42 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bada - operativsystem från Samsung Sammy tar upp kampen med MS, Nokia, Google och Apple
Bild till artikel

Samsung verkar inte nöja sig med att köra Android på sina lurar i framtiden och lanserade därför idag sitt helt egna operativsystem som är baserat på öppen källkod.

Bada bygger på teknik som Samsung tog fram i samband med att man utvecklade telefonerna Samsung Jét och Samsung S5230. Om vi ska tolka pressreleasen rätt så är det dock inte en ren konkurrent till exempelvis Android eller Symbian då Bada i dagsläget enbart verkar vara avsett för telefoner från Samsung.

Med början i december ska utvecklare kunna ladda ner "Bada Software Development Kit" för att själv utveckla applikationer till Bada som användare sedan ska kunna tanka ner från Samsung Application Store. Bada betyder Hav på koreanska och ska syfta på den uppsjö av möjligheter det ger användaren att skapa egna applikationer.

Om det verkligen behövs ett mobil-OS till kan jag personligen ställa mig tveksam till men förstår givetvis att ett jätteföretag som Samsung inte helt vill ge upp den egna mjukvaru-utvecklingen och "ge" bort denna guldgruva till exempelvis Google eller Microsoft. Framför allt tror jag att Samsung gärna vill ge konsumenterna på hemmaplan ett operativsystem som bättre passar asiatiska förutsättningar med tanke på att de dominerande OS:en idag till större delen ursprungligen är framtagna för den västerländska marknaden.

bada.com Mobil, Appar, samsung, bada, open source, operativsystem
37.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 10 nov 2009, 09:37
Bada - operativsystem från Samsung Sammy tar upp kampen med MS, Nokia, Google och Apple
37.1°
0