41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Porsche 911 GT3 R som hybrid Två elmotorer ger racern extra knuff
Porsche 911 GT3 R som hybrid

Porsche vill inte vara utanför i hybridhysterin och presenterar därför något i hästväg, 911 GT3 R Hybrid. Bilen får hjälp av inte en utan två stycken elmotorer som ger duktigt med extra skjuts när det behövs.

GT3-racern 911 GT3 R presenterades i höstas som bilen som "nästan" vilken Svensson som helst kunde ratta på bana. Nu kommer en uppdaterad version, för den miljömedvetna som inte vill göra avkall på prestanda. Bilen ska först och främst användas till tester och för närvarande har Porsche ingen ambition att vinna några lopp med bilen.

Med dubbla elmotorer placerade i fronten som tillsammans ger 160 extra hästar blir det garanterat kul bakom ratten. Elmotorerna driver framhjulen och gör således bilen fyrhjulsdriven. Boxersexan på 4,0 liter sitter där den brukar och är oförändrad effektmässigt med sina 480 hästar. Elmotorena drivs, till skillnad från många andra hybrider, inte av ett batteri. Ett svänghjul är istället monterat på passagerarplatsen som kan rotera upp till 40 000 varv per minut. När du bromsar laddas kraften upp till elmotorerna genom svänghjulet som sen gör det möjligt att utnyttja den lagrade effekten i 6-8 sekunder. Men det gäller att nyttja de 160 hästarna på rätt ställe, så att man inte slutar upp i en däckbarriär eller liknande.

GT3 R Hybrid får premiär i Genève och kommer efter det att testas på Nürburgring.

Bil, Nyheter, Porsche, hybrid, GT3 R, Genève
38.1° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 11 feb 2010, 22:18
Porsche 911 GT3 R som hybrid Två elmotorer ger racern extra knuff
38.1°
0