38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Nya C-klass med AMG-stämpel officiell
Får den nya sjustegade MCT-lådan

Nya C-klass med AMG-stämpel officiell

Den faceliftade versionen av Mercedes C-klass presenterades för ett tag sen men då visades inte AMG-versionen av sedan och kombivarianten upp. Nu är de också officiella och bjuder på förutom ny design även lite nytt på den mekaniska sidan.

Kjolar, front- och bakspoiler är lite fetare, och på framskärmarna står beteckningarna som alla motorintresserade respekterar och vet vad de innebär, massa power och rejsig körkänsla. Förutom stor motor har Mercedes ingenjörer även pillat lite på fjädringsinställningarna för att bättra på bilens väghållning.

Det är dock samma motor som i förra C63 AMG som hittat ner även i denna bil. En V8:a utan överladdning på 6,2 liter, 457 hästar och 600 Nm bor där, och nyheten är att den nu är kopplad till den nya MCT-lådan med sju växlar. Lådan hjälper till att hålla förbrukningen nere, som landar på 1,2 liter per mil för sedanen och lite mer för kombin som hamnar på 1,23. Bilarna gör 0-100 km/h på 4,5 respektive 4,6 sekunder. Är man inte nöjd med dessa siffror finns det ett trimpaket som höjer effekten till 487 hästar och som då samtidigt reducerar sprinttiden från 0-100 till 4,4 respektive 4,5 sekunder.

Bil, Nyheter, AMG, Mercedes, C-klass, facelift, power, V8, pulver, Genève
40.8° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 27 jan 2011, 18:08
Nya C-klass med AMG-stämpel officiell Får den nya sjustegade MCT-lådan
40.8°
0