33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Android Q kan komma med mörkt tema och desktop-läge Äntligen!
Bild till artikel

Större delen av Android-sfären har fortfarande inte fått Android 9 Pie på sina enheter, men redan nu har det dykt upp information om Android Q börjat rulla in. XDA Developers säger sig ha lagt vantarna på en tidig build av mjukvaran och den verkar innehålla några rätt intressanta tillskott.

Android Q kommer med ett mörkt läge som gör gränssnittet betydligt mörkare, vilket inte bara gör lurar blir lite snällare mot ögat när det är mörkt utan även sparar lite batteri på OLED-försedda telefoner.

Det andra tillskottet är ett desktop-läge, vilket kan betyda att enheten kan kopplas till en extern skärm och sedan användas mer som en dator. Ungefär som Samsung DeX.

Andra ändringar som Android Q verkar komma med är bland annat bättre integritetsinställningar. Mer specifikt verkar det som att vi kommer kunna välja att stänga av appars tillgång till GPS när appen inte är uppe på skärmen, vilket gör att appen inte kan samla in platsdata från dig samt att appen drar mindre batteri när den vilar i bakgrunden.

Google har ännu inte börjat prata ordentligt om Android Q än. Om gänget kör på samma schema som förra året så kommer utvecklarversionen av Q släppas i mars och betatest av mjukvaran släpps i maj. Detta är dock inget som Google bekräftat ännu.

xda-developers.com Mobil, Google, android, q, dark mode Via engadget.com
45.7° 0 André Stray André Stray
tors. 17 jan 2019, 14:45
Android Q kan komma med mörkt tema och desktop-läge Äntligen!
45.7°
0