m

Seat visar Leon X-PERIENCE
Fyrhjulsdrift och plastskärmar

Seat visar Leon X-PERIENCE
Bil / Seat

Seat vill ju såklart också vara med i skogsmulle-ligan där vi bland annat hittar Volvo XC70 och Passat Alltrack och nu visas Leon X-PERIENCE. Med permanent fyrhjulsdrift från Haldex, lite högre markfrigång och ett robustare utseende ska den här knycka kunder från konkurrenterna.

Under locket finns det både bensin och diesel att välja mellan och starkast är 2.0 TDI med 184 hästar och 320 Nm. Till denna kopplas en sexstegad DSG-låda. Förbrukningen anges till 0.49 liter per mil och utsläppet till 129 gram per kilometer.

Alla nyheter finns i pressmeddelandet nedan. Bilen kommer till Sverige i slutet av året men några priser är inte klara ännu.

Visa
Pressmeddelande
Den perfekta bilen för en aktiv livsstil

SEAT Leon X-PERIENCE – perfekt för alla väglag

Permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper
TDI and TSI-motorer från 110 till 184 hästkrafter
Robust, elegant design med förstaklassig interiör
Avancerade assistanssystem som ACC med Front Assist och full LED-trålkastare
Södertälje 2014-06-23 –Nya SEAT Leon X-PERIENCE med permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper erbjuder körglädje oavsett vilken väg du väljer och vilket underlag vägen har. Det senaste tillskottet i Leon-familjen kombinerar ett känslobaserat formspråk med den allra senaste tekniken och optimal användarvänlighet. För dig som söker prestanda och säkerhet på hög nivå finns de kraftfulla och bränslesnåla TDI- och TSI-motorerna med en effekt på hela 184 hk, den senaste generationen fyrhjulsdrift från Haldex och en komplett uppsättning avancerade förarassistanssystem. Leon X-PERIENCE lanseras i Sverige i slutet av 2014.

”För SEAT i Sverige blir Leon X-PERIENCE en mycket viktig produkt. Vi breddar vårt utbud av fyrhjulsdrivna modeller och den bli ett bra komplement till Leon ST Kombi och Alhambra”, säger Åke Lundberg, märkeschef på SEAT Sverige.

Nya Leon X-PERIENCE är den sista pusselbiten i SEAT:s framgångsrika Leon-familjen. Vid sidan av den dynamiska tredörrars Leon SC, Leon i elegant femdörrarsutförande, den mångsidiga kombin Leon ST och kraftpaketet Leon CUPRA med dess utsökta vägegenskaper, är Leon X-PERIENCE den perfekta följeslagaren – en crossover för en individuell och aktiv livsstil. Självklart har bilen de karakteristiska SEAT-egenskaperna med hög kvalitet och valuta för pengarna.

"Nya Leon X-PERIENCE är en helt ny tolkning av vårt känslobaserade formspråk. Med sin funktionella estetik, blandning mellan robusthet och elegans samt hög säkerhet symboliserar den en öppenhet för nytänkande. Vi har behållit den ungdomliga andan med en tydlig känsla för livets praktikaliteter", säger Jürgen Stackman, global VD för SEAT S.A. "Leon X-PERIENCE passar SEAT perfekt. Eftersom bilen utgör nästa steg i vår varumärkesstrategi kommer den att bredda målgruppen och befästa SEAT Leons fina försäljningssiffror.

Leon X-PERIENCE bygger på Leon ST Kombi, och gemensamt för de båda modellerna är formspråket, de utsökta vägegenskaperna och de praktiska funktionerna som underlättar i vardagen. Med sin elektroniskt styrda fyrhjulsdrift från Haldex, ett chassi anpassat till körning på dåliga vägar, förhöjd markfrigång, sitt karakteristiska offroad-utseende och individuellt anpassningsbara interiör, ger den begreppet körglädje en extra dimension.

"Nya Leon X-PERIENCE är allround i ordets rätta bemärkelse samtidigt som den är en riktig crossover. Med den senaste generationens fyrhjulsdrift finns det praktiskt taget ingen väg som den inte klarar av, och den tar dig vart du än vill åka – vare sig du kör på asfalterade vägar eller på grusvägar, i solsken, i regn eller på snö. Leon X-PERIENCE garanterar körglädje med alla sinnen och största möjliga användningsområde, säger Dr. Matthias Rabe, ansvarig för R&D på SEAT S.A.

Leon X-PERIENCE med sportig design
Det lovordade formspråket hos modellerna i Leon-serien har förstärkts ytterligare i X-PERIENCE. Även här skapar de skulpterade linjerna längs bilens sidor ett fint växelspel mellan ljus och skuggor. Den dynamiska silhuetten är lång och elegant, men Leon X-PERIENCE erbjuder trots detta praktiska funktioner som täcker hela spektrat för arbete och fritid, familjen och sportaktiviteter. Bagageutrymmet kan delas in på en mängd olika sätt och har även många smarta lösningar. Lastkapaciteten är på 587 liter men kan utökas till hela 1 470 liter med baksätet nedfällt. I Leon X-PERIENCE får du plats även med stora och skrymmande föremål.

Det som ger Leon X-PERIENCE en egen, tydlig karaktär är de robusta skärm- och tröskelbreddare på trösklarna och hjulhusen, fronten har stora luftintag och inbyggda dimljus med kurvljusfunktion samt framspoilern med aluminiumfinish. Bakpartiet har fått en ny stötfångare med inlägg i aluminiumfinish och förkromade slutrör, som är standardutrustning på X-PERIENCE med TSI 180 respektive med TDI 184. I de stora hjulhusen finns det plats för de specialframtagna fälgarna med fem dubbelekrar i 17- respektive 18-tumsutförande (18 tum tillval).

Interiör med förstklassiga materialval
Med sin vassa utrustningsnivå understryker Leon X-PERIENCE sin position som en premiumbil i Leon-serien. Leon X-PERIENCE är inte bara elegant och sportig; offroad-aspekten hos Leon är spännande och inbjuder till äventyrlig körning samtidigt som den passar perfekt in i en familjs vardag.

Interiörmässigt ger de nya materialen, känslan för detaljer och en kombination av intensiva färger denna bil dess suveräna karaktär. Interiören är sportigt elegant med sin högkvalitativa textilklädsel i svart och grått. Detsamma gäller för tillvalen brun Alcantara-klädsel respektive svart skinn.

X-PERIENCE-logotypen pryder dörrtrösklarna och ratten, medan de orange sömmarna förstärker den ungdomliga framtoningen i denna bil.

Motorerna - kraft i kombination med låg bränsleförbrukning
Leon X-PERIENCE:s dynamiska köregenskaper matchas perfekt av de vridmomentstarka TDI- och TSI-motorerna. Den effektstarkaste motorn är 2.0 TDI med en effekt på 135 kW/184 hk. Med ett maximalt vridmoment på imponerande 380 Nm och DSG-växellåda som standard erbjuder Leon X-PERIENCE dynamiska köregenskaper som avverkar accelerationstiden 7,1 sekunder från 0 till 100 km/h. Att motorn är bränslesnål visar förbrukningen vid blandad körning, som endast är 4,9 liter per 100 km och CO2-utsläpp på 129 gram per kilometer. Ett annat alternativ är TDI 150 hk med 110 kW/150 hk, ett vridmoment på 320 Nm och sexväxlad manuell växellåda. Utrustad med start-/stoppsystem och system för bromskraftsåtervinning i likhet med övriga modeller i serien, är bränsleförbrukningen så låg som 4,9 liter per 100 km (CO2: 129 g/km). TDI-basmotorn har en effekt på 81 kW/110 hk och en slagvolym på 1,6 liter. Trots detta har motorn ett vridmoment på hela 250 Nm. Bränsleförbrukningen är 4,8 liter per 100 km (CO2: 125 g/km).

Bensinmotoralternativet är senaste generationens 1.8 TSI med en effekt på 132 kW/180 hk. Med sin kombination av direktinsprutning och indirekt insprutning levererar den turboladdade motorn ett vridmoment på som mest 280 Nm. Motorn kombineras som standard med samma sexstegade DSG-automatlåda som erbjuds till vår effektstarkaste TDI-motor och fås även med växlingspaddlar vid ratten. Bränsleförbrukningen är 6,6 liter/100 km (CO2: 152 g/km).

Senaste generationens fyrhjulsdrift från Haldex
Den permanenta fyrhjulsdriften hos nya Leon X-PERIENCE är ett av de modernaste och mest effektiva systemen i sitt slag. SEAT använder femte generationens Haldex-koppling. Kopplingen reagerar extremt snabbt på alla tänkbara körsituationer och bidrar därmed till att öka den aktiva säkerheten och prestandan markant.

Vid normala körförhållanden överför kopplingen det mesta av kraften från motorn till framhjulen. Om hjulen förlorar fäste överförs vridmomentet omärkligt till bakaxeln inom några millisekunder genom att en kolv pressar samman skivuppsättningarna på ett kontrollerat sätt. Den nya generationens koppling gör att den tidigare lösningen med en tryckackumulator inte längre behövs, vilket i sin tur gör att kopplingen blir mycket mer kompakt och även väger 1,4 kilo mindre än förra generationens koppling.

Drivlinan - dynamik och säkerhet oavsett underlag
Den noggrant balanserade drivlinan förstärker de dynamiska kör- och vägegenskaperna hos nya Leon ST. Fjädringen sväljer mjukt alla ojämnheter i underlaget och den direkta men följsamma styrningen ger utmärkt återkoppling.

Jämfört med Leon ST är X-PERIENCE cirka 15 mm högre, vilket motsvarar höjningen av bilens markfrigång. Fjädringen fram består av MacPherson-fjäderben med hjälpram. Leon X-PERIENCE svarar snabbt och exakt på rattutslagen och ger säker och stabil kurvtagning. Fjädringen bak består av fyra länkar som hanterar horisontella och vertikala krafter oberoende av varandra. Stötdämparna och spiralfjädrarna monteras separat – en lösning som gör att fjädringen svarar på alla situationer med extremt hög följsamhet. På samma sätt är bromssystemet hos nya SEAT Leon X-PERIENCE konstruerat för att tåla tuffa tag.

Köregenskaperna hos SEAT Leon X-PERIENCE med TDI 184 och TSI 180 kan anpassas individuellt efter ditt humör och körsituationen. SEAT Drive Profile är standard. Systemet gör det möjligt för föraren att anpassa egenskaperna för servostyrningen, hur motorn svarar på gaspådrag samt DSG-lådan i tre olika lägen: Eco, Comfort och Sport. Det finns även en individuell inställning.

Maximal säkerhet tack vare avancerade assistanssystem
Nya SEAT Leon X-PERIENCE är utrustad med avancerade assistanssystem som standard. De dynamiska kontrollsystemen fyrhjuls-EDS (elektroniska differentialspärrar på båda axlarna) och XDS (utvidgad elektronisk differentialspärr för bättre väggrepp i kurvor), ESC (elektroniskt stabiliseringsprogram) och multikollisionsbromsen ger tillsammans maximal säkerhet.

Några exempel på avancerade utrustningar som kan väljas till är LED-strålkastare, adaptiv farthållare (ACC) med nödbromsfunktion, trötthetsvarnare och Lane Assist.

Blicken riktad framåt – Leon med ACC och Front Assist
Den adaptiva farthållaren (ACC) håller den inställda hastigheten, liksom det förinställda avståndet till den framförvarande trafiken genom att automatiskt bromsa respektive accelerera bilen utifrån vad trafikrytmen kräver. Hastigheten kan förinställas i intervallet 30 till 160 km/h. ACC-radarsystemet kan användas i kombination med manuell växellåda samt DSG-automatlåda. I bilar som har utrustats med DSG-växellåda kan systemet bromsa bilen till stillastående om fordonet framför dig stannar.

Front Assist i kombination med nödbromsfunktionen kan förhindra en kollision. Systemet använder sig av en radarsensor som övervakar framförvarande trafik. Om systemet upptäcker att risken för påkörning bakifrån är överhängande i hastigheter från ca 30 till 210 km/h, varnar assistansprogrammet med en ljud- och ljussignal och förbereder bromssystemet.

Strålkastare med LED-teknik
Nya SEAT Leon X-PERIENCE finns med innovativa LED-strålkastare kombinerade med LED-baklyktor. LED-strålkastarna har en rad fördelar utöver den karakteristiska designen: De lyser upp vägen framför dig med en färgtemperatur på 5 300 Kelvin. Eftersom det är en färgtemperatur som ligger mycket nära den för solljuset mitt på dagen, är ljuset från strålkastarna mycket behagligt för ögonen. Vad gäller effektivitet drar LED-lampor mycket lite ström – halvljusen förbrukar till exempel endast 20 watt per strålkastare. De nya LED-strålkastarna är dessutom helt underhållsfria och konstruerade för att hålla lika länge som bilen.

Avancerade Infotainment-system
Nya SEAT Leon X-PERIENCE är utrustad med det allra senaste även inom infotainment-system. Kärnan i det integrerade underhållningssystemet är SEAT:s operativsystem Easy Connect, som används för att styra underhållningssystemets olika funktioner och kommunikationsutrustningen, liksom en rad andra funktioner i bilen. Gränssnittet består av en tryckkänslig pekskärm med närhetssensorer med upp till 5,8 tum som är placerad i mittkonsolen.

Svenska marknaden
SEAT Leon X-PERIENCE blir en viktig bil för SEAT i Sverige i och med kombinationen av sportigt utförande, permanent fyrhjulsdrift och crossover-egenskaper, den senaste tekniken och det stora bagaget med de praktiska funktionerna nås såväl privatkunder som tjänstebilsförare.

”Leon X-PERIENCE ger oss fortsatt bra ingång på tjänstebilsmarknaden och med exempelvis TDI 184 med DSG blir perfekt bil att erbjuda tjänstebilsföraren”, säger Åke Lundberg, märkeschef på SEAT Sverige.

I Sverige medföljer SEAT Trygghetspaket utan extra kostnad när du finansierar din Leon X-PERIENCE genom SEAT Finans. I paketet ingår 3 års fri service (eller 4500 mil, det som uppnåtts först) och en förlängd nybilsgaranti till 3 år (eller 9000 mil, det som uppnåtts först). SEAT Trygghet gäller alla SEAT-modeller.

Lanseringen av Leon X-PERIENCE sker i slutet av året. Priser och mer detaljerad information på den svenska marknaden kommer senare.
37.7°
0

Seat visar Leon X-PERIENCE

Fyrhjulsdrift och plastskärmar

Wayback Machine samarbetar med Cloudflare
För arkiveringen av gamla sajter

Internet Archives Wayback Machine har mer än 468 miljarder webbplatser lagrade och snart kommer det bli fler. Internet Archive har nämligen ingått ett samarbete med Cloudflare för att öka antalet arkiverade webbplatser. Samarbetet innebär att Wayback Machine kommer få en kopia av sajter som använder Cloudflares Always Online-service. Always Online skapar en kopia av en webbplats som alltid finns tillgänglig ifall någon server skulle gå ner. Så varje gång en bild av webbplatsen skapas skickas den även till Wayback Machine för arkivering. Hur många fler sajter som ni kommer lagras i och med Cloudflare-samarbetet är oklart men fler backups är ju alltid bra. Tumnagel
38.7°
+
Frode Wikesjö
0

Spela Football Manager 2020
Gratis på Epic Games Store just nu

Just nu bjuder Epic Game Store på Football Manager 2020. Det innebär att du kan plocka hem detta spel och behålla det för alltid. Erbjudandet gäller dock endast några dagar till så passa på att plocka om du är sugen. Även Watch Dogs 2 och svenskutvecklade Stick It To The Man! är gratis där just nu. Nästa vecka kommer Rollercoaster Tycoon 3: Complete Edition vara gratis på Epic Games Store. Så om du hade planer på att köpa det så kan man ju chilla med det fram till torsdag någon gång. Tumnagel
39.1°
+
Frode Wikesjö
0

Jack Quaid släpper Spotify-spellista
Inspirerad av The Boys-karaktären Hughie Campbell

Skådespelaren Jack Quaid är väl just nu sannolikt mest känd för sin roll som Hughie Campbell i The Boys. Han har ni slängt ihop en spellista på Spotify med låtar som inspirerade honom att känna sig som Hughie under inspelningarna. Så om du också vill känna dig som Hughie Campbell från The Boys så hittar du spellistan via länken nedan. Tumnagel
37.1°
+
Frode Wikesjö
0

Michel Ancel lämnar spelbranschen
För att satsa på att bevara djurlivet i Montpellier

Spelveteranen Michel Ancel har bestämt sig för att lägga hatten på hyllan samt lämna spelbranschen helt och hållet efter 30 år. Ancel är sannolikt mest känd för en herrans massa Rayman-spel och så klart Beyond Good & Evil. Han ska istället jobba med ett naturreservat för vilda djur i Montpellier-området i Frankrike. Skyddandet av vilda djur har länge varit en passion för honom och eftersom naturreservatet växer vill han satsa helhjärtat på detta istället för spelbranschen. Ancel jobbade med både Beyond Good and Evil 2 och Wild. Utvecklingen av båda dessa spel säger han är i goda händer och kommer inte påverkas av att han nu ska ta hand om riktiga djur istället för digitala sådana. Tumnagel
42.6°
+
Frode Wikesjö
0

OnePlus Buds kommer fungera bättre på andra Androids
Med hjälp av en app

OnePlus-hörlurarna OnePlus Buds fungerar finfint men OnePlus-telefoner men lirar tyvärr inte lika bra med andra Android-telefoner. Användare har stött på problem med uppdatering av mjukvaran och märkt att vissa funktioner helt enkelt inte fungerat. Men det ska bli ändring på detta enligt OnePlus och det ska ske genom den separata OnePlus Buds-appen som då kommer bli kompatibel med andra Android-lurar. Denna app ser till att hörlurarna fungerar precis lika bra på andra Android-enheter så som på OnePlus egna lurar. När denna app kommer att släppas till andra Android-telefoner är för tillfallet oklart men det borde väl inte ta allt för lång tid tycker man. Tumnagel
37.3°
+
Frode Wikesjö
0

Bild-i-bild för YouTube fungerar inte längre på iOS 14
Nu har Google även satt stopp för youtube.com

I samband med iOS 14 fick Apples telefoner stöd för bild-i-bild vilket ju var ganska trevligt. Dock valde Google att låsa funktionaliteten för YouTube-appen om man inte betalade för YouTube Premium. Det gick dock att komma runt detta genom att kolla in YouTube-klipp på youtube.com via Safari och sedan köra det bild-i-bild. Men det slutade också fungera i veckan för alla som inte är YouTube Premium-abonnenter. Klart sunkigt att en sådan basal funktion ska döljas bakom betaltjänst men Google kanske behöver pengar eller något. YouTube-klipp som är inbäddade på andra webbplatser funkar dock fortfarande att köra via bild-i-bild. Tumnagel
22.8°
+
Frode Wikesjö
0

JerryRigEverything sliter en Microsoft Duo
Som håller bättre än jag trodde

Då var det dags igen att titta på när JerryRigEverything gör sitt bästa för att slita en telefon. Denna gång ger han sig på en Microsoft Duo som ser ut att klara testerna relativt bra. Tumnagel
38.0°
+
Frode Wikesjö
0

USA vill veta om Unreal Engine pratar med Kina
Eftersom Tencent äger delar av Epic Games

Den amerikanska regeringen har som bekant varit lite på krigsstigen när det gäller vissa kinesiska företag så som Huawei och ByteDance. Nu verkar det som att myndigheterna där har ställt in siktat på Tencent som bland annat äger League of Legends-skaparna Riot Games och 40 procent av Epic Games som gör populära spelmotorn Unreal Engine. Rapporter har nämligen börjat dyka upp om att myndigheterna därborta har bett både Riot och Epic att lämna över data för hur de lagrar användardata för att se om/hur det delas med Tencent. Tencent äger delar av många andra spelföretag också så som Supercell, Activision Blizzard, Ubisoft och Paradox. Tumnagel
38.5°
+
Frode Wikesjö
0

Bilder på nya Chromecast läcker
Läcker?

Den 30 september kommer Google visa upp sin nya Chromecast som kommer komma med en liten fjärrkontroll. Natten till i dag läckte det ut bilder på hårdvaran och dessa bilder kan du beskåda via länken nedan. Fjärrkontrollen har styrknappar samt lite andra funktionsknappar så som separata knappar för att starta YouTube eller Netflix. Volymreglaget hittar man på sidoknapparna. Detta blir den första Chromecast-enheten som säljs med fjärrkontroll så antagligen vill Google satsa lite mer på integrationen med Google/Android TV med denna enhet. På tal om Google-läckor så lyckades sajten 9to5Google få tag på några bilder på Nest kommande smarta högtalare som antagligen också kommer visas upp den 30 september. Bilder på dessa kan du hitta här. Tumnagel
35.0°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in systemkraven för Cyberpunk 2077
Samt två nya trailers

I går kväll presenterade CD Projekt Red systemkraven för kommande Cyberpunk 2077. Det är inte direkt några monsterkrav men kräver ändå, inte helt oväntat, lite datorkraft för att kunna köras ordentligt. SSD rekommenderas som lagring så för min del blir jag nog tvungen att radera Call of Duty: Modern Warfare sen när Cyberpunk 2077 släpps den 19 november. Spelets kompletta krav kan du se i tweeten nedan. CD Projekt Red släppte också två nya trailers för spelet i går och de kan du kolla in ovan och nedan. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Polestar 1 är världens coolaste Volvo enligt Doug
Då har han inte sladdat med en 240

Det är många som redan testat och gått igenom Polestar 1 (vi bland annat) och nu har turen kommit till Doug DeMuro. Han tycker att det här är världens coolaste Volvo men han har lite dålig koll på historia eftersom han inte är med på varför det står "since 1959" på säkerhetsbältena. Tumnagel
44.3°
+
Bobby Green
0

Qantas flygning till ingenstans sålde slut på några minuter
Ressugna australier verkar vara sugna på att flyga

Efter det att en stor del av världens flygtrafik stängt ner fick det australiensiska flygbolaget en idé om att arrangera en 7 timmar lång "flight to nowhere". Detta verkar vara något som tilltalade australiensare som saknat att flyga. När biljetterna till flighten släpptes så sålde dessa slut på bara tio minuter, något som gör flighten till den antagligen snabbast utsålda flighten i Qantas historia. Flygningen till "ingenstans" har samma start- och slutdestination men under den sju timmar långa flygningen kommer flighten att gå över populära turistpunkter som Byron Bay, Bondi Beach och Sydney Harbor Bridge. Biljetterna till "flight to nowhere" kostade motsvarande cirka 5000 kronor i ekonomiklass, 11.500 kronor i premiumklass och 24.300 kronor i första klass. Flighten avgår 1 oktober från Sydney. Tumnagel
9.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony bekräftar: PS5 kan inte köra spel från PS1, 2 eller 3
Endast bakåtkompatibel med Playstation 4-spel

När det kommer till bakåtkompatibilitet på Playstation 5 så har Sony levererat väldigt lite information. I samband med onsdagens stream meddelade dock gänget att 99 procent av PS4-spelen kommer kunna köras på Playstation 5, men hur läget ser ut med äldre titlar från PS1, PS2 och PS3 har varit oklart. I en intervju med Famitsu klargör PlayStation-chefen Jim Ryan hur läget med bakåtkompatibilitet egentligen ligger till. Ryan berättar att PS5 är designad med PS5-funktioner i fokus, men det har även varit viktigt även stödja PS4-spel för att inte lämna de närmare 100 miljoner PS4-spelarna bakom sig. Mer specifikt sägs detta: "We have been building devices with a focus on PS5-specific engineering. Among them, PS4 already has 100 million players, so I thought that I would like to play PS4 titles on PS5 as well, so I introduced PS4 compatibility. While achieving that, we focused on incorporating high-speed SSDs and the new controller DualSense in parallel. So, unfortunately, compatibility with [PS3, PS2, PS1] has not been achieved." Så, så var det med det. På PS5 får man lira spel till PS5 och PS4. Vill man spela titlar till äldre Playstation-konsoler så finns det dock lite hopp via Playstation Now, men för tillfället har Sony inte levererat någon information om hur den tjänsten kommer rulla på den kommande konsolen. Tumnagel
32.4°
+
André Stray
0

Det här är Touring Superleggera Aero 3
En strömlinjeformad bil med 30-talskänsla

Custombyggarna Touring Superleggera ska nästa vecka visa sitt senaste bygge på Salon Privé. Bilen som kallas för Aero 3 är en modern tolkning av strömlinjeformade sportbilar på 30-talet och under kolfiberkarossen som med lack tagit 5000 timmar att få till återfinns en "italiensk superbil". Man säger alltså inte vilken det är men med tanke på att det under huven sitter en V12:a som ger 740 hästar är det högst troligt en Ferrari F12berlinetta som gäller här. Man har inte velat bygga något som ska replikera en viss modell men personen som kommer att få det första exemplaret har ändå önskat att man fick in lite Alfa Romeo 8C 2900B Berlinetta Aerodinamica i bilen. Med en sån körde man Le Mans 1938 och den rattades då av Raymond Sommer och Clemente Biondetti. Det är därför det står nummer 19 på den nya bilen samtidigt som de bakre sidorutorna har fått tre stycken ventilationshål i sig - såna som Alfan har framför cockpiten. 15 stycken exemplar kommer att tillverkas totalt men vad man får betala framgår inte, vilket kanske är bäst. Riktiga bilder istället för renderingar hittar ni på länken nedan. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green
0

Facebook slutar rekommendera hälsogrupper
Det sprids för mycket felaktig information i dessa

Facebook skriver i ett inlägg att man nu har antagit nya riktlinjer för vilka typer av grupper på tjänsten man framöver kommer att rekommendera för sina användare. Det kommer bland annat innebära att grupper som utger sig för att ha något med hälsa att göra inte längre kommer att ges som förslag eller rekommenderas för användare på Facebook. I inlägget skriver Facebook bland annat: "To prioritize connecting people with accurate health information, we are starting to no longer show health groups in recommendations. People can still invite friends to health groups or search for them." Anledningen till att Facebook nu slutar rekommendera grupper som ger hälsoråd eller förknippas med hälsa på andra sätt är att dessa ibland varit källor till felaktig information, något som i värsta fall kan skada en persons hälsa istället för att göra den bättre. Tumnagel
45.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cezeri - quadrocopter från Turkiet
Första testflygningen genomförd

Cezeri från Turkiet är en stor drönare och nu har man genomfört den första flygningen med skapelsen. Den har plats för en person och kan starta och landa vertikalt. De första flygningarna gjorde man dock via fjärrkontroll för att vara på den säkra sidan. När tester med människor i kan dra igång är oklart men självklart är målet att detta ska ske snart. Man tror dock fortfarande att det är mellan 10-15 år bort innan man kan använda något sånt här som transportmedel. Tumnagel
37.5°
+
Bobby Green
0

The Verge tar en titt på LG Wing
Rätt intressant enhet

Nyligen presenterade LG den rätt intressanta telefonen LG Wing och nu har The Verge fått ta en liten titt på underligheterna. Gänget har släppt en ny video där de pratar om telefonen och vad man kan göra med den och helt ärligt ser telefonen ut att bli en av årets mest intressanta lurar. Tumnagel
40.5°
+
André Stray
0

Ny Night City Wire drar igång 18:00
Mer Cyberpunk 2077 på ingång!

Hade världen sett annorlunda ut så hade vi möjligtvis tillbringat dagen i Night City, men så kul får vi inte ha det. Cyberpunk 2077 kommer som känt släppas 19 november, vilket är samma dag som PS5, och vad spelet kommer erbjuda har utvecklarna visat i strömmar under titeln Night City Wire. I kväll klockan 18:00 kommer den tredje strömmen dra igång och denna kommer ni kunna kika på via utvecklarnas Twitch-kanal. Pallar ni inte Twitch så kan ni kika på avsnittet via strömmen nedan. Specifikt vad som kommer visas under kvällens show är för tillfället okänt, men fokus kommer ligga på spelets olika gäng och utvecklarna hintar även om att de kommer släppa specs-krav för PC-versionen. Ovan kan ni kika på den förra Night City Wire-strömmen som hölls i slutet av juni. Tumnagel
38.3°
+
André Stray
0

Deltagarna i På spåret 2020
Har premiär den 27 november

Fredagen den 27 november klockan 20.00 har en ny omgång av TV-programmet På spåret premiär på SVT1. Nu får vi reda på vilka deltagarna är. Sex stycken nya par gör entré i burarna medan tre stycken lag återvänder. Lagen är Sanna Lundell & Plura Jonsson, Frida Boisen & Hamid Zafar, Farah Abadi & Johan Glans, Dilan Apak & Moa Lundqvist, Magdalena Forsberg & Claes Elfsberg, Marianne Ahrne & Anders "Ankan" Johansson, Tomas Alfredson & Ernst Billgren, Irena Pozar & Patrik Arve, Emma Molin & Hanna Dorsin. En släppfilm kring deltagarna finns att se på länken nedan. Läs mer om lagen i pressmeddelandet. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Två nya juicer från God Morgon
Sun Power och Berry Protect

Juice-tillverkaren God Morgon lanserar nu två stycken nyheter i kyldisken. Man beskriver juicerna som funktionella med innehåll av vitaminer och antioxidanter. Sun Power innehåller pressad solmogen apelsin, äpple, morot, yuzu och vitamin C och D. Berry Protect innehåller pressat äpple, blåbär, hallon och acerola och vitamin C och E. Båda rullas ut hos Ica och City Gross den här månaden och för en flaska på 0,85 liter får man betala 26,90 kronor. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Spiller - Groovejet (If This Ain't Love)
Fredagsklassikern

Vad hände egentligen för 20 år sedan? Jo, det ska jag tala om. Spiller släppte låten Groovejet (If This Ainx27t Love) med fantastiska Sophie Ellis-Bextor på sång och jag kan inte minnas hur många gånger jag har spelat den. Nu kom den tillbaka till mig igen efter en stunds frånvaro men den håller fortfarande. Grattis på fredag! Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Friterad kyckling inspirerad av Breaking Bad
Med curly fries såklart

Los Pollos Hermanos är en snabbmatsrestaurang som figurerar i TV-serien Breaking Bad. Här återskapar Binging with Babish lite mat från stället och skulle du vilja testa själv hittas receptet på länken nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Augustines nya singel Coast
Akustisk och original

Den svenska singer-songwritern Augustine släppte nyligen singeln Coast och här har vi den både i akustisk och i original version. Videon till den förstnämnda är inspelad på Gotland i somras med hjälp av ett elektroniskt piano. Augustine fick pris som "Årets Pop" på Manifestgalan 2020. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ashley tillverkar skålar i trä
Ligger en hel del jobb bakom

I det här avsnittet ur Eaters serie Handmade får vi träffa Ashley Harwood som förvandlar stockar till skålar. Tumnagel
108kg
+
Bobby Green

Nine Inch Nails Quake-soundtrack nu på vinyl
Party like it's 1996

När spelet Quake släpptes 1996 var det Nine Inch Nails som låg bakom det officiella soundtracket. Nu släpps musiken för första gången på vinyl. Plattan kostar 40 pund och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
236kg
+
Bobby Green

Ny juice från Innocent
Smakar granatäpple, hallon och lime

Innocents senaste produkt är den vi ser här - Perfectly Purple. Det är en blandning av juice och ingredienser från växtriket. Den innehåller rosenvatten, biotin, spirulina och vitaminerna B7 (bra för hud och hår), B3, B5, B6 och C. Den ska smaka granatäpple, hallon och lime. Rödbeta ger den lila färgen. Ska finnas i butik nu och för en flaska som rymmer 75 centiliter får man betala runt 27,90 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Imorgon släpper Uniqlo ny höst-kollektion
Här är en första titt

Den 17 september, alltså imorgon, släpps Uniqlo U AW20 i butik. Kollektionen är designad av Christophe Lemaire som är Artistic Director på Uniqlo U tillsammans med hans team i Paris. Fokus har legat på plagg med neutrala toner och hudtoner. Målet är att framkalla en känsla av värme och mysighet - något som troligtvis alla vill ha när hösten och vintern kryper sig på. Det finns 38 stycken produkter för dam, 39 för herr och fyra stycken nya accessoarer. Tumnagel
66kg
+
Bobby Green

Årets Blossa-glögg smakar mynta och grönt te
Inspireras av Marrakech

I år tar Blossa-glöggen med oss till staden Marrakech och smaken vi bjuds på är mynta och grönt te. I staden finns torget Jemaa el-Fnaa och runt detta flera caféer som alla serverar ett sött marockanskt mynta-te. Detta har man alltså försökt att efterlikna samtidigt som man inte har plockat bort de traditionella glöggkryddorna. Designen på flaskan har inspirerats av det klassiska marockanska kaklet. Den grönblåa färgen ska föra tankarna till havet. Finns i Systembolagets beställningssortiment nu. Alkoholhalten ligger på 15 procent och för en flaska på 75 centiliter får man betala 124 kronor. Ett tips är att blanda glöggen med Champagne, Cava, Cremant eller Prosecco om man vill festa till det lite. Tumnagel
3kg
+
Bobby Green

Här är Adidas Lego-skor
Festliga?

För några dagar sedan bubblade det upp att Adidas och Lego hade snickrat ihop ett par skor tillsammans. Nu får vi se hur dessa ser ut. Det man har gjort är att ta modellen Adidas ZX-8000 och sedan smyckat ut dessa i grälla färger och med Lego-loggan på plösen. På sidorna finns vad som ser ut som Lego-plattor men inga bitar lär fästa på ytan då plupparna ser för grunda ut. Där skosnörena möts kanske man dock kan sätta fast sin favorit-gubbe eller gumma. Släpps den 25 september och för ett par får man betala 130 dollar. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Nu kommer Mountain Dew till SodaStream
André jublar!

För ett år sedan skrev vi att SodaStream lanserat Pepsis smaker som syrup så att man kan bubbla läsken hemma själv. Nu presenteras ytterligare en nyhet i serien och det är citrus-läskedrycken Mountain Dew. Den svenska marknaden är först ut med detta och du ska hitta den nya smaken i butiker som Citygross, Clas Ohlson, Elon, Elgiganten, Gekås, MediaMarkt, Netonnet, Power och Webhallen nu. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green