32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Apple är oroliga för att det finns bakdörrar i servrar man köper Svårt att kontrollera när man inte bygger själva
Apple är oroliga för att det finns bakdörrar i servrar man köper

Business Insider rapporterar att Apple ska vara oroliga för att det finns inbyggda bakdörrar i molntjänster man använder för till exempel iCloud som amerikanska myndigheter skulle kunna använda för att komma åt Apple-användares privata data.

Apple har själva inte haft kapacitet att bygga upp molntjänster för till exempel iCloud, iTunes och App Store och därför blivit tvingade att använda molntjänster från Amazon och Microsoft. Nyligen slöt Apple även ett avtal med Google för att även kunna använda deras molnlagring för sina tjänster.

Vidare misstänker Apple även att servrar man beställt kan ha blivit kapade på vägen från leverantörerna till Apple för att installera bakdörrar. Enligt Business Insider ska detta ha lett till att man lät Apple-anställda fotografera moderkorten på alla servrar för att kunna säkerställa att ingen ytterligare hårdvara lagts till på dessa mellan leverantören och Apple.

Nyligen rapporterades att Apple nu storsatsar på att bygga upp egna serverparker för sina molntjänster, ett projekt som går under namnet "Project McQueen". Det kan ni läsa mer om här.

Mac, Övrigt, apple, bakdörrar, icloud, molnet, amazon, microsoft, google, Project McQueen, säkerhet
NSA installerar bakdörrar på datorer när de levereras Och mycket annat dumt Tyska Der Spiegel publicerade idag två artiklar baserade på information man erhållit av visselblåsaren Edward Snowden och det sägs bland annat att NSA:s TAO-avdelning (Tailored Access Operations) har tillgång på en lista över konsumentelektronik, det vill säga datorer, mobiler och annat, som kommer med förinstallerade så kallade bakdörrar som gör att NSA enkelt kan övervaka personer som använder dem om de skulle önska det. NSA bildade TAO-avdelningen 1997 och den beskrivs av Der Spiegel som den yttersta eliten när det gäller övervakning och digitalt spioneri och många av dem som arbetar där beskrivs som extremt datorkunniga hackers. Tänk typ de "onda" från filmen "Enemy of the State" [wiki] och liknande. Det sägs vidare att TAO-avdelningen ska ha satt i system att plantera bakdörrar i elektronik medan de fraktas från säljare till en person eller organisation som man vill övervaka. Man ska även helt ha bytt ut saker som till exempel skärmkablar så att NSA ska kunna se exakt vad som visas på skärmen hos den man vill övervaka. Der Spiegel säger att produkter från bland annat Western Digital, Seagate, Maxtor, Samsung, Cisco, Huawei samt Dell ska ha varit försedda med bakdörrar som NSA ska ha haft tillgång till. Det är dock oklart exakt vilka produkter som ska ha haft dessa bakdörrar och ingen av de utpekade leverantörerna som Der Spiegel har varit i kontakt med säger sig ha varit medvetna om att denna typ av övervakning har skett genom deras produkter. Det finns heller inga uppgifter i informationen från Edward Snowden som säger att så ska ha varit fallet. Tumnagel
-15.1°
0
53.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 24 mar 2016, 11:15
Apple är oroliga för att det finns bakdörrar i servrar man köper Svårt att kontrollera när man inte bygger själva
53.7°
0