33 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
YouTube börjar streama storfilmer gratis Om man kan tänka sig att titta på reklam
YouTube börjar streama storfilmer gratis

AdAge rapporterar att YouTube i tysthet rullade ut en satsning där användare kan titta på kända blockbusterfilmer om de kan acceptera att filmerna bryts för att visa reklam med återkommande intervaller.

I dagsläget verkar det handla om ett hundratal filmer som amerikanska YouTube-tittare än så länge kan kolla på gratis, tjänsten är inte tillgänglig för oss här i Sverige än så länge. Bland titlarna finns filmer som till exempel Terminator, Legally Blonde, Zookeeper, Agent Cody Banks och Rocky. Rohit Dhawan från YouTube kommenterar "gratissatsningen":
"We saw this opportunity based on user demand, beyond just offering paid movies. Can we do ad-supported movies, free to the user? It also presents a nice opportunity for advertisers."
YouTube och deras moderföretag Google är en av världens största annonsdistributörer, om inte den största, så att de börjar satsa på reklamfinansierad film är antagligen helt logiskt. Den stora stötestenen för YouTube blir antagligen att komma över rättigheter till filmer som användare faktiskt vill se även om det körs annonser under filmens gång.

Internet, Youtube, hollywood, blockbuster, gratis, reklamfinansierat, annonser
58.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
sön. 18 nov 2018, 12:00
YouTube börjar streama storfilmer gratis Om man kan tänka sig att titta på reklam
58.1°
0