41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nya Volkswagen Passat i begränsad upplaga
Nya Volkswagen Passat i begränsad upplaga R-Line Edition släpps i 2 000 stycken exemplar

Om du vill ha en lite fräsigare version utseendemässigt av Volkswagens uppdaterade Passat så är det en R-Line Edition du ska ha. Den kommer endast i 2 000 stycken exemplar och urskiljer sig genom den exklusiva lacken Moonstone Grey, svarta detaljer runt hela bilen, svart tak och vinge på bakluckan. Den har även mörktonade LED-strålkastare och något mörkare baklyktor. För att runda av utsidan sitter svarta höglanspolerade 19-tummare i hjulhusen. Insidan går också den i svart, instegslister och pedaler är dock i rostfritt stål. Nästan all teknik som går att få som tillval är standard.

R-Line Edition går endast att få med de vassaste motorerna man erbjuder - en turbodiesel på 240 hästar eller en bensinare med 272 hästar. Bägge har fyrhjulsdrift.

Förbeställningar går att göra i maj, hur många bilar som kommer till Sverige och vad prislappen kommer att ligga på är oklart för tillfället.

Bil, Volkswagen, Volkswagen Passat Sportscombi R-Line Edition, Genève, special
Visa Pressmeddelande I begränsad upplaga: nya Volkswagen Passat Sportscombi R-Line Edition

Uppdaterade Passat har världspremiär på Genèvesalongen, 5-17 mars. Det firar Volkswagen med en exklusiv och sportig limited edition-version: nya Passat Sportscombi R-Line Edition med fyrhjulsdrift och vassaste motorn.

Nya Passat Sportscombi R-Line Edition byggs i endast 2 000 exemplar.
Byggs i endast 2 000 exemplar: Passat Sportscombi R-Line Edition lanseras med topputrustning och de vassaste motorerna
Travel Assist standard: Det nya assistanssystemet gör delvis assisterad körning möjlig i hastigheter upp till 210 km/h
Världspremiär: Visas upp på Genèvesalongen, 5-17 mars
Nu har nedräkningen inför marknadslanseringen för uppdaterade Passat börjat. Nästa version av Volkswagens storsäljare – modellen har sålts i nästan 30 miljoner exemplar – avtäcks för allmänheten på den internationella bilsalongen i Genève.

Volkswagen kommer att fira det hela med en världspremiär för en exklusiv och sportig limited edition-version: Passat Sportscombi R-Line Edition med 4MOTION fyrhjulsdrift och vassaste motorn; en TDI (diesel) på 240 hk eller en TSI (bensin) på 272 hk.

Upplagan är 2 000 exemplar. I Europa öppnas orderböckerna för förbeställningar i maj. Modellen kommer även att erbjudas i Sverige, men tilldelningen är ännu inte fastställd.

Nya Passat Sportscombi R-Line Edition har en unik design, och den högteknologiska tusenkonstnären är lackad i nya ”Moonstone Grey”. Flera detaljer på bilen har lackerats i svart för att skapa effektfulla kontraster, inte minst gäller detta taket som går i svart högglans. Takkantspoilern, takrelingen och backspegelkåporna är också de svartlackerade. Listerna runt sidorutorna, diffusorn bak, strålkastarsargarna och alla dekorlister går i svart högglans. I detta färgschema ingår dessutom de mörka LED-baklyktorna liksom de svarta, högglanspolerade 19"-lättmetallfälgarna Pretoria.

Även invändigt är det svart som dominerar. Både förare och passagerare sätter sig skönt tillrätta i R-Line-sportstolar. Mittsektionerna på dessa är klädda med högklassig nappa, och sidosektionerna med carbon-läder. Pedalerna är gjorda i borstat rostfritt stål. Instegslisterna är också de av rostfritt stål och pryds av en stilig R-Line-logo. Den nya ambientebelysningen kan skapa många olika färgscenarier i kupén.

Bilen är dessutom utrustad med nästan all ny teknik som standard, till exempel med Digital Cockpit (digitala instrument) och det glastäckta navigationssystemet Discover Pro (9,2") med sitt integrerade SIM-kort (eSIM) och sin speciella R-Line-startskärm. Tack vare nya, trådlösa App Connect, går det för första gången nu att integrera appar man har på sin iPhone trådlöst i infotainmentsystemet via Bluetooth med hjälp av Apple CarPlay.

En annan ny finess är Travel Assist. Detta assistanssystem gör Passat till en av de första bilarna i världen med vilken delvis assisterad körning är möjlig i hastigheter upp till 210 km/h. Passat kan då ta över både styrning, bromsning och acceleration själv. Allt föraren behöver göra är att hålla händerna på ratten.

Med hjälp av Volkswagens första beröringskänsliga (kapacitiva) läderklädda multifunktionsratt, som reagerar på lätt beröring, kontrollerar Passat att så verkligen är fallet. Travel Assist kombinerar frontkameran, det proaktiva fotgängarskyddet Front Assist, parkeringsassistansen Park Assist, filbytessystemet Side Assist och det adaptiva farthållarsystemet ACC till ett nytt, intelligent assistanssystem.

Till standardutrustningen hör till exempel också IQ.Light LED Matrix-strålkastare, kamerasystemet Area View och den senaste versionen av den adaptiva chassiregleringen DCC. Den sportiga karaktären hos denna modell, som designats av Volkswagen R (precis som Golf R och nya T-Roc R) framgår också av den speciella ”ESC off”-funktionen som används för att koppla ur det elektroniska stabiliseringsprogrammet vid körning på bana.

Här är Europa-versionen av uppdaterade Volkswagen Passat
Håller liv i modellen ett tag till

För tre veckor sedan fick vi se hur uppdaterade Volkswagen Passat såg ut, men då gällde det den versionen som säljs i USA. Nu får vi ta del av hur bilen som kommer att rulla i Europa och därmed Sverige ser ut. Precis som för vilken annan facelift som helst så är det lite nytt utseende och mer teknik som gäller här. Bilen får ett nytt ansikte med LED matrix-strålkastare kallade IQ.Light på tillvalslistan. Bakljusen är också LED och de har fått ett tredimensionellt utseende. I övrigt är grillen, stötfångarna och avgassystemen uppdaterade. Det erbjuds även nya fälgar i storlekarna 17-19 tum. Färgmässigt finns de nya lackerna Lapiz Blue, Bottlegreen och Sandgold. Insidan får också lite nyheter - bland annat ett nytt infotainmentsystem med pekskärm i storlekarna 6,5, 8 eller 9,2 tum. Det nya systemet kallas för MIB3 och har bland annat integrerat SIM-kort så att man kan dra igång en Wi-Fi-hotspot. Du ska kunna snacka med skärmen genom att säga "Hello Volkswagen" och sen exempelvis be den mata in hur du kör till närmaste korvkiosk. Det ska nu även finnas stöd för trådlös Apple CarPlay. Instrumentpanelen består också av en skärm och den är på 11,7 tum. Den ska ha fått bättre grafik, bättre ljus och högre pixeldensitet än föregångaren. Här finns även en ny ratt, nya dekorinlägg och nya materialval. Den analoga klockan på mittkonsolen har även ersatts med ett upplyst Passat-emblem. Motormässigt erbjuds diesel, bensin och hybrid-versioner precis som tidigare. Vill du köra diesel har du fyra alternativ som sträcker sig från 150 till 240 hästar. Bensin erbjuds från 150 till 272 hästar. Hybriden GTE finns fortfarande och den har fått ett större batteripack på 13 kWh vilket gör att man nu ska komma 5,5 mil på en laddning. Versionen parar en turbofyra på 1,4 liter som ger 115 hästar med en elmotor och en specialutvecklad sexstegad dubbelkopplingslåda. Den kombinerade effekten anges till 218 hästar. Premiär blir det på mässan i Genève nästa månad. Lansering i Tyskland blir i sommar. Några priser har vi tyvärr inte fått än. Tumnagel
35.1°
0

Uppdaterade Volkswagen Passat läcker ut
Läcker?

Volkswagen har som vi tidigare har skrivit en uppdaterad version av modellen Passat på gång och nu har officiella pressbilder på bilen läckt ut. Det vi ser här är den amerikanska versionen som bland annat har en orange reflex vid blinkersen i strålkastaren, men annars är detta ungefär hur den kommer att se ut här också. Släktskapet med Arteon blir ännu större men interiört ser det inte ut att ha hänt mycket jämfört med tidigare. Vad tycker ni? Tumnagel
26.1°
0
29.0° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 1 mar 2019, 20:00
Nya Volkswagen Passat i begränsad upplaga R-Line Edition släpps i 2 000 stycken exemplar
29.0°
0