41 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google I/O Google Assistant blir snabbare och bättre Kan snart köpa biobiljetter själv
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Google Assistant blir snabbare och bättre

Google berättade under gårdagens keynote på Google I/O att man har jobbat intensivt med att förbättra och göra sin smarta assistent Google Assistant snabbare.

För att snabba upp Google Assistant har Google komprimerat datamodeller för maskinlärning från 100GB till bara 0,5GB. Detta gör att dessa framöver kommer att gå att köra lokalt på mobilen istället för att ta omvägen via molnet vilket ska ha gjort det hela "supersnabbt" enligt Google. Här ovanför kan ni kolla in en demo där en användare kolla igenom sina bilder på Googles fototjänst Google Photos med hjälp av Google Assistant.

Google har även förbättrat sin automatiska telefonpratare Duplex så att denna kan bege sig ut på webben och utföra uppgifter helt utan användarens inblandning. Initialt kommer man att testa detta med funktioner som gör att Duplex kan hyra bilar och boka biobiljetter helt själv. Ni kan se ett exempel på detta i klippet här nedanför.

Förutom detta så kommer Google Assistant nu bli ännu bättre på att lära känna sin användare. Detta innebär att om man tidigare till exempel har sökt efter mycket recept på pasta och indisk mat så kommer assistenten antagligen föreslå detta om användaren frågar vad den ska äta till middag ikväll.

De nya uppdateringarna till "nya" Google Assistant som Google kallade det kommer att börja rulla ut till Pixel-telefoner någon gång senare i år. När vi andra kan få ta del av nyheterna framgår inte,.

Mobil, Google, google io, google assistant, smarta assistenter, artificiell intelligens
40.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 8 maj 2019, 17:30
Google I/O Google Assistant blir snabbare och bättre Kan snart köpa biobiljetter själv
40.9°
0