41 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Alphabets Chronicle blir en del av Google Säkerhetsföretaget ansluts till Google Cloud
Alphabets Chronicle blir en del av Google

Googles moderföretag Alphabet meddelade igår att deras säkerhetsföretag Chronicle nu kommer att bli en del av Google.

Chronicle drogs igång för runt ett år sedan och har än så länge släppt tjänsten Backstory. Det är en tjänst för företag som vill organisera och analysera olika slags hot som företaget utsätts för. Det kan handla om virus, malware, datorintrång och liknande cyberbrottslighet.

Chronicle kommer nu att bli en del av Google Cloud och deras säkerhestplattformar kommer att slås ihop till en gemensam plattform. En av anledningarna till att Chronicle blir en del av Google är att de erbjuder säkerhetslösningar som Google Clouds användare ska ha varit intresserade av säger en talesperson för Google Cloud.

Internet, Google, uppköp, molnet, google cloud, chronicle, säkerhetsföretag, alphabet

Alphabets Chronicle lanserar säkerhetstjänsten Backstory
Typ som Google Photos fast för säkerhetsfrågor

Alphabets säkerhetsföretag Chronicle, ett startup-företag som har sitt ursprung i Alphabets X-division, före detta Google X, har nu presenterat sin första produkt. Det handlar om en säkerhetstjänst som kallas för Backstory med vilken företag ska kunna hålla koll på datan i företaget och eventuellt kunna upptäcka hot, intrång, stöld eller andra typer av attacker mot företagets data. Chronicles vd Stephen Gillett beskriver Backstory lite som Googles fototjänst Google Photos och säger till Forbes: "You dump everything in Google Photos, they structure it, they recognize faces, they give you themes, they store it in the cloud and allow you to understand it." Tanken bakom Backstory är att företag ska kunna ställa frågor som till exempel "Are any of my computers sending data to Russian government servers?" när väl Backstory har sökt igenom, organiserat och indexerat företagets data. Det kommer också att bli möjligt att ställa uppföljningsfrågor och skulle man till exempel fått ett jakande svar på frågan ovan så skulle man till exempel kunna fråga vilken data det gäller, när det hände och hur det hela gick till. Framöver kommer Backstory eventuellt kunna agera självständigt och vidta lämpliga åtgärder om den upptäcker att ett datorintrång eller något annat som hotar företagets data är på gång. Men där är man inte riktig ännu. Chronicle ska redan ha börjat testa Backstory på några kunder. Backstory kommer inte, till skillnad från många liknande tjänster, prissättas efter hur mycket data som ska behandlas utan istället kommer prissättningen baseras på hur stort företaget som köper tjänsten är. Tumnagel
38.2°
0
36.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 28 jun 2019, 11:30
Alphabets Chronicle blir en del av Google Säkerhetsföretaget ansluts till Google Cloud
36.9°
0