2 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tesla stämmer Top Gear Snackade goja och fejkade inslag
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Tesla stämmer Top Gear

Top Gear har råkat i blåsväder igen. Nu har Tesla Motors lämnat in en stämningsansökan då de anser att programmet både ljugit lite och fejkat ett inslag från 2008.

Jeremy Clarkson brände runt lite på Top Gears testbana och även om han var imponerad av prestandan så klagade han på den korta räckvidden, och sa att en Tesla bara hade en radie på nio mil. Därefter låtsas gänget att bilen har fått batteritorsk och puttar in den i ett garage för laddning.

Enligt Tesla är detta inte sant. De bistod med två stycken bilar till programmet och under hela inspelningen fanns det alltid en bil som var fulladdad att tillgå. Tesla säger sig också veta att ingen utav bilarna hamnade under 25 % av batterikapaciteten och menar då alltså att scenen när bilen puttas var fejkad.

Att det har tagit över två år för Tesla att stämma känns ju lite konstigt, PR-trick kanske? Sen känns det hela ju lite barnsligt också. Att få synas i Top Gear är väl sällan en dålig grej, oavsett om bilen puttades in ett garage eller inte. Många utav scenerna i Top Gear är ju iscensatta så...

Bil, Nyheter, Tesla, Top Gear, stämning, sue
33.7° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 30 mar 2011, 13:18
Tesla stämmer Top Gear Snackade goja och fejkade inslag
33.7°
0