m

Volkswagen uppdaterar up!
Får bland annat ny motor

Volkswagen uppdaterar up!
Bil / Volkswagen

Till Genève tar Volkswagen bland annat med sig en uppdatering av den minsta modellen i programmet - up!. Den nya bilen får nya färger, nya fälgar, en ytterst liten designförändring och en ny motor att välja på.

Även om det kan vara svårt att se har bilen nya stötfångare fram och bak, nya strålkastare med LED-varselljus, nya baklyktor och blinkers integrerade i backspeglarna. Det finns hela 13 stycken olika lackalternativ att välja mellan, tre olika kulörer på taket och tio stycken olika instrumentpaneler på insidan. Här finns även ett nytt radiosystem som man kallar för Composition Phone och som ska göra det smidigare att koppla samman sin smarta telefon med bilen.

Den nya motorn är en trecylindrig bensinturbo på 1,0 liter som ger 90 hästar och 160 Nm. Det är första gången modellen har turbomaskin och med denna ska man kunna susa upp till 100 km/h på tio sekunder och det roliga ska inte vara slut förrän vid 185 km/h. Tanken har varit att försöka matcha körprestandan första Golf GTI bjöd på, dock är det oklart om denna bjuder på samma körglädje. Motorn ska nöja sig med 0,44 liter per mil och den ska släppa ut 102 gram per kilometer. Är man riktigt lätt på foten ska man alltså kunna ta sig 80 mil på en tank.

Nya up! släpps i slutet på sommaren men några priser är tyvärr inte klara för tillfället.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Volkswagen uppdaterar up!
Visa
Pressmeddelande
Världspremiär för nya Volkswagen up! i Genève

Volkswagens minsta modell blir vassare och ännu färgstarkare. Nya up! lanseras i Europa under sensommaren – med nydesignade karossdetaljer, nya färger, nya fälgar och nya möjligheter till individualisering samt en ny motor med vässad prestanda och högre vridmoment. Världspremiären sker på den internationella bilsalongen i Genève, 1-13 mars.

up! har varit en av de mest framgångsrika småbilarna i Europa de senaste fem åren. Modellen har ständigt tillhört toppen av sitt segment på flera marknader, däribland Sverige där den lanserades i början av 2012. Men up! har också skördat stora framgångar utanför Europa, bland annat i Brasilien, Japan och Sydafrika.

10 viktiga fakta om nya up!

Mer dynamik och mer individualitet: Volkswagen presenterar i Genève en omfattande uppgradering av sin framgångsrika cityspecialist.
Mer effekt: Den nya 90 hk starka TSI-motorn matchar prestandan för den första Golf GTI-modellen, men har en bränsleförbrukning på endast 4,4 l/100 km.
Ny look: up! har fått nya stötfångare, ny diffusor bak, sidobackspeglar med inbyggd blinker, nya strålkastare med LED-varselljus och nya baklyktor.
Rätt up! för alla och envar: Omfattande möjligheter till individualisering med 13 exteriörfärger, 3 färger för taket och 10 olika instrumentpaneler.
Bättre anslutningsmöjligheter: Nytt radiosystem – ”Composition Phone” – och smartphone-integrering för optimal uppkoppling och anslutning.
Mer ljud: Dessutom presenterar Volkswagen nya modellversionen ”up! beats” som utrustats med en 300 Watt stark ljudanläggning från BeatsAudio™.
Perfekt kupémiljö: Nya Climatronic med Pure Air-system.
Orienteringsbelysning i kupén: Ny orienteringsbelysning i vitt (high up!), orange (cross up!) eller blått (e-up!).
Snart här: Nya up! släpps i slutet av sommaren 2016.
Mer för pengarna: Grundpriset för nya up! kommer att ligga kvar på samma nivå som för föregångaren, trots att nya up! har en generösare standardutrustning.
Ny design och nya interiördetaljer. Alla modellversioner av up! som presenteras i Genève stoltserar med nya strålkastare (med LED-varselljus som standard), nya stötfångare, en effektfull diffusor bak, nydesignade baklyktor, nya backspegelkåpor med integrerad blinker, nya färger och ny dekor för instrumentpanelen och dessutom med ny sätesdesign. Precis som Volkswagens större modeller, kan den senaste generationen av up! fås med ljus- och siktpaketet (”coming home/leaving home”-funktion samt regnsensorer). Dimljuset innehåller nu även kurvljus.
Nu erbjuder Volkswagen för första gången också multifunktionsratt och Pure Air Climatronic (automatisk klimatanläggning) till up!. Pure Air innehåller en luftkvalitetssensor med ett aktivt biogenfilter som håller luftkvaliteten i kupén på konstant hög nivå och förhindrar att föroreningar, svampsporer och allergener kan passera in genom systemet.

Ny turbomotor. Den nya motorn till up! är ett banbrytande effektivt drivsystem: 1,0 TSI. Denna turboladdade och direktinsprutade bensinmotor utvecklar 90 hk. Det maximala vridmomentet på 160 Nm finns tillgängligt från 1 500 v/min. 3-cylindriga 1,0 TSI är den första turboladdade motorn till up! och också den kraftfullaste hittills. Den ger bilen en topphastighet på 185 km/h och en acceleration 0 till 100 km/h på endast 10 sekunder. Denna up! strävar till och med efter att matcha körprestandan för den första modellen av Golf GTI.
Prestandan kombineras med hög effektivitet: bränsleförbrukningen på 4,4 l/100 km, motsvarande 102 g CO2/km (preliminärt värde), innebär att up! 1,0 TSI kan köras upp till hela 800 km på en tank. Det framstickande ändröret är ett tydligt tecken på sportigheten hos denna den mest kraftfulla versionen av up! hittills.

Ny smartphone-integrering. En annan innovation i nya up! är smartphone-integreringen. Koppla in en smartphone ovanför instrumentpanelen, para ihop den via Bluetooth så blir mobilen till ett infotainmentsystem med navigations- och färddatorfunktioner, allt tack vare Volkswagen-appen.

Nya up! beats – med en ljudanläggning på 300 Watt. Samtidigt med marknadslanseringen av nya up! släpper Volkswagen en ny modellversion: up! beats. Det här är en version vars övergripande koncept definieras av ljud – bilen levereras som standard med ett 300 W starkt ljudsystem från de amerikanska hifi-experterna BeatsAudio™. I det här fallet är också smartphone-integrering standard.

Precis som du vill ha den – up! erbjuder nya möjligheter till individualisering

Fler färger och dekordetaljer. up! är en liten bil med mycket körglädje. Med sin nya version sätter Volkswagen ännu starkare fokus på hur individuell man kan göra sin up!. För den up! som presenteras i Genève kan man välja bland 13 olika färger, 9 dekordekaler för exteriören, 10 nya designer för instrumentpanelen, 3 färger för taket, 3 designpaket, 2 färgpaket och 2 grundfärger för klädseln (”Titanium Black” och ”Ceramique”), färgade lättmetallfälgar och orienteringsbelysning i individuell färg för toppversionerna.

Lack. Av de 13 färger som står till buds är 7 nya: ”Teal Blue”, ”Coral Red”, ”Costa Azul” (blå), ”Honey Yellow”, ”Edelweiss” (vit), ”Blueberry” och ”Savanna Gold”.
Olika designer för instrumentpanelen. Beroende på lack, klädsel och modell, kan up!-kunderna välja bland 10 nya designer för instrumentpanelen, vilket ger ännu fler möjligheter till individualisering.
Fler motorer. Tidigare bestod utbudet av två 3-cylindriga motorer med flerpunktsinsprutning (MPI) som levererar 60 respektive 75 hk. Med nya, sportiga 1,0 TSI på 90 hk har denna duo av 1,0-litersmotorer nu utökats till en trio. Helt eldrivna e-up! har en motor som utvecklar 82 hk. Och den som föredrar fordonsgas kan fortfarande välja eco up! (68 hk).

Ännu generösare standardutrustning. På den europeiska marknaden finns det totalt sju modellversioner att välja mellan: take up!, move up!, high up! och eco up! (som alla finns både som 2- och 4-dörrars) samt load up!, cross up! och e-up! (alla tre 4-dörrars). En översikt över de olika utrustningsuppgraderingarna:

take up! Hädanefter kommer grundversionen take up! att levereras med bland annat LED-varselljus, LED-skyltbelysning, sidobackspeglar med inbyggd blinker, kromlist mellan strålkastarna och med fjärrstyrt centrallås. Den svarta, högblanka dekoren på mittkonsolen (med reglage till värme och ventilation plus reglage till tillvalsklimatanläggning och radio) ramas in av en smal kromlist.
move up! Till skillnad från den tidigare serien, är move up! den första modellen i det reviderade utbudet som försetts med det nyutvecklade radiosystemet ”Composition”, en USB-port, större multifunktionsdisplay och en instrumentpanel i ”Black Cube”-design som standard.
high up! Nya detaljer i standardutrustningen för high up! är ett nyutvecklat orienteringsbelysningssystem (vitt ljus), individualiserad instrumentpanel (med 3 olika versioner av ”Pixel”-designen), stolvärme fram, multifunktionsratt, 6 högtalare, dimljus med integrerat statiskt kurvljus och de nya 15"-lättmetallfälgarna ”Radial”. Dessutom är klimatanläggning fortfarande standard.
cross up! Till den nya standardutrustningen för terrängversionen cross up! hör en instrumentpanel i ”cross-look” och orienteringsbelysning (orange).
e-up! Nya e-up! kännetecknas av sin nya instrumentpanelsdesign ”Shark Skin” och orienteringsbelysning (blå), en ljus- och regnsensor liksom av den nya smartphone-integreringen.
Fler utrustningspaket. Volkswagen erbjuder också tre nya takpaket som designats för att matcha färgsättningen – med tak lackerade i kontrasterande svart, vitt eller grått samt backspegelkåpor i kontrasterande färg och tonade rutor bak. Andra nyheter i utbudet är tre olika designpaket, inklusive ett för instrumentpanel, dekordekaler för exteriören och backspegelkåpor i kontrasterande färg. Utrustningspaketen avrundas av färgpaketen som tillsammans med de kontrasterande färgerna ”Hot Orange” eller ”Gold Beige”, 16"-lättmetallfälgar, dekordekaler för exteriören och matchande backspegelkåpor sätter pricken över i:et för up!.

Nya up! beats – perfekt ljud med stuns

300 Watt från Dr. Dre. De amerikanska hifi-experterna Beats Electronics – som grundades 2008 av rapparen Dr. Dre – fick stort genomslag på marknaden, först med sina hörlurar. Nu erbjuder detta företag från Kalifornien också ett brett utbud av annan teknik, bland annat kompletta ljudsystem för bilar. Vid årets upplaga av bilsalongen i Genève, premiärvisar Volkswagen dessa ljudanläggningar från BeatsAudio™ i en Polo och i nya up!.
I fallet med cityspecialisten up! resulterar detta i en helt ny modellversion: up! beats. Ljudsystemet, som har en 8-kanalsförstärkare med digital signalprocessor, levererar en effekt på 300 W. För ett kristallklart ljud innehåller systemet sju högtalare som sitter utplacerade runt om i kupén: två diskanter i A-stolparna, två bashögtalare i framdörrarna, två bredbandshögtalare bak samt en subwoofer som pumpar djupa, maffiga bastoner från sin placering i reservhjulsbaljan.

up! beats utrustning. Även up! beats utmärker sig lite extra tack vare sina nya 15"-lättmetallfälgar, sina speciella dekordekaler i beats-design och backspegelkåpor i kontrasterande färg. Invändigt ger den individuella instrumentpanelen, den speciella instegslisten och de färgmatchande säkerhetsbältena den nya modellversionen en mycket unik look. up! beats levereras som standard också med smartphone-integrering och orienteringsbelysning (vit).

Nytt infotainmentkoncept gör din smartphone till ett infotainmentsystem

Två nya radiosystem. Volkswagen har arbetat om smartphone-integreringen från grunden. En ny infotainmentgeneration har tagits fram – ”Composition system”, som har en 3,1 tum stor monokrom display, och toppmodellen ”Composition Phone system” med en 5-tums färgdisplay. Bägge systemen har dubbla mottagare, AUX IN-ingång och ett uttag för SD-minneskort. Grundsystemet har en CD-spelare medan Composition Phone har ett Bluetooth-gränssnitt med handsfree-funktion.
Composition Phone erbjuder dessutom en backkamera som för första gången nu kan fås till up!. Som tillval kan båda systemen kompletteras med en digitalradiomottagare (DAB+), Sound Plus-paketet (med 6 högtalare) och en USB-port (i mittkonsolen). Composition Phone kan också fås med den nya smartphone-integreringen liksom med BeatsAudio™ sound system.

Smartphone-integrering. ”Maps + More dock” kan användas för att integrera befintliga mobiltelefoner (iOS eller Android) i Composition Phones styrsystem. Allt man behöver göra är att koppla in sin smartphone ovanför mittkonsolen och para ihop telefonen med radiosystemet via Bluetooth.
Volkswagen-appen ”Maps + More” kan nu användas för ”Navigation” (offline-navigering utan roamingkostnader, 2D- eller 3D-kartvisning), ”MFA” (multifunktionsdisplay med fordonsdata), ”Phone” (med handsfree-sats), ”Think Blue. Trainer.” (tips för extra bränslesnål körning), ”E-charging Manager” (för e-up), ”Car Function” (diverse fordonsfunktioner), ”Media Control” (tillgång till olika musikfunktioner, visning av titel, artist och skivomslag, sökfunktion med handskriftsigenkänning) och ”Radio Control” (för val av FM, AM eller DAB+ samt för att visa, söka och spara radiostationer). Smartphone-integreringen innehåller också en USB-port som kan användas för dataöverföring eller laddning.

Den svenska marknaden

Nya up! lanseras på den svenska marknaden preliminärt under sensommaren. Priser, motorprogram och utrustningsnivåer är ännu inte fastställda.
42.2°
0

Volkswagen uppdaterar up!

Får bland annat ny motor

Kolla in supermåne och månförmörkelse på första parkett
Flygbolaget Qantas anordnar ball flygresa

Det australiensiska flygbolaget Qantas kommer att göra en flygning i slutet av den här månaden där passagerarna kommer att få möjlighet att kolla in både en supermåne och en månförmörkelse på lite närmare håll. Det är 26 maj som det både kommer att vara en så kallad supermåne och en total månförmörkelse, det som även kallas för "blodmåne", i vissa delar av världen. Qantas Supermoon Scenic Flight kommer att avgå från Sydney och vara i cirka två och en halv timme. Resan kommer att ske i en Boeing 787 Dreamliner och astronomen Vanessa Moss kommer att vara med och kommentera händelserna live. Biljetterna till den unika resan börjar säljas i morgon och priserna börjar på lite över 3200 kronor för en biljett i ekonomiklass och går upp till cirka 9800 kronor om man vill sitta i business class. För att kunna boka biljetterna måste man sedan tidigare vara med i Qantas lojalitetsprogram Qantas Frequent Flyer. Tumnagel
38.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

En trailer för Lisey's Story
Som kommer till Apple TV+ den 4 juni

Här har vi den första trailern för Liseyx27s Story som är baserad på en roman av Stephen King. I serien får vi följa änkan Lisey Landon (spelad av Julianne Moore) som har ett gäng hemska och störande minnen som plågar henne. Tumnagel
37.5°
+
Frode Wikesjö
0

Cyborg-öga hjälper mobilzombies hålla koll på omgivningen
Bra för oss som spelar Pokémon Go?

Designstudenten Minwook Paeng har tagit fram en mojäng som är tänkt att hålla koll på användarens omgivning om deras två vanliga ögon är upptagna med annat. Han kallar sin uppfinning för "Third Eye", ett litet robotöga som har en artificiell ögonlock som öppnas när användarens huvud vinklas neråt. Själva ögat består av en ultraljudssensor som kan upptäcka när objekt närmar sig ögat. Om så är fallet så spelar ögat upp en varningssignal som gör att användare förhoppningsvis inte kolliderar med objektet som den är på väg att knalla in i. Paeng utvecklade Third Eye under sin utbildning på Innovation Design Engineering degree på London’s Royal College of Art. Det verkar dock inte som om produkten kommer att kommersialiseras. Istället verkar Paeng tagit fram Third Eye som ett slags ironiskt påpekande över hur vår livsstil förändrats i samband med våra allt mer uppkopplade liv. Han säger till Dezeen: "The smartphone has permeated into modern life so deeply that itx27s impossible to deny the evolution of phono sapiens. I hope that the act of ironically pointing out what we are doing with our smartphones can help people to take time for self-reflection." Tumnagel
35.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

NoClip släpper dokumentär om Dishonored
Lite kvällsnörderi

Arkanes lönnmördarsimulator Dishonored var en riktigt härlig upplevelse och är man nyfiken om hur arbetet gick till med spelet så kan ni kika på den nya NoClip-dokumentären där vi får en hel del insikt i arbetet. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Ny trailer för The Green Knight
En lite mörkare fantasyberättelse

David Lowerys nya film The Green Knight skulle egentligen haft premiär i maj förra året, men det gick sådär. Nu gör man ett nytt försök och det nya premiärdatumet är 30 juli, vilket bland annat förmedlas med den senaste trailern för filmen som ni kan kika på ovan. The Green Knight är en ny tolkning av den klassiska dikten Sir Gawain and the Green Knight där Sir Gawain, en av Kung Arthurs riddare, antar en utmaning från The Green Knight för att visa att han är en hyvens prick. I filmen medverkar Dev Patel; Alicia Vikander och Joel Edgerton. Tumnagel
38.6°
+
André Stray
0

Här är trailern för Oslo
HBO:s film om fredsprocessen mellan Israel och Palestina

Här kommer en trailer till HBO:s kommande dramathriller Oslo som har premiär i slutet av månaden. Oslo handlar om det som kallas för Osloprocessen, den första direkta överenskommelsen mellan israeliska politiker och representativa politiker för palestinier vilken slöts på 1990-talet. I filmen får tittarna följa ett ungt par som hamnar mitt i förhandlingarna mellan aktörerna i processen, den israeliska regeringen och den palestinska frihetsrörelsen PLO. Oslo har premiär på HBO Max 29 maj men när, eller om, den kommer till HBO Nordic finns det än så länge inga uppgifter om. Tumnagel
36.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Sony drar igång community-eventet Days of Play
Spela massvis för att få nya teman och avatarer

Community-eventet Days of Play återvänder och kommer erbjuda Playstation-spelare lite smått och gott om de deltar i festligheterna. Deltar man i årets upplaga så får man möjlighet att lägga vantarna på nya teman och avatarer. Den här gången kommer det finnas tre stycken delmoment där deltagarna gemensamt ska låsa upp ett visst antal trophies. Första deltävlingen kommer hålla på från 18 maj till 24 maj och spelas det 2,4 miljoner spel och låses upp 7,2 miljoner trophies kommer spelare få ett dynamiskt tema till PS4 och en exklusiv PSN-avatar. Lyckas man nå bonusmålet med 3 miljoner spelade spel och 8,8 miljoner trophies får samtliga deltagare ytterligare tre profilikoner. Anmälan till Days of Play drar igång idag och första delmomentet drar igång 18 maj. Andra delmomentet startar 25 maj och tredje och sista börjar 1 juni. Utöver att uppmana spelare att spela spel på Playstation kommer det givetvis också vara möjligt att lägga vantarna på diverse titlar till Playstation 4 och 5. Tumnagel
37.4°
+
André Stray
0

Nu har Youtube Shorts blivit tillgängligt för alla
Mer TikTok-liknande videor till folket!

Gillar du de kortare videorna som finns tillgängliga på TikTok? Oavsett vad du svarar på frågan så kommer du få lättare tillgång till sådana då praktiskt taget alla sociala medier släppt egna varianter av vad TikTok erbjuder. Nu är det dags för Youtube att släppa sin variant Shorts skarpt och har börjat rulla ut till samtliga Youtube-användare. Shorts kommer få en egen flik i appen och klickar du på den kommer du få tillgång till ett nästan oändligt flöde med korta videor du kan navigera mellan genom att svepa upp eller ner. Videoskapare har möjlighet att göra egna Shorts-videor och dessa kan vara mellan 15 och 60 sekunder långa. Via Shorts-funktionen har skapare tillgång till olika filter och möjlighet att göra diverse färgjusteringar i videon. Vissa användare har även tillgång till ett ljudbibliotek, men om detta kommer bli tillgängligt för alla är för tillfället okänt. Shorts kommer ersätta Explore-knappen i nedersta raden i appen, men Explore kommer fortfarande finnas tillgänglig i toppen av Home-fliken. Ovan har ni en Shorts-video som visar hur man gör en Shorts-video. Meta. Tumnagel
33.1°
+
André Stray
0

Trailer för Wrath of the Druids-expansionen till AC: Valhalla
Släpps på torsdag

En första ordentlig trailer har släppts för första stora expansionen till Assassinx27s Creed: Valhalla och denna kan ni kika på ovan. I Wrath of the Druids får vi bege oss till Irland med Eivor för att hälsa på High King och hjälpa honom att försöka få de olika grupperna i landet att jobba tillsammans. Wrath of the Druids kommer släppas 13 maj och kommer kunna spelas om man antingen köper säsongspasset eller expansionen fristående. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Första bilderna på eldrivna Porsche Macan
Kommer 2023

Porsche håller som alla andra på med en rejäl omställning till eldrivet, men man kämpar även för att behålla den klassiska bensinmotorn genom att forska på nya drivmedel. Det uppskattar vi. Vi har fått se en hög med varianter av Taycan än så länge och försäljningen av bensinversionen Panamera verkar ha dalat duktigt. Att Macan ska bli eldriven har inte varit någon hemlighet, men tyvärr verkar det dröja. Bilen är en av de första på nya plattformen PPE och det verkar ta lite tid, för 2023 kommer bilen. Men nu får vi i alla fall se lite väl maskerade bilder. Om Panamera kommer att leva kvar så länge återstår och se, men Porsche ser en framtid för fossildrivna Macan. Den kommer nämligen att få sig en facelift under nästa år. Anledningen är att SUV-segmentet är alldeles för viktigt för att hoppa över de som vill ha bensin så den får helt enkelt leva kvar sida vid sida med elvarianten. Som ni ser på bilderna så får nya Macan samma typ av lyktor som de i dag har på Taycan. Tumnagel
37.9°
+
Roger Åberg
0

HTC presenterar Vive Pro 2 och fristående Focus 3
5K-upplösning och 120 graders FoV!

Idag har HTC dragit igång VR-festen Vivecon 2021 och inlett festligheterna med att presentera inte mindre en två nya VR-headset som är på ingång. Vive Pro 2 och Vive Focus 3 heter de senaste tillskotten och den stora uppgraderingen i headseten är nya paneler med 5K-upplösning och synfält på 120 grader som ska göra VR-upplevelsen riktigt uppslukande. Tumnagel
40.2°
+
André Stray
0

Netatmos smarta dörrklocka får stöd för fler röstassistenter
Nu även Google Assistant och Alexa

I september berättade vi att Netatmos smarta dörrklocka med video var på väg till Sverige. Då hade den stöd för Apples Homekit och därmed Siri men nu kommer även stöd för Google Assistant och Amazon Alexa. Stödet kommer som en uppdatering under de närmsta dagarna. Kör du Google så säger assistenten till att någon är vid dörren och sedan kan du strömma videon till Google Nest Hub. Kör du Alexa kan du visa videon på en Echo Show. Man har även lagt till lite funktionalitet till Apples ekosystem och man kan numera göra lite scenarier. Till exempel så kan man tända lamporna om något syns vid dörren. Netatmos smarta videodörrklocka kostar 3299 kronor. Tumnagel
37.3°
+
Roger Åberg
0

Fords eldrivna version av F-150 kommer att heta Lightning
Kommer att presenteras nästa vecka

Nästa vecka är det äntligen dags för Ford att presentera en eldriven version av sin klassiska pickup F-150, en av världens mest sålda bilmodeller. Inför presentationen nästa vecka så avslöjade Ford igår att den eldrivna versionen av pickupen kommer att få namnet "Ford F-150 Lightning". Fords vd Jim Farley sa i samband med detta: "Every so often, a new vehicle comes along that disrupts the status quo and changes the game … Model T, Mustang, Prius, Model 3. Now comes the F-150 Lightning." Ford kommer att presentera F-150 Lightning officiellt 19 maj och tills dess kan ni kolla in en teaser för det hela här nedanför. Tumnagel
40.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

En närmare titt på Furby-scenen
Från Familjen Mitchell mot maskinerna

Inte helt oväntat var den animerade Netflix-filmen Familjen Mitchell mot maskinerna riktigt, riktigt bra grejer. Det är kanske inte så konstigt då filmen kommer från producenterna Phil Lord och Chris Miller som även ligger bakom både Spider-Man: Into the Spider-Verse samt LEGO filmen. I klippet ovan pratar Lord och Miller med filmens regissör, Mike Rianda, för att prata om scenen där Familjen Mitchell slåss mot den stora Furbyn. Tydligen hade Mike en Furby när han var yngre och den han var så rädd för så han gömde den i garderoben. Men för att göra saken ännu värre fortsatte den att prata med ojämna mellanrum vilket gjorde honom ännu mer rädd för leksaken. De pratar också en del om jackan som pappan i filmen har på sig. Den jackan var så pass komplicerad att animera att karaktären är en av de dyraste animerade karaktärerna studion någonsin skapat. Tumnagel
37.7°
+
Frode Wikesjö
0

Västtrafik vill ha bort app som varnar för kontrollanter
Vill inte att appar ska underlätta fuskåkandet

SVT Väst rapporterar att Västtrafik har hört av sig till Google då de vill ha bort en app som varnar för biljettkontrollanter från Androids appbutik Google Play. Med appen kan användare upplysa andra användare var kontrollanterna finns för tillfället, något som gör att de som saknar biljett då kanske kan undvika att åka dit för fuskåkning, ett brott som räknas som ringa bedrägeri. Appen kan även skicka ut notiser om det finns rapporter om biljettkontrollanter i det området där användaren för tillfället befinner sig. Appen i sig verkar dock inte vara brottslig. Från polishåll säger man bland annat att det finns liknande appar som varnar för både för både fartkameror och poliser i trafiken vilka inte anses bryta mot några lagar. I inslaget ovan kan ni lyssna på vad Västtrafiks enhetschef Maria Björner Brauer har att säga om det hela och här nedan kan ni lyssna på vad appens skapare Mattias Gerle har att säga om uppståndelsen kring hans app. Google har än så länge inte kommenterat frågan. Tumnagel
40.2°
+
Wille Wilhelmsson
0

Mercedes visar konceptet EQT
Men det är ingen riktig elbil

Mercedes fortsätter att rulla ut elbilar, men det är egentligen bara kommande EQS som är en elbil som bygger på en plattform som bara är gjord för elbilar. När man nu visar upp konceptet EQT skulle man kunna tro att det rör sig om en helt ny plattform med massor av spännande saker. Men nä, det här är en bil som kommer att komma med bensin, diesel och el som drivning och den delar plattform med Renault Kangoo. Bilen heter alltså EQT vilket betyder att det är en T-klass, en för Mercedes ny klass med minivans. Modellen har skjutdörrar på båda sidor och Mercedes lovar att det ska vara enkelt och hoppa in och ur även till den tredje raden. Precis som på Renault Kangoo har man gjort en lösning som gör hålet för att hoppa in lite extra stort. Klassen ska erbjuda stora möjligheter till variation och vill man använda den för att frakta saker istället för människor är det bara att ta bort den tredje raden och istället köra saker där. Vill man bara köra saker kommer en arbetsversion senare som heter Citan, ett varumärke som vi känner igen sedan tidigare. Tumnagel
36.8°
+
Roger Åberg
0

Stockholm får mobila vaccinationscentraler
På platser där vaccinering inte är så populärt

Region Stockholm meddelade idag att man planerar att rulla ut mobila vaccinationscentraler i en del områden i regionen. De mobila vaccinationscentralerna kommer primärt att ställas upp i områden där vaccinationsgraden är lägre än in regionen i genomsnitt. Hälso- och sjukvårdsregionrådet Anna Starbrink (L) säger: "Tyvärr är vaccinationsgraden inte lika hög i alla grupper. Vi har från början av pandemin arbetat på att nå ut med både information på många olika språk, och med direkta vårdinsatser. De mobila vaccinationsenheterna blir ett väldigt viktigt verktyg för att nå ut till alla invånare i länet." Det kommer gå att både både boka tid och vaccinera sig i de mobila vaccinationscentralerna. De första mobila vaccinationscentralerna ska enligt ett pressmeddelande dyka upp inom några veckor i Botkyrka och Södertälje men något exakt datum för när detta ska ske saknas än så länge. Tumnagel
44.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu finns fodral till Apple TV Remote med plats för AirTag
Bra att ha om du tappar bort din fjärrkontroll

Företaget PrintSpiredDesigns har tagit fram ett fodral till Apple TV:s fjärrkontroll Apple TV Remote vilket även har plats för en av Apple spårbrickor AirTag. Det innebär att användare enkelt kan lokalisera sin Apple TV Remote i den händelse av att den skulle tappas bort. Det 3D-utskrivna fodralet passar Apple TV Remote till förra generationens Apple TV HD och Apple TV 4K. Har man den gamla fjärrkontrollen i aluminum till Apple TV eller Apples nya fjärrkontroll till Apple TV HD och Apple TV 4K så passar med andra ord inte fodralet till dem. AirTag Case for Apple TV Siri Remote (4K/HD) finns i lite olika varianter, se bild nedan, och kostar 113 kronor på Etsy. Tumnagel
39.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Lite burgartips från burgarexperter
Det är ju aldrig fel

Snabbmatsburgaren har ett rätt dåligt rykte här i Sverige, men på andra sidan Atlanten finns det en och annan hamburgeria som serverar riktigt klassiska hamburgare. Som Double Double på In-N-Out, White Castle-slidern och förstås Big Mac på McDonalds. I ett nytt avsnitt av The Burger Show får vi reda på hur vi kan återskapa dessa klassiker i våra hem och får i samma veva lite burgar-historia. Tumnagel
82kg
+
André Stray

Lys upp hemmet med tjusiga Sfär
Lite rymdig ljushållare

Är du på jakt efter en ljushållare som inte bara är tjusig, utan även visar att du är lite intresserad av Rymden™? Då kanske Sfär från JLM Form kan vara något för dig. Denna svensktillverkade ljushållare är en keramiksfär som är delad av en glasskiva som inte bara ger hållaren ett fint utseende, utan ljuset från den tända veken överförs via glasskivan och lyser upp omgivningen. Sfär finns tillgänglig via JLM Form i tre olika färger, White Sand, Dark Knight och Red Earth, och priset ligger på 995 kronor styck. Tumnagel
91kg
+
André Stray

H&M säljer vindjacka för Playstation-spelaren
Och en del andra saker till PS-kidsen

Vi missade att skriva om samarbetet mellan H&M och Playstation när det släpptes, så här kommer en liten sen update om detta. För oss fullvuxna handlar det om en vindjacka för 399 kronor som finns i svart och vitt. För småttingarna finns det en hel hög mer roliga saker, som t-shirts, bomberjackor, strumpor och massor av annat. Det mesta är riktigt snyggt och utan en massa trams. Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg

Faith No More kommer till Sverige nästa sommar
Biljettsläpp nu på fredag

San Francisco-baserade bandet Faith No More kommer spela på Partille Arena i Göteborg torsdagen den 23 juni 2022. Konserten kommer bjuda på fyra decennier av hits och förhoppningsvis får vi höra Easy, Epic och Midlife Crisis. Biljetterna släpps nu på fredag 14 maj klockan 09:00 via LiveNation.se. Tumnagel
88kg
+
Frode Wikesjö

SJ lanserar nytt tågluffarkort
Res runt med tåg i Sverige i sommar

SJ lanserar nu en ny variant på det klassiska tågluffarkortet som kanske passar lite bättre i pandemi-tider som dessa. Med SJ:s nya tågluffarkort blir det inte möjligt att ta tåget ut i Europa men däremot kommer innehavarna att kunna resa obegränsat med SJ:s tåg i Sverige. Korten går att köpa för sju, femton eller trettio dagar och är giltiga under perioden 14 juni – 15 augusti. Lava Mahmod, ansvarig för tågluffarkortet på SJ, säger i ett pressmeddelande om det nya tågluffarkortet: "Det här kortet har varit efterfrågat hos många resenärer och vi tror att intresset för att tågluffa kommer vara stort under många år framöver. Vi lanserar nu tre prisvärda kort för alla som är sugna på att få sig en rejäl dos av Sverige i sommar." SJ:s nya tågluffarkort börjar säljas 31 maj och priserna startar på 1145 kronor. Tumnagel
305kg
+
Wille Wilhelmsson

Hotellrum med vattenrutschbana
Lyxigt värre

YouTube-kanalen Tokidoki Traveller bestämde sig för att på ett kärlekshotell i Japan där rummet har en alldeles egen vattenrutschbana. Tumnagel
88kg
+
Frode Wikesjö

Timbuktu släpper vaggvisor
Tillsammans med Mapei

Artisterna Timbuktu och Mapei släpper nu ett antal vaggvisor som de tagit fram tillsammans med producenten Pontus Winnberg samt psykologen och sömnexperten Helena Kubicek Boye, författaren bakom boken Sömnsagor. Albumet Lullabies innehåller en några vaggvisor i lite olika versioner, både på engelska och svenska, vilka man säger ska representera en modern vaggvisa. Ni hittar "Lullabies" på Spotify, Spotify Kids eller så kan ni lyssna på det direkt här nedanför. Tumnagel
50kg
+
Wille Wilhelmsson

Här är trailern för Dancing Queens
Helena Bergströms danskomedi

Nu har Netflix släppt trailern för Helena Bergströms kommande dramakomedi Dancing Queens där Bergströms dotter Molly Nutley spelar huvudrollen. Filmen handlar om den unga skärgårds-tjejen Dylan (Molly Nutley) som drömmar om en karriär som dansare. När hon väl kommer till Stockholm blir hon upptäckt men för att få medverka i en föreställning måste hon spela man, det är nämligen en dragshow-föreställning hon blivit castad till. Dancing Queens börjar sändas på Netflix 3 juni. Tumnagel
3kg
+
Wille Wilhelmsson

Oakley släpper nya sportglasögon
Ett glas som täcker näsan

Oakley har ju länge gjort snabba brillor och nu har de gjort en ännu snabbare modell. Man kallar den för Kato och som ni ser så har modellen bara ett glas utan ram som dessutom sitter över näsan. Under glaset vid näsan finns det en kudde som sitter tätt runt näsan. Man får med tre olika varianter så att man ska kunna hitta sin favorit. Skalmarna går att justera så att vinkeln på glaset mot ansiktet blir som man vill att det ska vara. Kato finns i tre varianter och kostar 3070 kronor. Tumnagel
75kg
+
Roger Åberg

Forskare tar fram platta pastasorter
Får sedan annan form när de kokas upp

Forskare på amerikanska Carnegie Mellon University har tagit fram en slags transformerpasta som kanske kan leda till att det blir enklare att förpacka och transportera pasta i framtiden. Pastan är i sitt torra tillstånd helt platt, något som syns i övre delen av bilden ovan. När pastan sedan läggs i vatten och kokas upp så transformeras den till pastaformer som mer liknar traditionell pasta. Enligt forskarna så skulle förpackningarna till de platta pastasorterna bli 59% - 86% mindre än förpackningar med samma mängd traditionell pasta. När eller om vi skulle kunna köpa transformerspasta som baseras på den här forskningen finns det än så länge inga uppgifter om. Här nedan kan ni kolla in ett inslag om det som forskarna kallar för "Morping Pasta" Tumnagel
284kg
+
Wille Wilhelmsson

Gör entrecote med sous vide
Alltid Hungrig gör den perfekta entrecoten

Gillar du entrecote så kanske den här filmen från YouTube-kanalen Alltid Hungrig kan ge lite inspiration för hur den ska tillagas nästa gång det är dags att sätta tänderna i en bit entrecote. I klippet får vi kolla in när Mikael Göransson använder både brännare och sous vide för att tillaga vad han anser är den perfekta entrecoten. Tumnagel
81kg
+
Wille Wilhelmsson

Citizen släpper ännu fler Star Wars-klockor
Designade som några av karaktärerna i filmerna

Förra veckan visade Citizen upp några Star Wars-klockor som hämtat sin design från de klassiska Star Wars-filmerna och nu har man visat upp ytterligare sex modeller som följer samma koncept. De nya klockorna är även de försedda med både analogt och digitalt urverk samt en termometer. Designen har inspirerats av Star Wars-karaktärerna R2-D2, C-3PO, Darth Vader, Boba Fett, en Stormtrooper samt BB-8. Klockorna kommer att släppas inom kort och priset landar på 350 dollar styck. Ni kan kolla in respektive modell lite närmare här nedanför. Tumnagel
159kg
+
Wille Wilhelmsson