11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Paris Passat tar ytterligare ett kliv uppåt Mer känsla av Phaeton
Passat tar ytterligare ett kliv uppåt

Volkswagen visar upp nya Passat på mässan, som tack vare sin facelift passar bättre in i övriga modellutbudet och ser numera ut nästan som en mini-Phaeton.

Sjätte generationens Passat handlar inte om ett helt ny revolutionerande bil utan det är en ansiktslyftning som vilken annan. Men det verkar ju onekligen ha fungerat genom åren, eftersom Volkswagen har sedan introduktionen -73 lyckats kränga över 15 miljoner Passater.

I vanlig facelift-anda ser bilen fräschare och lyxigare ut, som sig bör. Den har en liten touch från storebror Phaeton och ger överlag ett lite högre premiumintryck. Bilen har begåvats med LED-teknik men det går faktiskt att beställa kärran utan LED i bakljusen, vilket faktiskt är lite konstigt. De små dioderna syns ju mycket bättre och tänds snabbare, så varför Volkswagen väljer att inte standardutrusta sina bilar med det känns lite märkligt.

Mer mys på insidan med bland annat massage och ventilation i stolarna som tillval, lyxigt för att vara Passat. Alla instrument och reglage har också fått ny fräsch design. På prylsidan finns Easy Open. Easy Open i samband med Keyless Access gör att du kan öppna bakluckan genom att bara vifta med foten framför den bakre stötfångaren. I stötfångaren finns sensorer som ser rörelsen och sen poppar upp bagageluckan. Bekvämt om man kommer med fyra matkassar i famnen, är lat eller bara vill visa en cool gadget för polarna.

Sju motoralternativ finns att välja bland, från snåldieseln TDI 105 till V6. Snåljåpen har 105 hästar, 250 Nm, är miljöbilsklassad och drar så lite som 0,41 liter per mil. V6 krafsar på alla fyra hjulen, har 300 hästar och drar nu 0,92 istället för 0,98 liter per mil. Gasmotorn EcoFuel har fått sig en uppdatering och ska dra 6,6 Nm3 (4,3 kg) gas på 10 mil. Nyhet är MultiFuel, en 160-hästars motor med turbo och kompressor.

Bil, Nyheter, Volkswagen, Passat, premiär, nyhet, mässa, Paris
38.0° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 30 sep 2010, 20:17
Paris Passat tar ytterligare ett kliv uppåt Mer känsla av Phaeton
38.0°
0