m

Seat visar Leon X-PERIENCE
Fyrhjulsdrift och plastskärmar

Seat visar Leon X-PERIENCE
Bil / Seat

Seat vill ju såklart också vara med i skogsmulle-ligan där vi bland annat hittar Volvo XC70 och Passat Alltrack och nu visas Leon X-PERIENCE. Med permanent fyrhjulsdrift från Haldex, lite högre markfrigång och ett robustare utseende ska den här knycka kunder från konkurrenterna.

Under locket finns det både bensin och diesel att välja mellan och starkast är 2.0 TDI med 184 hästar och 320 Nm. Till denna kopplas en sexstegad DSG-låda. Förbrukningen anges till 0.49 liter per mil och utsläppet till 129 gram per kilometer.

Alla nyheter finns i pressmeddelandet nedan. Bilen kommer till Sverige i slutet av året men några priser är inte klara ännu.

Visa
Pressmeddelande
Den perfekta bilen för en aktiv livsstil

SEAT Leon X-PERIENCE – perfekt för alla väglag

Permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper
TDI and TSI-motorer från 110 till 184 hästkrafter
Robust, elegant design med förstaklassig interiör
Avancerade assistanssystem som ACC med Front Assist och full LED-trålkastare
Södertälje 2014-06-23 –Nya SEAT Leon X-PERIENCE med permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper erbjuder körglädje oavsett vilken väg du väljer och vilket underlag vägen har. Det senaste tillskottet i Leon-familjen kombinerar ett känslobaserat formspråk med den allra senaste tekniken och optimal användarvänlighet. För dig som söker prestanda och säkerhet på hög nivå finns de kraftfulla och bränslesnåla TDI- och TSI-motorerna med en effekt på hela 184 hk, den senaste generationen fyrhjulsdrift från Haldex och en komplett uppsättning avancerade förarassistanssystem. Leon X-PERIENCE lanseras i Sverige i slutet av 2014.

”För SEAT i Sverige blir Leon X-PERIENCE en mycket viktig produkt. Vi breddar vårt utbud av fyrhjulsdrivna modeller och den bli ett bra komplement till Leon ST Kombi och Alhambra”, säger Åke Lundberg, märkeschef på SEAT Sverige.

Nya Leon X-PERIENCE är den sista pusselbiten i SEAT:s framgångsrika Leon-familjen. Vid sidan av den dynamiska tredörrars Leon SC, Leon i elegant femdörrarsutförande, den mångsidiga kombin Leon ST och kraftpaketet Leon CUPRA med dess utsökta vägegenskaper, är Leon X-PERIENCE den perfekta följeslagaren – en crossover för en individuell och aktiv livsstil. Självklart har bilen de karakteristiska SEAT-egenskaperna med hög kvalitet och valuta för pengarna.

"Nya Leon X-PERIENCE är en helt ny tolkning av vårt känslobaserade formspråk. Med sin funktionella estetik, blandning mellan robusthet och elegans samt hög säkerhet symboliserar den en öppenhet för nytänkande. Vi har behållit den ungdomliga andan med en tydlig känsla för livets praktikaliteter", säger Jürgen Stackman, global VD för SEAT S.A. "Leon X-PERIENCE passar SEAT perfekt. Eftersom bilen utgör nästa steg i vår varumärkesstrategi kommer den att bredda målgruppen och befästa SEAT Leons fina försäljningssiffror.

Leon X-PERIENCE bygger på Leon ST Kombi, och gemensamt för de båda modellerna är formspråket, de utsökta vägegenskaperna och de praktiska funktionerna som underlättar i vardagen. Med sin elektroniskt styrda fyrhjulsdrift från Haldex, ett chassi anpassat till körning på dåliga vägar, förhöjd markfrigång, sitt karakteristiska offroad-utseende och individuellt anpassningsbara interiör, ger den begreppet körglädje en extra dimension.

"Nya Leon X-PERIENCE är allround i ordets rätta bemärkelse samtidigt som den är en riktig crossover. Med den senaste generationens fyrhjulsdrift finns det praktiskt taget ingen väg som den inte klarar av, och den tar dig vart du än vill åka – vare sig du kör på asfalterade vägar eller på grusvägar, i solsken, i regn eller på snö. Leon X-PERIENCE garanterar körglädje med alla sinnen och största möjliga användningsområde, säger Dr. Matthias Rabe, ansvarig för R&D på SEAT S.A.

Leon X-PERIENCE med sportig design
Det lovordade formspråket hos modellerna i Leon-serien har förstärkts ytterligare i X-PERIENCE. Även här skapar de skulpterade linjerna längs bilens sidor ett fint växelspel mellan ljus och skuggor. Den dynamiska silhuetten är lång och elegant, men Leon X-PERIENCE erbjuder trots detta praktiska funktioner som täcker hela spektrat för arbete och fritid, familjen och sportaktiviteter. Bagageutrymmet kan delas in på en mängd olika sätt och har även många smarta lösningar. Lastkapaciteten är på 587 liter men kan utökas till hela 1 470 liter med baksätet nedfällt. I Leon X-PERIENCE får du plats även med stora och skrymmande föremål.

Det som ger Leon X-PERIENCE en egen, tydlig karaktär är de robusta skärm- och tröskelbreddare på trösklarna och hjulhusen, fronten har stora luftintag och inbyggda dimljus med kurvljusfunktion samt framspoilern med aluminiumfinish. Bakpartiet har fått en ny stötfångare med inlägg i aluminiumfinish och förkromade slutrör, som är standardutrustning på X-PERIENCE med TSI 180 respektive med TDI 184. I de stora hjulhusen finns det plats för de specialframtagna fälgarna med fem dubbelekrar i 17- respektive 18-tumsutförande (18 tum tillval).

Interiör med förstklassiga materialval
Med sin vassa utrustningsnivå understryker Leon X-PERIENCE sin position som en premiumbil i Leon-serien. Leon X-PERIENCE är inte bara elegant och sportig; offroad-aspekten hos Leon är spännande och inbjuder till äventyrlig körning samtidigt som den passar perfekt in i en familjs vardag.

Interiörmässigt ger de nya materialen, känslan för detaljer och en kombination av intensiva färger denna bil dess suveräna karaktär. Interiören är sportigt elegant med sin högkvalitativa textilklädsel i svart och grått. Detsamma gäller för tillvalen brun Alcantara-klädsel respektive svart skinn.

X-PERIENCE-logotypen pryder dörrtrösklarna och ratten, medan de orange sömmarna förstärker den ungdomliga framtoningen i denna bil.

Motorerna - kraft i kombination med låg bränsleförbrukning
Leon X-PERIENCE:s dynamiska köregenskaper matchas perfekt av de vridmomentstarka TDI- och TSI-motorerna. Den effektstarkaste motorn är 2.0 TDI med en effekt på 135 kW/184 hk. Med ett maximalt vridmoment på imponerande 380 Nm och DSG-växellåda som standard erbjuder Leon X-PERIENCE dynamiska köregenskaper som avverkar accelerationstiden 7,1 sekunder från 0 till 100 km/h. Att motorn är bränslesnål visar förbrukningen vid blandad körning, som endast är 4,9 liter per 100 km och CO2-utsläpp på 129 gram per kilometer. Ett annat alternativ är TDI 150 hk med 110 kW/150 hk, ett vridmoment på 320 Nm och sexväxlad manuell växellåda. Utrustad med start-/stoppsystem och system för bromskraftsåtervinning i likhet med övriga modeller i serien, är bränsleförbrukningen så låg som 4,9 liter per 100 km (CO2: 129 g/km). TDI-basmotorn har en effekt på 81 kW/110 hk och en slagvolym på 1,6 liter. Trots detta har motorn ett vridmoment på hela 250 Nm. Bränsleförbrukningen är 4,8 liter per 100 km (CO2: 125 g/km).

Bensinmotoralternativet är senaste generationens 1.8 TSI med en effekt på 132 kW/180 hk. Med sin kombination av direktinsprutning och indirekt insprutning levererar den turboladdade motorn ett vridmoment på som mest 280 Nm. Motorn kombineras som standard med samma sexstegade DSG-automatlåda som erbjuds till vår effektstarkaste TDI-motor och fås även med växlingspaddlar vid ratten. Bränsleförbrukningen är 6,6 liter/100 km (CO2: 152 g/km).

Senaste generationens fyrhjulsdrift från Haldex
Den permanenta fyrhjulsdriften hos nya Leon X-PERIENCE är ett av de modernaste och mest effektiva systemen i sitt slag. SEAT använder femte generationens Haldex-koppling. Kopplingen reagerar extremt snabbt på alla tänkbara körsituationer och bidrar därmed till att öka den aktiva säkerheten och prestandan markant.

Vid normala körförhållanden överför kopplingen det mesta av kraften från motorn till framhjulen. Om hjulen förlorar fäste överförs vridmomentet omärkligt till bakaxeln inom några millisekunder genom att en kolv pressar samman skivuppsättningarna på ett kontrollerat sätt. Den nya generationens koppling gör att den tidigare lösningen med en tryckackumulator inte längre behövs, vilket i sin tur gör att kopplingen blir mycket mer kompakt och även väger 1,4 kilo mindre än förra generationens koppling.

Drivlinan - dynamik och säkerhet oavsett underlag
Den noggrant balanserade drivlinan förstärker de dynamiska kör- och vägegenskaperna hos nya Leon ST. Fjädringen sväljer mjukt alla ojämnheter i underlaget och den direkta men följsamma styrningen ger utmärkt återkoppling.

Jämfört med Leon ST är X-PERIENCE cirka 15 mm högre, vilket motsvarar höjningen av bilens markfrigång. Fjädringen fram består av MacPherson-fjäderben med hjälpram. Leon X-PERIENCE svarar snabbt och exakt på rattutslagen och ger säker och stabil kurvtagning. Fjädringen bak består av fyra länkar som hanterar horisontella och vertikala krafter oberoende av varandra. Stötdämparna och spiralfjädrarna monteras separat – en lösning som gör att fjädringen svarar på alla situationer med extremt hög följsamhet. På samma sätt är bromssystemet hos nya SEAT Leon X-PERIENCE konstruerat för att tåla tuffa tag.

Köregenskaperna hos SEAT Leon X-PERIENCE med TDI 184 och TSI 180 kan anpassas individuellt efter ditt humör och körsituationen. SEAT Drive Profile är standard. Systemet gör det möjligt för föraren att anpassa egenskaperna för servostyrningen, hur motorn svarar på gaspådrag samt DSG-lådan i tre olika lägen: Eco, Comfort och Sport. Det finns även en individuell inställning.

Maximal säkerhet tack vare avancerade assistanssystem
Nya SEAT Leon X-PERIENCE är utrustad med avancerade assistanssystem som standard. De dynamiska kontrollsystemen fyrhjuls-EDS (elektroniska differentialspärrar på båda axlarna) och XDS (utvidgad elektronisk differentialspärr för bättre väggrepp i kurvor), ESC (elektroniskt stabiliseringsprogram) och multikollisionsbromsen ger tillsammans maximal säkerhet.

Några exempel på avancerade utrustningar som kan väljas till är LED-strålkastare, adaptiv farthållare (ACC) med nödbromsfunktion, trötthetsvarnare och Lane Assist.

Blicken riktad framåt – Leon med ACC och Front Assist
Den adaptiva farthållaren (ACC) håller den inställda hastigheten, liksom det förinställda avståndet till den framförvarande trafiken genom att automatiskt bromsa respektive accelerera bilen utifrån vad trafikrytmen kräver. Hastigheten kan förinställas i intervallet 30 till 160 km/h. ACC-radarsystemet kan användas i kombination med manuell växellåda samt DSG-automatlåda. I bilar som har utrustats med DSG-växellåda kan systemet bromsa bilen till stillastående om fordonet framför dig stannar.

Front Assist i kombination med nödbromsfunktionen kan förhindra en kollision. Systemet använder sig av en radarsensor som övervakar framförvarande trafik. Om systemet upptäcker att risken för påkörning bakifrån är överhängande i hastigheter från ca 30 till 210 km/h, varnar assistansprogrammet med en ljud- och ljussignal och förbereder bromssystemet.

Strålkastare med LED-teknik
Nya SEAT Leon X-PERIENCE finns med innovativa LED-strålkastare kombinerade med LED-baklyktor. LED-strålkastarna har en rad fördelar utöver den karakteristiska designen: De lyser upp vägen framför dig med en färgtemperatur på 5 300 Kelvin. Eftersom det är en färgtemperatur som ligger mycket nära den för solljuset mitt på dagen, är ljuset från strålkastarna mycket behagligt för ögonen. Vad gäller effektivitet drar LED-lampor mycket lite ström – halvljusen förbrukar till exempel endast 20 watt per strålkastare. De nya LED-strålkastarna är dessutom helt underhållsfria och konstruerade för att hålla lika länge som bilen.

Avancerade Infotainment-system
Nya SEAT Leon X-PERIENCE är utrustad med det allra senaste även inom infotainment-system. Kärnan i det integrerade underhållningssystemet är SEAT:s operativsystem Easy Connect, som används för att styra underhållningssystemets olika funktioner och kommunikationsutrustningen, liksom en rad andra funktioner i bilen. Gränssnittet består av en tryckkänslig pekskärm med närhetssensorer med upp till 5,8 tum som är placerad i mittkonsolen.

Svenska marknaden
SEAT Leon X-PERIENCE blir en viktig bil för SEAT i Sverige i och med kombinationen av sportigt utförande, permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper, den senaste tekniken och det stora bagaget med de praktiska funktionerna nås såväl privatkunder som tjänstebilsförare.

”Leon X-PERIENCE ger oss fortsatt bra ingång på tjänstebilsmarknaden och med exempelvis TDI 184 med DSG blir perfekt bil att erbjuda tjänstebilsföraren”, säger Åke Lundberg, märkeschef på SEAT Sverige.

I Sverige medföljer SEAT Trygghetspaket utan extra kostnad när du finansierar din Leon X-PERIENCE genom SEAT Finans. I paketet ingår 3 års fri service (eller 4500 mil, det som uppnåtts först) och en förlängd nybilsgaranti till 3 år (eller 9000 mil, det som uppnåtts först). SEAT Trygghet gäller alla SEAT-modeller.

Lanseringen av Leon X-PERIENCE sker i slutet av året. Priser och mer detaljerad information på den svenska marknaden kommer senare.
37.7°
0

Seat visar Leon X-PERIENCE

Fyrhjulsdrift och plastskärmar

Dansk musik åter på YouTube igen
Hurra!

I somras skrev vi att dansk musik plockats bort från YouTube då man inte kunde komma överens om upphovsrättsersättning till artisterna. Nu har videotjänsten och rättighetsorganisationen Polaris ingått ett nytt avtal och musiken är tillbaka - hurra! Bonusklipp nedan. Tumnagel
38.1°
+
Bobby Green
0

Säg hej till Sackboy i Sackboy: A Big Adventure
LittleBigPlanet-avstickaren släpps

Sumo Digital har släppt en video om kommande Sackboy: A Big Adventure där vi får säga tjenixen till Sackboy, som vi kommer få tillbringa en hel del kvalitetstid med i det kommande plattformspelet. Sackboy: A Big Adventure släpps 19 november till både PS4 och PS5. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Steve från Minecraft kommer till Super Smash Bros Ultimate
Med vänner!

Har du spelat massvis med Super Smash Bros Ultimate och tänkt att det skulle vara perfekt att peta in Steve från Minecraft? Då hade undertecknad kallat dig för en regelrätt tokstolle, men undertecknad skulle haft fel. För Steve, med flera, från Minecraft kommer bli tillgängliga som kämpar i Super Smash Bros Ultimate inom kort. De nya spelbara karaktärerna kommer ha förmågor vi fått se i Minecraft som bland annat möjligheten bygga saker, använda explosiva varor och leka runt med gruvvagnar. Givetvis kommer karaktärerna ackompanjeras av Minecraft-miljöer. Spelets game director Masahiro Sakurai säger detta om Minecraft-tillskottet: “Even I didn’t think this day would come. When thinking about new fighters for this game, we don’t just pick my favorites or draw from a hat. More often than not, these discussions start by Nintendo approaching me with an idea. Of course, if I can’t do that idea justice, I’ll tell them no.” Mer info om Minecraft-DLC:t till Super Smash Bros Ultimate kommer på lördag i samband med Minecraft Live. Hela strömmen Minecraft-grejerna presenterades under har ni nedan. Tumnagel
39.7°
+
André Stray
0

Snart kan Google Assistant vänta i telefonköer åt dig
Så att du kan göra något vettigare under tiden

I samband med att Google igår presenterade sina nya Pixel-modeller så visade man även upp en ny funktion till telefon-appen som man kallar för "On Hold". On Hold är en funktion som låter Google Assistant vänta i telefonköer istället för att man själv ska behöva göra det. När Google Assistant märker att någon svarar i andra ändan av luren så meddelas man om detta och kan då börja tala med företaget eller personen man ringt upp. Googles On Hold-funktion kommer att släppas i en preview-version i USA till deras nyligen presenterade Pixel 5 och Pixel 4a (5G). När vi kan få se en bredare lansering på andra marknader av telefonkö-funktionen finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
49.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Mer om Ford Mustang Cobra Jet 1400
Häng med bakom kulisserna

Fords eldrivna Mustang Cobra Jet 1400 är det galnaste tillverkaren har tryckt ur sig på länge. I det här klippet får vi hänga med bakom kulisserna en sväng och se hur den blev till. Tumnagel
38.1°
+
Bobby Green
0

Super Mario Bros. 35 ute nu!
Visa vem som är bäst på Super Mario

Hur bra är du på Super Mario Bros. till NES? Då bör du visa det i nya Super Mario Bros. 35 som släppts gratis för prenumeranter av Nintendo Switch Online. I spelet får vi utmana Super Mario-spelare världen över i en battle royale-version av det klassiska spelet där det helt enkelt gäller att ta sig så långt som möjligt i spelet utan att kola vippen. Super Mario Bros. 35 är som sagt ute nu och spelet hittar ni i Nintendos eShop. Tumnagel
41.3°
+
André Stray
0

Timex släpper klassikern Digital LCA på nytt
Om du tröttnat på smarta klockor

Timex har börjat släppa nyutgåvor på en del av sina klassiska modeller och nu kommerd digitalklockan Timex Digital LCA i en nyutgåva. Det handlar om en klocka som ursprungligen släpptes 1987. Då räknades digitalklockor som nymodigheter. För att få klockanvändare att känna sig bekväma med klockan förseddes denna med en digital version av analog tidsvisning. Klockan visar även tiden i digitalt format i skärmens nederkant såväl som vilken veckodag och datum det är. Q Timex Reissue Digital LCA kostar 150 dollar och går att få i färgerna guld eller silver. Tumnagel
41.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft presenterar ny mus, tangentbord och numpad
Gulligt!

Microsoft har inte bara visat upp lite nya datorer under dagen, utan även lite nya tillbehör. Mer specifikt en ny mus, nytt tangentbord och en trådlös numpad som kan vara kalas för folk som älskar att knappa in siffror. Tangentbordet går under namnet Designer Compact Keyboard och beskrivs som ett smalt, nätt och elegant skrivdon. Tangentbordet har en batteritid på upp till två år och kan kopplas till upp till tre enheter via Bluetooth. Priset kommer ligga på motsvarande 70 dollar. Känner man sig tillfredsställd på tangentbordsfronten men vill ha en numpad, så kommer man kunna lägga vantarna på en sådan för 25 dollar. Sist men inte minst har vi en liten tjusig Microsoft-märkt mus vid namn Bluetooth Ergonomic Mouse. Den trådlösa musen kommer i USA kosta 50 dollar och erbjuda en lätt upplevelse som enligt Microsoft ska hålla länge. Extra trevligt är tumstödet på vänstra sidan, vilket alltid är härligt att ha på en mus. Samtliga prylar lär dyka upp på Microsofts hemsida samt i välsorterade elektronikbutiker inom kort. Tumnagel
40.6°
+
André Stray
0

Crossplay kommer till Apex Legends nästa vecka
Och nytt event drar igång i samma veva

I somras blev det känt att Apex Legends kommer få crossplay-stöd under hösten och nu har vi fått reda på när systemet kommer börja testas. 6 oktober kommer crossplay börja betatestas och detta betyder att spelare på PS4, Xbox One och PC kommer kunna lira tillsammans. Crossplay kommer aktiveras automatiskt, men det kommer finnas möjlighet att stänga av det om man vill. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

BMW presenterar X2 M Mesh Edition
Fräsar till din bil lite

M Mesh Edition är namnet på en ny specialversion av BMW X2 och så här ser den ut. Paketet erbjuds till X2 sDrive28i och X2 xDrive28i och här har man blandat in en del från M Sport X samtidigt som M Sport Exterior, Shadowline och Extended Shadowline-paketen är standard. Man kan välja mellan fem olika lackalternativ - Alpine White, Brooklyn Grey Metallic, Phytonic Blue Metallic, Black Sapphire Metallic och Sunset Orange Metallic. Till detta får man svarta och orange dekaler som får bilen att se lite fräsigare ut - eller som en sneaker. Vidare får bilen unika 19- eller 20-tumsfälgar som även dessa har svarta och orange detaljer. Insidan får bland annat M Sport-stolar i läder med kontrasterande sömmar. M Mesh Edition-kostar 3550 dollar extra. Tumnagel
37.7°
+
Bobby Green
0

Marshall släpper ny version av sina Major-hörlurar
Major IV utlovar 80 timmars batteritid och har stöd för trådlös laddning

Marshall har släppt en ny version av sina klassiska Major-hörlurar och dessa utlovar en batteritid på upp till 80 timmar. Marshall Major IV har dessutom fått stöd för den trådlösa laddnings-standarden Qi. Det innebär bland annat att man skulle kunna ladda hörlurarna via mobiltelefoner som stödjer omvänd laddning, det vill säga mobiltelefoner som går att använda som powerbanks med stöd för trådlös laddning. Marshall uppger även att den fjärde generationen av Major-hörlurarna ska vara bekvämare att använda tack vare att öronmuffarna blivit mjukare. Marshall Major IV går att förbeställa nu och kostar 1500 kronor. Leveranserna drar igång 14 oktober. Den trådlösa laddningsplattan som syns på bilden nedan inkluderas inte. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Grönlands is smälter snabbare än vad den gjort på 12.000 år
Kan vara helt borta om 1000 år

Forskare skriver i en nyligen publicerad forskningsrapport i Nature att Grönlands istäcke nu smälter snabbare än vad det har gjort de senaste 12.000 åren. Baserat på sina undersökningar tror forskarna att avsmältningen från Grönland kan leda till att världens havsnivåer höjs med mellan 2 - 10 centimeter till nästa århundrade om isen på Grönland fortsätter att smälta i den nuvarande takten. Mätningarna visar att Grönlands istäcke krympte mellan 10.000 - 7000 år sedan för att därefter börja växa sig större igen. På grund av den globala uppvärmingen har istäcket på Grönland återigen börjar krympa och skulle avsmältningen fortsätta i den här takten tror forskarna att all is på Grönland kan ha försvunnit om 1000 år. Andy Aschwanden, från Geophysical Institute på University of Alaska Fairbanks, säger i en kommentar till den senaste studien av det grönländska istäcket: "We are increasingly certain that we are about to experience unprecedented rates of ice loss from Greenland, unless greenhouse gas emissions are substantially reduced." Tumnagel
27.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Audi har startat rejset för att komma ikapp Tesla
Herbert Diess pratar om Artemis-projektet

Herbert Diess som är vd för Volkswagen och ordförande i Volkswagen Group pratade nyligen på det årliga mötet om Audis framtid. Där tog han bland annat upp Artemis-projektet och att Audi nu har startat rejset för att komma ikapp Tesla. Artemis handlar om en fullt autonom bil som ska komma 2024 och troligtvis handlar det om en vidareutveckling av konceptet Aicon som vi först såg 2017. Audis Car.Software.Org-gäng har fått i uppdrag att utveckla helt ny mjukvara till bilen och denna skulle kunna delas med övriga i Volkswagen-familjen i framtiden. En första titt på vad man skapat ska visas någon gång nästa år. Bilen kommer att bli den första att köra det helt nya operativsystemet VW.OS. Modellen e-tron GT är fortfarande på gång och målet är att produktionen av den ska dra igång senare i år. Q4 e-tron och Q4 Sportback e-tron är också helt eldrivna modeller som kommer nästa år. Tumnagel
45.2°
+
Bobby Green
0

Spelmedier tycker till om singleplayer i Star Wars: Squadrons
EA verkar ha levererat ett bra Star Wars-spel igen!

I morgon är det dags att kasta oss in i diverse farkoster från Star Wars-universumet och skjuta på varandra. Star Wars: Squadrons kommer nämligen släppas då, men redan nu får vi reda på hur singleplayerkampanjen är. Enligt recensionerna verkar kampanjen vara en fröjd att lira igenom, speciellt om man är Star Wars-fan och har tillgång till VR-headset. Åsikter om multiplayer kommer senare då servrarna inte riktigt är allt för välbefolkade såhär innan spelet släppts. IGN:s åsikter har ni ovan och åsikter samt gameplay från bland annat Gamespot och Tested har ni nedan. Star Wars: Squadrons släpps i morgon till PC, PS4 och Xbox One. Spelare på PC och PS4 kommer kunna avnjuta spelet i VR, vilket enligt gameplayvideorna nedan ser riktigt flådigt ut. Tumnagel
39.9°
+
André Stray
0

Betala P-appen har kommit i ny version
Men verkar strula på Android

I Stockholm så har staden en app för parkering som heter Betala P och den har varit katastrof rätt länge. Förra sommaren bytte man betalningssystem och när vi undersökte saken här på Feber så visade det sig att man låg mellan leverantörer och att en helt ny app var på gång. Nu är den äntligen här och den är på både vackrare och härligare det lilla jag har testat. Man kan betala med kort men också med Swish vilket är smidigare. Utrullningen har däremot gått så där, i alla fall på Android. Där funkar det inte alls just nu, men som tur är finns det en webbversion av appen som man kan använda. Nya Betala P bygger på en app som heter Flowbird. Tumnagel
36.8°
+
Roger Åberg
0

Trailern för Borat Subsequent Moviefilm är här!
Very nice!

Tidigare idag släpptes en teaser för Borat 2 samt information om att en ordentlig trailer skulle släppas under morgondagen. Undertecknad missade helt det här med tidszoner och att i morgon också kan betyda senare idag. Detta är helt skitsamma då vi är svinglada att få se den ordentliga trailern för Borat 2, eller Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan som filmens fulla titel lyder. Borat Subsequent Moviefilm släpps 23 oktober på Prime Video. Tumnagel
51.1°
+
André Stray
0

Windows på ARM-datorer kan snart köra x64-appar
Microsoft fixar emulator för det

Microsoft har meddelat att man håller på att utveckla emulatorstöd för x64-appar till Window-datorer som kör ARM-processorer, till exempel Microsofts egna Surface Pro X. Det innebär att ARM-datorer med Windows framöver kommer att kunna köra alla Windows-program vilket idag inte är fallet. Dagens ARM-datorer med Windows kan bara köra 32- och 64-appar som utvecklats specifikt för ARM-processorer samt 32-bitars x86-appar. En majoritet av dagens Windows-program, bland annat apparna i Adobes Creative Suite, är idag dock 64-bitars x86-appar vilket gör att dessa fram tills nu inte kunnat köras på ARM-datorer med Windows. I ett blogginlägg skriver Microsoft: "We will also expand support for running x64 apps, with x64 emulation starting to roll out to the Windows Insider Program in November. Because developers asked, Visual Studio code has also been updated and optimized for Windows 10 on ARM. For organizations, we’re committed to helping them ensure their apps work with Windows 10 and Microsoft 365 Apps on ARM64 devices with App Assure. We are working closely with Acer, HP, Lenovo, Samsung and Surface to bring these Windows 10 on ARM innovations and products to our shared customers." Tumnagel
41.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tillverkningen av Volvo XC40 Recharge drar igång
Snart ska elbilen ut till folket

För ett år sedan visade Volvo upp sin första riktiga elbil - XC40 Recharge. Nu är det dags att dra igång produktionen i fabriken i Gent. Alla bilar som byggs det här kalenderåret är redan sålda och de första kunderna ska få sina exemplar i slutet av året. Bilen kostar 699.000 kronor och för den slanten får du en liten SUV som tar sig 40 mil på en laddning. Elmotorn ger 408 hästar och man kan snabbladda batteriet till 80 procent på 40 minuter. Målet Volvo Cars har är att minska sitt koldioxidavtryck med 40 procent till 2025. Det året förväntar man sig även att hälften av företagets globala försäljning är helt elektriska bilar och resten hybrider. Tumnagel
42.4°
+
Bobby Green
0

Ny AMG-barnvagn från Mercedes
Klart bebin ska åka flott

För två år sedan slog Mercedes sina kloka huvuden ihop med barnvagnstillverkaren Hartan. Nu har det blivit dags att visa upp en ny omgång med vagnar och denna gång är det såna som matchar din AMG-bil. Mest tydligt blir detta färgerna och på vagnarnas fälgar som ser ut som ett par AMG-diton. I övrigt har vagnarna allt man kan tänkas behöva för att barnet ska få en trevlig åktur. När man har rullat klart ska den som vi kan se få plats även i bilar med lite slankare former. Som väntat finns det mängder med tillbehör och utrustning till vagnen, precis som det finns till bilar idag. Vad man får betala framgår dock inte. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

Arket presenterar en klassisk pennyloafer-sko
Ett samarbete med Morjas

Idag presenterar Arket och Morjas en klassisk pennyloafer-sko som man tagit fram tillsammans. Skon blir till i regionen Almansa i Spanien och varje par är tillverkade i 128 steg. Svart läder är det man har att välja på. Ett par kostar 2250 kronor och du hittar skorna på länken nedan. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Drunknade nästan med kajaken
Började surfa istället

För tio år sedan drunknade nästan Elli Thor under ett vattenfall med sin kajak. Han slutade då paddla men hittade istället surfbrädan. I samma veva föddes hans dotter Unnur och han fick ett nytt sätt att se på livet. I den här dokumentären får vi reda på mer och ännu en gång en titt på Islands otroliga landskap. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Weird Al gör låt om President-debatten
We're All Doomed

Den skojfriske herren Alfred Matthew "Weird Al" Yankovic har snickrat ihop den här låten om president-debatten som var nyligen. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green

Husesyn med Will Smith i Fresh Prince-huset
Fresh!

Nyligen skrev vi att man kunde bo i Fresh Prince i Bel Air-huset via Airbnb. Här får vi oss en liten rundtur i huset av Will Smith i egen hög person. Bonusklipp nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Jacob byggde ett litet hemmakontor
Fick en vecka på sig

Jacob Harrell är producent på YouTube-kanalen Great Big Story som vi kört många klipp från tidigare. Här ser vi när han bygger ett litet hemmakontor och målet var att göra det på en vecka. Tyvärr ska kanalen läggas ner så istället för att få sig ett kontor att jobba från fick Jacob en låda att söka jobb från. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Den ultimata BBQ-såsen
Kock hos Gordon Ramsay visar

Ben Orpwood är kock på restaurangen Lucky Cat by Gordon Ramsay. Här visar han hur du vispar ihop den ultimata BBQ-såsen till revben, kyckling eller biff. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Därför älskar alla lövblåsare
Everybody lövs it!

Det finns inget härligare ljud än en lövblåsare som med full kraft försöker blåsa bort tre stackars oskyldiga löv på marken. Helst vill man att ljudet ska tränga in i ens öron väldigt tidigt på morgonen så att dagen börjar på allra bästa sätt. Denna härliga uppfinning borde finnas utanför varje persons fönster dagligen så att alla kan få ta del av upplevelsen. Bonusklipp nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Jul på Liseberg ställs in
Inget kul utan jul

2020 är officiellt inställt innan året ens är över. Nu meddelar Liseberg att det inte blir något Jul på Liseberg i år och det är ju förstås väldigt tråkigt. Att knata runt där bland alla upptända träd och dricka varm choklad är något speciellt. Men det sätter alltså coronan stopp för i år. Andreas Andersen som är vd på Liseberg säger följande: "Vi hade behövt besked om att undantas från för ordningslagens förordning redan nu för att hinna iordningställa parken till en julöppning. När utredningen om undantag dröjer ytterligare ser vi inte längre någon möjlighet att genomföra julsäsongen." Har man bokat julbord på nöjesparkens restauranger påverkas man dock inte av detta beslut. Tumnagel
60kg
+
Bobby Green

Sex månader i en övergiven spökstad
Ensam

Cerro Gordo är en gammal övergiven gruvstad som inte känns så rolig att hänga i. Det spökar säkert här också. Så därför bestämde sig en snubbe för att bo där i ett halvår. Helt ensam. Här får vi se hur det såg ut. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Trailer för dokumentär om Billie Eilish
The World's A Little Blurry

I februari nästa år kommer dokumentärfilmen Billie Eilish: The World’s A Little Blurry att gå på bio och AppleTV+. I den får vi lära känna Billie bättre och vad som har gjort att hon är den hon är idag. Tumnagel
70kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det kaffets dag!
Hylla det svarta guldet

Idag är det inte bara en väldigt dimmig och grå tisdag utan även kaffets dag! Det kanske kan liva upp lite för den som gillar det svarta guldet. Hur dricker du ditt kaffe? Tumnagel
112kg
+
Bobby Green