8 i dag 42 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Testat: SimCity Deluxe för iPad Not enough water to cry
Bild till artikel

SimCity Deluxe passar verkligen iPaden utmärkt. För min del blev det hela julens spel när inte paket eller tomte pockade på uppmärksamhet. Spelade sammanlagt 300 år på två olika städer.

SimCity har fortfarande en enorm dragningskraft på mig för spelet är så genialiskt bra. Att planera och bygga i början är det roligaste momentet och detta blir man bättre på i nästa stad man ger sig på att bygga upp.

Det funkar bra att klicka och dra på skärmen när man bygger och gör man lite fel kan man justera detta innan man slutför byggmomentet. Såklart lite trixigare än med mus/tangentbord men acceptabelt.


För en del människor kan det vara mysterium vad som gör en stad i SimCity intressant men man får tips av de ständigt närvarande rådgivarna på förbättringar och akuta problem så ofta rättar sådana fel till sig. Så slutligen sitter man där med sin halvmiljonstad och finputsar på detaljer.

Mitt mål i spelet var att uppnå högteknologisk industri men man kan ju spela utan något mål alls förutom att få en snygg stad med häftiga hus. Tyvärr lyckades jag inte med mitt mål trots idogt flirtande med min befolkning. Detta grämer mig lite.

Man kan starta spelet med olika mycket pengar beroende på hur stor utmaning man vill ha och även välja olika stor karta. Det finns även ett antal scenarios kan man spela med utmaningar inbakade i dessa.


Summeringen:
Bra: Klassiker som funkar utmärkt på iPaden. Timtals av spelande och stor risk man vill bygga minst en stad till eller två så spelet räcker länge. Man kan ha små fönster aktiva över sådant man gillar övervaka, tex budgeten.

Inte så bra 1: Spelet kan krascha. Det hände mig några gånger under spelet. Speciellt verkar den ogilla att man zoomar in vindkraftverk av någon anledning. Jag byggde inte fler sådana. Autosave finns men risken är stor man missar senaste minuternas förändringar.

Inte så bra 2: Några småbuggar. Budget uppdateras bäst om man flyttar ut den i eget litet fönster men själv föredrog jag ha det så för jag älskar se kulorna börja rulla in. Sen gnäller den hela tiden på vattentillgångarna fast dom är hur bra som helst. Irriterande.

Om man bortser från de negativa bitarna så är spelet väl godkänt och kommer alltid att locka mig att prova en ny stad. Bra köp.

toucharcade.com iPad, Appar, iPad, SimCity Deluxe for iPad
37.3° 0 Christian Bengtsson Christian Bengtsson
tis. 4 jan 2011, 15:30
Testat: SimCity Deluxe för iPad Not enough water to cry
37.3°
0