38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Någon har köpt en CryptoKitty för 1,5 miljoner kronor
Digitala blockkedje-katter är poppis på nätet

Någon har köpt en CryptoKitty för 1,5 miljoner kronor
Kryptokatten Dragon

Det blockkedje-baserade spelet CryptoKitties där spelarna föder upp katter som de sedan kan byta, köpa eller sälja till varandra ser ut att vara populärt.

Nu rapporteras det att en av katterna i spelet sålts för 600 ETH vilket motsvarar cirka 1,5 miljoner svenska kronor. Exakt varför någon har betalat så mycket för katten Dragon finns det ingen riktigt vettig anledning till. Det handlar om en nionde generationens CrytpoKitty, generation 0 är vanligtvis de dyraste katterna, som inte har några särskilda färdigheter eller attribut som skulle kunna förklara det höga priset.

Det spekuleras att säljaren och köparen av Dragon eventuellt använde Dragon för att betala för en transaktion som de både gjort utanför spelet. Det spekuleras även om att det kan handla om att någon försöker tvätta pengar från illegal verksamhet.

CryptoKitties drog igång i slutet av förra året och sedan dess har det genererats närmare en miljon virtuella katter. Antalet kattägare på tjänsten uppges vara runt 80.000 stycken men det verkar bara vara ett hundratal spelare som aktivt använder tjänsten nu för tiden enligt statistik från RollDice.

Internet, Övrigt, blockkedja, cryptokittie, dyrt, katter, djurfeber Via thenextweb.com

CryptoKitties är ett spel baserat på blockkedjan
Samla på kattungar istället för kryptovalutor

CryptoKitties är ett nytt webbaserat spel där spelarna ska samla och föda upp kattungar som de sedan kan sälja för riktiga pengar. Spelet är baserat på den så kallade blockkedjan och jag antar att man kan jämföra en kattunge med ett block i kedjan, det vill säga ungefär som bitcoin, ethereum och andra kryptovalutor fungerar. I CryptoKitties använder sig spelarna av ethereum för att köpa och sälja kattungar till varandra. CryptoKitties är utvecklat av AxiomZen och enligt dem verkar spelets första dagar ha blivit en succe. Enligt TechCrunch rapporteras det att kattungar har sålts för motsvarande 20.000 - 113.000 dollar styck och totalt ska spelet ha omsatt motvarande 1,3 miljoner dollar under de första dagarna det fanns tillgängligt. Tumnagel
38.6°
0
35.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 5 sep 2018, 15:00
Någon har köpt en CryptoKitty för 1,5 miljoner kronor Digitala blockkedje-katter är poppis på nätet
35.1°
0