m

Seat visar Leon X-PERIENCE
Fyrhjulsdrift och plastskärmar

Seat visar Leon X-PERIENCE
Bil / Seat

Seat vill ju såklart också vara med i skogsmulle-ligan där vi bland annat hittar Volvo XC70 och Passat Alltrack och nu visas Leon X-PERIENCE. Med permanent fyrhjulsdrift från Haldex, lite högre markfrigång och ett robustare utseende ska den här knycka kunder från konkurrenterna.

Under locket finns det både bensin och diesel att välja mellan och starkast är 2.0 TDI med 184 hästar och 320 Nm. Till denna kopplas en sexstegad DSG-låda. Förbrukningen anges till 0.49 liter per mil och utsläppet till 129 gram per kilometer.

Alla nyheter finns i pressmeddelandet nedan. Bilen kommer till Sverige i slutet av året men några priser är inte klara ännu.

Visa
Pressmeddelande
Den perfekta bilen för en aktiv livsstil

SEAT Leon X-PERIENCE – perfekt för alla väglag

Permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper
TDI and TSI-motorer från 110 till 184 hästkrafter
Robust, elegant design med förstaklassig interiör
Avancerade assistanssystem som ACC med Front Assist och full LED-trålkastare
Södertälje 2014-06-23 –Nya SEAT Leon X-PERIENCE med permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper erbjuder körglädje oavsett vilken väg du väljer och vilket underlag vägen har. Det senaste tillskottet i Leon-familjen kombinerar ett känslobaserat formspråk med den allra senaste tekniken och optimal användarvänlighet. För dig som söker prestanda och säkerhet på hög nivå finns de kraftfulla och bränslesnåla TDI- och TSI-motorerna med en effekt på hela 184 hk, den senaste generationen fyrhjulsdrift från Haldex och en komplett uppsättning avancerade förarassistanssystem. Leon X-PERIENCE lanseras i Sverige i slutet av 2014.

”För SEAT i Sverige blir Leon X-PERIENCE en mycket viktig produkt. Vi breddar vårt utbud av fyrhjulsdrivna modeller och den bli ett bra komplement till Leon ST Kombi och Alhambra”, säger Åke Lundberg, märkeschef på SEAT Sverige.

Nya Leon X-PERIENCE är den sista pusselbiten i SEAT:s framgångsrika Leon-familjen. Vid sidan av den dynamiska tredörrars Leon SC, Leon i elegant femdörrarsutförande, den mångsidiga kombin Leon ST och kraftpaketet Leon CUPRA med dess utsökta vägegenskaper, är Leon X-PERIENCE den perfekta följeslagaren – en crossover för en individuell och aktiv livsstil. Självklart har bilen de karakteristiska SEAT-egenskaperna med hög kvalitet och valuta för pengarna.

"Nya Leon X-PERIENCE är en helt ny tolkning av vårt känslobaserade formspråk. Med sin funktionella estetik, blandning mellan robusthet och elegans samt hög säkerhet symboliserar den en öppenhet för nytänkande. Vi har behållit den ungdomliga andan med en tydlig känsla för livets praktikaliteter", säger Jürgen Stackman, global VD för SEAT S.A. "Leon X-PERIENCE passar SEAT perfekt. Eftersom bilen utgör nästa steg i vår varumärkesstrategi kommer den att bredda målgruppen och befästa SEAT Leons fina försäljningssiffror.

Leon X-PERIENCE bygger på Leon ST Kombi, och gemensamt för de båda modellerna är formspråket, de utsökta vägegenskaperna och de praktiska funktionerna som underlättar i vardagen. Med sin elektroniskt styrda fyrhjulsdrift från Haldex, ett chassi anpassat till körning på dåliga vägar, förhöjd markfrigång, sitt karakteristiska offroad-utseende och individuellt anpassningsbara interiör, ger den begreppet körglädje en extra dimension.

"Nya Leon X-PERIENCE är allround i ordets rätta bemärkelse samtidigt som den är en riktig crossover. Med den senaste generationens fyrhjulsdrift finns det praktiskt taget ingen väg som den inte klarar av, och den tar dig vart du än vill åka – vare sig du kör på asfalterade vägar eller på grusvägar, i solsken, i regn eller på snö. Leon X-PERIENCE garanterar körglädje med alla sinnen och största möjliga användningsområde, säger Dr. Matthias Rabe, ansvarig för R&D på SEAT S.A.

Leon X-PERIENCE med sportig design
Det lovordade formspråket hos modellerna i Leon-serien har förstärkts ytterligare i X-PERIENCE. Även här skapar de skulpterade linjerna längs bilens sidor ett fint växelspel mellan ljus och skuggor. Den dynamiska silhuetten är lång och elegant, men Leon X-PERIENCE erbjuder trots detta praktiska funktioner som täcker hela spektrat för arbete och fritid, familjen och sportaktiviteter. Bagageutrymmet kan delas in på en mängd olika sätt och har även många smarta lösningar. Lastkapaciteten är på 587 liter men kan utökas till hela 1 470 liter med baksätet nedfällt. I Leon X-PERIENCE får du plats även med stora och skrymmande föremål.

Det som ger Leon X-PERIENCE en egen, tydlig karaktär är de robusta skärm- och tröskelbreddare på trösklarna och hjulhusen, fronten har stora luftintag och inbyggda dimljus med kurvljusfunktion samt framspoilern med aluminiumfinish. Bakpartiet har fått en ny stötfångare med inlägg i aluminiumfinish och förkromade slutrör, som är standardutrustning på X-PERIENCE med TSI 180 respektive med TDI 184. I de stora hjulhusen finns det plats för de specialframtagna fälgarna med fem dubbelekrar i 17- respektive 18-tumsutförande (18 tum tillval).

Interiör med förstklassiga materialval
Med sin vassa utrustningsnivå understryker Leon X-PERIENCE sin position som en premiumbil i Leon-serien. Leon X-PERIENCE är inte bara elegant och sportig; offroad-aspekten hos Leon är spännande och inbjuder till äventyrlig körning samtidigt som den passar perfekt in i en familjs vardag.

Interiörmässigt ger de nya materialen, känslan för detaljer och en kombination av intensiva färger denna bil dess suveräna karaktär. Interiören är sportigt elegant med sin högkvalitativa textilklädsel i svart och grått. Detsamma gäller för tillvalen brun Alcantara-klädsel respektive svart skinn.

X-PERIENCE-logotypen pryder dörrtrösklarna och ratten, medan de orange sömmarna förstärker den ungdomliga framtoningen i denna bil.

Motorerna - kraft i kombination med låg bränsleförbrukning
Leon X-PERIENCE:s dynamiska köregenskaper matchas perfekt av de vridmomentstarka TDI- och TSI-motorerna. Den effektstarkaste motorn är 2.0 TDI med en effekt på 135 kW/184 hk. Med ett maximalt vridmoment på imponerande 380 Nm och DSG-växellåda som standard erbjuder Leon X-PERIENCE dynamiska köregenskaper som avverkar accelerationstiden 7,1 sekunder från 0 till 100 km/h. Att motorn är bränslesnål visar förbrukningen vid blandad körning, som endast är 4,9 liter per 100 km och CO2-utsläpp på 129 gram per kilometer. Ett annat alternativ är TDI 150 hk med 110 kW/150 hk, ett vridmoment på 320 Nm och sexväxlad manuell växellåda. Utrustad med start-/stoppsystem och system för bromskraftsåtervinning i likhet med övriga modeller i serien, är bränsleförbrukningen så låg som 4,9 liter per 100 km (CO2: 129 g/km). TDI-basmotorn har en effekt på 81 kW/110 hk och en slagvolym på 1,6 liter. Trots detta har motorn ett vridmoment på hela 250 Nm. Bränsleförbrukningen är 4,8 liter per 100 km (CO2: 125 g/km).

Bensinmotoralternativet är senaste generationens 1.8 TSI med en effekt på 132 kW/180 hk. Med sin kombination av direktinsprutning och indirekt insprutning levererar den turboladdade motorn ett vridmoment på som mest 280 Nm. Motorn kombineras som standard med samma sexstegade DSG-automatlåda som erbjuds till vår effektstarkaste TDI-motor och fås även med växlingspaddlar vid ratten. Bränsleförbrukningen är 6,6 liter/100 km (CO2: 152 g/km).

Senaste generationens fyrhjulsdrift från Haldex
Den permanenta fyrhjulsdriften hos nya Leon X-PERIENCE är ett av de modernaste och mest effektiva systemen i sitt slag. SEAT använder femte generationens Haldex-koppling. Kopplingen reagerar extremt snabbt på alla tänkbara körsituationer och bidrar därmed till att öka den aktiva säkerheten och prestandan markant.

Vid normala körförhållanden överför kopplingen det mesta av kraften från motorn till framhjulen. Om hjulen förlorar fäste överförs vridmomentet omärkligt till bakaxeln inom några millisekunder genom att en kolv pressar samman skivuppsättningarna på ett kontrollerat sätt. Den nya generationens koppling gör att den tidigare lösningen med en tryckackumulator inte längre behövs, vilket i sin tur gör att kopplingen blir mycket mer kompakt och även väger 1,4 kilo mindre än förra generationens koppling.

Drivlinan - dynamik och säkerhet oavsett underlag
Den noggrant balanserade drivlinan förstärker de dynamiska kör- och vägegenskaperna hos nya Leon ST. Fjädringen sväljer mjukt alla ojämnheter i underlaget och den direkta men följsamma styrningen ger utmärkt återkoppling.

Jämfört med Leon ST är X-PERIENCE cirka 15 mm högre, vilket motsvarar höjningen av bilens markfrigång. Fjädringen fram består av MacPherson-fjäderben med hjälpram. Leon X-PERIENCE svarar snabbt och exakt på rattutslagen och ger säker och stabil kurvtagning. Fjädringen bak består av fyra länkar som hanterar horisontella och vertikala krafter oberoende av varandra. Stötdämparna och spiralfjädrarna monteras separat – en lösning som gör att fjädringen svarar på alla situationer med extremt hög följsamhet. På samma sätt är bromssystemet hos nya SEAT Leon X-PERIENCE konstruerat för att tåla tuffa tag.

Köregenskaperna hos SEAT Leon X-PERIENCE med TDI 184 och TSI 180 kan anpassas individuellt efter ditt humör och körsituationen. SEAT Drive Profile är standard. Systemet gör det möjligt för föraren att anpassa egenskaperna för servostyrningen, hur motorn svarar på gaspådrag samt DSG-lådan i tre olika lägen: Eco, Comfort och Sport. Det finns även en individuell inställning.

Maximal säkerhet tack vare avancerade assistanssystem
Nya SEAT Leon X-PERIENCE är utrustad med avancerade assistanssystem som standard. De dynamiska kontrollsystemen fyrhjuls-EDS (elektroniska differentialspärrar på båda axlarna) och XDS (utvidgad elektronisk differentialspärr för bättre väggrepp i kurvor), ESC (elektroniskt stabiliseringsprogram) och multikollisionsbromsen ger tillsammans maximal säkerhet.

Några exempel på avancerade utrustningar som kan väljas till är LED-strålkastare, adaptiv farthållare (ACC) med nödbromsfunktion, trötthetsvarnare och Lane Assist.

Blicken riktad framåt – Leon med ACC och Front Assist
Den adaptiva farthållaren (ACC) håller den inställda hastigheten, liksom det förinställda avståndet till den framförvarande trafiken genom att automatiskt bromsa respektive accelerera bilen utifrån vad trafikrytmen kräver. Hastigheten kan förinställas i intervallet 30 till 160 km/h. ACC-radarsystemet kan användas i kombination med manuell växellåda samt DSG-automatlåda. I bilar som har utrustats med DSG-växellåda kan systemet bromsa bilen till stillastående om fordonet framför dig stannar.

Front Assist i kombination med nödbromsfunktionen kan förhindra en kollision. Systemet använder sig av en radarsensor som övervakar framförvarande trafik. Om systemet upptäcker att risken för påkörning bakifrån är överhängande i hastigheter från ca 30 till 210 km/h, varnar assistansprogrammet med en ljud- och ljussignal och förbereder bromssystemet.

Strålkastare med LED-teknik
Nya SEAT Leon X-PERIENCE finns med innovativa LED-strålkastare kombinerade med LED-baklyktor. LED-strålkastarna har en rad fördelar utöver den karakteristiska designen: De lyser upp vägen framför dig med en färgtemperatur på 5 300 Kelvin. Eftersom det är en färgtemperatur som ligger mycket nära den för solljuset mitt på dagen, är ljuset från strålkastarna mycket behagligt för ögonen. Vad gäller effektivitet drar LED-lampor mycket lite ström – halvljusen förbrukar till exempel endast 20 watt per strålkastare. De nya LED-strålkastarna är dessutom helt underhållsfria och konstruerade för att hålla lika länge som bilen.

Avancerade Infotainment-system
Nya SEAT Leon X-PERIENCE är utrustad med det allra senaste även inom infotainment-system. Kärnan i det integrerade underhållningssystemet är SEAT:s operativsystem Easy Connect, som används för att styra underhållningssystemets olika funktioner och kommunikationsutrustningen, liksom en rad andra funktioner i bilen. Gränssnittet består av en tryckkänslig pekskärm med närhetssensorer med upp till 5,8 tum som är placerad i mittkonsolen.

Svenska marknaden
SEAT Leon X-PERIENCE blir en viktig bil för SEAT i Sverige i och med kombinationen av sportigt utförande, permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper, den senaste tekniken och det stora bagaget med de praktiska funktionerna nås såväl privatkunder som tjänstebilsförare.

”Leon X-PERIENCE ger oss fortsatt bra ingång på tjänstebilsmarknaden och med exempelvis TDI 184 med DSG blir perfekt bil att erbjuda tjänstebilsföraren”, säger Åke Lundberg, märkeschef på SEAT Sverige.

I Sverige medföljer SEAT Trygghetspaket utan extra kostnad när du finansierar din Leon X-PERIENCE genom SEAT Finans. I paketet ingår 3 års fri service (eller 4500 mil, det som uppnåtts först) och en förlängd nybilsgaranti till 3 år (eller 9000 mil, det som uppnåtts först). SEAT Trygghet gäller alla SEAT-modeller.

Lanseringen av Leon X-PERIENCE sker i slutet av året. Priser och mer detaljerad information på den svenska marknaden kommer senare.
37.7°
0

Seat visar Leon X-PERIENCE

Fyrhjulsdrift och plastskärmar

Laddare och lurar försvinner även från äldre iPhone-modeller
Men de blev samtidigt lite billigare

När iPhone 12 presenterades så blev det klart att dessa kommer att levereras utan vare sig batteriladdare eller hörlurarna EarPods. I samband med detta blev det även klart att även äldre iPhone-modeller som Apple säljer kommer att levereras utan hörlurar och batteriladdare från och med nu. Det innebär att om man köper en ny iPhone 11, iPhone SE eller iPhone XR så kommer inte heller dessa att levereras med batteriladdare eller hörlurar. På bilden ovan syns till exempel vad man får i lådan om man köper en iPhone SE idag och här nedanför vad man fick om man köpte en iPhone SE för två veckor sedan. Appl har dock har sänkt priserna på de äldre iPhone-modellerna med några hundringar beroende på vilken modell man köper. Skulle man vilja köpa till ett par EarPods till sina nya iPhone kostar dessa nu 225 kronor och det samma kostar strömadaptern som krävs för att kunna ladda telefonen. Tumnagel
38.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för Mank
Premiär den 4 november

Efter teasern är det nu dags för trailern för den kommande filmen Mank. I den får vi följa manusförfattaren Herman J. Mankiewicz när han färdigställer Orson Welles legendariska film Citizen Kane. Filmen kommer till utvalda biografer och Netflix den 4 november. Tumnagel
37.2°
+
Bobby Green
0

Nya Land Rover Defender mot gamla
Vilken är bäst offroad?

Förra Land Rover Defender var kanske mer bastant än den nya, men den nya är fylld med mer teknik som gör den bättre på många punkter. Så vilken av de två är bäst när det kommer till offroad-körning? Spolier: den nya. På exakt vad ser ni i klippet. Tumnagel
37.2°
+
Bobby Green
0

Ordentlig trailer för Raya and the Last Dragon
Nytt animerat äventyr från Disney

Disney har släppt en ordentlig trailer för Raya and the Last Dragon och denna kan ni kika på ovan. I filmen får vi träffa krigaren Raya från Kumandra, en alternativ tolkning av jorden, som är rätt inställd på att hitta den sista levande draken i hopp om att rädda världen. Raya and the Last Dragon väntas ha biopremiär i mars. Tumnagel
39.7°
+
André Stray
0

Ghost of Tsushima-utvecklare verkar rekrytera till uppföljare
Peppen!

Sucker Punch har verkligen lyckats leverera ett riktigt vackert och underhållande spel med Ghost of Tsushima. Och gänget har verkligen träffat helrätt med den senaste uppdateringen som inte bara lägger till New Game+, utan även det riktigt roliga multiplayerläget Legends. Nu verkar det som att utvecklarstudion, eller i alla fall en del av den, har börjat blicka framåt och rekrytering för spelets uppföljare har dragit igång. På Sucker Punchs hemsida söker nämligen studion nytt blod för att jobba på ett kommande spel. Mer specifikt en Narrative Writer som ska jobba med en "AAA open-world experience" och ska helst vilja skriva berättelser som utspelar sig i feodala Japan. Varken Sony eller Sucker Punch har bekräftat att en uppföljare är på ingång, men vi tar ändå informationen ovan som en stark indikation att arbetet med uppföljaren har dragit igång. Ovan har ni en trailer för Ghost of Tsushima: Legends-uppdateringen som släpptes i fredags. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Volkswagen ID.3 får fem stjärnor i Euro NCAP
Volkswagens första modell med mittkrockkudde fram

Volkswagen ID.3 har nu genomgått krocktesterna hos Euro NCAP och den fick det högsta möjliga betyget fem stjärnor i samtliga fyra kategorier - skydd av vuxna, skydd av barn, oskyddade trafikanter och förarstödsystem. När det kommer till skydd av förare och passagerare fick bilen 87 procent och 89 procent när det kommer till skydd av barn. ID.3 har som första Volkswagen även en mittkrockkudde för framsätena. Den ska se till att skydda de där fram så att de inte slår i varandras huvuden vid en krock. Läs mer om Euro NCAP:s betyg på länken nedan. Tumnagel
40.1°
+
Bobby Green
0

Halloweenfirande drar igång i Apex Legends i morgon
Kommer med nya spelläget Shadow Royale

Det börjar vankas Halloween och givetvis kommer Respawn köra ett event med sådant tema. Fight or Fright kommer eventet kallas och det kommer rulla från och med i morgon till 3 november. Under eventets gång kommer spelare få tillgång till en rad olika skins med lite spöklikt tema samt ett nytt spelläge vid namn Shadow Royale. Om ni lirade förra årets Halloween-event så kommer det mesta i Shadow Royale vara familjärt, men Respawn har lagt till några intressanta ändringar. När spelare dör så förvandlas de till vålnader vars mål är att döda resten av spelarna som fortfarande är vid liv. Den här gången kommer vålnaderna vara snäppet snabbare än tidigare samt ha möjlighet att springa på väggar, vilket Titanfall-fans lär uppskatta. Utöver detta verkar det som att vi kommer få rekrytera vilda bestar som kan assistera oss under matcherna. Fight or Fright drar som sagt igång under morgondagen och starten lär ske runt 19:00. Givetvis kommer eventet vara tillgängligt på samtliga plattformar. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

iPad Air är allt från iPad Pro man behöver!
Perfekt utvalt för folket

Formen på de två senaste generationerna av iPad Pro är smått genialisk. Eller så smart är den kanske inte, förutom den stora mängden magneter som finns i den, men snyggt är det och skönt är det att hantera. Men varför ska det bara vara proffs som ska få njuta av fina saker? Det är klart att det ska finnas en likadan som är lite mer folklig! TL;DR iPad Air är den prisvärdaste i iPad-linjen, trots att vanliga iPad ger väldigt mycket för pengarna. Den nya formen och ett rackarns snabbt chip gör denna till det självklara valet för de allra flesta. Vi saknar dock 120hz-skärmen från Pro, men det är typ det enda. Tumnagel
38.9°
+
Roger Åberg
0

Microsoft börjar rulla ut höstuppdateringen för Windows 10
Skeppas med ny design på startmenyn

Microsoft har börjat rulla ut årets stora oktoberuppdatering till Windows 10 och uppdateringen kommer med lite gränssnittsändringar. Med uppdateringen får startmenyn en ny design som ska ge användaren en mer enhetlig look. Även alt tab-menyn har fått lite kärlek och Microsoft har lagt till flikar från webbläsaren Edge, vilket gör att du snabbt kan komma till rätt flik snabbare än tidigare. För folk som spelar på sina datamaskiner så kommer skärmens bilduppdateringsfrekvens bli mer tillgänglig. Direkt i inställningsmenyn för bildskärmen kommer det nu finnas ett alternativ som låter dig skifta mellan skärmens olika uppdateringsfrekvenser. Uppdateringen börjar som sagt rulla ut idag runt om i världen, men utrullningen kommer ske gradvis. Klicka in i uppdateringsfliken i inställningsmenyn för att se om ni kan uppdatera på momangen. Om inte så kan det dröja upp till någon vecka innan uppdateringen trillar in. Tumnagel
39.1°
+
André Stray
0

Atari ska släppa ett portabelt Pong
Ännu en retrokonsol visas upp

Det gamla spelföretaget Atari har de senaste åren visat upp lite spelkonsoler för retrospel men än så länge har man haft lite problem med att leverera dessa. Det verkar dock inte hindra företaget från att visa upp ännu en retrokonsol. Den här gången handlar det om konsolen " Atari Mini PONG Jr." som är framtagen för att enbart spela Pong, kanske det mest klassiska spelet som någonsin har gjorts. Konsolen är försedd med två paddlar med vilka spelarna kontrollerar barriären som förhindrar att bollen går i "mål". Två spelare kan spela mot varandra eller så kan en spelare spela mot spelets "AI". Atari Mini PONG Jr. drivs av tre stycken AA-batterier eller via en USB-kabel. Atari uppger att konsolen kommer att släppas till jul till ett än så länge okänt pris. Givet företagets problem med att leverera annat man presenterat så ska vi antagligen ta det här releasedatumet med en nypa salt. Tumnagel
35.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Motorola verkar återigen ha leveransproblem med Razr
Men vi har pillat på 5G-versionen

I slutet av förra året visade Motorola upp Razr, en fantastisk mix av framtid och retro. Men telefonen kom aldrig riktigt till marknaden, visst fanns den i butik men i små upplagor och något testexemplar dök aldrig upp på redaktionen. Nu har man släppt en ny version av Razr som man kallar för Razr 5G. Förutom det självklara, att den har 5G, så har man byggt om den lite, fixat till kameran en smula och så kan man använda den yttre skärmen ännu mer. I dag är det officiell säljstart men tyvärr kan vi inte leverera ett test, det finns helt enkelt inte några enheter att testa. Webhallen har inga telefoner i lager men mindre än fem är på ingång och Elgiganten har mindre än fem i lager. I butik finns den inte alls, så känna och klämma kan ni glömma. Så vi undrar varför Motorola släpper telefoner som man inte verkar vara redo att tillverka i någon större skala alls. Eller så är det så att man ser Razr som ett PR-jippo och helt enkelt inte tror eller vill sälja telefonen. Hur som helst så kostar den 15.990 kronor om man är sugen. Den första versionen kostade 17.990 kronor men reas nu ut för "bara" 9990 kronor. Tumnagel
37.7°
+
Roger Åberg
0

Apples HomePod kan nu fungera som ett intercom-system
Skicka röstmeddelanden till högtalare på samma nätverk

När Apple förra veckan presenterade sin smarta högtalare Homepod mini så avslöjade man även att Apples högtalarna inom kort skulle gå att använda som ett intercom-system i hemmet. Nu har den uppdateringen börjat rulla ut till Apples Homepod-högtalare skriver 9to5Mac. Med Homepods intercom-system kan användare på samma nätverk använda Homepod-högtalarna för att kommunicera med varandra. Det går att skicka meddelanden till en specifik högtalare eller broadcasta meddelanden till alla högtalare på nätverket. Intercom-funktionen går även att använda tillsammans med iPhone, iPad och Apple Watch. I videoklippet nedan snackar 9to5Mac lite mer om hur Homepods nya intercom-funktion fungerar. Tumnagel
39.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Är detta elbilstillverkaren NIOs flaggskepp?
EE7 Concept visas upp i januari

Den här bilden föreställer elbilen EE7 Concept och den sägs vara NIOs kommande flaggskepps-sedan. Eller i alla fall en förhandsvisning av den. Rykten säger att den ska presenteras officiell på eventet NIO Day som är inplanerat till den 9 januari nästa år. Bilen baseras på den senaste generationen av NP2-plattformen och produktionsversionen ska enligt uppgift börja säljas 2022 och då ha självkörning i nivå 4. Tumnagel
37.7°
+
Bobby Green
0

Lumio presenterar den lysande högtalaren Teno
Om du vill ha lite mer fantasy i ditt hem

Belysnings-företagert Lumio har utvecklat en högtalare som man kallar för Teno vilken man nu har börjar crowdfunda på Kickstarter. Teno är små högtalare på 10W och designen ska ha hämtat inspiration från kintsugi, en japansk konstform där man lagar trasigt porslin och förser skarvarna med guld-, silver- eller platina-lack. De koppas via Bluetooth till en mobil eller annan musikmaskin med stöd för Bluetooth. Högtalarna drivs via ett uppladdningsbart batteri och batteritiden varierar lite beroende på hur starkt man låter högtalarens lampa lysa och hur högt man spelar musik från högtalarna. Mellan 4 och 8 timmar uppges batteriet klara sig. Volym och annat går att kontrollera via touch-kontroller på högtalarens sida vilket syns i videon här nedanför. Teno ska kostar 300 dollar när de släpps i butik men går att få från 240 dollar om man hoppar på Lumios kampanj på Kickstarter. Leveranserna är sagda ska börja i maj 2021. Tumnagel
38.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Willow blir tv-serie på Disney+
George Lucas klassiker får en uppföljare

Det är nu klart att George Lucas Willow kommer att få en uppföljning i form av en tv-serie som kommer att sändas på Disney+. Det snackades redan förra året om att det eventuellt skulle komma en efterföljare till Willow och nu bekräftar Disney att det blir en ny tv-serie om den arge bonden Willow Ufgood. Filmen Willow regisserades av Ron Howard och han kommer att producera den kommande tv-serien. Warwick Davis spelade Willow för 32 år sedan och han kommer även att spela samma roll i den kommande tv-serien. I filmen kunde tittarna se Val Kilmer som legoknekten Madmartigan men om även han är aktuellt för tv-serien återstår att se. När vi kan få se tv-serien Willow på Disney+ finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovan hittas trailern till Willow från 1988. Tumnagel
44.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

New York Auto Show flyttas till augusti 2021
Istället för april

Planen var att årets upplaga av New York Auto Show skulle äga rum mellan den 10-19 april. I mars insåg man att detta inte skulle gå och valde då att skjuta fram det hela till den 28 augusti-6 september istället. I maj meddelade man att showen ställdes in helt i år. Efter det kom man med ett nytt datum för nästa år, den 2-11 april. Men man inser att detta inte heller kommer gå så nu är det senaste budet 20-29 augusti 2021. Om man även kommer behöva justera detta datum återstår att se. Tumnagel
37.1°
+
Bobby Green
0

Humorgänget Aunty Donna får Netflix-show
Har premiär 11 november

Det australiensiska humorgänget Aunty Donna har fått göra lite humorshow som kommer visas på Netflix om några veckor. Aunty Donnax27s Big Olx27 House of Fun kommer bestå av en hel del trams i form av olika sketcher och serien kommer även gästas av ett och annat familjärt ansikte. Ovan har ni en trailer för serien samt en guide om hur man lägger till serien i sin önskelista. Bonusvideo nedan. Tumnagel
37.7°
+
André Stray
0

Adobe släpper Illustrator till iPad
Rita vektorer med stylus eller dina fingrar

Förra året visade Adobe upp en version av sitt ritprogram Illustrator till iPad och nu har man släppt detta till Apples tablet. Illustrator för iPad har anpassats för att kunna använda iPadens pekskärm samt den tillhörande stylusen när man arbetar i det vektorbaserade ritprogrammet. En del av de funktioner som finns i desktop-varianten av Illustrator saknas i iPad-versionen men basfunktionerna som antagligen räcker för de flesta användare ska finnas med i appen. Illustrator för iPad går att ladda ner och testat gratis i sju dagar. Därefter krävs en licens om användaren inte redan har en Creative Cloud-licens från Adobe. Tumnagel
39.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Buda hem Neos kläder från The Matrix Reloaded
Eller Jokerns slips

I år kommer Prop Stores årliga auktion med ikoniska grejer från både TV-shower och filmer att innehålla saker från bland annat Pretty Woman, Alien och The Matrix Reloaded. Totalt handlar det om 900 stycken olika saker som ska auktioneras iväg. Från Matrix kommer Neos outfit att erbjudas och den väntas gå för mellan 52.000 och 78.000 dollar. Andra godsaker är Jokerns slips från The Dark Knight som väntas gå för mellan 10.000 och 13.000 dollar. Sen kommer även Obi-Wan Kenobis ljussabel från Star Wars: Revenge of the Sith att klubbas iväg, och den väntas gå för mellan 103.000 och 155.000 dollar. Den 29 oktober kommer katalogen med allt som erbjuds att gå live på länken nedan. Själva auktionen äger rum mellan den 1-2 december. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

71 Nirvana-riffs på fem minuter
Det svänger ju

Den här killen gillar verkligen Nirvana och bestämde sig för att spela så många riffs från bandets låtar som möjligt på fem minuter och det blev 71 stycken. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Rockgruppen KISS presenterar mörk rom
Lanseras idag

Den legendariska rockgruppen KISS lanserar idag KISS Black Diamond Premium Dark Rum - deras första mörka rom i samlingen KISS Rum Kollection. Romen är döpt efter en av gruppens mest kända låtar och den har lagrats på ekfat i upp till 15 år. Smaken ska ha väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad. Romen har en alkoholhalt på 40 procent och för en flaska som rymmer 50 centiliter får man betala 369 kronor. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Miley Cyrus gör cover på The Cranberries Zombie
Och några andra låtar

Små ställen med live-scener har det ganska så tufft just nu i corona-tider. För att försöka göra något i alla fall anordnades National Independent Venue Association en tre dagar lång virtuell festival som de kallade Save Our Stages. 35 stycken olika artister deltog över hela USA, däribland Macklemore, Foo Fighters, Reba McEntire och Miley Cyrus. Här får vi se och höra Miley på nattklubben Whiskey a Go Go i Los Angeles där hon bland annat framför The Cranberries klassiker Zombie. Bonusklipp nedan. Tumnagel
96kg
+
Bobby Green

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ny glass med glöggsmak
Årets julnyhet från Sia

Sia presenterar nu årets Tomteglass och det är Glöggmys. Precis som namnet antyder handlar det om glass med smak av glögg. Det finns även slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel i byttan. Släpps i butik i begränsad upplaga i slutet av oktober. Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Baileys Salted Caramel nu i ordinarie sortimentet
Hurra!

Baileys Salted Caramel blir nu en permanent medlem i Baileys-familjen. Här har man som väntat blandat Baileys Original Irish Cream med karamell och salt och fått till den omåttligt populära kombinationen salted caramel. Alkoholhalten ligger på 17 procent. En flaska blir din för 205 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

The Kinks - You Really Got Me
Fredagsklassikern

I år är det 50 år sedan den brittiska rockgruppen The Kinks släppte albumet Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One. Denna platta anses vara en av gruppens allra bästa och den största hiten därifrån är Lola. En av gruppens mest kända låtar lär dock vara You Really Got Me så därför kör vi den som klassiker denna vecka. För att fira 50-årsjubileet kommer en Deluxe Box som innehåller nya versioner och outgivet material att släppas den 11 december. Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka

Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Idag är det Internationella champagnedagen!
Tut i luren!

Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas. Som av en händelse är det även internationella champagnedagen idag så om man vill kan man ju skåla i denna dryck. Grattis på fredag! Tumnagel
104kg
+
Bobby Green

Polare hjälper Polarbröd
Bagerier går samman för att göra bröden

I slutet av augusti härjade en brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn och tyvärr gick stället inte att rädda. Man kommer att bygga upp bageriet igen men det kommer ta tid. För att fortfarande kunna erbjuda samma utbud som tidigare har man lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. Det är ett samarbete med andra bagerier som gör att några av tillverkarens favoriter har kunnat bakas igen tidigare än beräknat. Från och med nästa vecka ska alla fyra Polarpolare finnas ute i butik. Produkterna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd kan tillverka de själva igen. Snart drar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn igång och man hoppas kunna vara i drift om ett år. Tumnagel
376kg
+
Bobby Green

Ikea lanserar nya doftljus
I samarbete med grundaren av Byredo

Byredo är ett svenskt företag som grundades 2006 av Ben Gorham. Företaget tillverkar dofter, lädervaror och accessoarer. Nu presenterar Ikea doftljus-kollektionen Osynlig som är ett samarbete med Byredo. Det finns 13 stycken olika att välja mellan och dofterna ska väcka minnen och förstärka känslan av att vara hemma. Några av dofterna är Granatäpple och bärnsten, Fikon och cypress, Persikeblomma och bambu och Tobak och honung. Ljusen lanseras den 6 november. Priset ligger på mellan 49 och 249 kronor. Läs mer i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green