m
Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här
Nya Polo GTI

Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här
Går att få med gasdrift

Bil / Volkswagen

Volkswagen drar nu skynket av den sjätte generationen av modellen Polo. Bilen bygger på plattformen MQB som även delas med Seat Ibiza och nästa Skoda Fabia. Den nya bilen ska ha vuxit upp lite och bland annat bjuda på mer utrymme, mer teknik och roligare köregenskaper. Vassast blir Polo GTI med sina 200 hästar.

Bilens mått har ökats på de flesta håll och på längden mäter den åtta centimeter extra jämfört med föregångaren. Bredden har ökat med sex centimeter och höjden har sänkts med en centimeter. Hjulbasen har sträckts ut med nio centimeter vilket de i baksätet lär hurra över. Man har även gjort så att det går in strax över 70 liter mer i bagageutrymmet.

Det finns flera olika motoralternativ att välja mellan, sex stycken av dessa går på bensin, två på diesel och en på gas. Alla kommer dock inte att erbjudas i Sverige. Instegsversion på bensinsidan blir 1,0 MPI med 65 hästar och femväxlad manuell låda. För diesel gäller 1,6 TDI med 80 hästar och femväxlad manuell låda. Gas-versionen heter TGI och den har 90 hästar och en femväxlad manuell låda. Starkast blir GTI som får en 2-liters turbomatad fyra på 200 hästar. Föregångaren hade 1,8 liter och gav 190 hästar. Motorn kopplas antingen till en sexpetad manuell växellåda eller en sjustegad dubbelkopplingslåda och drivningen sker som väntat på framhjulen. Sportchassi är standard men det finns även ett tillval som man kallar för Sport Select med adaptiva dämpare. På vanligt GTI-manér får man ett vassare kjolpaket, större fälgar, vinge på bakluckan och den klassiska GTI-interiören med rutig klädsel.

Det finns teknik som adaptiv farthållare med både autobroms och parkeringshjälp. Insidan har en helt ny instrumentpanel och skärmen i mitten går att få från 6,5 till 8 tum. Det går även att få digitala instrument framför ratten precis som i de större syskonen.

Premiär blir det på bilmässan i Frankfurt i september. Några priser har vi tyvärr inte fått än. Alla nyheter finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här
Visa
Pressmeddelande
Världspremiär för nya Volkswagen Polo

Med fler än 14 miljoner sålda exemplar är Polo en av världens mest framgångsrika kompaktbilar. Nu är det världspremiär för en helt ny generation med ny design, större utrymme för passagerare och bagage, fler förarassistanssystem och en ny motor för gasdrift.

Nyckelfakta – nya Polo i korthet

Den 6:e generationen av Polo kör vidare i succémodellens framgångsrika spår: Med fler än 14 miljoner sålda exemplar hör Polo till en av de allra mest framgångsrika i sin klass.
Nya Polo är större än någonsin: På längden mäter den 405,3 cm. Hjulbasen har förlängts med 94 mm för att fullända åkkomforten.
Mer utrymme: Nya Polo bjuder på mer plats för alla i bilen. Bagageutrymmesvolymen har utökats med 25 % till 351 liter.
Spelar i en högre teknisk division: Med Front Assist, Blind Spot Detection, ACC och LED-strålkastare som i Golf-klassen.
Första Polon med digitala instrument: Polo är först ut med den andra generationen av Volkswagens digitala instrumentering Active Info Display.
Design som lockar: Nya Polo utmärker sig med en karismatisk design.
Precis som man själv vill ha den: De svenska modellversionerna Polo, Polo GT och Polo GTI samt olika paket och tillval ger massor av valmöjligheter.
Bred färgpalett: Många olika lacker och flera kulörer för instrumentpanelen.
Gasdrift en nyhet: Motorerna på den svenska marknaden levererar från 90 till 200 hk. Ny Polo-motor är en TGI (fordonsgasdriven) på 90 hk.
Lanseringen: Nya Polo lanseras på den svenska marknaden i höst. Förförsäljningen beräknas starta vid månadsskiftet juli/augusti.
En Polo som bjuder på framtiden redan i dag

6:e generationen. Nu premiärvisas en helt ny generation av bästsäljaren Polo. Den har en helt ny design utvändigt, är betydligt mycket rymligare invändigt och har också konstruerats om in i minsta detalj, med digitalt inriktad förarplats, effektiva TSI (bensin), TGI (fordonsgas) och TDI (diesel) -motorer och en lång rad förarassistanssystem som tidigare endast kunde hittas i större Volkswagen-modeller.
– Polo är en ung och fräsch bil. Den kombinerar karisma med effektiv teknik. Ingen annan bil erbjuder så mycket plats för sin storlek. Det här gör att vår Polo intar förstaplatsen bland småkompaktbilarna, en tätposition den kommer att behålla, säger Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.

Nya Polo river klassgränserna

Digitala instrument, nya informations- och assistanssystem. Frank Welsch, styrelseledamot för utveckling av märket Volkswagen:
– Nya Polo för in kompaktklassen i framtiden. Gott om plats tack vare MQB-arkitekturen, hållbara drivkällor som den fordonsgasdrivna TGI-motorn, världspremiären för den nya generationen av Active Info Display, de senaste infotainmentsystemen och de förutseende förarassistanssystemen: allt detta är kvalitéer som får denna Volkswagen-modell att riva de traditionella gränserna mellan klasserna.

Mycket större invändigt, lika kompakt utvändigt

Polo bjuder hela tiden på mer komfort. Denna den 6:e generationen av Polo har vuxit – alla de viktigaste måtten är större än på den förra versionen. Detta har resulterat i ett kupéutrymme som blivit mycket större och att bagageutrymmesvolymen har utökats från 280 till 351 liter. Trots detta är den lika kompakt på utsidan – och lika pigg.
Det är intressant att jämföra den med den 4:e generationen av Golf (som byggdes fram till 2003) och sålde i miljonupplagor. Jämförelsen visar att Polo anpassat sig efter att människor blivit längre, men också att den utnyttjar det tillgängliga utrymmet i kupén på ett ännu effektivare sätt.
Nya Polo, som mäter 405,3 cm på längden, är något kortare än den fjärde generationen av Golf men har längre hjulbas (+53 mm) och större plats för både föraren, passagerarna och bagaget (21 liter större). En jämförelse av de viktigaste måtten:

Alla data i mm Polo gen 6 (2017) Polo gen 5 (2009) Golf gen 4 (1997)
Längd 4.053 3.972 4.149
Bredd (exkl. sidobackspeglar) 1.751 1.682 1.735
Höjd 1.446 1.453 1.439
Hjulbas 2.564 2.470 2.511
Spårvidd, fram 1.525 1.463 1.513
Spårvidd, bak 1.505 1.456 1.494
Fri höjd invändigt, fram 1.019 1.004 1.014
Fri höjd invändigt, bak 964 943 955
Bagageutrymmesvolym 351 280 330
Designen följer tidsandan

Kristallklar karisma. MQB-arkitekturen har en mycket stor positiv effekt på bilens proportioner, och därmed också på designen. Klaus Bischoff, chefsdesigner för Volkswagen, förklarar:
– De avsevärt mycket bättre proportionerna lägger grunden för ett fullvuxet, kaxigt utseende för den 6:e generationen av Polo – karismatiskt, progressivt, modernt och gemytligt. Vi har systematiskt arbetat med omstruktureringen av dimensionerna för att bygga en kompakt och attraktiv bil.
Så här beskriver Klaus målsättningarna med detta projekt: Alla Polo-versionerna skulle göras sportigare, starkare, fräschare, mer kraftfulla och mer karismatiska. När han nu betraktar nya Polo, summerar Volkswagens chefsdesigner det hela så här:
– Man kan genast se att denna Volkswagen är originalet i sin klass, men också att den är av en helt ny generation. En Polo med en uttrycksfull design som gör denna kompakta modell – nu endast som 4-dörrars – sportigare, mer renodlad och helt unik i Volkswagens modellutbud. Det här är en bil som ligger helt rätt i tiden, både utseendemässigt och tekniskt.

Många möjligheter för att få bilen just som man vill ha den

Tre utrustningsversioner och flera paket. På den svenska marknaden kommer Polo, precis som tidigare, att erbjudas i de tre modellversionerna ”Polo”, ”Polo GT” och Polo GTI”. Nya Polo kommer dessutom att erbjudas med designpaketet R-Line som gör bilen ännu mer dynamisk med utrustning som 16"-lättmetallfälgarna ”Sebring”, en stor och sportig stötfångare fram, kromprydd diffusor bak och en tuff takspoiler. R-Line-paketet smyckar Polo med svarta tröskellister som ger bilen ett intryck av att ligga pressad mot vägbanan. Med R-Line-paketet uppgraderas också interiören – helt och hållet, och det till en mycket överkomlig merkostnad. Flera Sverige-anpassade utrustningspaket såsom dragpaket, pluspaket, komfortpaket och mediapaket kommer också att erbjudas till nya Polo. Bland tillvalen kan en 300 Watt stark ljudanläggning från den legendariska amerikanska hörlurstillverkarens Beats (Dr. Dre) nämnas.

Polo. Modellversion Polo är välutrustad och levereras med standardutrustning som LED-varselljus, Coming Home/lLeaving Home-funktion, hastighetsbegränsare, trötthetsvarnare, passagerarskyddsystemet Pre-Crash, Hill Hold Control och närområdesövervakningen Front Assist med City Emergency Brake och Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning). Alla dessa system har fokus på säkerheten. Modellversionen bjuder dessutom på utrustning som infotainmentsystemet Composition Colour med 6 högtalare, air condition (manuell), sätesklädsel i stickad sammet, elektriska fönsterhissar med 1-trycksfunktion fram och bak samt en multifunktionsratt. Standard är även 15"-fälgarna ”Sassari”.

Polo GT. Kunder som väljer modellversion Polo GT får dessutom bland annat mittarmstöd fram, mörkröda bakljus, dekorpanel Indium Glossy med chrompaket, komfortsportstolar och 16"-fälgarna ”Las Minas”.

Polo GTI. Högst upp i modellversionspyramiden tronar nya Polo GTI. Denna sportiga toppmodell drivs nu av en 2,0-liters TSI-motor på 200 hk (i förra modellen satt en 1,8 TSI på 192 hk). Den höga motoreffekten matchas av en XDS differentialbroms, ett standardmonterat sportchassi och av tillvalet Sport Select-chassi. Fram känner man direkt igen denna den kraftfullaste Polo-versionen på den specialdesignade stötfångaren med sin integrerade spoilerläpp och sitt dimljus, allt standard. Typiska GTI-kännetecken fram är den röda randen på kylargrillen, de bikakeformade luftintagsgallren och, självfallet, det snitsiga GTI-märket. En exklusiv finess som erbjuds för GTI är tillvalet LED-strålkastare med en röd så kallad winglet som designmässigt blir till en förlängning på den röda randen på kylargrillen.
Bak är Polo GTI utrustad med en större takspoiler i svart högglans (mattsvart undersida), en diffusor i stötfångaren, dubbelpipigt ändrör (på vänster sida) med speciell GTI-design och (även här) ett GTI-märke. 17"-lättmetallfälgar (18" finns som tillval), tröskelbreddare och rödlackerade bromsok hör till de karakteristiska kännetecknen på bilens sidor.
Även i kupén på denna 200 hk starka modellversion av Polo hittar vi unika GTI-detaljer. Ta till exempel sportstolarna med sin legendariska, skotskrutiga ”Clark”-klädsel, den läderklädda multifunktionssportratten med röda dekorsömmar, det svarta innertaket, de svarta takstolparna och den speciella GTI-växelspaksknoppen. Här hör även orienteringsbelysning till standardutrustningen.

14 lacker att välja mellan. Nya fräscha färger (det finns totalt 14 lacker att välja mellan för exteriören), en rad olika fälgar (från 15 till 18 tum), instrumentpaneler i ett flertal olika dekorer och klädslar med olika mönster, gör det enkelt att sätta sin egen prägel på nya Polo.

Komfort och bekvämlighet från Golf-klassen. Det är enkelt att anpassa Polo efter de egna önskemålen och den egna plånboken. Nyheter bland tillvalen är till exempel de ljusstarka LED-strålkastarna, LED-varselljus, LED-baklyktor, klimatanläggningen ”Air Care Climatronic” (komplett med luftkvalitetssensor och allergenfilter), trådlös laddning för smartphones (med induktiv anslutning till antennen som tillval) och ett av de största panoramasoltaken i sin klass (med 10 mm bredare och 20 mm längre öppning än tidigare). Ett ytterligare tillval är chassit Sport Select som har aktiva stötdämpare. Genom att välja mellan olika klädslar, färger, interiörer, fälgar och tillval, kan Polo individualiseras så mycket att den nästan blir helt unik i sitt slag. Dessutom finns det ett brett utbud av högeffektiva motorer att välja mellan.

Ny fordonsgasdriven turbomotor

Släpps på marknaden 2017. Nya Polo gör entré på de flesta europeiska marknaderna under 2017. På den svenska marknaden har motorerna ett effektspann på från 90 till 150 hk, alla Euro6-klassade. För första gången kommer Polo också kunna fås med en fordonsgasdriven motor – nya 1,0 TGI som har en effekt på 90 hk. Tre bensinmotorer och en dieselmotor kommer också stå till buds på i Sverige. Bensinmotorerna sträcker sig från TSI 95 hk till helt nyutvecklade 1,5 TSI EVO med cylinderavstängning (ACT) och 150 hk. Dieselversionen (TDI) har 95 hk. Alla versionerna är utrustade med stopp/start-system och ett läge för bromsenergiåtervinning. Alla motorer på den svenska marknaden, förutom TGI-motorn, kan kombineras med en DSG-växellåda med dubbla kopplingar. GTI rundar av Polo-familjen högst upp i modellversionsutbudet. Som tidigare nämnts, utvecklar TSI-motorn i Polo GTI en effekt på 200 hk.

Assistanssystem från Golf och Passat i nya Polo

Avancerad teknik för alla. Med nya Polo har Volkswagen satt hjul på en av världens mest avancerade kompaktbilar. Det här avspeglar sig i så avancerade finesser som till exempel den långa raden av nya förarassistanssystem, system som tidigare var reserverade enbart för Golf eller Passat. Som vi redan kunnat se levereras även grundversionen av nya Polo som standard med närområdesövervakningen Front Assist med City Emergency Brake och Pedestrian Monitoring. *
Ett tillval vi känner igen sedan tidigare är den adaptiva farthållaren ACC. Denna kan nu aktiveras i hastigheter upp till 210 km/h. I kombination med en DSG-växellåda (som har dubbla kopplingar), erbjuder ACC nu också en stopp/start-funktion (för första gången med en manuell parkeringsbroms).
Nya tillval för Polo är filbyteshjälpen Blind Spot Detection med Rear Traffic Alert, det halvautomatiska Park Assist-systemet som är en välkommen hjälp när man ska backa ut från parkeringsplatser samt en så kallad ”manövreringsfunktion”. Den senare skyddar automatiskt mot små, förtretliga men ofta kostsamma parkeringsskador. ”Keyless Access”-systemet (tillval) som också det är en nyhet för Polo, kan användas för att låsa upp och starta bilen på ett smidigt sätt.

Ny interiör influerad av den digitala världen

Världspremiär för ny version av Active Info Display. Interiör- och HMI -avdelningarna (den senare sysslar med gränssnittet mellan människa och bil) skapade en ny interiörlayout från scratch för att kunna placera de digitala och uppkopplade displayerna och reglagen längs en linje så högt upp som möjligt för att vara optimalt synliga för föraren.
När Polo lanseras, kommer den vara den första Volkswagen-modell som utrustats med den nya generationen av Active Info Display. De digitala instrumentens funktionalitet når här nya höjder – precis som grafiken är allt mycket tydligare och också enklare att använda. För första gången räcker det med en enda knapp på multifunktionsratten för att till exempel kunna växla mellan grundmenyerna.
Samtidigt förses Polo också med den senaste generationen infotainmentsystem (med 6,5 till 8" stora displayer) – enheter som är inkapslade i glas och minst lika avancerade som högklassiga smartphones. Den rena, högteknologiska interiören förstärks ytterligare av en stämningsfull bakgrundsbelysning (standard i Polo GT och GTI) liksom av instrumentpanelen och dekorlister i en lång rad färger.

Uppkopplad Polo. Volkswagen banar också ny väg på uppkopplingsområdet. Car-Nets App Connect-appar (med MirrorLinkÒ, Android Auto™ och Apple CarPlay™) och ”Guide & Inform” finns tillgängliga i nya Polo.

Polo på den svenska marknaden

Lanseras i höst. I Sverige har cirka 116 000 exemplar av Polo sålts sedan 1975. Förförsäljningen av nya Polo beräknas starta vid månadsskiftet juli/augusti. Den svenska lanseringen sker i höst.
41.5°
0

Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här

Går att få med gasdrift

Australien godkänner ny medialag
Den där som vill att Google och Facebook ska betala för nyheter

Idag röstade Australiens parlament igenom den så kallade "News Media Bargaining Code", en ny lag som syftar till att få Google, Facebook och andra stora teknikföretag att betala för delar av nyhetsmaterial som förekommer på deras tjänster. Det var på grund av den här lagen som Facebook förra veckan tog det kontroversiella beslutet att förhindra att användare i Australien postade inlägg med länkar till Facebook, ett beslut som upphävdes tidigare den här veckan efter diskussioner mellan Facebooks vd Mark Zuckerberg och Australiens finansminister Josh Frydenberg. Efter dessa diskussioner gick Australien med på att göra vissa förändringar i lagen. Bland dessa fanns bland annat en ny punkt som lät tjänster som Facebook få en förvarning en månad innan australiensiska myndigheter godtyckligt bestämde hur mycket de skulle betala till olika nyhetsmedier, något som kommer ge tjänsterna en tidsfrist för att själv komma överens om ersättningar till olika mediaföretag i Australien. Google har redan börjat förhandla och även slutit avtal med en del australiensiska nyhetsföretag. Tumnagel
37.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nya Land Rover Defender med V8:a är här
Bjuder på 525 hästar

Den som tycker att nya Land Rover Defender haft för klena motoralternativ blir troligtvis glad för nu presenteras en version med V8:a. Det är den gamla trotjänaren på 5,0 liter med kompressor som hittat ned under huven och den ger här 525 hästar och 625 newtonmeter i vrid. Det hjälper till att ta bilen från 0-100 km/h på runt fem sekunder och toppa 240 km/h. Det mulliga ljudet från de fyra avgaspiporna får man på köpet. Till motorn kopplas en åttastegad automatlåda som driver alla fyra hjulen. Bilen erbjuds både som kort (90) och lång (110) men visst ser den fränast ut i det korta utförandet? Du får även ett "Dynamic"-läge för ännu sportigare köregenskaper och 22 tum stora fälgar. Meningslösa grejer i en offroadmaskin men detta är väl vad folket vill ha. Vidare är både fjädrar och dämpare styvare och krängningshämmarna fetare. Elektronisk diff på bakaxeln är standard. Endast tre stycken färger erbjuds och dessa är Carpathian Grey, Yulong White och Santorini Black. Alla har svart tak. Prislappen väntas börja på runt 85.000 dollar. Tumnagel
37.4°
+
Bobby Green
0

HP köper upp HyperX
Lägger 425 miljoner dollar på gamingtillbehör

HP har meddelat att företaget har köpt upp speltillbehörsmakarna HyperX från Kingston för 425 miljoner dollar. Köpet gäller endast speltillbehören och Kingston kommer fortsätta tillverka och sälja RAM- och lagring under HyperX-namnet. HP har sedan en tid tillbaka försökt etablera sig på speltillbehörsfronten under sitt Omen-varumärke, men har inte precis lyckats konkurrera med jättar som Logitech, Corsair och Razer på den fronten. Huruvida HyperX-produkterna kommer bakas in i Omen-sortimentet i framtiden är okänt. Till The Verge säger företaget att HyperX kommer fortsätta använda Ngenuity-mjukvaran för att ge användare kontroll över tillbehören, så troligtvis kommer Omen och HyperX fortsätta vara relativt fristående varumärken även i framtiden. Det vore ju lite dumt att döda ett någorlunda anrikt varumärke, liksom. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Testa hur webben ser ut när techjättar blockeras
Tillägg i Chrome blockerar Google, Facebook, Amazon och Microsoft

Att världens techjättar är inblandade i en hel del av världens internettjänst är ingen direkt nyhet. Skulle man själv vilja se hur webben skulle se ut om webbsidor som använder olika tjänster från dessa företag blockeras finns det nu ett tillägg till webbläsaren Chrome som gör precis det. Chrome-tillägget "Big Tech Detective" analyserar webbsidor som besöks via Chrome och upptäcks det att det finns någon komponent på webbsidan som anropar Google, Facebook, Amazon eller Microsoft så blockeras sidan. Det finns inställningar i tillägget som låter användaren styra vilka av de fyra företagens tjänster som ska blockeras eller så kan man blockera samtliga. Big Tech Detective måste installeras manuellt i Chrome och gör man det så är det väldigt få webbsidor som går att komma åt via webbläsaren. Efter att ha testat diverse nyhetssajter, företagssajter, myndighetssajter och universitetssajter så har jag faktiskt inte hittat någon sajt som inte blockeras av Big Tech Detective. I Big Tech Detectives inställningar så kan man även se statistik liknande den som hittas här nedanför om hur många sajter som blockerats på grund av komponenter från någon av de fyra techjättarna. Tumnagel
40.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nobe visar retrohärlig eldriven pickup
Ja tack

Våren 2018 skrev vi för första gången om den estniska trehjuliga elbilen Nobe. I somras visade man upp bilen som cabriolet och nu presenteras renderingar på ytterligare en modell - en pickup med fyra hjul. Den ser ut som bilarna gjorde förr och verkar ganska så charmig. Tyvärr är det enda vi får för tillfället denna bild och det återstår att se om den här någonsin kommer att bli verklighet. Vad tycker ni? Tumnagel
41.8°
+
Bobby Green
0

Anthem kommer inte få någon extra kärlek
Spelet får leva vidare som det är

Det har gått över två år sedan det hypade Anthem släpptes. Intresset för Biowares episka Iron Man-simulator/Destiny-klon dippade dock rejält kort efter release då spelet var extremt repetitivt, hade ett dumt och onödigt tidskrävande inventory-system och allmänt mediokert. Kort sagt vad det inte riktigt vad någon väntade sig från studion bakom Mass Effect. Efter release jobbade dock Bioware hårt på att förbättra spelupplevelsen och styrde upp saker som inventorysystem och lade till diverse in game-events, men skadan var mer eller mindre redan gjord. För ett år sedan kom dock den trevliga nyheten att Bioware skulle göra om Anthem med bättre lootsystem och lite annat smått och gott och för några veckor sedan fick vi reda på att ett beslut var på ingång om arbetet med förbättringarna skulle fortsätta eller ej. Nu har beslutet trillat in och kort sagt är Anthem 2.0 dött. I ett blogginlägg skriver Bioware att på grund av hemmajobb under pandemin har produktiviteten påverkats och förbättringarna Anthem behöver kommer lägga en för stor påfrestning på utvecklarna, så man har nu bestämt sig för att låta Anthem vara. Spelet kommer inte få några större förändringar, utan kommer fortsätta leva som det är idag. I inlägget skriver gänget detta: Game development is hard. Decisions like these are not easy. Moving forward, we need to laser focus our efforts as a studio and strengthen the next Dragon Age, and Mass Effect titles while continuing to provide quality updates to Star Wars: The Old Republic. Tumnagel
34.4°
+
André Stray
0

Nya Star Wars-serien The Bad Batch kommer i maj
Misfits-klonerna dyker upp på Star Wars-dagen

Disney meddelade igår att deras nya animerade Star Wars-serie The Bad Batch kommer att ha premiär 4 maj, dagen som även kallas för "Star Wars-dagen". I The Bad Batch kommer tittarna att få följa de misfits-kloner som tidigare dykt upp i några episoder av den animerade Star Wars-serien The Clone Wars. Klonerna som kallar sig "The Bad Batch" är allt annat än traditonella kloner och kan väl närmast beskrivas som någon slags elitstyrka där varje klon i gruppen har en speciell färdighet. Här nedan kan ni kolla in lite av vad ni har att se att fram emot 4 maj när första avsnittet av The Bad Batch börjar visas på Disney+. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Cyberpunk 2077-uppdatering skjuts upp till mars
Det går bra nu

CD Projekt RED har haft rätt omfattande planer att förbättra Cyberpunk 2077. Spelet släpptes i december, men det blev snabbt rätt tydligt att spelet skulle må betydligt bättre av att skjutas upp typ ett halvår. CD Projekts planer att fixa spelet har till stor del varit två rejäla patchar, samt ett gäng mindre hotfixes. Den första patchen släpptes i slutet av januari och fixade en skvätt buggar samt förbättrade prestandan. Uppdateringen skulle även agera grund för att underlätta för kommande uppdateringar. En andra patch skulle släppas nu i slutet av februari, men denna har nu försenats till andra halva av mars. I en rad Twitter-inlägg skriver CD Projekt RED att på grund av uppdateringens storlek och studions IT-struktur har det blivit svårt att färdigställa uppdateringen och det är helt enkelt inte möjligt att leverera uppdateringen i tid. Utvecklarna lovar dock att uppdateringen kommer erbjuda en stor mängd kvalitetsförbättringar och buggfixar, vilket är kalas. Bloomberg ger oss en lite tristare bild av vad som händer i CDPR-bygget och hacket utvecklarna utsattes för tidigare i år har satt sina spår. CDPR bad som känt busarna att dra åt fanders i stället för att betala någon lösensumma, men detta ledde till att utvecklarna som jobbat hemma har de senaste två veckorna varit utelåsta från sina arbetsstationer då de inte kunnat använda sin VPN. Vidare ska de anställdas datorer ha varit tvungna att undersökas av utvecklarnas IT-avdelning för att leta efter malware, vilket satt ytterligare käppar i hjulet för Cyberpunk 2077-uppdateringen. Tumnagel
34.4°
+
André Stray
0

Teasertrailer för Snabba Cash
Nya Netflix-serien släpps 7 april

För några år sedan blev det känt att Jens Lapidus bokserie Snabba Cash kommer få en mjuk reboot och nu har en första teasertrailer för serien släppts, vilken ni kan kika på ovan. I den nya serien får vi följa entreprenören Leya som vill lyckas oavsett pris och lånar lite kosing från kriminella för att finansiera sin start-up, vilket visar sig vara en dålig idé. Snabba Cash har premiär 7 april på Netflix. Tumnagel
39.0°
+
André Stray
0

Paramount+ kommer att kosta 69 kronor i månaden
ViacomCBS nya streamingtjänst lanseras nästa månad

Nästa månad kommer ViacomCBS nya streamingtjänst Paramount+ ha premiär här i Sverige och idag meddelade ViacomCBS Networks International Nordics att denna kommer att kosta 69 kronor i månaden. Intresserade tittare erbjuds även att teckna abonnemang för en gratis provperiod på sju dagar när tjänsten lanseras. Paramount+ kommer att sändas via webben samt de tillhörande apparna som kommer att finnas till iOS, Android, Apple TV, Android TV och Amazon Fire TV. Paramount+ lanserar i Sverge 25 mars och i klippet här nedanför kan ni kolla in lite av grejerna som kommer att gå att se där. I faktarutan här nedanför hittas lite mer detaljerad information om vad som kommer att visas på Paramount+ i år. Tumnagel
21.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Dardel kommer att bli Sveriges snabbaste superdator
KTH:s nya superdator kommer att kosta 100 miljoner kronor

Swedish National Infrastructure for Computing (SNIC) kommer att investera 100 miljoner kronor i en ny superdator som ska byggas på KTH vilken kommer att bli den snabbaste superdatorn i Sverige när den är färdigbyggd. KTH:s nya superdator kommer att heta Dardel och Gert Svensson, vice föreståndare för KTH:s Parallelldatorcentrum (PDC), säger om denna: "Främst kommer datorn att användas för tekniska och vetenskapliga beräkningar och simuleringar. Den innehåller både en CPU-del för de som vill köra vanliga program utan ändring samt en del med grafikprocessorer (GPU:er) för de användare som behöver extremt hög prestanda. Vi tror att detta är vad som kommer att användas i de största superdatorerna under den närmaste framtiden." Dardel kommer att byggas av HPE/Cray och beräknas stå klar i slutet av det här året. Den nya superdatorn kommer att ha en kapacitet på 10.000.000 gigaflops skriver KTH I ett pressmeddelande. Här nedanför hittas en förteckning över KTH:s superdatorer genom tiderna. Tumnagel
40.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft lanserar tjänst för att bygga webbsajter
Digital Marketing Center erbjuder företag gratis webbplatser

Microsoft har dragit igång en ny tjänst under sitt annonsprogram Digital Marketing Center där man erbjuder företag möjligheten att skapa och drifta webbplatser helt gratis. Istället för att ta betalt för webbplatsen så verkar Microsoft hoppas att de som skapar en webbplats med Digital Marketing Center ska spendera pengar på att marknadsföra denna via Microsofts annonstjänst. Microsoft skriver i ett blogginlägg om tjänsten: "With Digital Marketing Centerx27s new website creation service, we hope to remove the barriers of cost and lack of time by providing a free and simple solution small businesses can leverage to get started with a website. Now, small businesses can save time by importing their website information from a Facebook page or an existing advertising campaign." Webbsajterna som skapas via Digital Marketing Center kan antingen skapas med hjälp av information som importeras från företagets Facebook-sida eller via ett administrationsgränssnitt där företaget själva fyller på med den information som ska visas på sidan. Det verkar inte finnas något krav på att företag som skapar webbplatser på Microsofts Digital Marketing Center måste lägga pengar på annonser för att marknadsföra sin tjänst, något som kanske kan göra det här till ett alterntiv till betaltjänster som till exempel SquareSpace, Wix och Built By Wordpress. Tumnagel
38.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

Loki har premiär 11 juni
Vi får vänta lite till

I slutet av förra året fick vi en första titt på den kommande serien Loki och i samma veva fick vi veta att den kommer dra igång någon gång i maj, men tyvärr får vi vänta en månad extra. Disney har levererat ordentligt och serien kommer starta 11 juni på Disney+. Precis som andra serier på Disney+ kommer vi få nya avsnitt av serien varje vecka, vilket är både trevligt och lite omodernt. Men oavsett vad man har för åsikt om avsnittsutrullningen är det bara att gilla läget. I Loki får vi följa antihjälten efter händelserna i Endgame när han använder Tesseract, även känd som den blå kuben, för att resa runt i tiden och ställa till bekymmer. En en video som teasar äventyret kan ni kika på ovan. Loki kommer bestå av sex avsnitt, men räds icke om ni tycker det låter lite. En andra säsong av serien har redan spikats och kommer någon gång i framtiden. Tumnagel
40.5°
+
André Stray
0

Nya Spider-Man heter No Way Home
Namn spikat efter lurendrejeri

Under gårdagen överraskade Tom Holland med att leverera den officiella titeln på nästa Spider-Man-film. Titeln kommer vara Spider-Man: Phone Home, vilket är en referens till den snart 40 år gamla filmen ET och hintar även om att Peter den här gången kommer vara ganska långt hemifrån. Men är det verkligen den officiella titeln? Tom Holland medskådisar i filmen Jacob Batalon och Zendaya langade efter Hollands titel-avslöjande upp egna inlägg på sociala medier med andra undertitlar på filmen som Home Wrecker och Home Slice. Sicket buseri. Troligtvis är Batalons och Zendayas inlägg bara trams, eller så är allt trams. Vi får se. Oavsett. Filmen ska ha premiär 17 december och innan dess lär lurendrejerierna ha lagt sig och vi lär även få se några trailers för filmen. Uppdatering: Vi har blivit utsatta för Bus™ under dagen. De tre Spindelmannen-skådisarna langade under dagen lite fejknamn, men nu har vi fått reda på vad den officiella titeln är och filmen kommer heta Spider-Man: No Way Home. Jag är lite besviken att inte Home Slice var det officiella, men detta är något jag får leva med helt enkelt. Tumnagel
42.5°
+
André Stray
0

Magnus Walker hyllar det röda svinet
Genom att köra det silvriga svinet

1971 brötade en röd Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 AMG in på racerbanan Spa och folk undrade vad i hundan detta var för åbäke. Bilen var skapad av de båda Mercedes-ingenjörerna Hans Werner Aufrecht och Erhard Melcher som sedan 1967 pysslat med att hotta till olika Mercedes-modeller. Den röda bilen ses som den första riktiga AMG-bilen och den som satte fart på det prestandafyllda märket. Det är nu 50 år sedan och mycket har hänt sedan dess. I det här klippet hyllar Magnus Walker "det röda svinet" genom att hoppa in bakom ratten på en silvrig hyllning till bilen. Historien hittar ni på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
39.2°
+
Bobby Green
0

Ring presenterar Video Doorbell Pro 2
Är utrustad med radar och fågelperspektiv

Det finns många videodörrklockor på marknaden och tillverkaren Ring har en hel uppsjö. Nu presenteras Video Doorbell Pro 2 som sticker ut genom att den är utrustad med radarteknik som kan mäta avståndet till det som kameran i ringklockan ser. Tekniken gör att du ännu bättre kan precisera när kameran ska börja spela in och upptäcka rörelser. Man ska även i efterhand kunna få ett fågelperspektiv över hur en person har rört sig och ska därmed enklare kunna se varifrån personen kommit. Kameran filmar i 1536p HD och precis som tidigare har den tvåvägskommunikation och mörkerläge i färg. Ring Video Doorbell Pro 2 släpps den 31 mars och kostar 2799 kronor. Läs allt om den i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
37.3°
+
Bobby Green
0

TV4 får ännu en gång betala straffavgift för reklamavbrott
Ska betala 100.000 kronor för reklamavbrott i The Magnificent Seven

TV4 har ännu en gång dömts att betala en straffavgift då Förvaltningsrätten anser att kanalen körde ett reklamavbrott mitt under dramatisk scen i filmen The Magnificent Seven, en film som TV4 visade i september 2020. Det här var 15:e gången de senaste tre åren som TV4 dömts för att felaktigt bryta program för att visa reklam. Därför höjs nu straffavgiften från 50.000 till 100.000 kronor till följd av återkommande brister. Förvaltningsrätten skriver: "Annonsavbrottet i fråga har varit felaktigt inplacerat. Klart är också att TV4 vid upprepade tillfällen de senaste åren har överträtt bestämmelsen om när program får avbrytas av annonser och att TV4 till följd av detta har ålagts av förvaltningsrätten vid ett stort antal tillfällen att betala en särskild avgift." TV4 uppger att det felaktigt placerade reklamavbrottet har skett under en period då kanalen ska ha haft stora tekniska problem och säger: "TV4 har inte på något sätt orsakat problemen avsiktligen. Det finns inte något som helst uppsåt eller systematiskt handlande som ligger bakom överträdelsen. Tvärtom jobbar TV4 kontinuerligt med att denna typ av problem inte ska uppstå." TV4 kan överklaga Förvaltningsrättens dom men huruvida man kommer att göra det finns det än så länga ingen information om. Tumnagel
71.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Regeringen presenterar nya restriktioner
Serveringsställen måste stänga 20.30

Nyligen höll Regeringen pressträff och det var för att meddela ett gäng nya restriktioner som kommer gälla för att minska smittspridningen i landet. Det handlar bland annat om att från och med den 1 mars och tills vidare så måste alla serveringsställen stänga 20.30. Detta gäller även de ställen som inte serverar alkohol. Take away kommer ställena dock att få fortsätta med som vanligt och de nya restriktionerna ska alltså gälla sittande gäster i första hand. Man kommer även ytterligare begränsa antalet kunder i butiker, gallerior och gym men vilka siffror som gäller och när detta träder i kraft är oklart för tillfället. Råden till idrottsföreningar när det gäller arrangemang av läger, cuper och tävlingar kommer också att skärpas. Exempelvis kommer enstaka matcher för barn och unga inte att tillåtas. Folkhälsomyndigheten kommer inom kort att presentera alla nya restriktioner. Tumnagel
33.2°
+
Bobby Green
0

Nytt och färgglatt från Timberland
Återigen med Billionaire Boys Club

Timberland och Billionaire Boys Club följer upp de färgglada skorna som presenterades i november med en ny kollektion som fått namnet Hyper Natural. I denna finns det hiking-plagg och två stycken nytolkningar på Garrison Trail-kängan. Skorna är tillverkade i ett material som består av minst 50 procent plast från återvunna PET-flaskor. Kläderna är i 100 procent ekologisk bomull. Kollektionen släpps den 26 februari och priserna ligger på mellan 600 och 1800 kronor. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

Romen The Real McCoy släpptes idag
Helt utan tillsatser

Idag släpptes The Real McCoy 12 Years Single Cask på Systembolaget. Det är en rom helt utan tillsatser producerad hos det familjeägda företaget Foursquare på Barbados. Endast lokal jäst, melass och källvatten från Barbados används. Romen destilleras i små batcher i kopparpanna och kolonnbrännare innan den lagras på hårt rostade amerikanska bourbonfat. Dofterna ska vara smörig ek och kryddig mörk choklad. Smaken beskrivs som smörkaramell tillsammans med fattoner, apelsinzest och tobak. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Den perfekta Steakhouse-burgaren
Tjock och mumsig

I sitt senaste klipp visar George Motz hur man fixar till den perfekta steakhouse-burgaren. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Teaser för Tina
HBO:s dokumentär om Tina Turner

Här kommer en teaser för HBO:s kommande dokumentär om den amerikanska artisten Tina Turner. Tina handlar om Tina Turners karriär och förutom artisten själv kommer bland andra Angela Basett och Oprah Winfrey medverka i dokumentären. Tina har premiär på amerikanska HBO Max 27 mars och kommer sannolikt att börja sändas på HBO Nordic någon gång efter det. Tumnagel
103kg
+
Wille Wilhelmsson

Ny officiell klockpartner för Aston Martin
Anrika Girard-Perregaux

Aston Martin meddelar nu att den anrika schweiziska klocktillverkaren Girard-Perregaux blir officiell klockpartner åt biltillverkaren. Girard-Perregaux har tillverkat klockor sedan 1791 och erbjuder idag modeller som kostar mellan 17.000 dollar och 463.000 dollar. Partnerskapet kommer att mynna ut i flera klockor i begränsade upplagor i framtiden och den första ska presenteras senare i år. Girard-Perregaux kommer även att fungera som sponsor för Aston Martins nybildade F1-team. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

Victorinox-knivar med halkfria handtag
Kommer nu till Sverige

Victorinox har en serie med knivar som heter Swiss Modern. En version av dessa har syntetiska handtag i svart som ska vara halkfria. Nu kommer dessa knivar till Sverige och mer specifikt till alla Kitch’n-butiker runt om i landet. Knivarna klarar diskmaskin och är enkla att underhålla. Bladet är i rostfritt stål. De fyra knivarna som lanseras är stekkniven, santokukniven, kockkniven och brödkniven. Alla kostar 599 kronor styck. Tumnagel
98kg
+
Bobby Green

Ny whisky från Macallan
Inspirerad av naturen

Macallan presenterar nu den nya whiskyn The Macallan Edition No.6. Här ska man ha hämtat inspiration från naturen och i synnerhet den berömda floden Spey som omger The Macallan Estate. Det är en single malt som ska ha aromer av färsk frukt, muskot, kola, ek, plommon, apelsiner och kanel. Smakerna beskrivs som kryddiga med inslag av färska frukter, krämig choklad och rostad havre. Släpps på Systembolaget den 4 mars och för en flaska får man betala 1100 kronor. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Daft Punk lägger ned
Tack för allt

1992 skapades duon Daft Punk i Paris och mycket har hänt sedan dess. Efter en seg start tog det fart 1995 då singeln Da Funk släpptes. Den följdes av Around the World som nog alla har hört. Nu får vi reda på att duon som består av Thomas Bangalter och Guy-Manuel de Homem-Christo går skilda vägar och att gruppen nu är upplöst. Varför får vi dock inte reda på för tillfället utan det hela meddelas bara med videon ovan som döpts till Epilogue. Tack för allt, och som tur är finns allt publicerat material kvar och kommer inte att försvinna. Som alltid - var inte ledsen för att det är över, var glad över att det över huvud taget hände. Låter bättre på engelska, men ni fattar. Bonusklipp nedan. Tumnagel
-629kg
+
Bobby Green

Idag är det Internationella Margarita-dagen!
Tut i luren!

Idag är det inte bara start på en ny vecka utan det är även den internationella Margarita-dagen vilket givetvis måste firas. Margarita är en drink som består av tequila, likören triple sec, is och limejuice. Servera gör man i ett saltkantat glas. En populär variant är Frozen Margarita som ni kan se Jamie fixa till i klippet här ovan. Skål! Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Mackan testar plasmaskäraren från Lidl
Något att ha?

Förra året släppte Lidl en billig plasmaskärare och de sålde slut illa kvickt. Idag släpptes en ny omgång och tydligen har folk i hela landet köat innan öppning och sedan rusat in och köpt på sig en eller flera maskiner. Prislappen 1499 kronor lockade många som vill testa på det här med att skära plåt på ett smidigare sätt. Här får vi se ett test av den senaste maskinen för att se om den är något att ha. Köpte du någon? Tumnagel
94kg
+
Bobby Green

Därför försvinner Dumle-klubban!
Kan komma tillbaka i framtiden

I torsdags kom chockbeskedet - den klassiska Dumleklubban läggs ner. En klassiker som många har minnen till, men kanske inte köpt så frekvent. Men dålig försäljning är inte anledningen till nerläggningen enligt Fazer, utan produktionslinjen som har gjort klassikern har helt enkelt nått sitt slut. – Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt. Det har varit en utmaning att med dagens moderna teknik hitta en produktionslösning till den klassiska Dumleklubban, då hantverket såväl som recepturen är lika unika som klubban själv, säger Malin Lindqvist, Brand Manager, Fazer Konfektyr. Den sista Dumleklubban kommer att lämna fabriken under mars månad, men att den försvinner för evigt är faktiskt inte bestämt utan den kan komma tillbaks i framtiden. – Vi vet att klubban är en älskad produkt av många konsumenter och vi arbetar ständigt med vårt urval av Dumleprodukter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att utveckla och hitta ett sätt att producera en Dumleklubba igen i framtiden, fortsätter Malin Lindqvist. Om det bara är fina ord eller om Fazer verkligen kommer att leverera Dumleklubban i framtiden återstår att se! Tumnagel
71kg
+
Roger Åberg

Historien om Thong Song
Baby move your butt, butt, butt.

En trevlig Vice-dokumentär om den legendariska låten Thong Song med Sisqo. Tydligen var låten först ämnad för Michael Jackson (då med annan låttext) men när Sisqo fick höra den kunde han inte släppa taget om den. Tumnagel
91kg
+
Frode Wikesjö