google WiFi och snabbare är bättre. Att Nest Wifi kunde agera smart högtalare var enligt mig bara korkat men gjorde kanske någon glad. Hur som helst, Google behöll Google WiFi och började sälja en uppdaterad variant i USA med samma design men lite uppdaterat innehåll. Nu har denna äntligen nått hit till Sverige och är troligen ett bättre val för de allra flesta jämfört med Nest Wifi. De allra flesta funktionerna som man bryr sig om finns där och prislappen är betydligt bättre. En kostar 1299 kronor jämfört med 1899 för en Nest Router och ett trepack med Google WiFi-enheter kostar 2390 kronor, vilket ska jämföras med 2999 kronor för en router och en åtkomstpunkt och 3990 kronor för en router och två åtkomstpunkter för Nest Wifi. Tumnagel
37.9°
+
Roger Åberg
0

Provinspelning av Star Wars-droider
Från 1976

Den här inspelningen är från när man testade diverse droider till den första Star Wars-filmen. Den är inspelad i Elstree Studios i England och vi får se radiostyrda saker men även Kenny Baker och Anthony Daniels känna på R2D2 och C3PO. Tumnagel
37.4°
+
Roger Åberg
0

Ny bok om svenska polisbilar
En bok om blåljus

Gillar man bilar har man garanterat en åsikt om polisbilar. Nu har Fredrik nyblad knåpat ihop en bok om svenska polisbilar under 1900-talet. Fredrik har skrivit flera andra böcker om bilar tidigare, bland annat en om Volvos olika polisbilar. I den nya boken får vi läsa allt om alla de bilar som har används genom åren men man kollar även in svenska bilar som har används av poliser utomlands. Vi får även besöka Polismuseet och kolla in deras samling Boken finns ännu inte att köpa, men går att bevaka hos bland annat Bokus. Tumnagel
39.1°
+
Roger Åberg
0

I morgon öppnar Googles första riktiga affär
I Chelsea, New York

Det senaste året har inte varit den fysiska butikens år, men det kanske det blir lite ändring på om saker och ting styrs upp. Hur som helst så öppnar nu Google sin första riktiga butik i Chelsea, New York. Man har haft popup-saker tidigare, men det här är alltså en butik som kommer att finnas på samma ställe och inte bara finnas tillfälligt. I butiken kommer främst bolagets fysiska produkter som Nest, Pixel, Chromecast och Stadia att finnas, men man kommer även att kunna prova Googles tjänster som Translate. Tumnagel
37.2°
+
Roger Åberg
0

Intellivision snackar lite mer om sin spelkonsol Amico
Ny konsol för retro- och sällskapsspel släpps i höst

Intellivision har släppt lite mer information om sin kommande spelkonsol Amico, en konsol som företaget presenterade 2018. Det handlar om en konsol som primärt är avsedd för att spela retro- och sällskapsspel. Amico är en spelkonsol som Intellivision säger framför allt är framtagen för att spela tillsammans på. Amico är försedd med två handkontroller som har inbyggda pekskärmar där en del av spelkontrollerna kan integreras. Kontrollerna har även stöd för olika rörelser vilka även dessa kan användas för att styra konsolens spel. Det ska gå att koppla upp till åtta spelkontroller till samma Amico-konsol. I videoklippet här nedanför kan ni kolla in när Intellivisions vd Tommy Talarico snackar lite mer om Amico. Konsolen skulle ursprungligen släppas 10 oktober 2020 men detta har sedan flyttats fram två gånger. Det senaste budet är att Amico nu släpps på marknaden 10 oktober 2021. Vad konsolen kommer att kosta finns det än så länge inga uppgifter om. I faktarutan här nedanför kan ni kolla in några av spelen som kommer till Amico. Tumnagel
37.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nästa vecka är det dags för Lego Con
Första gången som Lego anordnar ett sådant

Nästa helg arrangerar Lego sitt första Lego Con någonsin. Det handlar om ett online-event vilket gör det möjligt för de flesta som är intresserade att delta. Under den 90 minuter långa livesädningen från Lego Con kommer Lego att presentera en del nya byggsatser såväl som att snacka om några av sina tidigare skapelser. Dessutom kommer det lite olika hedersgäster att delta men vilka dessa är finns det än så länge inga uppgifter om. Lego Con 2021 arrangeras lördag 26 juni. Det hela kommer att gå att följa live på eventets hemsida som hittas på länken nedan. Här ovan hittas en trailer för Legos första Lego Con. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Honor presenterar 50-serien
Kommer att få Googles tjänster

Huawei fortsätter att vara blockerade av USA, men deras numera sålda märke Honor verkar i fortsättningen kunna få Googles tjänster. Det har bekräftats av företagets representanter under lanseringen av senaste Honor 50-serien i Kina. Telefonerna är som sagt lanserad i Kina nu och börjar säljas där 25 juni. Lansering i Europa senare men det är oklart om telefonerna kommer till Sverige. Som ni ser har telefonen, på bilden Honor 50 Pro, en rejäl kamera. Den stora är på 100 megapixlar och under den finns tre mindre. En ultravidvinkel på 8 megapixlar, en macro på 2 megapixlar och en sista kamera för att fånga djupet i bilden. På framsidan finns en skärm på 6,57 tum för Honor 50 och 6,72 tum för Honor 50 Pro. Den vanliga modellen har en selfiekamera på 32 megapixlar, medan Pro-modellen har två där den ena är ultravidvinkel. Chipet är Snapdragon 778G och batteriet på 4300 respektive 4000 mAh. Laddning ska rulla på i 66 respektive 100W. Man släpper också en enklare version som man kallar för Honor 50 SE. Tumnagel
36.9°
+
Roger Åberg
0

BYD släpper eldriven skolbuss
Som även kan förse skolor med el

Den kinesiska fordonstillverkaren BYD har presenterat en eldriven skolbuss avsedd att säljas på den amerikanska marknaden. Bussen är försedd med så kallad tvåvägs-laddning vilket gör att batterierna i bussen skulle kunna användas för att driva annat än bussen. BYD skriver om detta: "School buses can be charged overnight when energy demand is low, and clean emission free energy can be fed back into the classroom during school hours when the bus is parked keeping classrooms well-lit and students and teachers plugged-in." Bussen kommer att säljas i tre olika storlekar 10,6, 11,6, samt 12 meter och har plats för 84 sittande passagerare. Räckvidden på en laddning batterier ligger på 250 kilometer. Bussen är även försedd med ett säkerhetssystem som BYD kallar för "Predictive Stop Arm" vilket ska kunna varna elever för när det inte är säkert att gå över gatan. Vad BYD:s nya skolbussar kommer att kosta framgår inte. Tumnagel
39.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Creative visar upp Sound Blaster X4
Uppföljaren till det externa ljudkortet Sound Blaster X3

Creative visade nyligen upp sin Sound Blaster X4 vilket är den uppgraderade uppföljaren till det externa ljudkortet Sound Blaster X3. Denna USB-DAC har både diskret och virtuellt surroundljud som drivs av Sound Blasters Super X-Fi Headphone Holography samt Dolby Digital Live. Ljudkortet erbjuder också SmartComms Kit på Windows vilket ger automatisk ljudavstängning och tvåvägsbrusreducering vilket är lite extra praktiskt om man sitter i videokonferens hemifrån. För Windows-användare har Sound Blaster X4 också Dolby Digital Live-avkodning som förvandlar ljudinnehåll till den multikanalsstandarden i realtid. Förutom Windows är kortet kompatibelt Mac, PlayStation 5, PlayStation 4 och Nintendo Switch. Priset för Sound Blaster X4 ligger runt 1 500 kronor och det börjar säljas på Creative.com inom kort. Tumnagel
37.9°
+
Frode Wikesjö
0

Ny trailer för A Classic Horror Story
Skräckfilm från Italien

Här bjuds vi på en ny trailer för den italienska skräckfilmen A Classic Horror Story. Filmen beskrivs som en blandning mellan Midsommar och Motorsågsmassakern vilket ju låter lovande. Filmen handlar i alla fall om fem främlingar som hamnar i ett hus i mitten av ingenstans som tillhör en blodtörstig sekt. A Classic Horror Story släpps på Netflix den 14 juli. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

Nytt chip från Samsung med lagring och minne i ett
Snabbare och mindre

Samsung kan det där med minne och lagring och nu har man presenterat ett chip som har båda två sakerna i samma paket. Paketet heter LPDDR5 uMCP och börjar massproduceras nu. Innehållet är Samsungs snabbaste LPDDR5 DRAM i kombination med deras senaste UFS 3.1 NAND-minne. Samsung själva säger att man vinner mycket på att ha dessa i samma enhet och prestandan för DRAM ökar med 50 procent från 17 till 25 GB per sekund och för NAND-minnet dubblas det från 1,5 GB till 3 GB per sekund. Chipet är 11,5 x 13 millimeter vilket gör att man även spar fysiskt utrymme. I enheterna man kommer att erbjuda kommer det att finnas från 6 till 12 GB minne och från 128 till 512 GB lagring. Chipet säger Samsung inte bara passar för flaggskeppstelefoner utan ska också passa bra till mellanklasstelefoner. Tumnagel
37.1°
+
Roger Åberg
0

Rocki är en sällskapsrobot för husdjur
Kan mata och leka med djuren när du inte är hemma

Skulle du känna att du behöver leka med din hund eller katt även när du inte är hemma så släpps snart en robot som är framtagen för det ändamålet. Det handlar om den cirka 18 centimeter höga roboten Rocki som husdjursägare kan använda för att leka med och hålla koll på sina husdjur. Rocki är fjärrstyrd och försedd med en kamera vilken kan filma och fota vad husdjuret pysslar med. Roboten har även laserpekare i sin "tentakel" vilken kan användas för att leka med till exempel katter. Dessutom har roboten ett fack där det går att förvara olika typer av godis som ägaren sedan kan låta roboten spotta ur sig. Rocki går att förbeställa nu för cirka 200 dollar och leveranserna ska dra igång nästa månad. Här nedanför kan ni kolla in en demonstrationsfilm på sällskapsroboten Rocki. Tumnagel
36.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Alpha Motor visar upp tält till sin pickup Wolf
Verkar inte vara supermidigt

Elbilsföretaget Alpha Motor har visat upp en slags tältlösning som är tänkt att användas tillsammans med deras senaste modell Wolf+. Tältet till Wolf+ har Alpha Motor tagit fram i samarbete med tälttillverkaren Heimplanet. Precis som allt annat Alpha Motor hittills har visat upp verkar det hela bara existera på datorgenererade bilder. Det ser hur som helst ut som en väldigt krånglig och rätt otymplig lösning för den som bara vill slå upp ett tält för natten. Alpha Motor har på bara ett halvår presenterat de tre eldrivna modellerna Ace, Jax och Wolf. När vi skulle kunna få se dessa, eller tältlösningen som visas här, på annat än renderingar finns det än så länge inga uppgifter om. Om inte Alpha Motor har någon finansiär med väldigt mycket pengar i bakgrunden så misstänker jag att det aldrig kommer att ske. Vill ni läsa lite mer om varför jag låter lite negativt inställd till Alpha Motor så kan ni kolla in vad Elektrek hade att säga om företaget tidigare i år här. Här nedan hittas ett videoklipp där ni kan kolla in "WOLF+ Cloudbreak" lite närmare. Tumnagel
35.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

OnePlus och Oppo slår ihop sina påsar
OnePlus blir dotterbolag på riktigt

Oppo och OnePlus har alltid haft nära band, OnePlus-grundarna Carl Pei och Pete Lau träffades när de jobbade på just Oppo. Oppo har också varit den största delägaren i OnePlus och Oppo i sin tur ägs av BBK Electronics som även äger Vivo och Realme. Nu skriver Pete Lau att OnePlus kommer att integreras hårdare med Oppo. Pete har sedan tidigare haft en roll där han sett över produktstrategierna för de båda bolagen och han säger att olika teams redan har börjat jobba tillsammans och att det har varit positivt. Självklart säger Pete att förändringen kommer att vara positiv för konsumenterna eftersom man får mer resurser. Han säger också att själva varumärket OnePlus kommer att fortsätta jobba fristående. Hur det blir med den saken får framtiden utvisa. Tumnagel
34.6°
+
Roger Åberg
0

Stockholm lanserar Dos 2-kalkylator
Så du får koll på när du ska boka andra dosen vaccin

Region Stockholm har utvecklat en räknesnurra där det går att se när det är dags att boka sin andra dos vaccin. Dos 2-kalkylatorn riktar sig till alla dem som tagit första dosen av någon av de tre tillgängliga vaccinsorterna och än så länge inte fått något datum för när det är dags för den andra dosen. Vanligtvis kommer de som ska boka dos två även bli upplysta om detta via SMS. Bokningen av andra dosen två görs precis som första dosen via appen Alltid Öppet eller via telefon för de som föredrar det. Tumnagel
37.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cyberpunk 2077 återvänder snart till PlayStation Store
Hurra?

Det tog lite tid men snart finns Cyberpunk 2077 äntligen(?) tillgängligt för köp i PlayStation-affären igen. Det var för ungefär ett halvår sedan som Sony valde att ta bort spelet från sin butik eftersom prestandan var horribla och buggarna lite väl tokiga. Sedan dess har CD Project RED försökt patcha spelet så gott det går och tydligen har de fått det så pass spelbart att Sony kommer slänga upp spelet i Playstation Store den 21 juni igen. Dock rekommenderar man inte vanliga PlayStation 4-ägare (alltså ej Pro) att köpa det då prestandan där fortfarande är rätt kass. SIE can confirm that Cyberpunk 2077 will be re-listed on PlayStation Store starting June 21, 2021. Users will continue to experience performance issues with the PS4 edition while CD Projekt Red continues to improve stability across all platforms. SIE recommends playing the title on PS4 Pro or PS5 for the best experience. Nedan kan man se hur prestandan mellan de olika plattformarna var innan spelets plockades bort från PlayStation-affären. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

En liten titt på nya Uzumaki-animen
Den från Adult Swim

Dn amerikanska tv-kanalen Adult Swim har en Uzumaki-anime på gång baserad på Junjo Itos manga Uzumaki – Spiralerna. Under gårdagen fick vi oss en första glimt av denna adaption och den titten hittar du 1:30 in i klippet ovan. Denna anime består av fyra avsnitt och musiken är gjord av saxofonisten Colin Stetson som även gjorde musiken till Hereditary. Uzumaki följer några invånarna i den lilla fiktiva japanska staden Kurouzu-cho som blir besatta av närvaron av spiraler runt omkring dem. Denna besatthet orsakar en långsam förvandling av invånarna som börjar tappa sinnet när en förbannelse drabbar staden. Uzumaki-animen släpps någon gång under oktober månad 2022. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Nu lanseras Spotify Greenroom
Spotifys Clubhouse-konkurrent

Nu lanserar Spotify sin tjänst Spotify Greenroom, en Clubhouse-liknande tjänst som baseras på appen som tidigare hette Locker Room. Precis som med Clubhouse så kommer Spotify Greenroom-användare kunna ansluta till olika rum och delta i diskussioner som förs där. Det kommer även finnas möjlighet att starta egna rum och bjuda in andra till dessa för de som känner för det. Greenrom-användare kan också ansluta sig till olika ämnesspecifika grupper för att följa rum inom dessa ämnen. Spotify Greenroom är en fristående app som hittas till iOS i App Store här och till Android på Google Play här. Det krävs att man skapar ett konto i appen men det går att använda samma inloggingsuppgifter som man använder till Spotify för att ansluta sig till Spotify Greenroom. Tumnagel
31.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Metallica kommer till Copenhell 2022
Enda nordiska spelningen för bandet nästa år

Den danska rockfestivalen Copenhell meddelade idag att man har bokat in Metallica till nästa års festival. Enligt Copenhell kommer det att vara den enda nordiska spelningen som Metallica gör under nästa år. Copenhell ställdes in både i år och förra året. Nästa år blir antagligen en höjdarfestival för de som uppskattar rockband som lirat i över 40 år. Förutom Metallica kommer band som Iron Maiden, Kiss, Judas Priest, Bad Religion och Mercyful Fate att spela på festivalen. Dessutom är även Korn, Hellacopters och ett tiotal andra band klara för den danska rockfestivalen. De flesta biljetterna till Copenhell såldes redan 2020 men ett litet antal biljetter kommer att släppas nästa vecka. Copenhell 2022 kommer att bli en fyradagarsfestival som pågår 15 - 18 juni nästa år. Tumnagel
85kg
+
Wille Wilhelmsson

Få koll på alla typer av espresso-varianter
Med och utan mjölk

Kaffe är gott, speciellt om det är gjort av en bra barista. Tyvärr finns det en helvetes massa espressomaskiner i landet, men väldigt få som verkligen kan hantera dem. Är du på ett ställe med espressomaskin så finns det ett gäng olika varianter du kan få serverade, men vad är det för skillnad på dem egentligen? Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Boktips: Taking on Gravity
Richard Brownings bok om hans jetdräkt

Nu släpper uppfinnaren Richard Browning boken "Taking on Gravity: A Guide to Inventing the Impossible from the Man Who Learned to Fly" där han berättar historien bakom sin så kallade jetdräkt. Vi har skrivit om Browning och hans Iron Man-liknande dräkt många gånger sedan han först presenterade denna 2017. I sin bok berättar han lite mer om hur han kom på idén till dräkten och senare skapade företaget Gravity från vilket dräkten idag går att köpa. Richard Brownings "Taking on Gravity: A Guide to Inventing the Impossible from the Man Who Learned to Fly" släpps som ebok, ljudbok och pappersbok vilka kostar lite olika beroende på vilket format man är intresserad av. Tumnagel
83kg
+
Wille Wilhelmsson

Cliff Burton-museum ska byggas i Ljungby
Metallicas första basist hedras i småland

Smålandsposten rapporterar att Metallicas första basist Cliff Burton kommer att hedras med ett museum i småländska Ljungby. Det var utanför Ljungby som Cliff Burton dog då Metallicas turnébuss körde av vägen där efter en spelning i Stockholm 1986. Museet kommer att beviljats bidrag på 300.000 kronor från Riksantikvarieämbetet vilka ska användas för att uppföra museet. På museet kommer man att försöka berätta historien om vem Cliff Burton var, Metallica, olyckan såväl som fansens egna historien om Burton. När Cliff Burton-museet kommer att öppna finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni lyssna på när Metallica framförde "For Whom the Bell Tolls" med Burton på bas 1985. Tumnagel
110kg
+
Wille Wilhelmsson

Lego släpper Adidas-lego
Adidas släpper Lego-sneakers

Det har varit mycket Lego-skor i år, en del snyggare än andra. Nu är det dags igen och den här gången är det lite annorlunda, för nu kommer det även ett bygge från Lego. Målet för både lego och sneaker är klassikern Superstar. Adidas har här gjort en rätt klassisk sko som har en del lego-detaljer både fram, bak och på sidan. Skon kommer att säljas här från 1 juli och prislappen ligger på 140 euro för vuxenstorlekar och mellan 55 och 75 euro för barnstorlekar. Lego har gjort ett rätt rejält bygge på 731 delar som så klart levereras i en sko-kartong. Det här bygget kommer att bli ett måste för sneakersnörden och det motiverar kanske prislappen på 1149 kronor. Tumnagel
63kg
+
Roger Åberg

Plantation Rum får fina askar av Sebastián Mateu
Tillverkade på Carl Malmsten Snickeri

Plantation Rum har dragit igång ett samarbete med konsthantverkaren och möbelsnickaren Sebastián Mateu för att ta fram kollektionen "The Plantation Craft Collection". Denna kollektion består av en serie boxar i olika storlekar och färger, tillverkade på Carl Malmsten Snickeri och skapta av genomfärgat fanér i ask. Kollektionen består av dryckesförvaring med tillhörande spelask innehållande domino och kortlek och är tillverkad i begränsad och signerad upplaga. De kan användas för förvaring men är framförallt skapta som inredningsdetaljer för hemmet. Alla askar i kollektionen är tillverkade av Sebastián Mateu själv i begränsad och signerad upplaga. I ett försök att stödja hantverk kommer Plantation Rum skänka överskottet till hantverksprojektet Kulturgatan, grundat av stiftelsen Lehmanns Verkstad i Bodafors. Försäljningen av dessa askar sker via länken nedan. Tumnagel
97kg
+
Frode Wikesjö

Iggy Pop kommer till Sverige
10 juni 2022

Den legendariska rockartisten Iggy Pop kommer uppträda på Filadelfia i Stockholm fredagen den 10 juni 2022. Iggy Pop har levererat hits sedan 1969 så konserten kommer sannolikt bjuda på massvis med godbitar från punkens gudfader. Biljetterna till konserten släpps nu på fredag den 18 juni klockan 10:00 via länken nedan. Tumnagel
93kg
+
Frode Wikesjö

Ryskt band ska göra Crocs punkigt

Crocs är väl allt annat än punkigt, men nu tar de hjälp av det ryska bandet Little Big för att bli lite creddigare. Oklart om det kommer att fungera, men ett rätt roligt försök ändå. Tumnagel
62kg
+
Roger Åberg

En rundtur i Gudfadern-huset
Kan bli ditt för endast 90 000 000 dollar

Här får vi följa med på en rundtur runt huset som bland annat användes för att spela in Gudfadern och Bodyguard. Huset är värderat till 89 750 000 dollar vilket ju är väldigt mycket pengar för ett hus. Men för det får du ett 2 694 kvadratmeter stort hus med nio sovrum, 15 badrum och en tomt på dryga 14 000 kvadratmeter. Om du är sugen kan du anmäla dig till en IRL-visning via länken nedan. Bonushus nedan. Tumnagel
79kg
+
Frode Wikesjö

Omnipollo har perfekta ölen till nubben
O.P. och alkoholfri öl i kombination

O.P. Anderson är riktigt gott på till exempel midsommar, men det är ju också gott att dricka en öl till. Sprit + starköl är ju dock sällan en lysande kombination kanske, men nu har O.P. och Omnipollo gjort ett intressant samarbete som löser det. Omnipollo har nämligen tagit fram en alkoholfri snapsöl. Antingen så tar man nubben i nubbeglaset och ölen i ölglaset eller så häller man i nubben i ölen, det är valfritt. Den beskrivs vara i "gränslandet mellan en pale ale och en IPA med blommiga och fruktiga karaktärer där tydliga inslag av citrus, grapefrukt och aprikos samsas med en blommig humlekaraktär". – Det blommiga från ölet och det kryddiga från O.P. Anderson blir en superspännande kombination där två omsorgsfulla drycker möts på ett fint sätt, säger Henok Fentie. Vi älskar att jobba med varumärken som har en lång historia och i det här samarbete har det varit jättekul att se våra energier smälta ihop rent bokstavligen. Ölen börjar säljas i morgon och eftersom den är alkoholfri (0,3 procent) så kommer den att säljas i dagligvaruhandeln men även på ett antal restauranger. Tumnagel
126kg
+
Roger Åberg

Ny bok om svensk gin
Vi är riktigt bra på den goda drycken

Vi är riktigt bra på gin här i Sverige och det bör ju uppmärksammas. I dag släpps boken Svensk gin, drinkar, destillerier och drömmare som verkar vara en perfekt bok för den som vill få kunskap om gin men framförallt upptäcka de svenska tillverkarna. Huvudförfattare är Jens Josefsson och boken fokuserar inte så mycket på historien utan snarare nutiden och framtiden eftersom detta händer just nu. Författarna villa tt boken ska vara som en reseguide för de som vill ta den av svensk och samtida sprithistoria, men den innehåller även drinkar och massor av fakta. Och den handlar inte bara om gin, för gin ses ju oftast med tonic och man besöker även svenska tonicproducenter. Boken släpps i dag. Tumnagel
118kg
+
Roger Åberg

Prince släpper nytt
Platta kommer i juli

Det är snart fem år sedan Prince gick bort och han är saknad av många. Ryktet säger att han hade väldigt, väldigt mycket inspelade låtar och sista juli kommer det faktiskt en ny platta. Den heter Welcome 2 America och från den kommer den här singeln som heter Born 2 die. Tumnagel
82kg
+
Roger Åberg