33 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Vanda Electrics drar täcket av superelbilen Dendrobium Kan gå i produktion 2020

I januari fick vi se teasers på den och nu får vi ta del av hela härligheten. Det här är den elektrifierade superbilen Dendrobium från singaporianska Vanda Electrics. En skapelse som kan bli verklighet 2020 om den tas emot väl på mässan i Genève där den står utställd just nu.

Vad bilen bygger på för bottenplatta får vi tyvärr inte reda på för tillfället men under skalet ska det i alla fall finnas teknik från Williams Advanced Engineering. De har utvecklat den elektriska drivlinan som består av två stycken elmotorer på varje axel. Motorerna kopplas till en enstegad växellåda på framaxeln och en flerstegad växellåda på bakaxeln. 0-100 km/h ska i teorin gå på 2,8 sekunder och toppfarten ska ligga på 320 km/h. Någon effekt eller övriga prestandasiffror får vi tyvärr inte för tillfället.

Designat har Vanda Electrics gjort själva och det verkar som att man har plockat inspiration från många olika hörn. I profil tycker i alla fall jag att bilen ser ut som en Pagani Zonda och dörrarna ser ut att komma från en Lykan Hypersport. Karossen som består av kolfiberpaneler bygger runt en monocoque i kompositmaterial. Det finns keramiska skivbromsar i alla hörn och fälgarna mäter 20 tum fram, 21 bak. Målvikten för bygget har varit 1 750 kilo.

electrek.co Bil, Elbilar, Dendrobium, Genève, Vanda Electrics, officiell, superbil, elbil, wtf, koncept
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Vanda Electrics drar täcket av superelbilen Dendrobium
Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Bild till artikel Dendrobium - eldriven superbil från Singapore Kommer till Genève På årets upplaga av Genève-mässan kommer en ny aktör att ställa ut sin bil. Det är Vanda Electrics från Singapore som kommer att visa upp sin eldrivna supersportbil Dendrobium. Det vi får reda på för tillfället är att bilen är utvecklad tillsammans med Williams Advanced Engineering som har en hel del erfarenhet från Formel 1-världen. När man hoppar in i bilen ska även tak och dörrar öppna sig samtidigt. Tidigare rykten har skvallrat om att bilen har 1 500 hästar och gör 0-100 km/h på omkring 2,6 sekunder. Om detta stämmer återstår att se och klarnar säkert när mässan väl slår upp sina portar den 9 mars. Tumnagel
39.2°
0
39.8° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 8 mar 2017, 14:50
Vanda Electrics drar täcket av superelbilen Dendrobium Kan gå i produktion 2020
39.8°
0