11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Toyota uppdaterar Yaris Nytt utseende och mera lyx
Toyota uppdaterar Yaris

Efter sommaren gör en ny Yaris entré. Modellen har fått ett uppdaterat utseende, en lyxigare interiör och förbättrade köregenskaper.

Designen känner vi igen från nya Aygo som presenterades nyligen. På insidan har man jobbat mycket för att få bilen att kännas rymligare. Lite jobb har även lagts på materialvalen som nu ska vara ett snäpp bättre än tidigare. Under skalet har man uppdaterat fjädringen som i sin tur förbättrat både komforten och väghållningen. Motormässigt är det dock som förut - bensinmotorer på 1.0 eller 1.3 liter, diesel på 1.4 liter eller fullhybrid.

Bil, Toyota, Yaris, nyhet, officiell
Visa Pressmeddelande Yaris uppgraderas: Kaxigare yttre och lyxigare interiör

Toyotas framgångsrika kompaktmodell Yaris får en rejäl uppdatering efter sommaren 2014. En ännu kaxigare exteriör, uppgraderad interiör och ytterligare förbättrade vägegenskaper ska befästa Yaris ställning som en av de allra mest sålda bilmodellerna i sitt segment.

Designmässigt ansluter sig Yaris nu till det utseende som introducerades med nya Aygo som visades vid den internationella bilmässan i Genève. Med sin uttrycksfulla design skiljer den ut sig från övriga modeller i samma storleksklass.

Den tydligaste nyheten exteriört är en mycket distinkt kryssform som separerar den övre och undre grillen, och som också tydligt markerar Toyota-logotypen. Baktill får samtliga utrustningsnivåer bakljus av LED-typ. En integrerad diffuser i bakre stötfångaren och ändrad yta kring nummerplåten ger bilen ett stabilare visuellt intryck.

Ett omfattande arbete har lagts på inredningen för att ge Yaris en känsla av mer rymd och dynamik. Materialvalen har setts över för att ge en ännu bättre upplevd känsla, och det finns också fler möjlig-heter att välja interiörfärger och fler utrustningstillval.

Fjädringen har uppdaterats för att ytterligare förbättra både komforten och väghållningen. Samtidigt har också ljudnivån sänkts. Yaris finns även i fortsättningen som antingen fullhybrid, med 1,0 eller 1,3 liters bensinmotor eller med en dieselmotor på 1,4-liter.

Yaris är en av Toyotas mer framgångsrika modeller på den svenska marknaden. Under årets tre första månader såldes närmare 1 200 Yaris i Sverige, vilket är en ökning med nästan 45 procent jämfört med samma tid förra året. En tredjedel av dem var fullhybrider.
34.1° 0 Bobby Green Bobby Green
tis. 22 apr 2014, 15:46
Toyota uppdaterar Yaris Nytt utseende och mera lyx
34.1°
0