37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Fotbollsklubb förbjuder fotografer Fick oanade konsekvenser
Fotbollsklubb förbjuder fotografer
Foto: Chris Robinson för The Plymouth Herald

Att folk vill kontrollera allt de kan är inget nytt men det här är löjligt, tack och lov så slog det också tillbaka på de maktgalna. Historien lyder så här: Fotbollsklubben Southhampton F.C bestämde sig för att förbjuda fotografer på deras matcher, det vill säga att ingen fotograf skulle få ackreditering under några omständigheter. Nu börjar man fundera om de blivit helt galna för då kommer de ju inte få någon press och då finns det inget intresse för sponsorer att lägga ned pengar för att synas. Historien fortsätter med att Southamptons plan även var att ha en egen (genom ett samarbete med fotoagenten The Digital South) fotograf som tar bilder för att sedan kunna sälja dessa till tidningarna.

Nu börjar det roliga, tidningarna som blir vansinniga över detta (förståeligt) och två stycken tidningar protesterar på lite roligt sätt. The Sun rapporterade fortfarande från den första matchen men lyckades skriva hela artikeln utan att en enda gång nämna Southampton eller dess spelare. Roligast är dock The Plymouth Herald som istället för fotograf skickar stadshistorikern Chris Robinson till matchen. Chris som även är en duktig tecknare ritar sedan bilder från matchen som tidningen använder, något som får det hela att kännas som en rättegång med fotoförbud.

Och som om inte det var nog så har vi till sist historien om The Digital South (ni kommer ihåg det var företaget som skulle stå för fotograferandet) som vägrar skriva på avtalet med Southampton för de tycker det hela är en dålig idé.

Så kan det gå när man försöker förbjuda fotografer, så ni Svenska fotbollsklubbar där ute, lär er av detta och släpp in alla som vill fotografera, ni vet aldrig vem det är ni nekar.

Foto, Övrigt, fotboll, fotografer, england
40.1° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
tors. 12 aug 2010, 11:29
Fotbollsklubb förbjuder fotografer Fick oanade konsekvenser
40.1°
0