10 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Uberanvändare får möjlighet att provköra Tesla Model S Nytt samarbete drar igång idag
Uberanvändare får möjlighet att provköra Tesla Model S

Idag inleder Uber och Tesla ett samarbete vilket innebär att Uberanvändare i Stockholm och Göteborg själva kan få möjlighet att provköra en Tesla Model S. Via Uber-appen kommer du nu på torsdag och fredag att kunna välja Tesla som ett alternativ, och gör du det ska det inom några minuter dyka upp en bil som du alltså för ratta själv.

Om någon av er hakar på och testar är ni mycket välkomna att dela med er av upplevelsen bland kommentarerna.

Bil, Nyheter, Uber, Tesla, app, provkör, testa, samarbete
Visa Pressmeddelande Uber och Tesla samarbetar i Sverige

Den världsledande elbilstillverkaren Tesla kopplar idag upp sina elbilar mot Ubers plattform så att Uberanvändare i Stockholm och Göteborg själva kan få testköra Model S, världens första elektriskt drivna premiumsedan, genom en knapptryckning i Uber-appen.

På torsdag och fredag har Ubers användare chansen att provköra den hypade elbilen Tesla Model S direkt genom Uber-appen. Genom att välja “Tesla”-alternativet i appen kommer en Tesla Model S inom några minuter rulla fram, redo att köras av Uberanvändare.

"Vi ser det som ett naturligt samarbete i och med att Uber med sin digitala teknik och Tesla med sin fysiska teknik båda vill förbättra våra samhällen genom att nyttja resurser mer effektivt. Det finns starka kopplingar både i våra varumärken och hur vi ser på teknik" - säger Robin Reznik, General Manager Uber Sweden.

Silicon Valley-grundade elbilstillverkaren Tesla utvecklar nästa generations elbilar och har bevisat att elektriska fordon kan vara fantastiska. Teslas mål är att påskynda världens övergång till elektrisk mobilitet med ett stort utbud av allt mer prisvärda elbilar.

"Vi främjar förändring inom industrin. Teslas fordon och elbilar som drivs av Tesla är roliga att köra och miljömässigt ansvarstagande" - säger Stine Rasmussen Associate Marketing Manager, Tesla Nordics

OM UBER
Uber är app-baserad privatchaufförstjänst som startades i San Francisco 2010. Uber etablerades på den svenska marknaden i januari 2013, da? fo?retaget lanserades i Stockholm. I augusti i år expanderade bolaget till Göteborg och finns nu i 216 städer runt om i 45 länder. Uber tog nyligen in 1.2 miljarder dollar i nytt kapital och va?rderas nu till 18.2 miljarder dollar. Bland investerarna bakom Uber finns bland andra Google och Goldman Sachs.

OM TESLA
Företaget grundades 2003 av en grupp ingenjörer i Silicon Valley. Tesla tillverkar världens bästa elbilar och elektriska drivlinor. Teslas teknologi erbjuder den mest effektiva vägen till en framtid av hållbar energi.
Uber börjar med lunchutkörning UberFRESH Taxi-tjänsten Uber ger sig nu in på ett nytt område då man testar med att köra ut lunch till sina användare. Man kallar det hela för UberFresh och initialt kommer tjänsten bara att vara tillgänglig i Santa Monica, Kalifornien. Användare där kan mellan 11:30 till 12:30 på vardagar beställa från en meny bestående av lite soppor, sallader och mackor. Varje rätt på menyn kostar 12 dollar, leveranstiden sägs vara runt 10 minuter och beställaren måste själv hämta maten ute på gatan då chaufförerna inte levererar hela vägen till reception, kontor eller liknande. Tumnagel
47.6°
0
UberPOP lanseras i Stockholm och Göteborg Samåkning med UBER För ett tag sedan skrev vi att taxitjänsten Uber skulle starta en samåkningstjänst i USA och nu lanserar Uber en liknande tjänst i Stockholm och Göteborg. Det handlar om privatpersoner som får tillgång till Ubers system och i sina egna bilar ska kunna hämta upp Uber-passagerare för att köra dem till önskad destination. De privata bilarna får inte vara äldre än från 2005 och Uber kontrollerar så att chaufförerna har haft körkort i minst tre år samt att de inte finns i brottsregistret. Chaufförerna ska även få utbildning i Ubers regi. Enligt Uber kommer en resa med UberPOP att bli i genomsnitt 60% billigare än om resan genomförts med vanlig taxi. Man nämner till exempel att en resa med UberPOP från Kista Centrum till Sergels Torg i Stockholm kostar cirka 150 kronor och en resa mellan Slottsskogen och Nya Ullevi i Göteborg kostar cirka 70 kronor. Tumnagel
50.4°
0
Deadmau5 börjar köra för Uber Med sin Meowclaren Deadmau5, eller Joel Zimmerman som han heter, verkar vara en skön snubbe som verkligen gör det han känner för, när han känner för det. För ett par dagar sedan skrev han på Twitter att han funderade på att börja köra för taxitjänsten Uber, och nu gör han det, med sin egna bil - en McLaren 650S som han döpt till Meowclaren. Hur länge han kommer att göra det här eller om det bara var en kul grej är oklart, men kul är det i alla fall. in toronto? need a lift? Ix27m working for @uber tonight, downtown toronto. get lucky.— deadmau5 (@deadmau5) 11 september 2014 Tumnagel
64.2°
0
55.5° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 8 okt 2014, 10:19
Uberanvändare får möjlighet att provköra Tesla Model S Nytt samarbete drar igång idag
55.5°
0