m
Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här
Nya Polo GTI

Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här
Går att få med gasdrift

Bil / Volkswagen

Volkswagen drar nu skynket av den sjätte generationen av modellen Polo. Bilen bygger på plattformen MQB som även delas med Seat Ibiza och nästa Skoda Fabia. Den nya bilen ska ha vuxit upp lite och bland annat bjuda på mer utrymme, mer teknik och roligare köregenskaper. Vassast blir Polo GTI med sina 200 hästar.

Bilens mått har ökats på de flesta håll och på längden mäter den åtta centimeter extra jämfört med föregångaren. Bredden har ökat med sex centimeter och höjden har sänkts med en centimeter. Hjulbasen har sträckts ut med nio centimeter vilket de i baksätet lär hurra över. Man har även gjort så att det går in strax över 70 liter mer i bagageutrymmet.

Det finns flera olika motoralternativ att välja mellan, sex stycken av dessa går på bensin, två på diesel och en på gas. Alla kommer dock inte att erbjudas i Sverige. Instegsversion på bensinsidan blir 1,0 MPI med 65 hästar och femväxlad manuell låda. För diesel gäller 1,6 TDI med 80 hästar och femväxlad manuell låda. Gas-versionen heter TGI och den har 90 hästar och en femväxlad manuell låda. Starkast blir GTI som får en 2-liters turbomatad fyra på 200 hästar. Föregångaren hade 1,8 liter och gav 190 hästar. Motorn kopplas antingen till en sexpetad manuell växellåda eller en sjustegad dubbelkopplingslåda och drivningen sker som väntat på framhjulen. Sportchassi är standard men det finns även ett tillval som man kallar för Sport Select med adaptiva dämpare. På vanligt GTI-manér får man ett vassare kjolpaket, större fälgar, vinge på bakluckan och den klassiska GTI-interiören med rutig klädsel.

Det finns teknik som adaptiv farthållare med både autobroms och parkeringshjälp. Insidan har en helt ny instrumentpanel och skärmen i mitten går att få från 6,5 till 8 tum. Det går även att få digitala instrument framför ratten precis som i de större syskonen.

Premiär blir det på bilmässan i Frankfurt i september. Några priser har vi tyvärr inte fått än. Alla nyheter finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här
Visa
Pressmeddelande
Världspremiär för nya Volkswagen Polo

Med fler än 14 miljoner sålda exemplar är Polo en av världens mest framgångsrika kompaktbilar. Nu är det världspremiär för en helt ny generation med ny design, större utrymme för passagerare och bagage, fler förarassistanssystem och en ny motor för gasdrift.

Nyckelfakta – nya Polo i korthet

Den 6:e generationen av Polo kör vidare i succémodellens framgångsrika spår: Med fler än 14 miljoner sålda exemplar hör Polo till en av de allra mest framgångsrika i sin klass.
Nya Polo är större än någonsin: På längden mäter den 405,3 cm. Hjulbasen har förlängts med 94 mm för att fullända åkkomforten.
Mer utrymme: Nya Polo bjuder på mer plats för alla i bilen. Bagageutrymmesvolymen har utökats med 25 % till 351 liter.
Spelar i en högre teknisk division: Med Front Assist, Blind Spot Detection, ACC och LED-strålkastare som i Golf-klassen.
Första Polon med digitala instrument: Polo är först ut med den andra generationen av Volkswagens digitala instrumentering Active Info Display.
Design som lockar: Nya Polo utmärker sig med en karismatisk design.
Precis som man själv vill ha den: De svenska modellversionerna Polo, Polo GT och Polo GTI samt olika paket och tillval ger massor av valmöjligheter.
Bred färgpalett: Många olika lacker och flera kulörer för instrumentpanelen.
Gasdrift en nyhet: Motorerna på den svenska marknaden levererar från 90 till 200 hk. Ny Polo-motor är en TGI (fordonsgasdriven) på 90 hk.
Lanseringen: Nya Polo lanseras på den svenska marknaden i höst. Förförsäljningen beräknas starta vid månadsskiftet juli/augusti.
En Polo som bjuder på framtiden redan i dag

6:e generationen. Nu premiärvisas en helt ny generation av bästsäljaren Polo. Den har en helt ny design utvändigt, är betydligt mycket rymligare invändigt och har också konstruerats om in i minsta detalj, med digitalt inriktad förarplats, effektiva TSI (bensin), TGI (fordonsgas) och TDI (diesel) -motorer och en lång rad förarassistanssystem som tidigare endast kunde hittas i större Volkswagen-modeller.
– Polo är en ung och fräsch bil. Den kombinerar karisma med effektiv teknik. Ingen annan bil erbjuder så mycket plats för sin storlek. Det här gör att vår Polo intar förstaplatsen bland småkompaktbilarna, en tätposition den kommer att behålla, säger Herbert Diess, chef för märket Volkswagen.

Nya Polo river klassgränserna

Digitala instrument, nya informations- och assistanssystem. Frank Welsch, styrelseledamot för utveckling av märket Volkswagen:
– Nya Polo för in kompaktklassen i framtiden. Gott om plats tack vare MQB-arkitekturen, hållbara drivkällor som den fordonsgasdrivna TGI-motorn, världspremiären för den nya generationen av Active Info Display, de senaste infotainmentsystemen och de förutseende förarassistanssystemen: allt detta är kvalitéer som får denna Volkswagen-modell att riva de traditionella gränserna mellan klasserna.

Mycket större invändigt, lika kompakt utvändigt

Polo bjuder hela tiden på mer komfort. Denna den 6:e generationen av Polo har vuxit – alla de viktigaste måtten är större än på den förra versionen. Detta har resulterat i ett kupéutrymme som blivit mycket större och att bagageutrymmesvolymen har utökats från 280 till 351 liter. Trots detta är den lika kompakt på utsidan – och lika pigg.
Det är intressant att jämföra den med den 4:e generationen av Golf (som byggdes fram till 2003) och sålde i miljonupplagor. Jämförelsen visar att Polo anpassat sig efter att människor blivit längre, men också att den utnyttjar det tillgängliga utrymmet i kupén på ett ännu effektivare sätt.
Nya Polo, som mäter 405,3 cm på längden, är något kortare än den fjärde generationen av Golf men har längre hjulbas (+53 mm) och större plats för både föraren, passagerarna och bagaget (21 liter större). En jämförelse av de viktigaste måtten:

Alla data i mm Polo gen 6 (2017) Polo gen 5 (2009) Golf gen 4 (1997)
Längd 4.053 3.972 4.149
Bredd (exkl. sidobackspeglar) 1.751 1.682 1.735
Höjd 1.446 1.453 1.439
Hjulbas 2.564 2.470 2.511
Spårvidd, fram 1.525 1.463 1.513
Spårvidd, bak 1.505 1.456 1.494
Fri höjd invändigt, fram 1.019 1.004 1.014
Fri höjd invändigt, bak 964 943 955
Bagageutrymmesvolym 351 280 330
Designen följer tidsandan

Kristallklar karisma. MQB-arkitekturen har en mycket stor positiv effekt på bilens proportioner, och därmed också på designen. Klaus Bischoff, chefsdesigner för Volkswagen, förklarar:
– De avsevärt mycket bättre proportionerna lägger grunden för ett fullvuxet, kaxigt utseende för den 6:e generationen av Polo – karismatiskt, progressivt, modernt och gemytligt. Vi har systematiskt arbetat med omstruktureringen av dimensionerna för att bygga en kompakt och attraktiv bil.
Så här beskriver Klaus målsättningarna med detta projekt: Alla Polo-versionerna skulle göras sportigare, starkare, fräschare, mer kraftfulla och mer karismatiska. När han nu betraktar nya Polo, summerar Volkswagens chefsdesigner det hela så här:
– Man kan genast se att denna Volkswagen är originalet i sin klass, men också att den är av en helt ny generation. En Polo med en uttrycksfull design som gör denna kompakta modell – nu endast som 4-dörrars – sportigare, mer renodlad och helt unik i Volkswagens modellutbud. Det här är en bil som ligger helt rätt i tiden, både utseendemässigt och tekniskt.

Många möjligheter för att få bilen just som man vill ha den

Tre utrustningsversioner och flera paket. På den svenska marknaden kommer Polo, precis som tidigare, att erbjudas i de tre modellversionerna ”Polo”, ”Polo GT” och Polo GTI”. Nya Polo kommer dessutom att erbjudas med designpaketet R-Line som gör bilen ännu mer dynamisk med utrustning som 16"-lättmetallfälgarna ”Sebring”, en stor och sportig stötfångare fram, kromprydd diffusor bak och en tuff takspoiler. R-Line-paketet smyckar Polo med svarta tröskellister som ger bilen ett intryck av att ligga pressad mot vägbanan. Med R-Line-paketet uppgraderas också interiören – helt och hållet, och det till en mycket överkomlig merkostnad. Flera Sverige-anpassade utrustningspaket såsom dragpaket, pluspaket, komfortpaket och mediapaket kommer också att erbjudas till nya Polo. Bland tillvalen kan en 300 Watt stark ljudanläggning från den legendariska amerikanska hörlurstillverkarens Beats (Dr. Dre) nämnas.

Polo. Modellversion Polo är välutrustad och levereras med standardutrustning som LED-varselljus, Coming Home/lLeaving Home-funktion, hastighetsbegränsare, trötthetsvarnare, passagerarskyddsystemet Pre-Crash, Hill Hold Control och närområdesövervakningen Front Assist med City Emergency Brake och Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning). Alla dessa system har fokus på säkerheten. Modellversionen bjuder dessutom på utrustning som infotainmentsystemet Composition Colour med 6 högtalare, air condition (manuell), sätesklädsel i stickad sammet, elektriska fönsterhissar med 1-trycksfunktion fram och bak samt en multifunktionsratt. Standard är även 15"-fälgarna ”Sassari”.

Polo GT. Kunder som väljer modellversion Polo GT får dessutom bland annat mittarmstöd fram, mörkröda bakljus, dekorpanel Indium Glossy med chrompaket, komfortsportstolar och 16"-fälgarna ”Las Minas”.

Polo GTI. Högst upp i modellversionspyramiden tronar nya Polo GTI. Denna sportiga toppmodell drivs nu av en 2,0-liters TSI-motor på 200 hk (i förra modellen satt en 1,8 TSI på 192 hk). Den höga motoreffekten matchas av en XDS differentialbroms, ett standardmonterat sportchassi och av tillvalet Sport Select-chassi. Fram känner man direkt igen denna den kraftfullaste Polo-versionen på den specialdesignade stötfångaren med sin integrerade spoilerläpp och sitt dimljus, allt standard. Typiska GTI-kännetecken fram är den röda randen på kylargrillen, de bikakeformade luftintagsgallren och, självfallet, det snitsiga GTI-märket. En exklusiv finess som erbjuds för GTI är tillvalet LED-strålkastare med en röd så kallad winglet som designmässigt blir till en förlängning på den röda randen på kylargrillen.
Bak är Polo GTI utrustad med en större takspoiler i svart högglans (mattsvart undersida), en diffusor i stötfångaren, dubbelpipigt ändrör (på vänster sida) med speciell GTI-design och (även här) ett GTI-märke. 17"-lättmetallfälgar (18" finns som tillval), tröskelbreddare och rödlackerade bromsok hör till de karakteristiska kännetecknen på bilens sidor.
Även i kupén på denna 200 hk starka modellversion av Polo hittar vi unika GTI-detaljer. Ta till exempel sportstolarna med sin legendariska, skotskrutiga ”Clark”-klädsel, den läderklädda multifunktionssportratten med röda dekorsömmar, det svarta innertaket, de svarta takstolparna och den speciella GTI-växelspaksknoppen. Här hör även orienteringsbelysning till standardutrustningen.

14 lacker att välja mellan. Nya fräscha färger (det finns totalt 14 lacker att välja mellan för exteriören), en rad olika fälgar (från 15 till 18 tum), instrumentpaneler i ett flertal olika dekorer och klädslar med olika mönster, gör det enkelt att sätta sin egen prägel på nya Polo.

Komfort och bekvämlighet från Golf-klassen. Det är enkelt att anpassa Polo efter de egna önskemålen och den egna plånboken. Nyheter bland tillvalen är till exempel de ljusstarka LED-strålkastarna, LED-varselljus, LED-baklyktor, klimatanläggningen ”Air Care Climatronic” (komplett med luftkvalitetssensor och allergenfilter), trådlös laddning för smartphones (med induktiv anslutning till antennen som tillval) och ett av de största panoramasoltaken i sin klass (med 10 mm bredare och 20 mm längre öppning än tidigare). Ett ytterligare tillval är chassit Sport Select som har aktiva stötdämpare. Genom att välja mellan olika klädslar, färger, interiörer, fälgar och tillval, kan Polo individualiseras så mycket att den nästan blir helt unik i sitt slag. Dessutom finns det ett brett utbud av högeffektiva motorer att välja mellan.

Ny fordonsgasdriven turbomotor

Släpps på marknaden 2017. Nya Polo gör entré på de flesta europeiska marknaderna under 2017. På den svenska marknaden har motorerna ett effektspann på från 90 till 150 hk, alla Euro6-klassade. För första gången kommer Polo också kunna fås med en fordonsgasdriven motor – nya 1,0 TGI som har en effekt på 90 hk. Tre bensinmotorer och en dieselmotor kommer också stå till buds på i Sverige. Bensinmotorerna sträcker sig från TSI 95 hk till helt nyutvecklade 1,5 TSI EVO med cylinderavstängning (ACT) och 150 hk. Dieselversionen (TDI) har 95 hk. Alla versionerna är utrustade med stopp/start-system och ett läge för bromsenergiåtervinning. Alla motorer på den svenska marknaden, förutom TGI-motorn, kan kombineras med en DSG-växellåda med dubbla kopplingar. GTI rundar av Polo-familjen högst upp i modellversionsutbudet. Som tidigare nämnts, utvecklar TSI-motorn i Polo GTI en effekt på 200 hk.

Assistanssystem från Golf och Passat i nya Polo

Avancerad teknik för alla. Med nya Polo har Volkswagen satt hjul på en av världens mest avancerade kompaktbilar. Det här avspeglar sig i så avancerade finesser som till exempel den långa raden av nya förarassistanssystem, system som tidigare var reserverade enbart för Golf eller Passat. Som vi redan kunnat se levereras även grundversionen av nya Polo som standard med närområdesövervakningen Front Assist med City Emergency Brake och Pedestrian Monitoring. *
Ett tillval vi känner igen sedan tidigare är den adaptiva farthållaren ACC. Denna kan nu aktiveras i hastigheter upp till 210 km/h. I kombination med en DSG-växellåda (som har dubbla kopplingar), erbjuder ACC nu också en stopp/start-funktion (för första gången med en manuell parkeringsbroms).
Nya tillval för Polo är filbyteshjälpen Blind Spot Detection med Rear Traffic Alert, det halvautomatiska Park Assist-systemet som är en välkommen hjälp när man ska backa ut från parkeringsplatser samt en så kallad ”manövreringsfunktion”. Den senare skyddar automatiskt mot små, förtretliga men ofta kostsamma parkeringsskador. ”Keyless Access”-systemet (tillval) som också det är en nyhet för Polo, kan användas för att låsa upp och starta bilen på ett smidigt sätt.

Ny interiör influerad av den digitala världen

Världspremiär för ny version av Active Info Display. Interiör- och HMI -avdelningarna (den senare sysslar med gränssnittet mellan människa och bil) skapade en ny interiörlayout från scratch för att kunna placera de digitala och uppkopplade displayerna och reglagen längs en linje så högt upp som möjligt för att vara optimalt synliga för föraren.
När Polo lanseras, kommer den vara den första Volkswagen-modell som utrustats med den nya generationen av Active Info Display. De digitala instrumentens funktionalitet når här nya höjder – precis som grafiken är allt mycket tydligare och också enklare att använda. För första gången räcker det med en enda knapp på multifunktionsratten för att till exempel kunna växla mellan grundmenyerna.
Samtidigt förses Polo också med den senaste generationen infotainmentsystem (med 6,5 till 8" stora displayer) – enheter som är inkapslade i glas och minst lika avancerade som högklassiga smartphones. Den rena, högteknologiska interiören förstärks ytterligare av en stämningsfull bakgrundsbelysning (standard i Polo GT och GTI) liksom av instrumentpanelen och dekorlister i en lång rad färger.

Uppkopplad Polo. Volkswagen banar också ny väg på uppkopplingsområdet. Car-Nets App Connect-appar (med MirrorLinkÒ, Android Auto™ och Apple CarPlay™) och ”Guide & Inform” finns tillgängliga i nya Polo.

Polo på den svenska marknaden

Lanseras i höst. I Sverige har cirka 116 000 exemplar av Polo sålts sedan 1975. Förförsäljningen av nya Polo beräknas starta vid månadsskiftet juli/augusti. Den svenska lanseringen sker i höst.
41.5°
0

Sjätte generationen av Volkswagen Polo är här

Går att få med gasdrift

Jim Reekes pratar om sina Apple-ljud
Ljuden vi hör varje dag, eller några av oss i alla fall

Klipp med ljuddesignern Jim Reekes där han pratar om några av ljuden han gjorde för Apple under sin karriär där. Bland annat pratar han om ljudet Sosumi vars namn inte alls är något häftigt japanskt ord utan snarare "So sue me" eftersom han ville göra narr av Beatles advokater som stämde Apple under 70-talet. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Äldre snubbe från Kina har klarat 300 spel
Fler än 300 spel till och med

Klipp om en 86 årig snubbe från Kina som de senaste 20 åren har spelet genom mer än 300 spel. Snubben, som heter Yang Binglin, spenderar sina mornar med att spela inte pingis men på eftermiddagen spenderar han minst tre timmar med att spela tv-spel. Yangs favoritgenre är skräckspel. Tumnagel
39.5°
+
Frode Wikesjö
0

En trailer för The Serpent
Netflix-serie om seriemördaren Charles Sobhraj

Här har vi trailern för den kommande Netflix-serien The Serpent som handlar om fifflaren och seriemördaren Charles Sobhraj. Charles (Tahar Rahim) och flickvännen Marie-Andrée Leclerc (Jenna Coleman) reste runt i Asien under 70-talet för att lura samt mörda folk längs det så kallade hippiespåret. En nederländsk diplomat började utreda vad som hände med ett ungt par som försvunnit och hamnar snabbt hack i häl på en av Interpols mest eftersökta män. Samtliga åtta avsnitt av The Serpent har premiär på Netflix den 2 april. Tumnagel
38.1°
+
Frode Wikesjö
0

Se Spring Uje spring!
Nu på SVT Play

En av årets härligaste filmer är Spring Uje spring, filmen om och med Uje Brandelius och regisserad av Henrik Schyffert. Tre guldbaggar fick filmen och det var den lätt värd tycker jag. Det är smått magiskt att Uje och hans fru och barn kan spela sig själva på ett så bra sätt. Uje Brandelius är frontmannen i fantastiska bandet Doktor Kosmos som ni inte får missa. Tumnagel
40.0°
+
Roger Åberg
0

Sju minuter Hoa
Pusselplattformare med Ghibli-vibbar

Skrollcat Studio bjuder här på sju minuter med gameplay från sin kommande pusselplattformare Hoa. Som man kan se i klippet har spelet en riktigt skön grafisk stil men jag kan väl personligen inte direkt påstå att själva spelandet ser superskoj ut. Men om man nu tycker detta ser intressant ut så släpps Hoa till Nintendo Switch och Windows under nästa månad. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

Telefoner som säljs i Utah måste ha "porrfilter"
Från och med nästa år

Några lagstiftare i Utah bestämde i veckan att samtliga telefoner och paddor som säljs i den amerikanska delstaten måste ha ett inbyggt porrfilter. Filtret, som måste vara på plats till 2022, ska blockera material som anses vara skadligt för minderåriga. Tillverkarna tvingas därmed implementera och aktivera ett sådant filter som standard i sina produkter. Sedan är det då upp till användaren själv att bestämma om de vill inaktivera det eller ej. Enheter som säljs utan detta filter aktiverat kan behöva betala böter (som högst 500 dollar) dock ska lagförslaget tydligen inte vara en officiell lag i delstaten förrän minst fem andra stater har vidtagit liknande åtgärder. Lagförslaget röstades igenom med en relativt stor marginal och ska nu bara godkännas av Utahs guvernör Spencer Cox för att det ska bli klart. Lagstiftare i Utah har tidigare kallat porr som en folkhälsokris så det var väl kanske inte helt oväntat att sådana här grejer skulle implementeras där. Tumnagel
23.8°
+
Frode Wikesjö
0

Klassiska bilar som krympt i tvätten
Ernie Adams bygger riktigt coola kopior i litet format

Ända sedan 1965 har Ernie Adams byggt kopior på klassiska bilar. Men de skiljer sig en hel del mot andra replikor som finns. Ernies exemplar är nämligen rejält nedskalade och det ser nästan ut som att man förminskat dem några snäpp med maskinen som används i Älskling jag krympte barnen-filmerna. Den första bilen han byggde som är döpt till Grandpa Dwarf blev till av gamla kylskåp och den rullar än idag. Ernie har byggt hundratals bilar och alla är fullt körbara och lagliga för gatan. I det här klippet får vi se några av hans mycket imponerande skapelser. Spana in Ernies museum på länken. Bonusklipp nedan. Tumnagel
39.5°
+
Bobby Green
0

Hellsing ska bli tv-serie
Ingen ny anime alltså

Den populära mangaserien Hellsing ska bli tv-serie av manusförfattaren bakom John Wick-filmerna, Derek Kolstad. Tillsammans med Amazon Studios ska han tolka mangan till serie en i spelfilmsformat och inte en anime-grej. Kolstad nämnde i en intervju att han varit besatt av att adaptera mangan ända sedan hans bror introducerade honom till Hellsing för några år sedan. Någon regissör, skådespelare eller något premiärdatum finns dock inte ännu. Bonus-Hellsing nedan. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Digitala vaccinintyg tillgängliga till sommaren
Varför inte nu?

Under gårdagen höll sveriges digitaliseringsminister Anders Ygeman (S) en presskonferens där han meddelade att Sverige ska ha digitala vaccinintyg tillgängliga till sommaren. Anledningen till det är att han anser att både resebolag samt länder kommer att ställa krav på att folk har något sådant när folk ska ut och resa under sommaren. Redan nu ställer länder krav på att man har ett negativt covidtest och nu när folk börjar vaccineras ser Anders det som oundvikligt att krav på vaccinbevis också kommer dyka upp. Intyget skulle inte bara vara för resor utomlands utan också vara något man kan visa upp om man skulle få för sig att gå på någon resturang, konsert eller gym utan mask eller social distansering. Enligt förslaget från myndigheten ska intyget kunna visas i telefonen, genom digitala plånböcker eller som en pappersutskrift. Enligt Myndigheten för digital förvaltning ska beviset finnas tillgängligt från den 1 juni och det återstår väl att se om det är ett datum som myndigheten lyckas hålla eller ej. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

Första trailern för S03 av Formula 1: Drive to Survive
Vroom vroom

Nu är det ju inte allt för långt kvar till den 19 mars, vilket är dagen som den tredje säsongen av Formel 1-dokumentärserien Formula 1: Drive to Survive har premiär. Så för att öka hypen en aning släppte Netflix nyss en ordentlig trailer för denna tredje säsong. Formula 1: Drive to Survive bjuder på spänning samt intriger och är intressant även om man inte är inne i Formel 1-svängen. I serien får vi följa racerförarnas vardag både på och utanför banan under en Formel 1-säsong. Denna tredje säsong kommer kretsa kring den något märkliga 2020-säsongen så det kommer ju bli onekligen intressant att se. Tumnagel
44.3°
+
Frode Wikesjö
0

YouTube-profilen Laoshu har lämnat oss
Vi börjar helgen med lite tråkiga nyheter

Moses Monweal McCormick var mannen bakom YouTube-kanalen laoshu505000 där han smygfilmade sig själv prata med främlingar på olika språk. Moses kunde prata mängder av olika språk som han lärt sig på egen hand. I veckan meddelade hans familj att Moses hade gått bort på grund av oförutsedda hjärtproblem. Klart tråkigt då hans videos ofta dök upp i YouTube-flödet och alltid var underhållande att titta på. Nedan kan man se ett klipp när han testar sina svenskakunskaper på en svensk Über-förare. Tumnagel
28.6°
+
Frode Wikesjö
0

Lång recension av iPhone
Så här några månader senare

Att recensera saker är knepigt. Ibland har vi hur mycket tid som helst och ibland knappt någon alls, oftast knappt någon alls. Därför har MKBHD nu släppt en ny recension av iPhone så här några månader senare där han verkligen brer ut vad han tycker, videon är 47 minuter lång. Tumnagel
35.9°
+
Roger Åberg
0

Lupin fortsätter i sommar på Netflix
Spänningen stiger!

Lupin släpptes i början av januari och var, för mig, en sån där serie man startar för att se om den är något att ha och vipps så hade man bränt av alla avsnitt och man suktade efter mer. Nu har vi fått reda på när seriens andra del kommer ha premiär och det kommer ske någon gång i sommar, vilket är trevligt då vi i alla fall vet att vi slipper vänta i ett år på att få se fortsättningen. Ovan har ni en kort teaser till den andra delen och av den att döma verkar det som att del 2 kickar igång direkt efter händelserna i första. Tumnagel
49.9°
+
André Stray
0

En längre genomgång av Audi e-tron GT
49 minuter

Roger fick nyligen hänga lite med Audis nya elbilsmodell e-tron GT i vanligt och sportigt RS-utförande. Men tiden var snål så det blev ett snabbt test. Autogefühl har dock fått bekanta sig med bilen en lite längre stund, så här kommer ett 49 minuter långt inslag på hur de tycker bilen är. Tumnagel
38.2°
+
Bobby Green
0

Nvidia RTX 3050 Ti dyker upp på Asus hemsida
Nytt budgetkort verkar vara på ingång

Nvidia presenterade nyligen RTX 3060, men det verkar som att grafikkortstillverkaren har mer grafikkort i rockärmen. Asus uppdaterade nyligen sidan för laptopen TUF Dash F15 med lite ny information som kanske inte borde ha skrivits ut. Mer specifikt hade det lagts till en rad om att kortet kommer kunna utrustas med RTX 3050 Ti med 4GB GDDR6-ram och design avsedd för laptops. När Nvidia kommer presentera kortet ordentligt är för tillfället okänt. Fokus ligger troligtvis nu på att få ut RTX 30-serien till kunder, men möjligtvis kommer en liten presentation av budgetkortet om någon månad. Tumnagel
36.1°
+
André Stray
0

Snubbe bygger exoskelett för att svinga jättesvärd
Lite eftermiddagsnörderi

Har du tittat på anime eller spelat spel där det används massiva svärd och tänkt "hallå det där är ett lite orealistiskt stort svärd som inte borde gå att svinga i verkligheten", samtidigt som karaktären slåss mot horder av cyberdemoner från Venus? I så fall fokuserar du på helt rätt saker och har förstås rätt. Sådana svärd är orealistiska, men om man bygger ett exoskelett som kan hjälpa till med svingandet så borde det inte vara allt för svårt att använda. Detta är exakt vad vi får se Allen Pan från Sufficiently Advanced göra i sin senaste video. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Bygg din Porsche Taycan Cross Turismo
Konfiguratorn är igång

Igår presenterade Porsche den nya modellen Taycan Cross Turismo. En sak man kan fördriva tiden med en fredagskväll är att speca bilen så som man vill ha den. Antingen för att man har tänkt köpa en, eller för att man som mig bara vill drömma lite. Jag utgick givetvis från värstingen Turbo S och efter allt klickande på saker som jag vill ha landade prislappen på 2.759.800 kronor och av detta var 629.800 kronor extrautrustning. Hur bilen blev ser ni bland bilderna. Tumnagel
40.3°
+
Bobby Green
0

Flock med starar skapar fågel-siluett
Fågelception

I flera månader följde fotografen James Crombie och hans kollega Colin Hogg en flock med starar i jakt på den perfekta bilden när fåglarna dansade på himlen. Här får vi se hur det såg ut i ett videoklipp som Colin filmade när stararna i formation flyger över sjön Lough Ennell. Vid ett tillfälle skapar formationen siluetten av en fågel vilket är rätt så mäktigt att se. Tumnagel
47.9°
+
Bobby Green
0

Tio saker Macklemore inte klarar sig utan
Bra hår och snorbroms!

GQ har satt sig ned med artisten Macklemore som fått berätta om tio saker han inte klarar sig utan när han är ute och far. Bonusklipp nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Tut i luren! Idag är det ostbågens dag!
Grattis!

Ostbågens dag är alltid den 5 mars. Idag är det 5 mars och passande nog fredag så att man kan trycka mängder med snacks utan att få dåligt samvete, eller? Grattis alla ostbågsläskare, njut lite extra idag! Tumnagel
81kg
+
Bobby Green

Banksy tillbaka med konstverket create escape
Målat på en fängelsemur

Banksys senaste målning heter Create Escape och den har han gjort på en fängelsemur utanför Reading Prison i Storbritannien. Fängelset är sedan 2014 stängt och det var här författaren Oscar Wilde satt fängslad i två år för "onaturlig otukt" (homosexuella kontakter). Målningen föreställer en rymmande fånge som har gjort ett rep av skrivmaskinspapper för att ta sig ned från muren. Det är många som vill att fängelset ska omvandlas till en konsthall och ett beslut kring detta ska komma i mitten på mars. Tumnagel
90kg
+
Bobby Green

Britny Fox - Standing In The Shadows
Fredagsklassikern

Idag är det fredag och jag blev extra pepp på pudelrock efter dängan vi skrev om tidigare idag. Så vi kör ett gäng, för det blir man alltid glad av. Här ovan har vi gruppen Britny Fox med låten Standing In The Shadows som släpptes 1989. Bonusklipp nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Miguel Gonzalez är avocado-expert
Förser Michelin-restauranger med grönsaken

Skillnaden mellan en bra och en dålig avocado kan vara livsavgörande, typ. Miguel Gonzalez är experten på grönsaken och det är honom du ska gå till om du vill ha de bästa New York har att erbjuda. I dagsläget har över 120 stycken restauranger hans avocados som förstahandsval. Tumnagel
87kg
+
Bobby Green

Nestor släpper singeln On The Run
Pudelrock från Sverige

Jag är en riktig sucker för så kallad pudelrock och gammal härlig metal, så därför föll verkligen den svenska gruppen Nestors låt On The Run mig i smaken. Här har man kokat ihop hederliga 80-talsinfluenser med feta beats och glimten i ögat. Och visst är det Sten Frisk från TV-serien Tre Kronor som spelar prästen i musikvideon. Ett album kommer att släppas senare i år. Tumnagel
111kg
+
Bobby Green

Fel sätt att laga middag på
Rekommenderas inte

Om du har planerat att laga middag någon gång i ditt liv - gör inte på det här viset då. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Idag är det Fössta tossdan i mass
Ät prinsesstårta!

Idag är det Smålands alldeles egna nationaldag eftersom det är "Fössta tossdan i mass". Det är den småländska dialekten firas och då får man äta prinsesstårta med massipan, oavsett var i landet man bor. Grattis till oss! Tumnagel
129kg
+
Bobby Green

Fira Rieslings födelsedag med Edward Blom
Håller föreläsning och vinprovning

Institutet Wines of Germany har förklarat den 13 mars 1435 som officiell födelsedag för den tyska druvan Riesling. Det innebär att på lördag nästa vecka så fyller druvan hela 586 år vilket givetvis måste firas. Gastronomen och Tysklandskännaren Edward Blom kommer då att hålla en föreläsning och vinprovning live på Facebook. Vinerna som provas kommer från de fem regionerna där mest Riesling odlas i Tyskland: Rheingau, Pfalz, Mosel, Rhein-hessen och Württemberg. Det hela kommer att äga rum mellan klockan 17.00 och 18.00 på länken nedan. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Toasty Digital remixar ihop Kanye och Kendrick
Eftersom de inte släppt sitt gemensamma material

Det sägs att artisterna Kanye West och Kendrick Lamar spelat in över 40 stycken låtar tillsammans, låtar som aldrig har släppts. För att få ordning på detta bestämde sig YouTube-kanalen Toasty Digital för att mixa ihop Kanyes album My Beautiful Dark Twisted Fantasy med Kendricks album good kid, m.A.A.d city och det här är resultatet. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Whisky för 465.000 kronor
På torsdag lanserar The Macallan en dyrgrip

Nu på torsdag den 4 mars lanserar The Macallan Red Collection och det är en unik serie med single malt-whisky som endast kommer att sälja i begränsad upplaga. Med i gänget finns en 50-åring som har prislappen 465.000 kronor. Detta är den äldsta och mest exklusiva serien hittills från varumärket och förutom 50 finns även 40- och 60-årig whisky i trion. Gästspelar gör även The Macallan 71 Years Old, The Macallan 74 Years Old och The Macallan 78 Years Old som är de äldsta någonsin i The Macallans historia. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

Fjällräven presenterar Samlaren
Kollektion skapad av restmaterial

Samlaren är en ny kollektion från Fjällräven där allt material som använts är sådant som blivit över vid andra produktioner. Här ger man spillmaterialet nytt liv och fokus har legat på hållbarhet och innovation. Samlaren består av ett antal unika produkter som kommer att släppas i begränsat antal i återkommande kapselkollektioner. Spana in vad som erbjuds på länken nedan. Tumnagel
128kg
+
Bobby Green