38 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Minitest Iomega Superhero, en inte helt snabb sak Visst fyller den en funktion, men den gör det ganska dåligt
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Iomega Superhero, en inte helt snabb sak

För ett par dagar sedan så fick vi en liten pryl vid namn Iomega Superhero till redaktionen och jag tänkte skriva några rader efter mina erfarenheter av den. Superhero är en iPhone-docka för den som inte synkar telefonen mot datorn speciellt ofta eller alls.

Det är en solid metallklump som ger ett skönt, gediget intryck och som jag absolut skulle kunna tänka mig ha på skrivbordet eller sängbordet för att ladda telefonen i. Detta är alltså ingen docka för musikspelning alltså, detta är en laddare vilken du ställer mobilen i istället för att låta den ligga med en sladd i. Till detta fungerar den väldigt bra.

Den andra och sista funktionen som dockan har är att den med hjälp av en app säkerhetskopierar alla dina kontakter och bilder till en sd-kort. Jag kan tycka det är en ganska skön funktion då jag inte synkar min iPhone med datorn alltför ofta.

Det finns dock två stycken hyfsat stora problem med dockan. Problem nummer ett att varje bild som dockan ska backupa till sd-kortet tar över två minuter att föra över(!). I Videon här bredvid kan ni se hur en backup fungerar och se att en bildfil på 1100 KB tar två minuter och tio sekunder att säkerhetskopiera. Bildfilen som dyker upp när jag ger upp är 1900 KB stor vilket borde bli 3 minuter och 40 sekunder.

Det vill säga att det är att låta telefonen står över natten om det häre ska fungera överhuvudtaget då det blir runt 17 bilder i timmen.

Problem nummer två är att telefonen till och från låser sig när man tar ut den ur dockan. Något ni kan se på en video efter hoppet.

Båda videorna är dessutom filmade med Xperia Arc vilken jag måste säga har en extremt långsam autofokus.

Visst fungerar det här om det är så att du kan ställa ifrån telefonen väldigt långa tidsperioder men jag vet inte om jag tycker det är okej, särskilt inte med lås-buggen. Hur som helst så några 750 kronor tycker jag inte den är värd.

feber.tv iPhone, Hårdvara, iomega, superhero, iphone, backup
36.2° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
mån. 28 mar 2011, 16:33
Minitest Iomega Superhero, en inte helt snabb sak Visst fyller den en funktion, men den gör det ganska dåligt
36.2°
0