37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
ASUS mobiler levereras med adblockers förinstallerat Kommer fler mobiltillverkare hoppa på den trenden?
ASUS mobiler levereras med adblockers förinstallerat

Mobil- och datortillverkaren ASUS har meddelat att samtliga deras mobiler kommer att levereras med mjukvara som blockerar annonser på webben förinstallerat med start i början av nästa år.

ASUS kommer att förinstallera den populära annonsblockeraren Adblock Plus som kommer att rensa bort annonser om man surfar med ASUS egen webbläsare. Skulle användaren välja att installera en annan webbläsare på mobilen, som till exempel Chrome eller Firefox, kommer dock inte annonser att blockeras automatiskt.

Det har sedan en tid tillbaka varit förhållandevis enkelt att blockera annonser på mobilen men ASUS är mig veterligen det enda företag som, än så länge, levereras med annonsblockerare förinstallerat. Då ASUS inte är någon större leverantör av mobiler än så länge kommer det här antagligen inte skapa några jätteproblem för annonsfinansierade webbsidor som till exempel vår egen. Skulle till exempel Apple välja att göra samma sak på iPhone och deras webbläsare Safari skulle det nog dock kunna leda till en del konsekvenser för de webbsidor som drar in större delen av finansieringen via annonser.

Mobil, Appar, asus, adblocking, adblock plus, annonsblockering
64.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 24 dec 2015, 15:00
ASUS mobiler levereras med adblockers förinstallerat Kommer fler mobiltillverkare hoppa på den trenden?
64.9°
0