38 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Five2score
Drömmar om en färgfemma

Five2score

Svenska Dashbox släppte häromdagen sitt första spel för iPhone på App Store; Five2Score. Spelet utsätter verkligen hjärnan för ett träningspass men gör dig även beroende av slumpen vilket gör att finalen av spelomgången kan bli riktigt belönande eller total katastrof beroende på om du får den där gröna femman eller inte om du nu just väntar på denna. Men man måste ju chansa!

Spelet är en blandning av Sudoku, Rubiks kub och Yatzy enligt Dashbox själva med betoning på strategi-Yatzy enligt mig. Du får poäng på kombinationer som par, triss osv och får dubbla poängen på färgad sådan. I mitten av spelplanen finns ytterligare en kombinationsmöjlighet i form av ett grått kors.

Efter första gången jag spelade kom jag på en strategi för få högre poäng men den höll inte riktigt in i slutet så antingen får jag komma på en ny eller hoppas på turen mera. Det är hur som helst ett trevligt spel att trimma hjärnan med eller bara flyta med och hoppas på tur. Spelet har en global highscore-lista samt möjlighet att jämföra resultat med sina vänner på Facebook. Värt sjukronan!

Testat på: iPhone
Pris: 7kr

iPhone, Spel, iPhone, Five2score
37.0° 0 Christian Bengtsson Christian Bengtsson
sön. 7 nov 2010, 14:26
Five2score Drömmar om en färgfemma
37.0°
0