10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google ska visa mer annonser i mobilen Tror att vi vill ha det
Google ska visa mer annonser i mobilen
Foto: Google

Under ett event som Google igår arrangerade för annonsörer i USA meddelade företaget att det snart kommer att dyka upp fler annonser i företagets mobilappar.

Det ska handla om annonser på appens startsida samt fler annonser i Google Maps och när man listar bildgallerier på sökningar som görs via mobilappen. Det hela är en del av Googles så kallade Discover-tjänst och företaget sa själva att detta var något man gör för att låta användare hitta och upptäcka nya produkter. Det verkar med andra ord som om man tycker att man gör oss en tjänst genom att visa fler annonser.

Nyhetsbyrån Reuters skriver att Googles satsning på fler annonser i mobilappen antagligen ska ses som ett svar till investerare som är oroliga för företagets framtida lönsamhet. En del analytiker tror att tjänster som Amazon och Instagram drar shoppingsugna kunder från Google och genom det även minskar företagets intäkter från annonser, en intäktskälla som är livsviktig för Google och deras moderbolag Alphabet.

Internet, Google, annonser, sökmotor
Google döper om Feed till Discover Nyhetsflödet syns nu även på Googles mobila webbsida Google döper nu om sin så kallade "Feed" till "Discover" och i samband med det ska det personliga nyhetsflödet bli ännu mera personligt skriver företaget i blogg-inlägg. Discover kommer att ta mer hänsyn till vad användaren för tillfället verkar vara intresserad av och lista nyheter och ämnen inom det området i Google-användarnas personliga flöde. En annan nyhet är att man får möjlighet att utforska det aktuella ämnet vidare genom olika ämnessidor som man kan klicka sig vidare till från det personliga nyhetsflödet. Google lanserade det personliga nyhetsflödet "Feed" i sin sök-app i slutet av 2016. När funktionen nu döps om till "Discover" så kommer den förutom i appen även dyka upp under sökrutan på Google.com:s webbsidor för mobilen. Tumnagel
37.5°
0
-0.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 15 maj 2019, 09:30
Google ska visa mer annonser i mobilen Tror att vi vill ha det
-0.3°
0