1 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Apple vill ha mer kosing från Samsung 180 miljoner dollar för att ha kopierat design
Apple vill ha mer kosing från Samsung

För några veckor sedan blev det känt att Samsung och Apple gräver ner stridsyxan efter att ha bråkat om patent i ett par år. Samsung gick med på att betala 548 miljoner dollar till Cupertino-företaget, men strax efter det bestämde sig Samsung för att överklaga domen till högsta domstolen. Nu verkar det som att patentkriget är igång igen då Apple har lämnat in ett förslag till åklagare i Kalifornien där företaget kräver att Samsung ska betala ytterligare 180 miljoner dollar.

Dessa 180 miljoner är enligt Apple ränta och kompletterande skadestånd som kan kopplas till de fem mobiler som Samsung sålde under 2012 och som den stora patentfejden handlade om.

Apple lämnade nyligen in detta förslag till åklagare i Kalifornien och vi får se om Samsung blir tvungna att pröjsa mer kosing.

Mobil, Samsung, apple, iphone
Samsung överklagar patenttvist till högsta domstolen Vägrar att ge sig mot Apple Det som såg ut som att vara slutet på en patenttvist mellan Apple och Samsung ser nu ut att få ytterligare ett kapitel då Samsung har valt att överklaga en tidigare fällande dom till USA:s högsta domstol. I början av månaden kom Samsung och Apple överens om att Samsung skulle betala 548 miljoner dollar till Apple för patentintrång men Samsung förbehöll sig då rätten att överklaga domen, något som man nu alltså har gjort. Samsung säger i ett uttalande: "While Samsung prefers to compete in the marketplace, not the courtroom, the company feels that it is important to appeal this case to the US Supreme Court on behalf of all US companies, big and small, that could be affected if this legal precedent stands." Det är fortfarande oklart om USA:s högsta domstol kommer att ta upp patenttvisten mellan Apple och Samsung. Domstolen ska inte ha hanterat något designpatentärende sedan 1800-talet skriver CNET och den gången handlade det om ett handtag till en sked, en sadel, en tapet och en matta. Tumnagel
40.2°
0
Samsung går med på att betala Apple 548 miljoner dollar För patentintrång En långdragen patenttvist mellan Apple och Samsung verkar nu någorlunda ha kommit till sitt slut då de bägge företagen har meddelat att Samsung kommer att betala 548 miljoner dollar för patentintrång gällande vissa designpatent som Apple har för sin iPhone. Det handlar om en patenttvist som pågått sedan 2011 och Apple ville till en början ha 2,5 miljarder dollar av Samsung men efter diverse rättsprocesser och överklagande verkar det nu som om man har kommit överens om att Samsung ska betala Apple lite mindre än en halv miljard dollar alltså. I de bägge företagens gemensamma skrivelse säger dock Samsung att man förbehåller sig att återkräva en del eller hela detta belopp i framtiden om nya fakta i fallet skulle läggas fram. Samsung har förbundit sig att betala Apple 548 miljoner dollar senast den 14:e december om Apple skickar dem en faktura innan den här helgen. Tumnagel
32.0°
0
10.4° 0 André Stray André Stray
mån. 28 dec 2015, 15:30
Apple vill ha mer kosing från Samsung 180 miljoner dollar för att ha kopierat design
10.4°
0