32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Myndighet stängde ner tjänst för självkörande skolbussar Kanske lite för tidigt att börja satsa på det?
Myndighet stängde ner tjänst för självkörande skolbussar
Foto: TransDev

Den amerikanska myndigheten NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) har stängt ner en tjänst i delstaten Florida där ett företag transporterade barn till skolan i självkörande skolbussar.

Det ska ha handlat om ett pilottest i liten skala där företaget TransDev en dag i veckan transporterade ett antal elever en kort sträcka till sin skola. De övriga fyra dagarna gick eller cyklade barnen till skolan så det verkar inte ha handlat om någon längre sträcka. Den självkörande skolbussen framfördes i en hastighet på 12 km/h och var även försedd med en säkerhetschaufför.

NHTSA stänger nu ner TransDevs pilotprojekt i Florida på grund av två anledningar. Dels för att TransDev enbart ansökt om tillstånd för använda sin självkörande buss i demonstrationssyfte, inte som en skolbuss. Den andra anledningen är givetvis att det hela involverar barn vilka kanske inte ska ses som "testdockor" för framtidens autonoma fordon.

Fordon, Självkörande, transdev, självkörande skolbuss, skolbussar, juridik, självkörande buss Via arstechnica.com
Frankrike börja testa självkörande taxibilar I Paris och Rouen Företaget Delphi Automotive meddelar att de tillsammans med persontransportföretaget Transdev kommer att lansera en satsning med självkörande taxibilar senare i år. Det handlar om elektriska minibussar som resenärer kan kalla till sig via en app för att därefter transporteras till önskad slutdestination i Paris. Liknande minibussar har även testats utanför Stockholm i Kista förra året vilket ni kan läsa mer om i den inlänkade artikeln nedan. Transdev kommer även att testa självkörande taxibilar i Rouen, Normandie, men där kommer man att använda sig av personbilen Renault Zoe. Delphi Automotive och Transdev satsning på självkörande taxibilar i Frankrike kommer att dra igång i höst. Tumnagel
42.0°
0
37.6° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 23 okt 2018, 10:30
Myndighet stängde ner tjänst för självkörande skolbussar Kanske lite för tidigt att börja satsa på det?
37.6°
0