11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Apple har rasat på börsen sedan iPhone 5 släpptes 450 miljarder kronor borta på en månad
Apple har rasat på börsen sedan iPhone 5 släpptes

Apple aktie har i åratal varit känd som en stabil aktie som oftast ökat i värde men den senaste månaden verkar ha varit ett trendbrott för aktien då denna har backat närmare 10% sedan säljstarten av iPhone 5 den 21 september.

Då, precis innan iPhone 5 började säljas, nådde aktien så kallat all time high och en aktie kostade då 705,07 dollar. Vid gårdagens stängning kostade samma aktie "bara" 628,10 dollar. Då Apple är världens högst värderade företag så försvinner givetvis stora summor pengar när deras aktie faller. Enligt DI.se har Apples aktie-ras raderat ut motsvarande närmare 450 miljarder de senaste tre veckorna.

Exakt vad raset beror på är svårt att säga men visa bedömare anser att det kan bero på att företagets senaste mobiltelefon, iPhone 5, inte tillverkas i samma takt som den efterfrågas. Något som riskerar att driva en del kunder till andra tillverkare.

Även om Apples aktie har fallit de senaste tre veckorna så har den långsiktigt varit en bra affär och bara i år så har den stigit med 55% mot vad den var värderad vid årsskiftet.

Mac, Övrigt, apple, business, aktier, börsen, iphone 5
49.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 12 okt 2012, 14:58
Apple har rasat på börsen sedan iPhone 5 släpptes 450 miljarder kronor borta på en månad
49.0°
0