32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Ringen-preppad Corsa presenterad Kaxigare attityd och mer krut
Ringen-preppad Corsa presenterad

Corsa OPC är rätt tuff som den är, men mer effekt skadar ju aldrig. Den här specialversionen kallas för Nürburgring Edition, kommer i 500 exemplar och har fått lite mer effekt för att kunna slipa tiderna ännu mer runt den legendariska slingan.

Den lilla motorn på 1,6 liter har fått en översyn både av turbon och av motorstyrningen. Bilen har även fått ett nytt avgassystem och tack vare dessa modifikationer har ingenjörerna lyckats locka fram några hästar till, från 192 kusar och 250 Nm till 210 respektive 280 Nm. En diffbroms har även monterats. Effekten slipar fartresurserna som nu säger 0-100 på 6,8 sekunder istället för 7,2. Nålen stannar först vid 230 km/h.

Chassiet har fått sig en sänkning och nya fjädrar och dämpare från Bilstein. Fram har bromsarna bytts ut mot kraftigare diton från Brembo. Utanför bromsarna sitter det 18-tummare som är speciellt framtagna för just den här versionen. Fronten är lite förändrad jämfört med Corsa OPC och bak sitter det dubbla pipor istället för triangeln i mitten som tidigare.

Den lille busbilen kommer i två olika lackalternativ, den som vi ser på bilderna heter Henna, och så finns det även en skrikgrön som kallas för Grasshopper. Sverigepremiär i höst, pris fortfarande oklart.

Bil, Nyheter, Opel, Corsa, Nürburgring, Ringen, special, OPC
38.4° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 20 apr 2011, 19:34
Ringen-preppad Corsa presenterad Kaxigare attityd och mer krut
38.4°
0